Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarysiaLA wrote:
    u mnie przez brak systematyczności kalendarzyk się nie spełnia jednak testy owulacyjne z rossmana potwierdziły kilka dni właśnie z kalkulatora z tej strony, nie umiem badac szyjki(poprostu nie wiem wgl jak to robic i jak rozroznic) o mierzeniu temperatury po przebudzeniu wiecznie zapominam, no coz taka jestem troszke nieogarnieta w kalendarzyku

To może monitoring cyklu? :)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    A Dlugo? Bo ja nie w temacie..
    Nie smutaj, noo

w niedziele powinnam dostać @
    nie smutam biorę nospe forte i masuje piersi nic innego mi nie pozostaje, staram sie mało jeść żeby mnie nie mdliło pije tylko wapno i wodę bo jakoś mi po tym dobrze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    To może monitoring cyklu? :)

hmm tylko jak monitorować ? jak z tego korzystać szczerze mówiąc o tym nie słyszałam

• Evelin Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarysiaLA wrote:
    w niedziele powinnam dostać @
    nie smutam biorę nospe forte i masuje piersi nic innego mi nie pozostaje, staram sie mało jeść żeby mnie nie mdliło pije tylko wapno i wodę bo jakoś mi po tym dobrze :)

Wiec miejmy nadzieje ze sie nie pojawi i beda dobre wiesci..
    Jesli dalej nie przyjdzie. Zrob testem o czulosci 10, a mierzysz temp ?

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarysiaLA wrote:
    hmm tylko jak monitorować ? jak z tego korzystać szczerze mówiąc o tym nie słyszałam

http://m.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/przed-ciaza/monitorowanie-owulacji-jak-sprawdzic-kiedy-mam-owulacje_37045.html

Wejdz w ten link

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 18:32

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Wiec miejmy nadzieje ze sie nie pojawi i beda dobre wiesci..
    Jesli dalej nie przyjdzie. Zrob testem o czulosci 10, a mierzysz temp ?

właśnie mierze tylko że tak jak mówiłam nie systematycznie i nie wiem kiedy jest ok chyba zaczne nastawiać sobie przypomnienia w kalendarzu :) może to zadziała

• Evelin Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarysiaLA wrote:
    właśnie mierze tylko że tak jak mówiłam nie systematycznie i nie wiem kiedy jest ok chyba zaczne nastawiać sobie przypomnienia w kalendarzu :) może to zadziała

Po 4godz snu mozna zobaczyc.
    Poprostu wstan rano.. jesli spoznia Ci sie, a temp bedzie wyzsza czyli chyba 36,70 i wyzej to moze byc cos na rzeczy

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarysiaLA wrote:

Temperaturę mierzy się przed wstaniem z łóżka, po spokojnym śnie (chyba min. 3-4 godziny). Ja mam nastawiony budzik codziennie na 6 rano np. ;)

Bella_Bella lubi tę wiadomość

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Temperaturę mierzy się przed wstaniem z łóżka, po spokojnym śnie (chyba min. 3-4 godziny). Ja mam nastawiony budzik codziennie na 6 rano np. ;)

Ale kochana ona chyba nie prowadzi wykresu, niech zmierzy poprostu jak wstanie.

Co u Ciebie? :*

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarysiaLA wrote:

Chodzisz do ginekologa co kilka dni i sprawdzasz czy jest pecherzyk jak rośnie i czy była owulacja :) Ja dopiero w tym cyklu miałam pierwsze takie wizyty i jestem zadowolona. Mam cykle 25 dniowe. na pierwszą wizytę umawiam się na 10dc a potem idę po 3-4 dniach sprawdzić czy owu była.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Ale kochana ona chyba nie prowadzi wykresu, niech zmierzy poprostu jak wstanie.

Co u Ciebie? :*

A jeśli okres się spóźnia to temperatura utrzymuje się nadal wysoka czy spada? (zakładając że @ się pojawia spóźniona) takie pytanie mi się nasunęło ;)

U mnie.. no właśnie sama nie wiem. Nic się nie rozkręciło, latam tylko do kibelka i sprawdzam. Sama nie wiem co mam myśleć. Jutro jeśli temperatura będzie niższa to pewnie będzie oznaką okresu, jeśli utrzyma się na poziomie minimum dzisiejszym będę testować chyba...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 18:47

l22nkrhmpu973w26.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarysiaLA wrote:

Tylko tak jak napisała Parsleyek. Przed wstaniem z łóżka. Najlepiej połóż termometr blisko żebyś mogła po niego sięgnąć i będzie dobrze. Daj znać rano co wyszło :)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    A jeśli okres się spóźnia to temperatura utrzymuje się nadal wysoka czy spada? takie pytanie mi się nasunęło ;)

U mnie.. no właśnie sama nie wiem. Nic się nie rozkręciło, latam tylko do kibelka i sprawdzam. Sama nie wiem co mam myśleć. Jutro jeśli temperatura będzie niższa to pewnie będzie oznaką okresu, jeśli utrzyma się na poziomie minimum dzisiejszym będę testować chyba...

U mnie np w dzien @ spada..

To skoro nie ma jeszcze to dobrze..
    Bardzo dobrze.. A jak Twoja tepm?
    Zaraz lukne wykresik :*

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Evelin od jutra rana mam ustawione przypomnienie i będę mierzyć :)

• Parsleyek Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    U mnie np w dzien @ spada..

To skoro nie ma jeszcze to dobrze..
    Bardzo dobrze.. A jak Twoja tepm?
    Zaraz lukne wykresik :*

No bo co da Marysi jednorazowe sprawdzenie temperatury? jeśli nie sprawdza systematycznie to chyba trudno coś powiedzieć będzie...

No u mnie chyba nadal w tych wyższych. Czekam do jutra rana! ;)

l22nkrhmpu973w26.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos mierzenia to odkąd mierze w tym cyklu dowcipnie to moja temperatura w ciągu ostatnich dni wacha się tylko w granicach 0,01 :D aż mnie zaskakuje ;)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    No bo co da Marysi jednorazowe sprawdzenie temperatury? jeśli nie sprawdza systematycznie to chyba trudno coś powiedzieć będzie...

Priw :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    A propos mierzenia to odkąd mierze w tym cyklu dowcipnie to moja temperatura w ciągu ostatnich dni wacha się tylko w granicach 0,01 :D aż mnie zaskakuje ;)

Czyli chyba bardziej się ten sposób sprawdza. Bo w ustach zwykle większe wahania. Ale jakoś jeszcze nie jestem przekonana, w sumie sama nie wiem dlaczego ;)
    Bella równiutki ten Twój wykresik się robi :)

l22nkrhmpu973w26.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:

Systematyczne jest aby wyznaczyc owu, tak ? A przeciez wykarze jej jaka ma temp tak czy tak :) sprobowac moze :)

Bella_Bella lubi tę wiadomość

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wole w psioche wsadzac i mierzyc :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
‹‹ 2742 2743 2744 2745 2746 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ