Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Różnie może być. To tak zwana faza lutealna. Długość fazy lutealnej jest cechą indywidualną i zależy od wielu czynników, jednakże u przeciętnej kobiety w naszej populacji wynosi ona około 14 dni. Zaburzenia tej części cyklu menstruacyjnego są powodem do wielu obaw. Najczęstszą przyczyną wydłużenia tej fazy jest ciąża.
Gaduaaa lubi tę wiadomość
-
Gizmo wrote:Różnie może być. To tak zwana faza lutealna. Długość fazy lutealnej jest cechą indywidualną i zależy od wielu czynników, jednakże u przeciętnej kobiety w naszej populacji wynosi ona około 14 dni. Zaburzenia tej części cyklu menstruacyjnego są powodem do wielu obaw. Najczęstszą przyczyną wydłużenia tej fazy jest ciąża.Fabian Cyprian Tymuś
-
W czasie owulacji może występować krwawienie do jamy otrzewnej z pękniętego pęcherzyka. To wywołuje podrażnienie i ból w dole brzucha. To tak zwany ból owulacyjny, a pojawia się na krótko przed, w trakcie lub po owulacji. Może trwać parę minut, godzin, a nawet dni. Najczęściej nie oznacza jednak samego momentu pęknięcia pęcherzyka. Ból nie informuje, z jakiego jajnika odbędzie się czy odbyło jajeczkowanie. Jajniki mogą nabrzmiewać i boleć podczas indukcji owulacji lub z powodu poowulacyjnego ich powiększenia.
Takie coś znalazłamGaduaaa lubi tę wiadomość
-
i jeszcze takie cuś :
Jajeczko zwykle żyje 12-24 h, choć podejrzewa się, że do zapłodnienia zdolne jest tylko przez 6 godzin. Badania wykazały, że stosunek seksualny tuż po owulacji bardzo ogranicza szanse na zajście w ciążę. Plemniki zwykle docierają do jajowodów w ciągu kilkunastu minut, ale nie maja zdolności do zapłodnienia. Potrzebują około 6 godzin pobytu w szyjce macicy podlegając procesowi tzw. kapacytacji, aby osiągnąć ostateczną dojrzałość. Dlatego najlepszy czas na stosunek to dzień przed czy dzień jajeczkowania, a nie dzień po. Plemniki zdolne są do zapłodnienia średnio 24-48 godzin. W przyjaznych warunkach, w obecności śluzu płodnego w drogach rodnych kobiety, potrafią przeżyć nawet 5 dni. Z praktycznego punktu widzenia płodnym okresem jest czas dwa dni przed owulacją i jeden po.Gaduaaa lubi tę wiadomość
-
Gizmo się postarałas i zadbałas o naszą wiedzę w topiku.. Super.
Tissaia poważnie to pacząc na różne wykresy zaciązone to potrafią być na prawdę dziwne.. Więc twierdzę że taka temp nie przekreśla cyklu...
Gaduaa działaj działaj czekamy na efekty.
A ja po wizycie u zębologa...
Kur..... Ale napier.....
Miałam zatrutego zęba. No i ostatnio odwołała wizytę. To teraz stwierdziła że za długo była i zrobił się stan zapalny... Od kilku dni bolał mnie do korzenia. Więc wrzuciła antybiotyk... Auuuuaaaaaa... Boli....Gizmo, Gaduaaa lubią tę wiadomość
31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
Cześć Dziewczyny! Jestem po kolejnych badaniach. Czekam na Wasze opinie
TSH 4,9 (we wtorek było 5,3 nie wiem skąd ta różnica..)
FT3 5,21 (norma 3,10 - 6,80)
FT4 14,60 (norma 12,00 - 22,00)
ANTY PO 24,45 (norma 0 - 34)
ANTY TG <6,4 (norma 18,0)
I zrobiłam dodatkowo PROLAKTYNE i wyszło 49,7 gdzie w momencie kiedy jestem 8dpo norma to (+3 do +15 / 1,3 - 25,00). Z tego co rozumiem tą normę, to mam minimalnie za wysoką. Siostra wkręca mi, że to na fasolkę, możliwe?? Narazie wszystko idzie w dobrym kierunku, ale czy ja wiem...początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
WaldhauzerM wrote:Caro ja miałam Prolaktyne minimalnie wyższą za to Progesteron za niski. Wtedy dostałam bromergon i Prolaktyna spadła a Progesteron urósł do swojej normy..
A ja robiłam progesteron we wtorek i wyszło 24,45. Wiec chyba jest w porządku. Dlatego zdziwiła mnie ta prolaktyna..Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 16:53
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)