Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Agatka89 wrote:Hej laseczki. Dzisiaj 3 dzien mojego testowania owu. Powiedzcie mi czy mam rację i czy to już za chwilę
2 ostatnie testy z dzisiaj. Z rana i z terazMama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
nick nieaktualny
-
dobuska wrote:A ja jestem lekko załamana.
Wczoraj test owulacyjny wykazał jakaś kreskę, ale według instrukcji powinien być negatywny. Rano nje bylo żadnego skoku temperatury, a dzisiaj test owulacyjny nie pokazuju nawet cienia kreski. Tak jakby ilość hormonu spadła. To są srajtesty z allegro eiec mogą być niedokładne, ale brak skoku temperatury mnie martwi.
Rano tez miałam dużo śluzu plodnego, a szyjka była miękka i bardzo wysoko. Czy skok może wystąpić po owulacji dopiero? Brak mi doświadczenia:(jeśli nie uda się w tym cyklu to kup sobie testy owulacyjne apteczne.. tym bardziej że to dopiero Twój pierwszy cykl, także nie ma powodu do paniki
skok temperatury na owulacje to jest tylko jeden z możliwych parametrów owulacji, tak naprawdę chyba tylko monitoring może stwierdzić czy ona miała miejsce.. Ja wiem, że chciałabyś już być w ciąży, ale musisz się uspokoić dla dobra swojego i szybkiego zajścia w ciążę
-
Agatka89 wrote:Hej laseczki. Dzisiaj 3 dzien mojego testowania owu. Powiedzcie mi czy mam rację i czy to już za chwilę
2 ostatnie testy z dzisiaj. Z rana i z teraztakże działajcie
-
szatynka wrote:Zastanawia mnie tylko czy dalej jest ta torbiel czynnościowa (lutealna) którą na USG widziano w czerwcu na lewym jajniku. Lekarze twierdzą że powinna się sama wchłonąć po pierwszej @ Ciekawe bo u mnie już po drugiej @ i czasem czuję kłucie w lewym jajniku oby to nie ona. A tak w ogóle czy możne być jajeczkowanie z jajnika na którym jest torbiel czynnościowa?
-
daga_00 wrote:też tego nie lubię... ja muszę pierwsze 2 dni brać ketonal z nospą.. bo tak mnie rwie.. ;/
Ja sie spodziewam mega okresu. To pierwszy po poronieniu więc m a.sie co zluszczacMama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
Kim87 wrote:Wow a czasem.ketonwl nie blokuje owu tak jak ibuprom?
Ja sie spodziewam mega okresu. To pierwszy po poronieniu więc m a.sie co zluszczac
Przykro mi z powodu poronienia...trzymam kciuki, żebyś szybko zaszła w ciążę.. teraz właśnie ważne chyba, żebyś się dobrze oczyściła.
-
daga_00 wrote:Powiem Ci, że nie wiem nic, żeby ketonal blokował owulację... ja biorę tylko w 2 i 3 dc i to jedną tabletkę na 12 h z nospą.. i mam spokój na cały dzień... ale spytam się o to mojego gina...
Przykro mi z powodu poronienia...trzymam kciuki, żebyś szybko zaszła w ciążę.. teraz właśnie ważne chyba, żebyś się dobrze oczyściła.
Tak ten pierwszy okres jest ważny aby endometrium się zluscilo odpowiednio. No i po okresie do robotya kupiłam gumki dopiero co bo myślałam że jeszcze poczekam na @
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny!
Ponad dwa tygodnie temu poronilam. Teraz mam owulacje, ale lekarz powiedzial, ze juz za miesiac moge starac sie od nowa. Poronilam samoistnie, wiec nie mialam zadnego zabiegu. Mam nadzieje, ze znowu uda mi sie zajsc w ciaze z moimi wspomagaczami. Trzymam za nas wszystkie kciuki!
Kim87, czy po poronieniu w czasie Twojej pierwszej owulacji mialas juz plodny sluz? Ja bede miala okres za dwa tygodnie mniej wiecej, mam nadzieje, ze nie bedzie bardzo bolesny... -
dobuska wrote:A ja jestem lekko załamana.
Wczoraj test owulacyjny wykazał jakaś kreskę, ale według instrukcji powinien być negatywny. Rano nje bylo żadnego skoku temperatury, a dzisiaj test owulacyjny nie pokazuju nawet cienia kreski. Tak jakby ilość hormonu spadła. To są srajtesty z allegro eiec mogą być niedokładne, ale brak skoku temperatury mnie martwi.
Rano tez miałam dużo śluzu plodnego, a szyjka była miękka i bardzo wysoko. Czy skok może wystąpić po owulacji dopiero? Brak mi doświadczenia:(
Oczywiscie że moze wystapic po owulacjiU mnie przewaznie temperatura wzrasta dopiero dzień po owu
P.s. Nie wytrzymałam bez Was, musiałam tu zajrzećAniaŁ123 lubi tę wiadomość
-
Kim87 wrote:Bywa niestety. Dużo dziewczyn roni pierwsze ciąze. Nie wiem dlaczego. W sumie cieszę.sie że mój.cykl się nierozregulowal. Tego się bałam najbardziej. A tak przyszedł nawet w miarę w czasie.
Tak ten pierwszy okres jest ważny aby endometrium się zluscilo odpowiednio. No i po okresie do robotya kupiłam gumki dopiero co bo myślałam że jeszcze poczekam na @
-
misia1989 wrote:hej dziewcyznki,
u mnie chyba się rozkręca przed @ mam jakiś skurcz mięśni brzucha ale taki dziwny bo od pępka jakbym ćwiczyła takie skurcze miał ktoś tak kiedyś?
...spadła temperatura..
Misia, spadła tylko odrobinę, to się nie liczy -
Kim87 wrote:Wow a czasem.ketonwl nie blokuje owu tak jak ibuprom?
Ja sie spodziewam mega okresu. To pierwszy po poronieniu więc m a.sie co zluszczac
Ibuprom blokuje owulacje? A ja zawsze go brałam podczas @ bo mi pomagał
W tym cyklu brałam Nurofen Femina, on też blokuje czy nie? Ale mi smutek teraz jeśli to ma aż taki wpływ -
daga_00 wrote:No właśnie wiem, że sporo ciąż "ucieka".. sama mam dobrą koleżankę, tylko u Niej była ciąża obumarła... miałyśmy tego samego dnia wizyte u gina tylko ja miałam ciążę 4 tygodnie starszą.. i u Niej okazało się 10 tc, że serce nie bije... miała zabieg łyżeczkowania. W ogóle długo zachodziła w tą ciążę i zaczęła dociekać przyczyny z jakiego powodu tak długo i czemu serce przestało bić.. okazało się, że miała za wysokie TSH... jak zbili jej to zaszła w obie ciąże bez problemów ( w 1 cyklu) i ma teraz dwoje super dzieciaków.
Teraz jak.gadam ze znajomymi to rzeczywiście plaga poronien pierwszych ciąż. DziwneMama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
Bella_Bella wrote:Ibuprom blokuje owulacje? A ja zawsze go brałam podczas @ bo mi pomagał
W tym cyklu brałam Nurofen Femina, on też blokuje czy nie? Ale mi smutek teraz jeśli to ma aż taki wpływMama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat