Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
19Biedroneczka91 wrote:Ostatnio wszystko mnie przeraża i na wszystko zwracam wieksza uwage.... Bola mnie piersi moze nia bola ale sa takie ciezkie i jakby rwalo mnie w nich cos.... Zawsze tak bylo przed miesiaczka ale w pierwszej fazie cyklu chyba nie... Myslicie ze to cos niepokojacego?
Organizm potrafi platac figle. Jesli cos jednak Cie nie pokoi skonsultuj to z lekarzem . Bedziesz spokojniejszanie wiem jak inne, ale ja tez mialam rozne dziwne obawy w roznych etapach cyklu. Po badaniach sie uspokoilam
-
Moim zdaniem tylko czas da odpowiedź Marysi, co będzie.. Ja uważam, że gdybym zrobiła w pierwszej ciąży betę w 29dc to też bym miała pewnie koło 2.. skoro 31 dc.. miałam 9... niektóre dziewczyny mają już od razu wysoką betę.. a jak widać, przedziały też są szerokie...
-
nick nieaktualnydaga_00 wrote:No tak.. ale ja robiłam bete w 31 dc.. dziś jest jej 29 dc ( bo @ miała 5.07).. przy założeniu, że ta beta 1,20 jest z dzisiaj.. bo może wczoraj robiła...
jest dokładnie tak jak piszesz beta z dziś 29dc, powtorze Bhcg na koniec tygodnia zobaczymy jak sytuacja sie rozwinie,daga_00, Evelin, Bierka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEvelin wrote:Hej. Nie mowie tak, nie mowie nie..
Zalezy tez kiedy mialas owu, kiedy bylo zagniezdzenie i zalezy jaki lekarz i sprzet..mozliwe ze zagniezdzenie bylo pozniej, dlatego beta wyszla mala i dlatego lekarz nic nie wykryl.. moj gin np potrafi wykryc ciaze juz w 4tyg.. jeszcze pamietam jak bylam na wizycie i wisiala taka wielka tablica.
Poprostu musisz czekac . Glowa do gory
Mimo wszystko staram się być optymistką a z drugiej strony nie chce kolejny raz sie rozczarować... czekam na kolejne Bhcg i kolejna wizyte juz innego lekarza bo ten dzisiejszy to była tragedia facet na wszstko odpowiadał "niewiem" -
Bella_Bella wrote:Czy to przypadkiem nie musi być wynik co najmniej 5?
Ja mialam takie normy
5-50 1tydz
50-500 2tydz
100-5000 2-3tydz
500-10000 3-4tydz
1000-50000 4-5tydz
10000-100000 5-6tydz
15000-200000 6-8tydz
10000-100000 2-3 mc
Bella_Bella lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
MarysiaLA wrote:Mimo wszystko staram się być optymistką a z drugiej strony nie chce kolejny raz sie rozczarować... czekam na kolejne Bhcg i kolejna wizyte juz innego lekarza bo ten dzisiejszy to była tragedia facet na wszstko odpowiadał "niewiem"
Kochane ja spadam, Wojtek juz mój dojezdza - jedziemy do mechanika z drugim samochodem..
Ściskam Was mocnoi do później...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 18:06
Evelin lubi tę wiadomość
-
MarysiaLA wrote:Mimo wszystko staram się być optymistką a z drugiej strony nie chce kolejny raz sie rozczarować... czekam na kolejne Bhcg i kolejna wizyte juz innego lekarza bo ten dzisiejszy to była tragedia facet na wszstko odpowiadał "niewiem"
Bo tak wlasnie jest, ze jak czekamy to za bardzo o tym wszystkim myslimy, dodajemy sobie , doszukujemy sie.. niestety spokoj i luz jest w tym wszystkim nie zastapiony ale trudny..
Ja przy cyklach 33dn, 31dnia zrobilam test i wyszly dwie mocne kreski.. w ten sam dzien beta byla juz 510.. czyli w moim przypadku wszystko musialo byc wczesniej..
Niektore dziewczyny robily testy w dniu spodziewanej miesiaczki i byly naprawde cien cienia.. prawie ze nie widoczne.. niestety kazda z nas jest inna.. ale okres Ci sie spoznia , tak? -
stokrotka666 wrote:mam wrażenie ze szyjka jest mocno otwarta i jest taki jakby...."pipek".... wiem ze to może głupio brzmi:-(
1. Na początku cyklu szyjka jest:
- nisko,
- zamknięta,
- twarda.
2. Gdy narastają objawy płodności:
- wyżej,
- otwarta,
- miękka.
3. Gdy zbliża się owulacja:
- wysoko,
- otwarta,
- miękka.
4. Po owulacji szyjka jest:
- nisko,
- zamknięta,
- twarda.
To udalo mi sie znalesc.
Ja nie badam wiec nie umiem powiedziec .
-
nick nieaktualny
-
Evelin wrote:OBSERWACJA SZYJKI MACICY
1. Na początku cyklu szyjka jest:
- nisko,
- zamknięta,
- twarda.
2. Gdy narastają objawy płodności:
- wyżej,
- otwarta,
- miękka.
3. Gdy zbliża się owulacja:
- wysoko,
- otwarta,
- miękka.
4. Po owulacji szyjka jest:
- nisko,
- zamknięta,
- twarda.
To udalo mi sie znalesc.
Ja nie badam wiec nie umiem powiedziec . -
MarysiaLA wrote:w kalkulatorze online płodne dni skończyły się 21.07 a szczyt był 17... wię jeżelido zapłodnienia doszło w ostatnich dniach to jajeczko może dopiero sie zagniezdzac jezeli dobrze wszystko rozumiem...
Ja na Twoim miejscu nie wspieralabym się kalkulatorem onlineKim87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBella_Bella wrote:Ja na Twoim miejscu nie wspieralabym się kalkulatorem online
u mnie przez brak systematyczności kalendarzyk się nie spełnia jednak testy owulacyjne z rossmana potwierdziły kilka dni właśnie z kalkulatora z tej strony, nie umiem badac szyjki(poprostu nie wiem wgl jak to robic i jak rozroznic) o mierzeniu temperatury po przebudzeniu wiecznie zapominam, no coz taka jestem troszke nieogarnieta w kalendarzyku