X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    U mnie nie wiadomo co. Przed ciąża miałam.robione hormony i byly ok. Najprawdopodobniej wada płodu bo serce stanęło w 8 tc a dowiedziałam się w 9. Or 6tc plamiłam ale bobo się rozwijało i było serce. Któregoś dnia polecialo że mnie trochę więcej niż zwykł i w szpitalu się okazało że po ciąży. Dali tabsy na poronienie i sama się oczyscialam w ciągu dwóch dni.

Teraz jak.gadam ze znajomymi to rzeczywiście plaga poronien pierwszych ciąż. Dziwne

Trzeba iść do przodu i myśleć pozytywnie, żeby nie zwariować...

Kim87 lubi tę wiadomość

zem3anlixz38accb.png
    Pracujemy nad rodzeństwem...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie rowniez serduszko przestalo bic, ale wczesniej mialam krwiaka i plamienia :( Faktycznie teraz bardzo duzo kobiet traci ciaze.

• daga_00 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Ibuprom uposledza owulacje. Coś w tym.jest bo zaszlam w cyklu w którym.unikalam ibupromu
    Właśnie teraz zaczęłam przeglądać internet i są wpisy że leki przeciwbólowe typu ibuprom czy ketonal mogą blokowac owulację... też odstawiam, kupie coś z paracetamolem... dziś już mam 3 dc to myślę, że już bez przeciwbólowych do końca @

zem3anlixz38accb.png
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagodoweLove wrote:
    U mnie rowniez serduszko przestalo bic, ale wczesniej mialam krwiaka i plamienia :( Faktycznie teraz bardzo duzo kobiet traci ciaze.
    Przykro mi bardzo.
    Ja to myślę, że takie czasy mamy... wszędzie pełno chemii... jeszcze 20-30 lat wstecz nie było takiej przetworzonej żywności.. co uhodowali to zjedli... a teraz czasy są szybkie to najlepiej zjeść na szybko... ponoć statystyczny Polak zjada rocznie 2 kg proszku do prania..;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 19:59

zem3anlixz38accb.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagodoweLove wrote:
    Kochana po.deszczu wychodzi słońce. Wierzę w to.

daga_00 lubi tę wiadomość

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Ja też ibuprom brałam jak cukierki

Dobrze wiedzieć... Teraz też unikam tabletek ale w razie czego będę brała nurofen.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wyczytałam ze nurofen też odpada :/ cóż, zostaje apap, który niestety mi nie wiele pomaga...

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nurofen to też ibuprom ;) wszystko na - rom badz- fen to ibuprom

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Agatka89 Koleżanka

Wysłany: 22 lipca 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ;)) to działamy ;) oby się tylko udało ;)))

Co do tabletek to pierwsze słyszę. Ja i tak na ból miesiączkowy tylko Ketonal. Gon mi przepisał kiedyś. Niestety bolesne mam bardzo... Ponoć po ciąży to się zmienia. Mam nadzieję, że w końcu się zmieni i u mnie ;)

Nadzieja umiera ostatnia!
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam od taty i siostry padnięta po 21ej. Tak jak wcześniej pisałam byłam rowerem - 6km w jedną stronę. Droga do nich ok bo praktycznie z górki ale z powrotem masakra, raz że tym razem miałam pod górkę, dwa 20-to kilogramowy młody na foteliku z tyłu, trzy z przodu w koszyku z 15kg warzyw typu ogórki, pomidory, marchew, cebula, pietruszka i 20 jajek :) Normalnie obładowana z tyłu i przodu, ale dałam radę 0ulan.gif
    AniaŁ123 wrote:
    Widzę znaczną poprawę. Ale okazało się że to za dużo, więc teraz będę brała 3x1, myślę że wystarczy.

No ja mam taki jak Ty Oeparol (czyli ten zwykły) i zamierzam brać go w takiej dawce jak podałaś 3x1 i tak myślę że max do 10dc będę go brała.

Agatka ten z 15dc z popołudnia pozytyw i to piękny bo na moje oko to kreska testowa ciemniejsza od kontrolnej. Także kochana proszę się serduszkować :)

Bella_Bella, Agatka89, Kim87 lubią tę wiadomość

09.06.2010r. - 💙

18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze <3

07.06.2017r - 💙
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że pustki tutaj dzisiaj :) Wszystkie serduszkują :D

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    A u mnie @ w pełni razem z mega bólami. Ja piernicze

no ja wysłałam samą @ bóli nie wysyłałam :)

09.06.2010r. - 💙

07.06.2017r - 💙
  • Agatka89 Koleżanka

Wysłany: 22 lipca 2016, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Widzę, że pustki tutaj dzisiaj :) Wszystkie serduszkują :D

Z chęcią ;) ja niestety w pracy na noc ;) jajnik prawy pobolewa więc chyba zaraz coś się wykluje ;)) Serduszkowanie Codziennie więc chyba musi się w końcu udać ;) życzę spokojnych snów dziewczynki :**

• szatynka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daga_00 wrote:
    Szatynka zapytałam na fb mojego gina, czy jeśli torbiel czynnościowa nie zdąży się wchłonąć to czy nie przyblokuje owulki... gin powiedział, że normalnie może dojść do owulacji mimo torbieli czynnościowej.. :)

dzięki że zapytałaś i dałaś znać, dobrze wiedzieć, bo już się zmartwiałam że torbiel może utrudnić.

09.06.2010r. - 💙

07.06.2017r - 💙
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka89 wrote:
    Z chęcią ;) ja niestety w pracy na noc ;) jajnik prawy pobolewa więc chyba zaraz coś się wykluje ;)) Serduszkowanie Codziennie więc chyba musi się w końcu udać ;) życzę spokojnych snów dziewczynki :**

Mi ginekolog powiedziała, że nie powinno się co dziennie bo to utrudnia :/ Niby co dwa dni najlepiej.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mykam bo ledwie na oczy patrzę, padam ze zmęczenia
    dobranoc

09.06.2010r. - 💙

07.06.2017r - 💙
  • Agatka89 Koleżanka

Wysłany: 23 lipca 2016, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Mi ginekolog powiedziała, że nie powinno się co dziennie bo to utrudnia :/ Niby co dwa dni najlepiej.

A moj znowu mówił żeby 2 razy dziennie nawet ;) kij wie. Co Szkoła to inaczej ;))

• Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka89 wrote:
    A moj znowu mówił żeby 2 razy dziennie nawet ;) kij wie. Co Szkoła to inaczej ;))

Dokładnie, każdy lekarz co innego mówi.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogóle to dzień dobry :)
    Od tego cyklu przeszłam na mierzenie temperatury dowcipnie ;) co prawda zaczęłam mierzenie od 6dc, po @ ale to chyba nie przeszkadza, prawda? W ustach były duże wahania temperatury więc spróbuję pewniejszej metody :)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry wszystkim :)

ja od wczoraj mam brata z rodzinką u siebie :) chrześniak super, 1,5 roku już ma, 10 kg i ręka boli od noszenia :D ale słodziak :D

do wieczora siedzieliśmy na wsi, w domu, który po naszych dziadkach kupuje brat z żonką, stawialismy ogrodzenie, był i grill

dzisiaj pogoda się nieco zepsuła, ale pracy jeszcze sporo :)

miłego weekendu, odezwę się zapewne jutro :D

Bella_Bella, Evelin, daga_00 lubią tę wiadomość

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
‹‹ 2631 2632 2633 2634 2635 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ