X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    Ostatnio wszystko mnie przeraża i na wszystko zwracam wieksza uwage.... Bola mnie piersi moze nia bola ale sa takie ciezkie i jakby rwalo mnie w nich cos.... Zawsze tak bylo przed miesiaczka ale w pierwszej fazie cyklu chyba nie... Myslicie ze to cos niepokojacego?

Organizm potrafi platac figle. Jesli cos jednak Cie nie pokoi skonsultuj to z lekarzem . Bedziesz spokojniejsza :) nie wiem jak inne, ale ja tez mialam rozne dziwne obawy w roznych etapach cyklu. Po badaniach sie uspokoilam :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem tylko czas da odpowiedź Marysi, co będzie.. Ja uważam, że gdybym zrobiła w pierwszej ciąży betę w 29dc to też bym miała pewnie koło 2.. skoro 31 dc.. miałam 9... niektóre dziewczyny mają już od razu wysoką betę.. a jak widać, przedziały też są szerokie...

zem3anlixz38accb.png
    Pracujemy nad rodzeństwem...
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daga_00 wrote:
    Dzięki dziewczyny za miłe słowa :* <3

Cieszę się, że przynajmniej ta ouwlka trybi ;) Mój Sasiad się smieje, że mój Wojtek zapłacił ginekologowi za taką diagnozę... ;) "sex codziennie min przez tydzień.." ;)

Faceci <3

daga_00 lubi tę wiadomość

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • stokrotka666 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę coś z moja szyjka jest nie tak...

0d1yqqmzw64bbzm4.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daga_00 wrote:
    No tak.. ale ja robiłam bete w 31 dc.. dziś jest jej 29 dc ( bo @ miała 5.07).. przy założeniu, że ta beta 1,20 jest z dzisiaj.. bo może wczoraj robiła...

jest dokładnie tak jak piszesz beta z dziś 29dc, powtorze Bhcg na koniec tygodnia zobaczymy jak sytuacja sie rozwinie,

daga_00, Evelin, Bierka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Hej. Nie mowie tak, nie mowie nie..
    Zalezy tez kiedy mialas owu, kiedy bylo zagniezdzenie i zalezy jaki lekarz i sprzet..mozliwe ze zagniezdzenie bylo pozniej, dlatego beta wyszla mala i dlatego lekarz nic nie wykryl.. moj gin np potrafi wykryc ciaze juz w 4tyg.. jeszcze pamietam jak bylam na wizycie i wisiala taka wielka tablica.
    Poprostu musisz czekac . Glowa do gory :)

Mimo wszystko staram się być optymistką a z drugiej strony nie chce kolejny raz sie rozczarować... czekam na kolejne Bhcg i kolejna wizyte juz innego lekarza bo ten dzisiejszy to była tragedia facet na wszstko odpowiadał "niewiem"

• Evelin Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Czy to przypadkiem nie musi być wynik co najmniej 5?

Ja mialam takie normy
    5-50 1tydz
    50-500 2tydz
    100-5000 2-3tydz
    500-10000 3-4tydz
    1000-50000 4-5tydz
    10000-100000 5-6tydz
    15000-200000 6-8tydz
    10000-100000 2-3 mc

Bella_Bella lubi tę wiadomość

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w kalkulatorze online płodne dni skończyły się 21.07 a szczyt był 17... wię jeżelido zapłodnienia doszło w ostatnich dniach to jajeczko może dopiero sie zagniezdzac jezeli dobrze wszystko rozumiem...

• Evelin Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka666 wrote:
    Ej to nie jest śmieszne...a jak mi rośnie penis????nie to śmiechem zartem ale idę zbadać jeszcze raz

Nawet nie mow takich rzeczy :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • stokrotka666 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się czy nie pojechać do ginekologa

0d1yqqmzw64bbzm4.png
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarysiaLA wrote:
    Mimo wszystko staram się być optymistką a z drugiej strony nie chce kolejny raz sie rozczarować... czekam na kolejne Bhcg i kolejna wizyte juz innego lekarza bo ten dzisiejszy to była tragedia facet na wszstko odpowiadał "niewiem"
    Marysia jeśli nie przyjdzie @ powtórz betę za 3-4 dni.. może było tak, że zagnieżdzenie trwało dłużej (wcale to nie musi być standardowe 7 dni od zapłodnienia), bo czytałam, że w skrajnych przypadkach nawet 11-12 dni.. i dopiero od zagnieżdzenia zaczyna się produkcja bhcg.. ja trzymam kciuki :) <3

Kochane ja spadam, Wojtek juz mój dojezdza - jedziemy do mechanika z drugim samochodem..
    Ściskam Was mocno <3 i do później... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 18:06

Evelin lubi tę wiadomość

zem3anlixz38accb.png
    Pracujemy nad rodzeństwem...
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka666 wrote:
    Zastanawiam się czy nie pojechać do ginekologa

Ale co dokladnie jest nie tak??

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • stokrotka666 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Ale co dokladnie jest nie tak??
    mam wrażenie ze szyjka jest mocno otwarta i jest taki jakby...."pipek".... wiem ze to może głupio brzmi:-(

0d1yqqmzw64bbzm4.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarysiaLA wrote:

Bo tak wlasnie jest, ze jak czekamy to za bardzo o tym wszystkim myslimy, dodajemy sobie , doszukujemy sie.. niestety spokoj i luz jest w tym wszystkim nie zastapiony ale trudny..

Ja przy cyklach 33dn, 31dnia zrobilam test i wyszly dwie mocne kreski.. w ten sam dzien beta byla juz 510.. czyli w moim przypadku wszystko musialo byc wczesniej..
    Niektore dziewczyny robily testy w dniu spodziewanej miesiaczki i byly naprawde cien cienia.. prawie ze nie widoczne.. niestety kazda z nas jest inna.. ale okres Ci sie spoznia , tak?

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka666 wrote:
    mam wrażenie ze szyjka jest mocno otwarta i jest taki jakby...."pipek".... wiem ze to może głupio brzmi:-(
    OBSERWACJA SZYJKI MACICY
    1. Na początku cyklu szyjka jest:
    - nisko,
    - zamknięta,
    - twarda.

2. Gdy narastają objawy płodności:
    - wyżej,
    - otwarta,
    - miękka.

3. Gdy zbliża się owulacja:
    - wysoko,
    - otwarta,
    - miękka.

4. Po owulacji szyjka jest:
    - nisko,
    - zamknięta,
    - twarda.

To udalo mi sie znalesc.
    Ja nie badam wiec nie umiem powiedziec .

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak spóźnia się, mi już brak sił chyba na doszukiwanie sie zauwazam to co mi przeszkadza i ból.

• stokrotka666 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    OBSERWACJA SZYJKI MACICY
    1. Na początku cyklu szyjka jest:
    - nisko,
    - zamknięta,
    - twarda.

2. Gdy narastają objawy płodności:
    - wyżej,
    - otwarta,
    - miękka.

3. Gdy zbliża się owulacja:
    - wysoko,
    - otwarta,
    - miękka.

4. Po owulacji szyjka jest:
    - nisko,
    - zamknięta,
    - twarda.

To udalo mi sie znalesc.
    Ja nie badam wiec nie umiem powiedziec .
    Ja raz na jakiś czas badań wiec mniej więcej wiem. Ale martwi mnie to coś dziwnego

0d1yqqmzw64bbzm4.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarysiaLA wrote:
    w kalkulatorze online płodne dni skończyły się 21.07 a szczyt był 17... wię jeżelido zapłodnienia doszło w ostatnich dniach to jajeczko może dopiero sie zagniezdzac jezeli dobrze wszystko rozumiem...

Ja na Twoim miejscu nie wspieralabym się kalkulatorem online :)

Kim87 lubi tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarysiaLA wrote:
    tak spóźnia się, mi już brak sił chyba na doszukiwanie sie zauwazam to co mi przeszkadza i ból.

A Dlugo? Bo ja nie w temacie..
    Nie smutaj, noo

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Ja na Twoim miejscu nie wspieralabym się kalkulatorem online :)

u mnie przez brak systematyczności kalendarzyk się nie spełnia jednak testy owulacyjne z rossmana potwierdziły kilka dni właśnie z kalkulatora z tej strony, nie umiem badac szyjki(poprostu nie wiem wgl jak to robic i jak rozroznic) o mierzeniu temperatury po przebudzeniu wiecznie zapominam, no coz taka jestem troszke nieogarnieta w kalendarzyku

‹‹ 2741 2742 2743 2744 2745 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ