X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Justyś91 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Jesteśmy w tym samym dniu cyklu :)
    ja @ mam mieć jutro według of... U mnie jakieś plamienia się pojawiły. Za Ciebie trzymam kciuki, oby jutro temperatura odbiła :)
    mam nadzieję że @ się u Ciebie nie rozkręci a plamienia są od groszka :)

Dzezabella lubi tę wiadomość

1acc2e2db1fead547011b00f4ff1292d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś91 wrote:
    mam nadzieję że @ się u Ciebie nie rozkręci a plamienia są od groszka :)

Dziękuję Kochana :* wszystko okaże się już niebawem. Choć to czekanie jest bardzo ciężkie, przynajmniej dla mnie! Głowa jakby tylko jedną myśl miała :/

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    a skąd wiedzieć że w nocy była?

Wieczorem wyszedł mi prawie pozytywny test, w nocy bolał mnie prawy jajnik bardzo. Następnego dnia miałam monitoring i gin potwierdził ze jest dopiero co po owulacji z prawego jajnika bo tam był pecherzyk. No i już tego dnia test wyszedł negatywny.

czarnulka24 lubi tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Justyś91 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Dziękuję Kochana :* wszystko okaże się już niebawem. Choć to czekanie jest bardzo ciężkie, przynajmniej dla mnie! Głowa jakby tylko jedną myśl miała :/
    Czekanie i niepewność czy się udało
    Chyba każda z nas tak ma

1acc2e2db1fead547011b00f4ff1292d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Wieczorem wyszedł mi prawie pozytywny test, w nocy bolał mnie prawy jajnik bardzo. Następnego dnia miałam monitoring i gin potwierdził ze jest dopiero co po owulacji z prawego jajnika bo tam był pecherzyk. No i już tego dnia test wyszedł negatywny.

aha mnie jajnik tez boli od 2 dni ale mnie często bolą jajniki głownie lewy ale co się okazało wszystko z nimi ok chyba moja taka natura w nocy też bolał i dziś też czuję

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnie 2-3 dni przed terminem miesiaczki to istna masakra:(

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewuszki

Wiecie co, fanie tak się czyta że testujecie, ale tak w głębi serduszka ja też za tym tęsknię i zazdroszczę Wam serduszkowania i testowania. Kurcze patrząc na mój wykres to on jeszcze bardziej mnie dołuje, bo ten cykl książkowo idzie, tj. widać ładnie że cykl podzielony jest na dwie fazy, no i owulka na bank była, no cóż z tego jak przez tego cholernego grzybka nie mogłam nic poserduszkować ... ehhh Boję się tylko, że kolejny cykl temperaturowo nie będzie taki ładny jak ten.

09.06.2010r. - 💙

18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze <3

07.06.2017r - 💙
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    hej dziewuszki

Wiecie co, fanie tak się czyta że testujecie, ale tak w głębi serduszka ja też za tym tęsknię i zazdroszczę Wam serduszkowania i testowania. Kurcze patrząc na mój wykres to on jeszcze bardziej mnie dołuje, bo ten cykl książkowo idzie, tj. widać ładnie że cykl podzielony jest na dwie fazy, no i owulka na bank była, no cóż z tego jak przez tego cholernego grzybka nie mogłam nic poserduszkować ... ehhh Boję się tylko, że kolejny cykl temperaturowo nie będzie taki ładny jak ten.
    Nie martw się na zapas. Zobaczysz będzie pięknie. A grzyba trzeba się pozbyć bo wiesz jak.sie to ostatnio skończyło

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Nie martw się na zapas. Zobaczysz będzie pięknie. A grzyba trzeba się pozbyć bo wiesz jak.sie to ostatnio skończyło

właśnie wiem jak :(
    najważniejsze, że poszłam do innego gina, który wykonał badanie aby wiedzieć jaki lek dopasować i co najważniejsze tym razem zostaliśmy oboje przeleczeni a nie jak wtedy tylko ja.
    Już nie czuję żadnych dolegliwości grzybkowych, przestało swędzieć, piec, zaczerwienienie i obrzęk zniknął, teraz moje szanowna na nowo jest pięknie różowiutka 035.gif
    Wczoraj wzięłam ostatnią globulkę pimafucin a od dziś przez kolejne 6 dni mam brać globulki o nazwie Fluomizin ten lek jest przeciwzakaźny i odkażający. Stosowany do bakteryjnego zapalenia pochwy. Pimafucin był tylko na grzyba. Tak się zastanawiałam dlaczego mam brać Fluozmizin skoro mam stwierdzonego grzyba. Poczytałam trochę w necie i już wiem, pewnie z racji podwyższonego ph pochwy, jak ginek na wizycie mi je badał to miałam ph 5,3. Papierek lakmusowy był zielony. A powinien mieć odcień żółtego. Także wygląda na to że mam mieszaną infekcję bakteryjno-grzybiczą, bo przy grzybku podobnież ph jest w normie a przy bakterii ph wysokie.

Kim87 lubi tę wiadomość

09.06.2010r. - 💙

07.06.2017r - 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I uj... boli na okres :(

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza:) wrote:
    Nie prawda nie prawda ;/

3jgxflw1867zd36k.png
  • szatynka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko czytałam ulotkę tego Fluozimin i tam skutki uboczne, które występują często (nie częściej niż u 1 na 10 pacjentek) to:
    * upławy, świąd pochwy lub uczucie pieczenia pochwy
    * drożdżyca pochwy

kurcze a jak mi ten lek spowoduje właśnie nawrót grzyba?
    Mam nadzieję że nie jestem tą 1 pacjentką na 10

09.06.2010r. - 💙

07.06.2017r - 💙
  • Kim87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    właśnie wiem jak :(
    najważniejsze, że poszłam do innego gina, który wykonał badanie aby wiedzieć jaki lek dopasować i co najważniejsze tym razem zostaliśmy oboje przeleczeni a nie jak wtedy tylko ja.
    Już nie czuję żadnych dolegliwości grzybkowych, przestało swędzieć, piec, zaczerwienienie i obrzęk zniknął, teraz moje szanowna na nowo jest pięknie różowiutka 035.gif
    Wczoraj wzięłam ostatnią globulkę pimafucin a od dziś przez kolejne 6 dni mam brać globulki o nazwie Fluomizin ten lek jest przeciwzakaźny i odkażający. Stosowany do bakteryjnego zapalenia pochwy. Pimafucin był tylko na grzyba. Tak się zastanawiałam dlaczego mam brać Fluozmizin skoro mam stwierdzonego grzyba. Poczytałam trochę w necie i już wiem, pewnie z racji podwyższonego ph pochwy, jak ginek na wizycie mi je badał to miałam ph 5,3. Papierek lakmusowy był zielony. A powinien mieć odcień żółtego. Także wygląda na to że mam mieszaną infekcję bakteryjno-grzybiczą, bo przy grzybku podobnież ph jest w normie a przy bakterii ph wysokie.
    Widać chłop wie co robi.

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    Tylko czytałam ulotkę tego Fluozimin i tam skutki uboczne, które występują często (nie częściej niż u 1 na 10 pacjentek) to:
    * upławy, świąd pochwy lub uczucie pieczenia pochwy
    * drożdżyca pochwy

kurcze a jak mi ten lek spowoduje właśnie nawrót grzyba?
    Mam nadzieję że nie jestem tą 1 pacjentką na 10
    Boziuu nie czytaj. Ja dostałaś na grzyba coś to pewnie o przedłużonym działaniu kochana.

3jgxflw1867zd36k.png
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Boziuu nie czytaj. Ja dostałaś na grzyba coś to pewnie o przedłużonym działaniu kochana.

ja już panikuję, bo już dwa cykle mam w plecy i teraz mam nadzieję że nic mi już na drodze do starań nie stanie.
    Mam nadzieję, że pełną parą wrócę do serduszkowania od przyszłego cyklu. Bynajmniej takiej myśli mocno się trzymam :)

No na grzyba miałam 6 dni globulki + 7 dni kapsułki doustne
    A od dziś idą globulki na bakterię i od dziś zaczęłam łykać probiotyk Provag także tego ten mama nadzieję, że będzie ok.

09.06.2010r. - 💙

07.06.2017r - 💙
  • Dzezabella Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Zołza nie panikuj, moja przyjaciółka miała jeszcze normalny, terminowy okres a już była w ciąży, nie ma co się negatywnie nastawiać i stresować :*
    Poza tym, może to nie na okres boli? :)

Zołza:) lubi tę wiadomość

22.06.2017 - dwie kreseczki
    11.07.2017 - serduszko <3

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    ja już panikuję, bo już dwa cykle mam w plecy i teraz mam nadzieję że nic mi już na drodze do starań nie stanie.
    Mam nadzieję, że pełną parą wrócę do serduszkowania od przyszłego cyklu. Bynajmniej takiej myśli mocno się trzymam :)

No na grzyba miałam 6 dni globulki + 7 dni kapsułki doustne
    A od dziś idą globulki na bakterię i od dziś zaczęłam łykać probiotyk Provag także tego ten mama nadzieję, że będzie ok.
    Wiem bejbe będzie na pewno ;)

3jgxflw1867zd36k.png
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

cichooooo .... ninja.gif

Zołza:) lubi tę wiadomość

09.06.2010r. - 💙

07.06.2017r - 💙
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Widać chłop wie co robi.

ten ginek jest spoko. Dawno temu byłam u niego z infekcją to przeleczył mnie i męża i spokój miałam na bardzo długi czas.
    Myślałam też o nim że może w razie zaciążenia on prowadziłby moją ciążę. Jest ordynatorem w szpitalu wojewódzkim. Tylko, on daleko ode mnie ma gabinet i szpital, to 60 min jazdy samochodem. Dwa nie należy do tanich. On USG nie wykonuje tylko jego syn. Tak więc idąc do niego na wizytę z USG to najpierw wchodzi się do gabineto jego syna na USG (100zł) a potem wchodzi się do drugiego gabinetu gdzie ojciec przyjmuje i tam wizyta 150 zł. Łącznie koszt jednej wizyty 250zł. No dla mnie drogo, bo jak chodziłam z synem do gina w mojej miejscowości to płaciłam 80 zł i miałam w tym wizytę+USG.
    No nic jak będzie ciąża to się wtedy pomyśli.

Na razie muszę zniknąć bo mój chce kompa.

Kim87 lubi tę wiadomość

09.06.2010r. - 💙

07.06.2017r - 💙
  • malutka24 Koleżanka

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam pytanie tez tak macie dzisiaj mam 20 dzien cyklu i mam wrazenie jak sprawdzam szyjke ze dalej jest otwarta ale jest wysoko ledow co ja dotykam. Jaka powinna byc po dniach plodnych?

Malutka24
‹‹ 2737 2738 2739 2740 2741 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ