X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Evelin wyluzuj kochana wszystko jest ok :*:*:* niestety to uczucie będzie aż do porodu a potem jak się urodzi to już zawsze...

Ja jutro mam wizytę

To daj znac :*
    Ja i tak ide, bede bardziej wyluzowana :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Justyś91 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    :( :( :(
    Ja jesten zaraz 6..
    Moze to wyda sie glupie. Ale ja jutro ide na bete. Chce zobaczyc jaki przyrost po tygodniu..
    Bo wkoncu jesli jest dobrze, to powinno rosnac. Prawda?
    Kochana na pewno będzie wszystko ok. Ja dostałam silnego bólu do omdlenia i Zaczelam silnie krwawić i bylo juz po wszystkim. Tobie życzę nudnej i spokojnej ciąży :)

1acc2e2db1fead547011b00f4ff1292d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś91 wrote:
    Kochana na pewno będzie wszystko ok. Ja dostałam silnego bólu do omdlenia i Zaczelam silnie krwawić i bylo juz po wszystkim. Tobie życzę nudnej i spokojnej ciąży :)

Jest tak nudna, ze az sie martwie

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta czasem spada czasem nie. Usg plus beta dają wynik miarodajny

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin nie wywołuj wilka z lasu. Nic ci sie nie dzieje. Nie masz krwawien ani boli. Objawy ciążowe przychodzą falami i odchodza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 22:02

3jgxflw1867zd36k.png
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Witam w gronie ćwiczących ;)

A ja za 3 tyg w góry ;)
    Też ćwiczę Chodakowską :D Dziś akurat skalpel plus 25 min interwał (skok i zeskok ze schodów, bo nie mam skrzyni. Ja po Filipie dużo przytyłam... wziełam się za siebie dopiero jak on miał 2 lata i schudłam z 70 kg do 60 kg, a w 2014 docisnęłam nawet do 54 kg ;) teraz mam na blacie 57 kg i jest w miarę ok ;) do Chorwacji chciałabym zrzucić ze 2 kg jeszcze :D ale ja kocham biegać :) startuje w półmaratonach :) i w ogóle ja musze biegac co 2 dni bo bym nie wytrzymała ;)

Ja w ogóle wróciłam z galerii, obkupiłam się w łachy wyjazdowe... powiem Wam, że u nas likwidują sklep tth i normalnie przeceny 70 %... wydałam jakieś grosze a naprawdę na wyjazd parę rzeczy kupiłam ;):D Filip został u mojego chłopa siostry, ma tam towarzystwo to wiedziałam, że się tak skończy ;)

Kim87 lubi tę wiadomość

zem3anlixz38accb.png
    Pracujemy nad rodzeństwem...
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja.chodaka mecze 3 tydzień kiedyś ważyłam 97 zeszłam 67 ale przytyłam do 78. Ostatnie 4kg przez poronienie. Hormony wyszły bokiem. Teraz wracam do rownowagi

3jgxflw1867zd36k.png
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    :( :( :(
    Ja jesten zaraz 6..
    Moze to wyda sie glupie. Ale ja jutro ide na bete. Chce zobaczyc jaki przyrost po tygodniu..
    Bo wkoncu jesli jest dobrze, to powinno rosnac. Prawda?
    Kochana ja uważam, że jest wszystko ok ! Ale jeśli Cię to uspokoi to idź na tą betę, bez sensu żebyś się przejmowała...

zem3anlixz38accb.png
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    No ja.chodaka mecze 3 tydzień kiedyś ważyłam 97 zeszłam 67 ale przytyłam do 78. Ostatnie 4kg przez poronienie. Hormony wyszły bokiem. Teraz wracam do rownowagi
    Grunt to systematyczność :) ja u ewki najbardziej lubię killera :) a dziś akurat skalpel był :D plus te interwały bo mi mało było ;) o ewce ludzie mają różne opinie ale pewne jest ze jak się w miare dobrze je i cwiczy regularnie to efekty przychodzą :)

zem3anlixz38accb.png
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś91 wrote:
    Wiedziałyście dziewczyny że warto tak około godziny przed serduszkowaniem podać naszemu lubemu szklankę coca-coli lub kawki bo te napoje poprawiają ruchliwość i szybkość plemników :)
    dobrze wiedzieć, wykorzystam tę radę :D ;)

zem3anlixz38accb.png
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin brakiem objawów się nie przejmuj. Ja też nie miałam jako takich. A teraz to już w ogóle zero, jakbym w ciąży nie była

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Evelin wyluzuj kochana wszystko jest ok :*:*:* niestety to uczucie będzie aż do porodu a potem jak się urodzi to już zawsze...

Ja jutro mam wizytę
    Najpierw kobieta chce byc w ciązy, jak już urodzi to się martwi kupami, kolkami, czy dobrze na wadze przybiera, potem ida zęby, potem chodzi, choruje i tak juz do końca życia będzie, bo kochamy bezwarunkow <3 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 22:26

zem3anlixz38accb.png
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    Evelin brakiem objawów się nie przejmuj. Ja też nie miałam jako takich. A teraz to już w ogóle zero, jakbym w ciąży nie była
    Szuflada pamiętam jak jeszcze tylko czytałam to forum i jak się dowiedziałaś, że będziesz Mamą.. a tu już prawie połowa ciązy :) Znasz już płeć? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 22:28

zem3anlixz38accb.png
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daga_00 wrote:
    Najpierw kobieta chce byc w ciązy, jak już urodzi to się martwi kupami, kolkami, czy dobrze na wadze przybiera, potem ida zęby, potem chodzi, choruje i tak juz do końca życia będzie, bo kochamy bezwarunkow <3 :)
    A potem jak mu w szkole idzie, czy dobrą pracę dostał, dobrą żonę czy męża wybrał, dobrze dzieci wychowuje...:) całe życie :)

daga_00 lubi tę wiadomość

• szuflada Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daga_00 wrote:
    Szuflada pamiętam jak jeszcze tylko czytałam to forum i jak się dowiedziałaś, że będziesz Mamą.. a tu już prawie połowa ciązy :) Znasz już płeć? :)
    Jeszcze nie kochana bo chodzę na NFZ, ciąża się dobrze rozwija więc na razie nie chodzę prywatnie i maam nadzieję że już nie będę musiała :) płeć jakoś w sierpniu po 20 tygodniu na polowkowym ;)

• daga_00 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    A potem jak mu w szkole idzie, czy dobrą pracę dostał, dobrą żonę czy męża wybrał, dobrze dzieci wychowuje...:) całe życie :)
    A gorszymi teściowymi chyba są te, co mają synów ;) :D takie prawdziwe Teściowe ;) jakby nie patrzeć - tez mam syna, a to wiadomo synuś mamusi ;)

zem3anlixz38accb.png
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I bardzo mi miło daga ze mnie pamiętasz jeszcze z tak dawna :) tyle tu nowych dziewczyn ze pewnie mnie już nie kojarzą ale to dobrze, jedne zaciążają, przychodzą nowe i niedługo też odejdziecie bo zaciazycie <3 <3

daga_00 lubi tę wiadomość

• daga_00 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    Jeszcze nie kochana bo chodzę na NFZ, ciąża się dobrze rozwija więc na razie nie chodzę prywatnie i maam nadzieję że już nie będę musiała :) płeć jakoś w sierpniu po 20 tygodniu na polowkowym ;)
    Acha :) to czekamy na wieści,jak już coś będziesz wiedziała :D :) <3

zem3anlixz38accb.png
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin a jak tam sprawy z Twoim? Jakiś progres?

marciaa lubi tę wiadomość

zem3anlixz38accb.png
  • Żabcia Real one Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej , mam pytanie do strączek , czy któraś brała parlodel i spóźniał jej sie okres ? Ja brałam parlodel po pół tabletki i duphason 16-26 dc , dziś 34 i mam delikatne brudzenie taki śluz brązowy a ogólnie przez ostatnie 2 tyg cieknie ze mnie jakaś woda ... Może ktoś miał podobnie ? ... Na bank to nie ciąża bo robiłam test 29 dnia cyklu i negatywny , cykle mam 32 dniowe i zero objawów ciąży , raczej od kilku dni typowo na okres ogromny apetyt , piersi raz bolą raz nie , nie mam pojęcia co sie dzieje ;( .....zawsze @ przychodzi , nawet bez leków .... Brak owulacji to jedyny mój problem i lekko podwyższona prolaktyna ..... Już tak bardzo sie przyzwyczaiłam do starań ze nawet nie zakładam ciąży tylko myśle co bym mogła jeszcze zrobić żeby zajść czytam fora pije zioła cuda wianki ..... I tak co miesiąc i co miesiąc jakieś problemy ogólnie z cyklem .... Co miesiąc to samo zawód depresja i myśli co ze mną nie tak ... Jak to jest być mamo ....czemu niektóre dziewczyny nie mogą nią być .... ? pozdrawiam staraczki które czuja to co ja ...ehhh niech już przyjdzie @ i pozwoli mi znów próbować :)

‹‹ 2659 2660 2661 2662 2663 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ