Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
hej dziewczyny:) caro prolaktyne masz za wysoka, skorpionek z tego co wiem to progesteron wysoki nie swiaczy o ciazy tylko o tym, ze owulacja sie odbyla
Sylwia91 jak Ty sie czujesz?? JAkies upierdliwe dolegliwosci wczesnociazowe Cie mecza?
Ja powinna zatestowac w niedziele, ale chyba nie wytrzymam. Dzis poznamy wyniki meza i kolejny stres mnie czeka... -
Gaduaaa wrote:w zeszłym miesiącu grubo przed ovu miałam jakieś pasma krwi w śluzie.. a to pierwszy raz tak mi się zdarza.. do tej pory czegoś takiego nia miałam.. dziwne czy to starość??
Lago lubi tę wiadomość
-
Gaduaaa wrote:ale @ mi przyszła w 35 dni cyklu... więc może i miałam szybko owu... ale dlaczego wtedy @ się spóżnił 4 dni? ja mam cykle 30-31 dni
pewnie jakies jednorazowe zachwianie. Ja mam cykle zawsze co 27 dni a w listopadzie mialam 32. Polecialam do gina a ten tylko stwierdzil, ze sie zdarza i zeby nie panikowac. Gaduaaa swieczki po chalupie rozstawiaj i szykuj na powrot chuopa:)Gaduaaa lubi tę wiadomość
-
Witajcie, mogę dołączyć do Waszych starań?
Krótko o mnie... w sierpniu wyszłam za mąż, we wrześniu przestałam brać tabletki antykoncepcyjne. Od października rozpoczęliśmy starania o dzidzię. Niestety u nas z tym ciężko, bo ja dopiero uczę się swojego organizmu, a TŻ ma taką pracę, że często wyjeżdża i w okolicach owulacji go nie ma zaczęłam się już martwić że nam się nie udaje i we wtorek zrobiłam badania w 23dc
- prolaktyna 820,8
- progesteron 66,06
Podejrzewam więc, że nasze starania nie udawały się przez za wysoką prolaktynę. 9 marca mam na prywatną wizytę do ginekologa zobaczę co on na te wyniki...
-
Witam i ja wieczorową porą.
Wybaczcie, ale fejsa i grupy chyba nie ogarnę, ( a może spróbuję ) jeśli już to tutaj będę zaglądać.
Dziś miałam dość kiepski dzień i nie licze na to, że jutro bedzie lepiej...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 19:02
-
Witaj baranosia ja tez badałam prolaktyne i progesteron i jak na moje oko za wysoka prolaktyna norma to do 25 ng/ml a twój wynik przeliczyć to wynosi 41,04 ng/ml (przelicznik 1 ng/ml + 20 mlU/l) a progesteron to nie wiemJuz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Przeczucie to świetnie ale nie wiem ogólnie mówią ze prolaktyna utrudnia ale sa odstepstwa od reguły także mnie by nic nie zaskoczyło a kiedy testujesz?Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”