Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
MarysiaLA wrote:u mnie przez brak systematyczności kalendarzyk się nie spełnia jednak testy owulacyjne z rossmana potwierdziły kilka dni właśnie z kalkulatora z tej strony, nie umiem badac szyjki(poprostu nie wiem wgl jak to robic i jak rozroznic) o mierzeniu temperatury po przebudzeniu wiecznie zapominam, no coz taka jestem troszke nieogarnieta w kalendarzyku
To może monitoring cyklu? -
nick nieaktualnyEvelin wrote:A Dlugo? Bo ja nie w temacie..
Nie smutaj, noo
w niedziele powinnam dostać @
nie smutam biorę nospe forte i masuje piersi nic innego mi nie pozostaje, staram sie mało jeść żeby mnie nie mdliło pije tylko wapno i wodę bo jakoś mi po tym dobrze -
nick nieaktualny
-
MarysiaLA wrote:w niedziele powinnam dostać @
nie smutam biorę nospe forte i masuje piersi nic innego mi nie pozostaje, staram sie mało jeść żeby mnie nie mdliło pije tylko wapno i wodę bo jakoś mi po tym dobrze
Wiec miejmy nadzieje ze sie nie pojawi i beda dobre wiesci..
Jesli dalej nie przyjdzie. Zrob testem o czulosci 10, a mierzysz temp ? -
MarysiaLA wrote:hmm tylko jak monitorować ? jak z tego korzystać szczerze mówiąc o tym nie słyszałam
http://m.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/przed-ciaza/monitorowanie-owulacji-jak-sprawdzic-kiedy-mam-owulacje_37045.html
Wejdz w ten linkWiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 18:32
-
nick nieaktualnyEvelin wrote:Wiec miejmy nadzieje ze sie nie pojawi i beda dobre wiesci..
Jesli dalej nie przyjdzie. Zrob testem o czulosci 10, a mierzysz temp ?
właśnie mierze tylko że tak jak mówiłam nie systematycznie i nie wiem kiedy jest ok chyba zaczne nastawiać sobie przypomnienia w kalendarzumoże to zadziała
-
MarysiaLA wrote:właśnie mierze tylko że tak jak mówiłam nie systematycznie i nie wiem kiedy jest ok chyba zaczne nastawiać sobie przypomnienia w kalendarzu
może to zadziała
Po 4godz snu mozna zobaczyc.
Poprostu wstan rano.. jesli spoznia Ci sie, a temp bedzie wyzsza czyli chyba 36,70 i wyzej to moze byc cos na rzeczy -
MarysiaLA wrote:właśnie mierze tylko że tak jak mówiłam nie systematycznie i nie wiem kiedy jest ok chyba zaczne nastawiać sobie przypomnienia w kalendarzu
może to zadziała
Temperaturę mierzy się przed wstaniem z łóżka, po spokojnym śnie (chyba min. 3-4 godziny). Ja mam nastawiony budzik codziennie na 6 rano np.Bella_Bella lubi tę wiadomość
29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
Parsleyek wrote:Temperaturę mierzy się przed wstaniem z łóżka, po spokojnym śnie (chyba min. 3-4 godziny). Ja mam nastawiony budzik codziennie na 6 rano np.
Ale kochana ona chyba nie prowadzi wykresu, niech zmierzy poprostu jak wstanie.
Co u Ciebie? :* -
MarysiaLA wrote:hmm tylko jak monitorować ? jak z tego korzystać szczerze mówiąc o tym nie słyszałam
Chodzisz do ginekologa co kilka dni i sprawdzasz czy jest pecherzyk jak rośnie i czy była owulacjaJa dopiero w tym cyklu miałam pierwsze takie wizyty i jestem zadowolona. Mam cykle 25 dniowe. na pierwszą wizytę umawiam się na 10dc a potem idę po 3-4 dniach sprawdzić czy owu była.
-
Evelin wrote:Ale kochana ona chyba nie prowadzi wykresu, niech zmierzy poprostu jak wstanie.
Co u Ciebie? :*
A jeśli okres się spóźnia to temperatura utrzymuje się nadal wysoka czy spada? (zakładając że @ się pojawia spóźniona) takie pytanie mi się nasunęło
U mnie.. no właśnie sama nie wiem. Nic się nie rozkręciło, latam tylko do kibelka i sprawdzam. Sama nie wiem co mam myśleć. Jutro jeśli temperatura będzie niższa to pewnie będzie oznaką okresu, jeśli utrzyma się na poziomie minimum dzisiejszym będę testować chyba...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 18:47
29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
może to zadziała
Tylko tak jak napisała Parsleyek. Przed wstaniem z łóżka. Najlepiej połóż termometr blisko żebyś mogła po niego sięgnąć i będzie dobrze. Daj znać rano co wyszło -
Parsleyek wrote:A jeśli okres się spóźnia to temperatura utrzymuje się nadal wysoka czy spada? takie pytanie mi się nasunęło
U mnie.. no właśnie sama nie wiem. Nic się nie rozkręciło, latam tylko do kibelka i sprawdzam. Sama nie wiem co mam myśleć. Jutro jeśli temperatura będzie niższa to pewnie będzie oznaką okresu, jeśli utrzyma się na poziomie minimum dzisiejszym będę testować chyba...
U mnie np w dzien @ spada..
To skoro nie ma jeszcze to dobrze..
Bardzo dobrze.. A jak Twoja tepm?
Zaraz lukne wykresik :* -
nick nieaktualny
-
Evelin wrote:U mnie np w dzien @ spada..
To skoro nie ma jeszcze to dobrze..
Bardzo dobrze.. A jak Twoja tepm?
Zaraz lukne wykresik :*
No bo co da Marysi jednorazowe sprawdzenie temperatury? jeśli nie sprawdza systematycznie to chyba trudno coś powiedzieć będzie...
No u mnie chyba nadal w tych wyższych. Czekam do jutra rana!29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
Bella_Bella wrote:A propos mierzenia to odkąd mierze w tym cyklu dowcipnie to moja temperatura w ciągu ostatnich dni wacha się tylko w granicach 0,01
aż mnie zaskakuje
Czyli chyba bardziej się ten sposób sprawdza. Bo w ustach zwykle większe wahania. Ale jakoś jeszcze nie jestem przekonana, w sumie sama nie wiem dlaczego
Bella równiutki ten Twój wykresik się robi29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
Parsleyek wrote:No bo co da Marysi jednorazowe sprawdzenie temperatury? jeśli nie sprawdza systematycznie to chyba trudno coś powiedzieć będzie...
No u mnie chyba nadal w tych wyższych. Czekam do jutra rana!
Systematyczne jest aby wyznaczyc owu, tak ? A przeciez wykarze jej jaka ma temp tak czy taksprobowac moze
Bella_Bella lubi tę wiadomość