X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2021, 09:36

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka89 wrote:
    Hej laseczki. Dzisiaj 3 dzien mojego testowania owu. Powiedzcie mi czy mam rację i czy to już za chwilę ;)

5679628DS_aprqwsh.jpg
    5679629DS_aprqwsn.jpg

2 ostatnie testy z dzisiaj. Z rana i z teraz ;)
    Jak dla.mnie to juuuu

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka666 wrote:
    Mam jakieś plamienia w 14 dc po owulacji juz
    Mogą wystąpić po.owu

3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewcyznki,
    u mnie chyba się rozkręca przed @ mam jakiś skurcz mięśni brzucha ale taki dziwny bo od pępka jakbym ćwiczyła takie skurcze miał ktoś tak kiedyś?
    ...spadła temperatura..

• daga_00 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    A ja jestem lekko załamana.
    Wczoraj test owulacyjny wykazał jakaś kreskę, ale według instrukcji powinien być negatywny. Rano nje bylo żadnego skoku temperatury, a dzisiaj test owulacyjny nie pokazuju nawet cienia kreski. Tak jakby ilość hormonu spadła. To są srajtesty z allegro eiec mogą być niedokładne, ale brak skoku temperatury mnie martwi.
    Rano tez miałam dużo śluzu plodnego, a szyjka była miękka i bardzo wysoko. Czy skok może wystąpić po owulacji dopiero? Brak mi doświadczenia:(
    Dobuska... spokojnie.. po pierwsze trudno coś jest u Ciebie powiedzieć odnośnie temperatury bo z tego co na wykresie widzę to jest dopiero 5 pomiar... kochaj się z Mężem i uwolnij umysł ;) jeśli nie uda się w tym cyklu to kup sobie testy owulacyjne apteczne.. tym bardziej że to dopiero Twój pierwszy cykl, także nie ma powodu do paniki ;) skok temperatury na owulacje to jest tylko jeden z możliwych parametrów owulacji, tak naprawdę chyba tylko monitoring może stwierdzić czy ona miała miejsce.. Ja wiem, że chciałabyś już być w ciąży, ale musisz się uspokoić dla dobra swojego i szybkiego zajścia w ciążę :)

zem3anlixz38accb.png
    Pracujemy nad rodzeństwem...
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka89 wrote:
    Hej laseczki. Dzisiaj 3 dzien mojego testowania owu. Powiedzcie mi czy mam rację i czy to już za chwilę ;)

5679628DS_aprqwsh.jpg
    5679629DS_aprqwsn.jpg

2 ostatnie testy z dzisiaj. Z rana i z teraz ;)
    Jak dla mnie dzisiejszy test z popołudnia pięknie pozytywny ;) także działajcie :D

zem3anlixz38accb.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie @ w pełni razem z mega bólami. Ja piernicze

3jgxflw1867zd36k.png
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    Zastanawia mnie tylko czy dalej jest ta torbiel czynnościowa (lutealna) którą na USG widziano w czerwcu na lewym jajniku. Lekarze twierdzą że powinna się sama wchłonąć po pierwszej @ Ciekawe bo u mnie już po drugiej @ i czasem czuję kłucie w lewym jajniku oby to nie ona. A tak w ogóle czy możne być jajeczkowanie z jajnika na którym jest torbiel czynnościowa?
    Szatynka zapytałam na fb mojego gina, czy jeśli torbiel czynnościowa nie zdąży się wchłonąć to czy nie przyblokuje owulki... gin powiedział, że normalnie może dojść do owulacji mimo torbieli czynnościowej.. :)

zem3anlixz38accb.png
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    A u mnie @ w pełni razem z mega bólami. Ja piernicze
    też tego nie lubię... ja muszę pierwsze 2 dni brać ketonal z nospą.. bo tak mnie rwie.. ;/

zem3anlixz38accb.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daga_00 wrote:
    też tego nie lubię... ja muszę pierwsze 2 dni brać ketonal z nospą.. bo tak mnie rwie.. ;/
    Wow a czasem.ketonwl nie blokuje owu tak jak ibuprom?

Ja sie spodziewam mega okresu. To pierwszy po poronieniu więc m a.sie co zluszczac

3jgxflw1867zd36k.png
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:

Ja sie spodziewam mega okresu. To pierwszy po poronieniu więc m a.sie co zluszczac
    Powiem Ci, że nie wiem nic, żeby ketonal blokował owulację... ja biorę tylko w 2 i 3 dc i to jedną tabletkę na 12 h z nospą.. i mam spokój na cały dzień... ale spytam się o to mojego gina...
    Przykro mi z powodu poronienia... :( trzymam kciuki, żebyś szybko zaszła w ciążę.. teraz właśnie ważne chyba, żebyś się dobrze oczyściła.

zem3anlixz38accb.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daga_00 wrote:
    Powiem Ci, że nie wiem nic, żeby ketonal blokował owulację... ja biorę tylko w 2 i 3 dc i to jedną tabletkę na 12 h z nospą.. i mam spokój na cały dzień... ale spytam się o to mojego gina...
    Przykro mi z powodu poronienia... :( trzymam kciuki, żebyś szybko zaszła w ciążę.. teraz właśnie ważne chyba, żebyś się dobrze oczyściła.
    Bywa niestety. Dużo dziewczyn roni pierwsze ciąze. Nie wiem dlaczego. W sumie cieszę.sie że mój.cykl się nierozregulowal. Tego się bałam najbardziej. A tak przyszedł nawet w miarę w czasie.

Tak ten pierwszy okres jest ważny aby endometrium się zluscilo odpowiednio. No i po okresie do roboty ;) a kupiłam gumki dopiero co bo myślałam że jeszcze poczekam na @

3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Ponad dwa tygodnie temu poronilam. Teraz mam owulacje, ale lekarz powiedzial, ze juz za miesiac moge starac sie od nowa. Poronilam samoistnie, wiec nie mialam zadnego zabiegu. Mam nadzieje, ze znowu uda mi sie zajsc w ciaze z moimi wspomagaczami. Trzymam za nas wszystkie kciuki!

Kim87, czy po poronieniu w czasie Twojej pierwszej owulacji mialas juz plodny sluz? Ja bede miala okres za dwa tygodnie mniej wiecej, mam nadzieje, ze nie bedzie bardzo bolesny...

• Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    A ja jestem lekko załamana.
    Wczoraj test owulacyjny wykazał jakaś kreskę, ale według instrukcji powinien być negatywny. Rano nje bylo żadnego skoku temperatury, a dzisiaj test owulacyjny nie pokazuju nawet cienia kreski. Tak jakby ilość hormonu spadła. To są srajtesty z allegro eiec mogą być niedokładne, ale brak skoku temperatury mnie martwi.
    Rano tez miałam dużo śluzu plodnego, a szyjka była miękka i bardzo wysoko. Czy skok może wystąpić po owulacji dopiero? Brak mi doświadczenia:(

Oczywiscie że moze wystapic po owulacji :) U mnie przewaznie temperatura wzrasta dopiero dzień po owu ;)

P.s. Nie wytrzymałam bez Was, musiałam tu zajrzeć :D

AniaŁ123 lubi tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Bywa niestety. Dużo dziewczyn roni pierwsze ciąze. Nie wiem dlaczego. W sumie cieszę.sie że mój.cykl się nierozregulowal. Tego się bałam najbardziej. A tak przyszedł nawet w miarę w czasie.

Tak ten pierwszy okres jest ważny aby endometrium się zluscilo odpowiednio. No i po okresie do roboty ;) a kupiłam gumki dopiero co bo myślałam że jeszcze poczekam na @
    No właśnie wiem, że sporo ciąż "ucieka".. sama mam dobrą koleżankę, tylko u Niej była ciąża obumarła... miałyśmy tego samego dnia wizyte u gina tylko ja miałam ciążę 4 tygodnie starszą.. i u Niej okazało się 10 tc, że serce nie bije... miała zabieg łyżeczkowania. W ogóle długo zachodziła w tą ciążę i zaczęła dociekać przyczyny z jakiego powodu tak długo i czemu serce przestało bić.. okazało się, że miała za wysokie TSH... jak zbili jej to zaszła w obie ciąże bez problemów ( w 1 cyklu) i ma teraz dwoje super dzieciaków.

zem3anlixz38accb.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia1989 wrote:
    hej dziewcyznki,
    u mnie chyba się rozkręca przed @ mam jakiś skurcz mięśni brzucha ale taki dziwny bo od pępka jakbym ćwiczyła takie skurcze miał ktoś tak kiedyś?
    ...spadła temperatura..

Misia, spadła tylko odrobinę, to się nie liczy :P

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:

Ibuprom blokuje owulacje? A ja zawsze go brałam podczas @ bo mi pomagał :(
    W tym cyklu brałam Nurofen Femina, on też blokuje czy nie? Ale mi smutek teraz jeśli to ma aż taki wpływ :(

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daga_00 wrote:
    No właśnie wiem, że sporo ciąż "ucieka".. sama mam dobrą koleżankę, tylko u Niej była ciąża obumarła... miałyśmy tego samego dnia wizyte u gina tylko ja miałam ciążę 4 tygodnie starszą.. i u Niej okazało się 10 tc, że serce nie bije... miała zabieg łyżeczkowania. W ogóle długo zachodziła w tą ciążę i zaczęła dociekać przyczyny z jakiego powodu tak długo i czemu serce przestało bić.. okazało się, że miała za wysokie TSH... jak zbili jej to zaszła w obie ciąże bez problemów ( w 1 cyklu) i ma teraz dwoje super dzieciaków.
    U mnie nie wiadomo co. Przed ciąża miałam.robione hormony i byly ok. Najprawdopodobniej wada płodu bo serce stanęło w 8 tc a dowiedziałam się w 9. Or 6tc plamiłam ale bobo się rozwijało i było serce. Któregoś dnia polecialo że mnie trochę więcej niż zwykł i w szpitalu się okazało że po ciąży. Dali tabsy na poronienie i sama się oczyscialam w ciągu dwóch dni.

Teraz jak.gadam ze znajomymi to rzeczywiście plaga poronien pierwszych ciąż. Dziwne

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Ibuprom blokuje owulacje? A ja zawsze go brałam podczas @ bo mi pomagał :(
    W tym cyklu brałam Nurofen Femina, on też blokuje czy nie? Ale mi smutek teraz jeśli to ma aż taki wpływ :(
    Ibuprom uposledza owulacje. Coś w tym.jest bo zaszlam w cyklu w którym.unikalam ibupromu

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ibuprom brałam jak cukierki

3jgxflw1867zd36k.png
‹‹ 2630 2631 2632 2633 2634 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ