X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Żabcia Real one Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do stateczek *

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczek ! Mój słownik nie akceptuje tego słowa

• marciaa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh a my mamy małą awarię...
    mąż otworzył szafkę pod wanną

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c994b35f0b39.jpg

mamy taką szafkę jako obudowę.
    a tam trochę wody
    lejemy z wanny wodę i nic... no czyli nie syfon itd
    w końcu okazało się że silikon w pewnym miejscu się odkleił i to dlatego ;/
    także dobrze że to tylko taka blachostka

• daga_00 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMadziula wrote:
    Daga ale ja bym sobie do Chorwacji pojechała ... byliśmy z mężulkiem <3 cuuudowne miejsce... no ale w tym roku nie mamy szans na tak długi urlop ;(
    My jakoś w tym roku damy radę... mi też nie jest łatwo z wolnym bo ja na "swoim" jestem to trzeba być do dyspozycji.. Madzia może w przyszłym roku już będziecie myśleć gdzie by pojechać z groszkiem :)

zem3anlixz38accb.png
    Pracujemy nad rodzeństwem...
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:

a tam trochę wody
    Pojechana szafka :) śliczna :) dobrze, że tylko silikon... do poskromienia... ;)

zem3anlixz38accb.png
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daga, odetchnęłam z ulgą
    bo już mi przyszły czarne scenariusze o kuciu płytek że może to od deszczownicy;p

daga_00 lubi tę wiadomość

• daga_00 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia Real one wrote:
    Hej , mam pytanie do strączek , czy któraś brała parlodel i spóźniał jej sie okres ? Ja brałam parlodel po pół tabletki i duphason 16-26 dc , dziś 34 i mam delikatne brudzenie taki śluz brązowy a ogólnie przez ostatnie 2 tyg cieknie ze mnie jakaś woda ... Może ktoś miał podobnie ? ... Na bank to nie ciąża bo robiłam test 29 dnia cyklu i negatywny , cykle mam 32 dniowe i zero objawów ciąży , raczej od kilku dni typowo na okres ogromny apetyt , piersi raz bolą raz nie , nie mam pojęcia co sie dzieje ;( .....zawsze @ przychodzi , nawet bez leków .... Brak owulacji to jedyny mój problem i lekko podwyższona prolaktyna ..... Już tak bardzo sie przyzwyczaiłam do starań ze nawet nie zakładam ciąży tylko myśle co bym mogła jeszcze zrobić żeby zajść czytam fora pije zioła cuda wianki ..... I tak co miesiąc i co miesiąc jakieś problemy ogólnie z cyklem .... Co miesiąc to samo zawód depresja i myśli co ze mną nie tak ... Jak to jest być mamo ....czemu niektóre dziewczyny nie mogą nią być .... ? pozdrawiam staraczki które czuja to co ja ...ehhh niech już przyjdzie @ i pozwoli mi znów próbować :)
    Witaj Żabcia... za bardzo nie pomogę odnośnie tego leku... może bardziej doświadczone dziewczyny się wypowiedzą.. a jak długo się starasz? czy robiłaś badania, choćby hormony tarczycy? tarczyca wbrew pozorom może dużo zblokować..

zem3anlixz38accb.png

Wysłany: 25 lipca 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tarczyca ok , wszystko właściwie niby ok .... A jednak 2 lata starań i nic .... To najgorsze co mogło nas spotkać .... Bezpłodność ;(

• Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki moje... Pierwszy raz robiłam test owu Facelle. Co o tym myślicie? Jeszcze daleko czy już prawie? Robiłam pół godziny temu.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/125b1f8916bd.jpg

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakis taki rozmazany :/

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • MMadziula Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daga_00 wrote:
    My jakoś w tym roku damy radę... mi też nie jest łatwo z wolnym bo ja na "swoim" jestem to trzeba być do dyspozycji.. Madzia może w przyszłym roku już będziecie myśleć gdzie by pojechać z groszkiem :)
    Tez na swoim ?
    Czyli jak to mówią masz najbardziej marudnego szefa - siebie ;-)
    Byłabym najszczesliwsza osoba na świecie gdybyśmy mogli wybrać się juz w trójkę :-) :-)
    Póki co to sfera marzen , a Tobie życzę pięknej opalenizny i super przygody ;-) no i proszę wrócić w składzie co najmniej o jedną osóbkę więcej <3

3BDap2.png
    04.01 - serduszko <3
    Synek Bartuś <3
    oar8dqk3g1y2zosd.png
    19 tc - 260 g
    20 tc - 346 g
    27 tc - 1045 g
    31 tc - 1758 g
    34 tc - 2508 g
    37 tc - 2850 g
    39 tc - 3650 g
  • Dzezabella Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, ale naspamowałyście od rana <3
    Miałam nadzieję, że to co wczoraj brałam za początek @ zostanie tylko plamieniem, ale niestety trwa i się nasila, więc to na pewno @ :(
    Zastanawiam się jeszcze, czy nie zrobić jeszcze raz testu w piątek albo sobotę, mimo wszystko... Jak myślicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 23:19

22.06.2017 - dwie kreseczki
    11.07.2017 - serduszko <3

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png
  • MMadziula Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Jakis taki rozmazany :/
    Bella na moje to już 90 %pozytyw , atakuj chłopa ! :-) :-) ;-)
    Jutro będzie na stówe równy z kontrolną.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 23:11

daga_00, Bella_Bella lubią tę wiadomość

3BDap2.png
    04.01 - serduszko <3
    Synek Bartuś <3
    oar8dqk3g1y2zosd.png
    19 tc - 260 g
    20 tc - 346 g
    27 tc - 1045 g
    31 tc - 1758 g
    34 tc - 2508 g
    37 tc - 2850 g
    39 tc - 3650 g
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia Real one wrote:
    Tarczyca ok , wszystko właściwie niby ok .... A jednak 2 lata starań i nic .... To najgorsze co mogło nas spotkać .... Bezpłodność ;(
    Żabcia... bezpłodność to bardzo poważne słowo... może to jest kwestia blokady.. a czy Twój facet się badał? wspomniałas, ze masz trochę podwyzszoną prolaktyne.. mam sąsiadkę... starali się z Mężem 4 lata o dziecko.. okazało się, że ona miała prolaktynę w normie.. ale w górnej granicy...a jej Mąż ma mniejszą ruchliwość plemników niż standardowa.. już im wróżyli inseminację... in vitro... ale... znaleźli gina, który zbił jej prolaktynę i po 3 miechach była w ciązy... mają teraz 2 córeczki..

zem3anlixz38accb.png
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMadziula wrote:
    Tez na swoim ?
    Czyli jak to mówią masz najbardziej marudnego szefa - siebie ;-)
    Byłabym najszczesliwsza osoba na świecie gdybyśmy mogli wybrać się juz w trójkę :-) :-)
    Póki co to sfera marzen , a Tobie życzę pięknej opalenizny i super przygody ;-) no i proszę wrócić w składzie co najmniej o jedną osóbkę więcej <3
    Tak Magda.. na swoim... jestem behapowcem ;) mam kilka firm na obsłudze plus fuchy...zajmujemy się bhp, ochroną ppoż. i szkoleniami w zakresie perwszej pomocy przedmedycznej... ja mam współprace głownie z budżetówką... szkoły, gminy, przedszkola... dobry płatnik ;) a Ty jaka branża?
    i zobaczysz, że będziecie w 3 szybciej niż myślisz :D

zem3anlixz38accb.png
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Kobietki moje... Pierwszy raz robiłam test owu Facelle. Co o tym myślicie? Jeszcze daleko czy już prawie? Robiłam pół godziny temu.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/125b1f8916bd.jpg
    Ja myślę, że już powinno być serduszkowanie "in progress" :D
    a pewnie jutro będzie apogeum :D

marciaa, Bella_Bella lubią tę wiadomość

zem3anlixz38accb.png
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzezabella wrote:
    O rany, ale naspamowałyście od rana <3
    Miałam nadzieję, że to co wczoraj brałam za początek @ zostanie tylko pramieniem, ale niestety trwa i się nasila, więc to na pewno @ :(
    Zastanawiam się jeszcze, czy nie zrobić jeszcze raz testu w piątek albo sobotę, mimo wszystko... Jak myślicie?
    Tu się dzieje... ja też byłam nieobecna kilka godzin i ledwo ogarnęłam... ;)
    sama nie wiem co do Twojej sytuacji... wygląda na @... ale moja kumpela była w ciązy i miała okres... także.. może dla swojego spokoju zrób test...

Dzezabella lubi tę wiadomość

zem3anlixz38accb.png
  • MMadziula Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daga_00 wrote:
    Tak Magda.. na swoim... jestem behapowcem ;) mam kilka firm na obsłudze plus fuchy...zajmujemy się bhp, ochroną ppoż. i szkoleniami w zakresie perwszej pomocy przedmedycznej... ja mam współprace głownie z budżetówką... szkoły, gminy, przedszkola... dobry płatnik ;) a Ty jaka branża?
    i zobaczysz, że będziecie w 3 szybciej niż myślisz :D
    A to masz full pracy , grunt , że robisz to co lubisz ;-)
    Ja w transporcie siedzę , prowadzę swoje auta , mąż też jeździ także wiesz ...cały nasz grafik staramy się dopasować do "dni otwartych " jak to mój mąż słodko nazywa ....:-)
    Jak Nasza kruszynka się pojawi to pokażemy jej wszystko co tylko będziemy mogli :-) nie mogę się doczekać

3BDap2.png
    04.01 - serduszko <3
    Synek Bartuś <3
    oar8dqk3g1y2zosd.png
    19 tc - 260 g
    20 tc - 346 g
    27 tc - 1045 g
    31 tc - 1758 g
    34 tc - 2508 g
    37 tc - 2850 g
    39 tc - 3650 g
  • MMadziula Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:

a tam trochę wody

Marciaa mam nadzieję, że awarie jak najszybciej da się naprawić . A patent z szufladami świetny :-) szczerze mówiąc nie widziałam u nikogo znajomego takiego rozwiązania

3BDap2.png
    04.01 - serduszko <3
    Synek Bartuś <3
    oar8dqk3g1y2zosd.png
    19 tc - 260 g
    20 tc - 346 g
    27 tc - 1045 g
    31 tc - 1758 g
    34 tc - 2508 g
    37 tc - 2850 g
    39 tc - 3650 g
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMadziula wrote:
    A to masz full pracy , grunt , że robisz to co lubisz ;-)
    Ja w transporcie siedzę , prowadzę swoje auta , mąż też jeździ także wiesz ...cały nasz grafik staramy się dopasować do "dni otwartych " jak to mój mąż słodko nazywa ....:-)
    Jak Nasza kruszynka się pojawi to pokażemy jej wszystko co tylko będziemy mogli :-) nie mogę się doczekać
    O to wy poważny biznes :) ja uważam, że trzeba tak kombinować, żeby na przysłowiowy chleby było... ja jestem z wykształcenia geodetą.. i pracowałam na etacie 4 lata... ale się nie dało.. zarabiałam na dojazdy i na niańkę dla syna.. także cieszę się, że jest ta firma...

zem3anlixz38accb.png
‹‹ 2660 2661 2662 2663 2664 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ