Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
AniaŁ123 wrote:Marciaa ja biorę zwykły Oeparol i biorę wg zaleceń 6 kapsułek (3x2)
to pewnie ten co ja mam
a powiedz mi czy przy takiej dawce co bierzesz widzisz jakiś efekt śluzowy?
09.06.2010r. - 💙
18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze
07.06.2017r - 💙 -
szatynka wrote:6 lat
na szczęście dodzwoniłam się do szpitala, Pani powiedziała że jest długaaa kolejka do rezonansu, masę dzieci. Sprawdziła listę i mój jest zapisany ale dużo dzieciaków jeszcze przed nim ... jejciu 5 m-cy już czekam ciekawe ile jeszcze potrwa. Pani nie jest w stanie powiedzieć ile. Mówiła że segregują dzieci, pierwszeństwo mają nagłe przypadki i te zagrażające życiu. Na to wygląda że mojego zakwalifikowali do grupy dzieci z niegroźnym przypadkiem ... eh. Ja się z tym nie zgadzam że on taki nie ważny przypadek no ale kłócić się z nimi nie będę. Powiedziałam Pani co i jak i kazała przypominać się we wrześniu.
Objadłam się czereśni -
wczoraj byłam u znajomej na warzywniaku u niej zawsze kupuję warzywa i owoce. Akurat była u niej córka z malutką córeczką (tak z 3 m-ce). Mój syn strasznie się na tą malutką patrzył. A w drodze powrotnej pyta "mamo urodzisz mi takie malutkie dziecko?" na co ja że porozmawiaj też z tatą bo bez jego pomocy dzidziusia nie urodzę. Na co młody "a co ma on zrobić?" ups! chwila zawahania z mojej strony no bo co mam odpowiedzieć 6 latkowi ... więc odpowiadam "musi mamę mocno przytulać" ha ha ... no i młody teraz strasznie nas zachęca abyśmy się bardzo mocno przytulali
daga_00, marciaa, dobuska, AniaŁ123, Kim87, Bella_Bella lubią tę wiadomość
09.06.2010r. - 💙
07.06.2017r - 💙 -
AniaŁ123 wrote:Po clo miałaś owulację? Jak długo nie miałaś owulki? Ja jeszcze nie badałam LH i FSH, a widzę że to podstawa
AniaŁ123 lubi tę wiadomość
-
szatynka wrote:wczoraj byłam u znajomej na warzywniaku u niej zawsze kupuję warzywa i owoce. Akurat była u niej córka z malutką córeczką (tak z 3 m-ce). Mój syn strasznie się na tą malutką patrzył. A w drodze powrotnej pyta "mamo urodzisz mi takie malutkie dziecko?" na co ja że porozmawiaj też z tatą bo bez jego pomocy dzidziusia nie urodzę. Na co młody "a co ma on zrobić?" ups! chwila zawahania z mojej strony no bo co mam odpowiedzieć 6 latkowi ... więc odpowiadam "musi mamę mocno przytulać" ha ha ... no i młody teraz strasznie nas zachęca abyśmy się bardzo mocno przytulali
dzieci są słodkie
i szczere
-
daga_00 wrote:Szatnynka znam sytuację z torbielą czynnościową... są to tzw. torbiele pęcherzykowe, które robią się właśnie z niepękniętgo pęcherzyka graffa... mi się wchłaniają różnie, czasem po miesiącu już nie ma... a czasem po dwóch... będę u mojego gina 1.08 to się spytam czy jeśli torbiel się nie wchłonie po @ a wypada jajkowanie z jajnika, na którym ona jest, to czy dochodzi do jajkowania w nowym cyklu... Ja chodzę co pół roku do gina... jak ostatnio byłam torbieli nie było i pęcherzyk pękł
o to fajnie że spytasz i daj znać, ciekawa jestem opinii innego gina
a ja jak będę u mojego w sierpniu to też o to zapytam.09.06.2010r. - 💙
07.06.2017r - 💙 -
szatynka wrote:o to fajnie że spytasz i daj znać, ciekawa jestem opinii innego gina
a ja jak będę u mojego w sierpniu to też o to zapytam.
ja może się go dziś zapytam na Facebookuto jak coś będę wiedziała to dam znać
-
daga_00 wrote:U mnie młody też się ciągle dopytuje o rodzeństwo... on chce mieć brata ale "zośkę" też będzie kochał...
dzieci są słodkie
i szczere
mój mówi że chce siostrę co mnie zdziwiło i pytam go dlaczego siostrę a nie brata na co on, że skoro urodziłam chłopca to teraz pora na dziewczynkę he he
owszem dzieciaki są szczere czasem aż do bóludaga_00 lubi tę wiadomość
09.06.2010r. - 💙
07.06.2017r - 💙 -
To mój kuzyn (13 lat różnicy między rodzeństwem).. jak ciocia pojechała na USG to powiedział że jak będzie chłopiec to niech go obudzą, a jak dziewczyna to rano mu powiedzą haha xD
ale później dodał.. nie no też mnie obudźcie gdybym spał ; pdaga_00, dobuska lubią tę wiadomość
-
marciaa wrote:To mój kuzyn (13 lat różnicy między rodzeństwem).. jak ciocia pojechała na USG to powiedział że jak będzie chłopiec to niech go obudzą, a jak dziewczyna to rano mu powiedzą haha xD
ale później dodał.. nie no też mnie obudźcie gdybym spał ; p
dobre
ok ja muszę mykać, obiad dokończyć, zmyć naczynia i jadę rowerem z młodym do taty i siostrybo się stęskniłam
09.06.2010r. - 💙
07.06.2017r - 💙 -
marciaa wrote:a nie. 500mg ale oleju z wiesiołka i lnu w stosunku 2:1
ale w sumie olej lniany też działa na ,śluz
A tego nie wiem -
szatynka wrote:wczoraj byłam u znajomej na warzywniaku u niej zawsze kupuję warzywa i owoce. Akurat była u niej córka z malutką córeczką (tak z 3 m-ce). Mój syn strasznie się na tą malutką patrzył. A w drodze powrotnej pyta "mamo urodzisz mi takie malutkie dziecko?" na co ja że porozmawiaj też z tatą bo bez jego pomocy dzidziusia nie urodzę. Na co młody "a co ma on zrobić?" ups! chwila zawahania z mojej strony no bo co mam odpowiedzieć 6 latkowi ... więc odpowiadam "musi mamę mocno przytulać" ha ha ... no i młody teraz strasznie nas zachęca abyśmy się bardzo mocno przytulali
Oj dziewczyny, ale Wy macie duże doświadczenie już! Ja jestem troszkę zielona jak trawa w maju w tych wszystkich lekach. Na nowy cykl idę na zakupy z włączonym forum:P
Chyba, żeeee nie będzie kolejnego cyklu:D. tego sobie życzę -
szatynka wrote:to pewnie ten co ja mam
a powiedz mi czy przy takiej dawce co bierzesz widzisz jakiś efekt śluzowy?
Widzę znaczną poprawę. Ale okazało się że to za dużo, więc teraz będę brała 3x1, myślę że wystarczy. -
dobuska wrote:dobre!
Oj dziewczyny, ale Wy macie duże doświadczenie już! Ja jestem troszkę zielona jak trawa w maju w tych wszystkich lekach. Na nowy cykl idę na zakupy z włączonym forum:P
Chyba, żeeee nie będzie kolejnego cyklu:D. tego sobie życzę
Oj Dobuska...Ty sobie wejdź na forum Starając się z pomocą medyczną, tam dopiero dziewczyny wymiatają. Żonglują tylko lekami i badaniami na najróżniejsze dolegliwości tego świata. Ja tam jestem na jednym wątku i czuję się jak dziecko z podstawówki, które jakimś cudem znalazło się na studiachNa szczęście po głębszych analizach dochodzę do wniosku, że tego wszystkiego nie potrzebuję
-
AniaŁ123 wrote:Oj Dobuska...Ty sobie wejdź na forum Starając się z pomocą medyczną, tam dopiero dziewczyny wymiatają. Żonglują tylko lekami i badaniami na najróżniejsze dolegliwości tego świata. Ja tam jestem na jednym wątku i czuję się jak dziecko z podstawówki, które jakimś cudem znalazło się na studiach
Na szczęście po głębszych analizach dochodzę do wniosku, że tego wszystkiego nie potrzebuję