Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziś byłam u gin który zastępował mojego lekarza powiedziałam mu o dolegliwościach i zapytałam od czego to wszystko i dlaczego okres nie przychodzi to usłyszałam tylko "niewiem" więc może któraś z Was mnie nakieruje dlaczego okres się spoźnia i z kąd biały ciągnący się śluz? osłabienie, zawroty głowy, mdłości, okropny ból piersi i ból podbrzusza wieczorami i tuż po przebudzeniu??
-
daga_00 wrote:Dzięki dziewczyny za miłe słowa :*
Cieszę się, że przynajmniej ta ouwlka trybiMój Sasiad się smieje, że mój Wojtek zapłacił ginekologowi za taką diagnozę...
"sex codziennie min przez tydzień.."
HAHA, pewnie tak było ;pdaga_00 lubi tę wiadomość
-
MarysiaLA wrote:Dziś byłam u gin który zastępował mojego lekarza powiedziałam mu o dolegliwościach i zapytałam od czego to wszystko i dlaczego okres nie przychodzi to usłyszałam tylko "niewiem" więc może któraś z Was mnie nakieruje dlaczego okres się spoźnia i z kąd biały ciągnący się śluz? osłabienie, zawroty głowy, mdłości, okropny ból piersi i ból podbrzusza wieczorami i tuż po przebudzeniu??Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
MarysiaLA wrote:Witam, jestem tu zupełnie nowa...
Pisze by poznać Wasze zdanie, ostatni @ 05.07.cykl 27dni wynik testu negatywny, beta hcg 1,20; na usg wdlg lekarza za wcześnie by potwierdzić ciąże...
Objawy chyba wszystkie możliwe, najgorzej wytrzymać mi ból piersi i senność...
Myślicie że zaszłam w ciąże czy jednak nie mam co sobie robić nadziei?
Ja bym jeszcze poczekała... ja miałam w pierwszej ciąży betę w 31 dc raptem 9 jednostek... ( cykl 28-dniowe)... i jakoś nie miałam ciąży biochemicznej i urodziłam zdrowego syna (10 w skali apgar)... także poczekaj jeszcze kilka dni.. powtórz betę i sikańca.. ja wtedy nie miałam pojecia, ze trzeba powtarzać betę, żeby sprawdzić przyrost.. a wszystko było ok...także głowa do góry
Evelin lubi tę wiadomość
-
daga_00 wrote:Ja bym jeszcze poczekała... ja miałam w pierwszej ciąży betę w 31 dc raptem 9 jednostek... ( cykl 28-dniowe)... i jakoś nie miałam ciąży biochemicznej i urodziłam zdrowego syna (10 w skali apgar)... także poczekaj jeszcze kilka dni.. powtórz betę i sikańca.. ja wtedy nie miałam pojecia, ze trzeba powtarzać betę, żeby sprawdzić przyrost.. a wszystko było ok...
także głowa do góry
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnydaga_00 wrote:Ja bym jeszcze poczekała... ja miałam w pierwszej ciąży betę w 31 dc raptem 9 jednostek... ( cykl 28-dniowe)... i jakoś nie miałam ciąży biochemicznej i urodziłam zdrowego syna (10 w skali apgar)... także poczekaj jeszcze kilka dni.. powtórz betę i sikańca.. ja wtedy nie miałam pojecia, ze trzeba powtarzać betę, żeby sprawdzić przyrost.. a wszystko było ok...
także głowa do góry
iskierka nadziei zawsze jakaś na 11.08 mam kolejną wizyte zobaczymy co powie lekarzKim87, Evelin, Dzezabella lubią tę wiadomość
-
Zołza:) wrote:Jak to jest z tym monitoringiem... Kiedy mam iść na 1 wizyte?
Moja znajoma się starała o dziecko rok... jej chłop nawet badanie spermy robił... poszła na monitoring i się okazało, że po prostu nie trafiali w owulację.. jak zaczeła chodzić na monitorung to zaszła w 2 cyklu.. maja syna 4,5 roku... teraz też sie wybiera na monitoring bo juz długo jadą bez gumki i nie jest w ciązy.. więc coś w tym monitoringu jest
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 17:51
-
postanowiłam że dziś i jutro morduje męża na maksa, a co tam
będę robiła testy owulacyjne. Powiedzcie mi dziewczyny czy jeśli na teście owulacyjnym ma się dwie wyraźne kreski tego samego koloru to oznacza to że owulacja będzie w ciągu 24-36h?
co do badania szyjki to ja jakos tego nie ogarniamEvelin lubi tę wiadomość
35 lat, 2 ciąża -
MarysiaLA wrote:iskierka nadziei zawsze jakaś na 11.08 mam kolejną wizyte zobaczymy co powie lekarz
-
Kim87 wrote:Jasne kochana ale miałaś 9 a ona 1,2 rąk jak Bella pisała chyba min 5 musi być. Wiesz.rozne cuda się zdarzają i nie mówię że tu się on nie stanie. Mówię z doświadczenia dziewczyn tu i nie tylko
No tak.. ale ja robiłam bete w 31 dc.. dziś jest jej 29 dc ( bo @ miała 5.07).. przy założeniu, że ta beta 1,20 jest z dzisiaj.. bo może wczoraj robiła... -
MarysiaLA wrote:Witam, jestem tu zupełnie nowa...
Pisze by poznać Wasze zdanie, ostatni @ 05.07.cykl 27dni wynik testu negatywny, beta hcg 1,20; na usg wdlg lekarza za wcześnie by potwierdzić ciąże...
Objawy chyba wszystkie możliwe, najgorzej wytrzymać mi ból piersi i senność...
Myślicie że zaszłam w ciąże czy jednak nie mam co sobie robić nadziei?
Hej. Nie mowie tak, nie mowie nie..
Zalezy tez kiedy mialas owu, kiedy bylo zagniezdzenie i zalezy jaki lekarz i sprzet..mozliwe ze zagniezdzenie bylo pozniej, dlatego beta wyszla mala i dlatego lekarz nic nie wykryl.. moj gin np potrafi wykryc ciaze juz w 4tyg.. jeszcze pamietam jak bylam na wizycie i wisiala taka wielka tablica.
Poprostu musisz czekac . Glowa do gory -
Kim87 wrote:Nie wiem dokładnie ale wynik poniżej 30 moim zdaniem oznacza w dużej części ciążę biochemiczna.
Znalazłam coś takiego. Nie wiem na ile można na tym polegać.
Normy beta hCG dla tygodni ciąży, licząc tygodnie od ostatniej miesiączki:
3. tydzień 5 - 50 mIU/ml
4. tydzień 5 - 426 mIU/ml
5. tydzień 18 - 7,340 mIU/ml
6. tydzień 1,080 - 56,500 mIU/ml
7. - 8. tydzień 7, 650 - 229,000 mIU/ml
9. - 12. tydzień 25,700 - 288,000 mIU/ml
13. - 16. tydzień 13,300 - 254,000 mIU/ml
17. - 24. tydzień 4,060 - 165,400 mIU/ml
25. - 40. tydzień 3,640 - 117,000 mIU/ml
Normy beta hCG dla tygodni ciąży, licząc tygodnie ciąży:
3. – 4. tydzień od owulacji – 9 – 130