X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarysiaLA wrote:
    u mnie przez brak systematyczności kalendarzyk się nie spełnia jednak testy owulacyjne z rossmana potwierdziły kilka dni właśnie z kalkulatora z tej strony, nie umiem badac szyjki(poprostu nie wiem wgl jak to robic i jak rozroznic) o mierzeniu temperatury po przebudzeniu wiecznie zapominam, no coz taka jestem troszke nieogarnieta w kalendarzyku

To może monitoring cyklu? :)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    A Dlugo? Bo ja nie w temacie..
    Nie smutaj, noo

w niedziele powinnam dostać @
    nie smutam biorę nospe forte i masuje piersi nic innego mi nie pozostaje, staram sie mało jeść żeby mnie nie mdliło pije tylko wapno i wodę bo jakoś mi po tym dobrze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    To może monitoring cyklu? :)

hmm tylko jak monitorować ? jak z tego korzystać szczerze mówiąc o tym nie słyszałam

• Evelin Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarysiaLA wrote:
    w niedziele powinnam dostać @
    nie smutam biorę nospe forte i masuje piersi nic innego mi nie pozostaje, staram sie mało jeść żeby mnie nie mdliło pije tylko wapno i wodę bo jakoś mi po tym dobrze :)

Wiec miejmy nadzieje ze sie nie pojawi i beda dobre wiesci..
    Jesli dalej nie przyjdzie. Zrob testem o czulosci 10, a mierzysz temp ?

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarysiaLA wrote:
    hmm tylko jak monitorować ? jak z tego korzystać szczerze mówiąc o tym nie słyszałam

http://m.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/przed-ciaza/monitorowanie-owulacji-jak-sprawdzic-kiedy-mam-owulacje_37045.html

Wejdz w ten link

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 18:32

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Wiec miejmy nadzieje ze sie nie pojawi i beda dobre wiesci..
    Jesli dalej nie przyjdzie. Zrob testem o czulosci 10, a mierzysz temp ?

właśnie mierze tylko że tak jak mówiłam nie systematycznie i nie wiem kiedy jest ok chyba zaczne nastawiać sobie przypomnienia w kalendarzu :) może to zadziała

• Evelin Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarysiaLA wrote:
    właśnie mierze tylko że tak jak mówiłam nie systematycznie i nie wiem kiedy jest ok chyba zaczne nastawiać sobie przypomnienia w kalendarzu :) może to zadziała

Po 4godz snu mozna zobaczyc.
    Poprostu wstan rano.. jesli spoznia Ci sie, a temp bedzie wyzsza czyli chyba 36,70 i wyzej to moze byc cos na rzeczy

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarysiaLA wrote:

Temperaturę mierzy się przed wstaniem z łóżka, po spokojnym śnie (chyba min. 3-4 godziny). Ja mam nastawiony budzik codziennie na 6 rano np. ;)

Bella_Bella lubi tę wiadomość

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Temperaturę mierzy się przed wstaniem z łóżka, po spokojnym śnie (chyba min. 3-4 godziny). Ja mam nastawiony budzik codziennie na 6 rano np. ;)

Ale kochana ona chyba nie prowadzi wykresu, niech zmierzy poprostu jak wstanie.

Co u Ciebie? :*

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarysiaLA wrote:

Chodzisz do ginekologa co kilka dni i sprawdzasz czy jest pecherzyk jak rośnie i czy była owulacja :) Ja dopiero w tym cyklu miałam pierwsze takie wizyty i jestem zadowolona. Mam cykle 25 dniowe. na pierwszą wizytę umawiam się na 10dc a potem idę po 3-4 dniach sprawdzić czy owu była.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Ale kochana ona chyba nie prowadzi wykresu, niech zmierzy poprostu jak wstanie.

Co u Ciebie? :*

A jeśli okres się spóźnia to temperatura utrzymuje się nadal wysoka czy spada? (zakładając że @ się pojawia spóźniona) takie pytanie mi się nasunęło ;)

U mnie.. no właśnie sama nie wiem. Nic się nie rozkręciło, latam tylko do kibelka i sprawdzam. Sama nie wiem co mam myśleć. Jutro jeśli temperatura będzie niższa to pewnie będzie oznaką okresu, jeśli utrzyma się na poziomie minimum dzisiejszym będę testować chyba...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 18:47

l22nkrhmpu973w26.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarysiaLA wrote:

Tylko tak jak napisała Parsleyek. Przed wstaniem z łóżka. Najlepiej połóż termometr blisko żebyś mogła po niego sięgnąć i będzie dobrze. Daj znać rano co wyszło :)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    A jeśli okres się spóźnia to temperatura utrzymuje się nadal wysoka czy spada? takie pytanie mi się nasunęło ;)

U mnie.. no właśnie sama nie wiem. Nic się nie rozkręciło, latam tylko do kibelka i sprawdzam. Sama nie wiem co mam myśleć. Jutro jeśli temperatura będzie niższa to pewnie będzie oznaką okresu, jeśli utrzyma się na poziomie minimum dzisiejszym będę testować chyba...

U mnie np w dzien @ spada..

To skoro nie ma jeszcze to dobrze..
    Bardzo dobrze.. A jak Twoja tepm?
    Zaraz lukne wykresik :*

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Evelin od jutra rana mam ustawione przypomnienie i będę mierzyć :)

• Parsleyek Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    U mnie np w dzien @ spada..

To skoro nie ma jeszcze to dobrze..
    Bardzo dobrze.. A jak Twoja tepm?
    Zaraz lukne wykresik :*

No bo co da Marysi jednorazowe sprawdzenie temperatury? jeśli nie sprawdza systematycznie to chyba trudno coś powiedzieć będzie...

No u mnie chyba nadal w tych wyższych. Czekam do jutra rana! ;)

l22nkrhmpu973w26.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos mierzenia to odkąd mierze w tym cyklu dowcipnie to moja temperatura w ciągu ostatnich dni wacha się tylko w granicach 0,01 :D aż mnie zaskakuje ;)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    No bo co da Marysi jednorazowe sprawdzenie temperatury? jeśli nie sprawdza systematycznie to chyba trudno coś powiedzieć będzie...

Priw :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    A propos mierzenia to odkąd mierze w tym cyklu dowcipnie to moja temperatura w ciągu ostatnich dni wacha się tylko w granicach 0,01 :D aż mnie zaskakuje ;)

Czyli chyba bardziej się ten sposób sprawdza. Bo w ustach zwykle większe wahania. Ale jakoś jeszcze nie jestem przekonana, w sumie sama nie wiem dlaczego ;)
    Bella równiutki ten Twój wykresik się robi :)

l22nkrhmpu973w26.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:

Systematyczne jest aby wyznaczyc owu, tak ? A przeciez wykarze jej jaka ma temp tak czy tak :) sprobowac moze :)

Bella_Bella lubi tę wiadomość

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wole w psioche wsadzac i mierzyc :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
‹‹ 2742 2743 2744 2745 2746 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ