X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    Ostatnio wszystko mnie przeraża i na wszystko zwracam wieksza uwage.... Bola mnie piersi moze nia bola ale sa takie ciezkie i jakby rwalo mnie w nich cos.... Zawsze tak bylo przed miesiaczka ale w pierwszej fazie cyklu chyba nie... Myslicie ze to cos niepokojacego?

Organizm potrafi platac figle. Jesli cos jednak Cie nie pokoi skonsultuj to z lekarzem . Bedziesz spokojniejsza :) nie wiem jak inne, ale ja tez mialam rozne dziwne obawy w roznych etapach cyklu. Po badaniach sie uspokoilam :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem tylko czas da odpowiedź Marysi, co będzie.. Ja uważam, że gdybym zrobiła w pierwszej ciąży betę w 29dc to też bym miała pewnie koło 2.. skoro 31 dc.. miałam 9... niektóre dziewczyny mają już od razu wysoką betę.. a jak widać, przedziały też są szerokie...

zem3anlixz38accb.png
    Pracujemy nad rodzeństwem...
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daga_00 wrote:
    Dzięki dziewczyny za miłe słowa :* <3

Cieszę się, że przynajmniej ta ouwlka trybi ;) Mój Sasiad się smieje, że mój Wojtek zapłacił ginekologowi za taką diagnozę... ;) "sex codziennie min przez tydzień.." ;)

Faceci <3

daga_00 lubi tę wiadomość

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • stokrotka666 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę coś z moja szyjka jest nie tak...

0d1yqqmzw64bbzm4.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daga_00 wrote:
    No tak.. ale ja robiłam bete w 31 dc.. dziś jest jej 29 dc ( bo @ miała 5.07).. przy założeniu, że ta beta 1,20 jest z dzisiaj.. bo może wczoraj robiła...

jest dokładnie tak jak piszesz beta z dziś 29dc, powtorze Bhcg na koniec tygodnia zobaczymy jak sytuacja sie rozwinie,

daga_00, Evelin, Bierka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Hej. Nie mowie tak, nie mowie nie..
    Zalezy tez kiedy mialas owu, kiedy bylo zagniezdzenie i zalezy jaki lekarz i sprzet..mozliwe ze zagniezdzenie bylo pozniej, dlatego beta wyszla mala i dlatego lekarz nic nie wykryl.. moj gin np potrafi wykryc ciaze juz w 4tyg.. jeszcze pamietam jak bylam na wizycie i wisiala taka wielka tablica.
    Poprostu musisz czekac . Glowa do gory :)

Mimo wszystko staram się być optymistką a z drugiej strony nie chce kolejny raz sie rozczarować... czekam na kolejne Bhcg i kolejna wizyte juz innego lekarza bo ten dzisiejszy to była tragedia facet na wszstko odpowiadał "niewiem"

• Evelin Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Czy to przypadkiem nie musi być wynik co najmniej 5?

Ja mialam takie normy
    5-50 1tydz
    50-500 2tydz
    100-5000 2-3tydz
    500-10000 3-4tydz
    1000-50000 4-5tydz
    10000-100000 5-6tydz
    15000-200000 6-8tydz
    10000-100000 2-3 mc

Bella_Bella lubi tę wiadomość

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w kalkulatorze online płodne dni skończyły się 21.07 a szczyt był 17... wię jeżelido zapłodnienia doszło w ostatnich dniach to jajeczko może dopiero sie zagniezdzac jezeli dobrze wszystko rozumiem...

• Evelin Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka666 wrote:
    Ej to nie jest śmieszne...a jak mi rośnie penis????nie to śmiechem zartem ale idę zbadać jeszcze raz

Nawet nie mow takich rzeczy :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • stokrotka666 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się czy nie pojechać do ginekologa

0d1yqqmzw64bbzm4.png
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarysiaLA wrote:
    Mimo wszystko staram się być optymistką a z drugiej strony nie chce kolejny raz sie rozczarować... czekam na kolejne Bhcg i kolejna wizyte juz innego lekarza bo ten dzisiejszy to była tragedia facet na wszstko odpowiadał "niewiem"
    Marysia jeśli nie przyjdzie @ powtórz betę za 3-4 dni.. może było tak, że zagnieżdzenie trwało dłużej (wcale to nie musi być standardowe 7 dni od zapłodnienia), bo czytałam, że w skrajnych przypadkach nawet 11-12 dni.. i dopiero od zagnieżdzenia zaczyna się produkcja bhcg.. ja trzymam kciuki :) <3

Kochane ja spadam, Wojtek juz mój dojezdza - jedziemy do mechanika z drugim samochodem..
    Ściskam Was mocno <3 i do później... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 18:06

Evelin lubi tę wiadomość

zem3anlixz38accb.png
    Pracujemy nad rodzeństwem...
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka666 wrote:
    Zastanawiam się czy nie pojechać do ginekologa

Ale co dokladnie jest nie tak??

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • stokrotka666 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Ale co dokladnie jest nie tak??
    mam wrażenie ze szyjka jest mocno otwarta i jest taki jakby...."pipek".... wiem ze to może głupio brzmi:-(

0d1yqqmzw64bbzm4.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarysiaLA wrote:

Bo tak wlasnie jest, ze jak czekamy to za bardzo o tym wszystkim myslimy, dodajemy sobie , doszukujemy sie.. niestety spokoj i luz jest w tym wszystkim nie zastapiony ale trudny..

Ja przy cyklach 33dn, 31dnia zrobilam test i wyszly dwie mocne kreski.. w ten sam dzien beta byla juz 510.. czyli w moim przypadku wszystko musialo byc wczesniej..
    Niektore dziewczyny robily testy w dniu spodziewanej miesiaczki i byly naprawde cien cienia.. prawie ze nie widoczne.. niestety kazda z nas jest inna.. ale okres Ci sie spoznia , tak?

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka666 wrote:
    mam wrażenie ze szyjka jest mocno otwarta i jest taki jakby...."pipek".... wiem ze to może głupio brzmi:-(
    OBSERWACJA SZYJKI MACICY
    1. Na początku cyklu szyjka jest:
    - nisko,
    - zamknięta,
    - twarda.

2. Gdy narastają objawy płodności:
    - wyżej,
    - otwarta,
    - miękka.

3. Gdy zbliża się owulacja:
    - wysoko,
    - otwarta,
    - miękka.

4. Po owulacji szyjka jest:
    - nisko,
    - zamknięta,
    - twarda.

To udalo mi sie znalesc.
    Ja nie badam wiec nie umiem powiedziec .

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak spóźnia się, mi już brak sił chyba na doszukiwanie sie zauwazam to co mi przeszkadza i ból.

• stokrotka666 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    OBSERWACJA SZYJKI MACICY
    1. Na początku cyklu szyjka jest:
    - nisko,
    - zamknięta,
    - twarda.

2. Gdy narastają objawy płodności:
    - wyżej,
    - otwarta,
    - miękka.

3. Gdy zbliża się owulacja:
    - wysoko,
    - otwarta,
    - miękka.

4. Po owulacji szyjka jest:
    - nisko,
    - zamknięta,
    - twarda.

To udalo mi sie znalesc.
    Ja nie badam wiec nie umiem powiedziec .
    Ja raz na jakiś czas badań wiec mniej więcej wiem. Ale martwi mnie to coś dziwnego

0d1yqqmzw64bbzm4.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarysiaLA wrote:
    w kalkulatorze online płodne dni skończyły się 21.07 a szczyt był 17... wię jeżelido zapłodnienia doszło w ostatnich dniach to jajeczko może dopiero sie zagniezdzac jezeli dobrze wszystko rozumiem...

Ja na Twoim miejscu nie wspieralabym się kalkulatorem online :)

Kim87 lubi tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarysiaLA wrote:
    tak spóźnia się, mi już brak sił chyba na doszukiwanie sie zauwazam to co mi przeszkadza i ból.

A Dlugo? Bo ja nie w temacie..
    Nie smutaj, noo

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Ja na Twoim miejscu nie wspieralabym się kalkulatorem online :)

u mnie przez brak systematyczności kalendarzyk się nie spełnia jednak testy owulacyjne z rossmana potwierdziły kilka dni właśnie z kalkulatora z tej strony, nie umiem badac szyjki(poprostu nie wiem wgl jak to robic i jak rozroznic) o mierzeniu temperatury po przebudzeniu wiecznie zapominam, no coz taka jestem troszke nieogarnieta w kalendarzyku

‹‹ 2741 2742 2743 2744 2745 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ