Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś chciała o szyjce info.wiec wklejam

Najłatwiej nauczyć się samodzielnego badania szyjki zaczynając od okresu płodności, by własnymi palcami wyczuć tę olbrzymią i szybką metamorfozę, jaką przechodzi szyjka pod wpływem zmiany dominujących hormonów płciowych , gdy okres płodności się kończy.

Dominacja estrogenów sprawia, że szyjka macicy :
    jest uniesiona (przy tyłozgięciu macicy szyjka może być obniżona)
    miękka jak wargi
    rozwarta (czasem w kanał szyjki można nawet włożyć palec). U kobiet, które nie rodziły otwór jest okrągły, natomiast u kobiet, które rodziły siłami natury może być owalny z nierównymi brzegami.
    z szyjki wypływa śluz (najpierw nieprzejrzysty i nierozciągliwy, a następnie coraz bardziej przejrzysty i rozciągliwy)

Gdy utworzy się ciałko żółte i progesteron zyskuje kierowniczą rolę, to szyjka macicy :
    obniża się (przy tyłozgięciu macicy szyjka może się unosić)
    twardnieje -w dotyku przypomina czubek nosa
    zamyka się -u kobiet, które nie rodziły wyczuwalny jest tylko dołeczek na szczycie szyjki. U tych, które urodziły dziecko siłami natury, szyjka może się nie domykać (zostaje szparka)
    śluz szyjkowy staje się lepki nieprzejrzysty i nierozciągliwy, a następnie często zanika

Evelin, daga_00, magnolia82222 lubią tę wiadomość

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już po wizycire u gina.. pisze na szybko, bo zaraz jade do czestochowy do mechanika a potem do rodziców...

Wszystko u mnie ok :) Mam pecherzyk zarówno na prawym jajniku jak i na lewym.. Lekarz powiedział, że jeszcze nie ma pewności, który będzie domnujący... obstawia prawy, bo jest ładniejszy... ma 18mmx18mm :D i jest okrąglutki... lewy ma 24mmx16mm ;) Niestety nie sprawdze czy pekł, bo mój gin musiałby mnie obejrzeć koło wtorku za tydzien ( a ja juz bede wtedy w chorwacji)... Mam wskazania do codziennego sexu do końca tygodnia.. :) śluz ok, endometrim piękne (tak on powiedział - grube 11mm).

Zapytałam go jedynie o moje jajowody, że boje się czy są drożne bo jestem po 3 zabiegach operacyjnych i poweidział, że jestem w grupie podwyzszonego ryzyka, ale że mam nie panikować bo nie ma reguły ze ktos po operacjach ma niedrożne jajowody... wspólni ustalilismy z nim, ze jak nie zajde do grudnia to mi w styczniu po znajomosci zrobi w szpitalu to hsg.. ale narazie mam uprawiać sex i cieszyć się urlopem ;)

Załączam foty moich pecherzyków...
    Lewy i prawy :D Test owulacyjny prawie pozytywny, wieczorem pewnie bedzie jeszcze mocnijesza krecha :)

Jajnik prawy

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2e21d731c9b7.jpg

jajnik lewy

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7f78b8b84126.jpg

test z popołudnia ale rozcienczony mocz :P

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/941e6ea24c94.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 16:28

magnolia82222, nick nieaktualny, Bierka lubią tę wiadomość

zem3anlixz38accb.png
    Pracujemy nad rodzeństwem...
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga, test piękny!!

działajcie!! <3

daga_00 lubi tę wiadomość

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daga_00 wrote:
    Dziewczyny ja już po wizycire u gina.. pisze na szybko, bo zaraz jade do czestochowy do mechanika a potem do rodziców...

Wszystko u mnie ok :) Mam pecherzyk zarówno na prawym jajniku jak i na lewym.. Lekarz powiedział, że jeszcze nie ma pewności, który będzie domnujący... obstawia prawy, bo jest ładniejszy... ma 18mmx18mm :D i jest okrąglutki... lewy ma 24mmx16mm ;) Niestety nie sprawdze czy pekł, bo mój gin musiałby mnie obejrzeć koło wtorku za tydzien ( a ja juz bede wtedy w chorwacji)... Mam wskazania do codziennego sexu do końca tygodnia.. :) śluz ok, endometrim piękne (tak on powiedział - grube 11mm).

Zapytałam go jedynie o moje jajowody, że boje się czy są drożne bo jestem po 3 zabiegach operacyjnych i poweidział, że jestem w grupie podwyzszonego ryzyka, ale że mam nie panikować bo nie ma reguły ze ktos po operacjach ma niedrożne jajowody... wspólni ustalilismy z nim, ze jak nie zajde do grudnia to mi w styczniu po znajomosci zrobi w szpitalu to hsg.. ale narazie mam uprawiać sex i cieszyć się urlopem ;)

Lewy i prawy :D Test owulacyjny prawie pozytywny, wieczorem pewnie bedzie jeszcze mocnijesza krecha :)

Jajnik prawy

jajnik lewy

Kochanie, powiem Ci ze super wiadomosci :* I pewnie lekarz sie nie myli, patrzac jeszcze na Twoj test to owu zbliza sie wielkim krokiem :) juupi <3
    Teraz tylko relaksik i bedziemy cieszyc sie razem z Toba :*
    Cuuuuudownie ! :*

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to jest z tym monitoringiem... Kiedy mam iść na 1 wizyte?

• Evelin Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza:) wrote:
    Jak to jest z tym monitoringiem... Kiedy mam iść na 1 wizyte?

http://m.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/przed-ciaza/monitorowanie-owulacji-jak-sprawdzic-kiedy-mam-owulacje_37045.html

Tez przeczytalam, przydatne :)
    I jest odpowiedz na Twoje pytanie :*

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zamówiłam kebaba!
    a co, chce mi się mięsa a w domu pierogi ruskie ;p

nick nieaktualny, Evelin lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, jestem tu zupełnie nowa...
    Pisze by poznać Wasze zdanie, ostatni @ 05.07.cykl 27dni wynik testu negatywny, beta hcg 1,20; na usg wdlg lekarza za wcześnie by potwierdzić ciąże...
    Objawy chyba wszystkie możliwe, najgorzej wytrzymać mi ból piersi i senność...
    Myślicie że zaszłam w ciąże czy jednak nie mam co sobie robić nadziei?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    http://m.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/przed-ciaza/monitorowanie-owulacji-jak-sprawdzic-kiedy-mam-owulacje_37045.html

Tez przeczytalam, przydatne :)
    I jest odpowiedz na Twoje pytanie :*

Dziękuję :))

Evelin lubi tę wiadomość

• Parsleyek Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daga_00 wrote:

Jajnik prawy

jajnik lewy

Daga piękny ten pęcherzyk na prawym jajniku, rzeczywiście okrąglutki :) owulacja chyba tuż za rogiem. Nic tylko działać, a na wakacjach spokojnie odpoczywać :)

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio wszystko mnie przeraża i na wszystko zwracam wieksza uwage.... Bola mnie piersi moze nia bola ale sa takie ciezkie i jakby rwalo mnie w nich cos.... Zawsze tak bylo przed miesiaczka ale w pierwszej fazie cyklu chyba nie... Myslicie ze to cos niepokojacego?

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarysiaLA wrote:
    Witam, jestem tu zupełnie nowa...
    Pisze by poznać Wasze zdanie, ostatni @ 05.07.cykl 27dni wynik testu negatywny, beta hcg 1,20; na usg wdlg lekarza za wcześnie by potwierdzić ciąże...
    Objawy chyba wszystkie możliwe, najgorzej wytrzymać mi ból piersi i senność...
    Myślicie że zaszłam w ciąże czy jednak nie mam co sobie robić nadziei?
    Mała ta beta. Ale może
    Chociaż przy takiej becie to raczej biochemiczna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 17:22

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    Ostatnio wszystko mnie przeraża i na wszystko zwracam wieksza uwage.... Bola mnie piersi moze nia bola ale sa takie ciezkie i jakby rwalo mnie w nich cos.... Zawsze tak bylo przed miesiaczka ale w pierwszej fazie cyklu chyba nie... Myslicie ze to cos niepokojacego?
    Nie poki nie będzie się powtarzać

3jgxflw1867zd36k.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech boje sie ze cos z hormonami nie tak i cykl bedzie spalony..... Ale juz sama nie wiem

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    Ech boje sie ze cos z hormonami nie tak i cykl bedzie spalony..... Ale juz sama nie wiem
    Nie wariuj. Ale jeżeli ma.cie to uspokoić to zrób badanie

3jgxflw1867zd36k.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magnolia82222 wrote:
    więc ja juz po teście owulacyjnym. Dzisiaj mam 10dc i temp. mierzona o godz.10.00 wyniosła 35,8stopni a test wykonany pokazał bladoróżową kreskę. Czy test owulacyjny wskazuje że zaczyna się okres płodny? jak staram sie o dziewczynke to moge jutro jeszcze współżyć w 11dc?

Test wskazał ze jeszcze nie ma owu ;) Nie wskazuje na dni płodne :)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda :( myślałam że jest chociaż cień nadziei, tym bardziej że przy pierwszej ciąży testy również wychodziły negatywne bardzo długo (do 12tc) :(

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarysiaLA wrote:
    Szkoda :( myślałam że jest chociaż cień nadziei, tym bardziej że przy pierwszej ciąży testy również wychodziły negatywne bardzo długo (do 12tc) :(
    No ale beta 1,20 to bardzo mało dziewczyny miały powyżej 20 i tez biochemiczną miały

3jgxflw1867zd36k.png
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za miłe słowa :* <3

Cieszę się, że przynajmniej ta ouwlka trybi ;) Mój Sasiad się smieje, że mój Wojtek zapłacił ginekologowi za taką diagnozę... ;) "sex codziennie min przez tydzień.." ;)

Kim87, Evelin lubią tę wiadomość

zem3anlixz38accb.png
    Pracujemy nad rodzeństwem...
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    No ale beta 1,20 to bardzo mało dziewczyny miały powyżej 20 i tez biochemiczną miały

Czy to przypadkiem nie musi być wynik co najmniej 5?

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
‹‹ 2739 2740 2741 2742 2743 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieudane in vitro nie przekreśla marzeń o dziecku – sprawdź, jak dobrze przygotować się do kolejnej próby.

Wiele par zmagających się z niepłodnością doświadcza ogromnego rozczarowania, gdy procedura in vitro nie kończy się ciążą. Choć taka sytuacja bywa trudna i często rodzi poczucie bezradności, nie oznacza to, że z marzenia o dziecku trzeba zrezygnować. Niepowodzenie nie przekreśla szans na sukces – przeciwnie, może stać się ważnym momentem, by zatrzymać się, dokładniej przeanalizować przebieg leczenia i lepiej przygotować się do kolejnej próby.

CZYTAJ WIĘCEJ