X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Marciaa ja biorę zwykły Oeparol i biorę wg zaleceń 6 kapsułek (3x2)

to pewnie ten co ja mam
    a powiedz mi czy przy takiej dawce co bierzesz widzisz jakiś efekt śluzowy?

09.06.2010r. - 💙

18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze <3

07.06.2017r - 💙
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    6 lat <3
    na szczęście dodzwoniłam się do szpitala, Pani powiedziała że jest długaaa kolejka do rezonansu, masę dzieci. Sprawdziła listę i mój jest zapisany ale dużo dzieciaków jeszcze przed nim ... jejciu 5 m-cy już czekam ciekawe ile jeszcze potrwa. Pani nie jest w stanie powiedzieć ile. Mówiła że segregują dzieci, pierwszeństwo mają nagłe przypadki i te zagrażające życiu. Na to wygląda że mojego zakwalifikowali do grupy dzieci z niegroźnym przypadkiem ... eh. Ja się z tym nie zgadzam że on taki nie ważny przypadek no ale kłócić się z nimi nie będę. Powiedziałam Pani co i jak i kazała przypominać się we wrześniu.

Objadłam się czereśni :)
    Mój też ma 6 lat :)

zem3anlixz38accb.png
    Pracujemy nad rodzeństwem...
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj byłam u znajomej na warzywniaku u niej zawsze kupuję warzywa i owoce. Akurat była u niej córka z malutką córeczką (tak z 3 m-ce). Mój syn strasznie się na tą malutką patrzył. A w drodze powrotnej pyta "mamo urodzisz mi takie malutkie dziecko?" na co ja że porozmawiaj też z tatą bo bez jego pomocy dzidziusia nie urodzę. Na co młody "a co ma on zrobić?" ups! chwila zawahania z mojej strony no bo co mam odpowiedzieć 6 latkowi ... więc odpowiadam "musi mamę mocno przytulać" ha ha ... no i młody teraz strasznie nas zachęca abyśmy się bardzo mocno przytulali :)

daga_00, marciaa, dobuska, AniaŁ123, Kim87, Bella_Bella lubią tę wiadomość

09.06.2010r. - 💙

07.06.2017r - 💙
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Po clo miałaś owulację? Jak długo nie miałaś owulki? Ja jeszcze nie badałam LH i FSH, a widzę że to podstawa :/
    Tak kochana ale za drugim podejście ie po dwie tabletki ale tylko jeden pęcherzyk urósł i to w 22dc a w 25dc owu była znaczy na monitoringu było widać że była... a nie miałam łącznie z brakiem tabletek około 4lat już 2 lata się lecze. Miała za nisko lh fsh i estradiol po clo ładnie hormony wzrosly

AniaŁ123 lubi tę wiadomość

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daga_00 wrote:
    Mój też ma 6 lat :)

wiem, bo ostatnio pisałaś :) 6 letni Filip :)

daga_00 lubi tę wiadomość

09.06.2010r. - 💙

07.06.2017r - 💙
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brakiem tabletek miało być;) chodziło mi że przez dwa lata anty i wtedy owu nie ma a po odstawieniu już leci drugi rok jak się lecze a dopiero teraz trafiłam do specjalisty i zaczęłam z clo

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    wczoraj byłam u znajomej na warzywniaku u niej zawsze kupuję warzywa i owoce. Akurat była u niej córka z malutką córeczką (tak z 3 m-ce). Mój syn strasznie się na tą malutką patrzył. A w drodze powrotnej pyta "mamo urodzisz mi takie malutkie dziecko?" na co ja że porozmawiaj też z tatą bo bez jego pomocy dzidziusia nie urodzę. Na co młody "a co ma on zrobić?" ups! chwila zawahania z mojej strony no bo co mam odpowiedzieć 6 latkowi ... więc odpowiadam "musi mamę mocno przytulać" ha ha ... no i młody teraz strasznie nas zachęca abyśmy się bardzo mocno przytulali :)
    U mnie młody też się ciągle dopytuje o rodzeństwo... on chce mieć brata ale "zośkę" też będzie kochał... :) dzieci są słodkie :) i szczere :)

zem3anlixz38accb.png
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daga_00 wrote:
    Szatnynka znam sytuację z torbielą czynnościową... są to tzw. torbiele pęcherzykowe, które robią się właśnie z niepękniętgo pęcherzyka graffa... mi się wchłaniają różnie, czasem po miesiącu już nie ma... a czasem po dwóch... będę u mojego gina 1.08 to się spytam czy jeśli torbiel się nie wchłonie po @ a wypada jajkowanie z jajnika, na którym ona jest, to czy dochodzi do jajkowania w nowym cyklu... Ja chodzę co pół roku do gina... jak ostatnio byłam torbieli nie było i pęcherzyk pękł :)

o to fajnie że spytasz i daj znać, ciekawa jestem opinii innego gina
    a ja jak będę u mojego w sierpniu to też o to zapytam.

09.06.2010r. - 💙

07.06.2017r - 💙
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    o to fajnie że spytasz i daj znać, ciekawa jestem opinii innego gina
    a ja jak będę u mojego w sierpniu to też o to zapytam.
    ok.. wymienimy doświadczenia ;)
    ja może się go dziś zapytam na Facebooku ;) to jak coś będę wiedziała to dam znać ;)

zem3anlixz38accb.png
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daga_00 wrote:
    U mnie młody też się ciągle dopytuje o rodzeństwo... on chce mieć brata ale "zośkę" też będzie kochał... :) dzieci są słodkie :) i szczere :)

mój mówi że chce siostrę co mnie zdziwiło i pytam go dlaczego siostrę a nie brata na co on, że skoro urodziłam chłopca to teraz pora na dziewczynkę he he
    owszem dzieciaki są szczere czasem aż do bólu :)

daga_00 lubi tę wiadomość

09.06.2010r. - 💙

07.06.2017r - 💙
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daga_00 wrote:
    ok.. wymienimy doświadczenia ;)
    ja może się go dziś zapytam na Facebooku ;) to jak coś będę wiedziała to dam znać ;)

ok. super

09.06.2010r. - 💙

07.06.2017r - 💙
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój kuzyn (13 lat różnicy między rodzeństwem).. jak ciocia pojechała na USG to powiedział że jak będzie chłopiec to niech go obudzą, a jak dziewczyna to rano mu powiedzą haha xD
    ale później dodał.. nie no też mnie obudźcie gdybym spał ; p

daga_00, dobuska lubią tę wiadomość

• szatynka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    To mój kuzyn (13 lat różnicy między rodzeństwem).. jak ciocia pojechała na USG to powiedział że jak będzie chłopiec to niech go obudzą, a jak dziewczyna to rano mu powiedzą haha xD
    ale później dodał.. nie no też mnie obudźcie gdybym spał ; p

dobre :)

ok ja muszę mykać, obiad dokończyć, zmyć naczynia i jadę rowerem z młodym do taty i siostry :) bo się stęskniłam :)

09.06.2010r. - 💙

07.06.2017r - 💙
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    a nie. 500mg ale oleju z wiesiołka i lnu w stosunku 2:1

ale w sumie olej lniany też działa na ,śluz

A tego nie wiem ;)

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    dobre! :D

Oj dziewczyny, ale Wy macie duże doświadczenie już! Ja jestem troszkę zielona jak trawa w maju w tych wszystkich lekach. Na nowy cykl idę na zakupy z włączonym forum:P

Chyba, żeeee nie będzie kolejnego cyklu:D. tego sobie życzę:D

• AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    to pewnie ten co ja mam
    a powiedz mi czy przy takiej dawce co bierzesz widzisz jakiś efekt śluzowy?

Widzę znaczną poprawę. Ale okazało się że to za dużo, więc teraz będę brała 3x1, myślę że wystarczy.

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    dobre! :D

Oj dziewczyny, ale Wy macie duże doświadczenie już! Ja jestem troszkę zielona jak trawa w maju w tych wszystkich lekach. Na nowy cykl idę na zakupy z włączonym forum:P

Chyba, żeeee nie będzie kolejnego cyklu:D. tego sobie życzę:D

Oj Dobuska...Ty sobie wejdź na forum Starając się z pomocą medyczną, tam dopiero dziewczyny wymiatają. Żonglują tylko lekami i badaniami na najróżniejsze dolegliwości tego świata. Ja tam jestem na jednym wątku i czuję się jak dziecko z podstawówki, które jakimś cudem znalazło się na studiach :P Na szczęście po głębszych analizach dochodzę do wniosku, że tego wszystkiego nie potrzebuję ;)

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Oj Dobuska...Ty sobie wejdź na forum Starając się z pomocą medyczną, tam dopiero dziewczyny wymiatają. Żonglują tylko lekami i badaniami na najróżniejsze dolegliwości tego świata. Ja tam jestem na jednym wątku i czuję się jak dziecko z podstawówki, które jakimś cudem znalazło się na studiach :P Na szczęście po głębszych analizach dochodzę do wniosku, że tego wszystkiego nie potrzebuję ;)
    No właśnie to samo pomyślałam. Nie ma co wariować, dopóki tego nie potrzebujemy.

• stokrotka666 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jakieś plamienia w 14 dc po owulacji juz

0d1yqqmzw64bbzm4.png
  • Agatka89 Koleżanka

Wysłany: 22 lipca 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki. Dzisiaj 3 dzien mojego testowania owu. Powiedzcie mi czy mam rację i czy to już za chwilę ;)

5679628DS_aprqwsh.jpg
    5679629DS_aprqwsn.jpg

2 ostatnie testy z dzisiaj. Z rana i z teraz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 16:27

Nadzieja umiera ostatnia!
‹‹ 2629 2630 2631 2632 2633 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ