X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • worldbyme Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja umieram bolibmnie dzis jak nie wiem

07.04.2017 Alex 3240 g
    249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
    8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
    22 sierpnia - 2 kreseczki
    Aniołek 14.10.2015
  • wvmvw Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilith no to przekonałaś mnie na 200% :-D. Jutro pędzę do apteki po ów specyfik

Bella ja w temacie omega nie pomogę bo jak mówiłam totalnie zielona jestem, chłonę raczej info od Was jak gąbka ale jakaś mądrzejsza forumowiczka się z pewnością wypowie :-)

ex2bi09kelfb8snq.png
  • stokrotka666 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella Kochana a co ty tak wczesnie @ dostalas? widze testowane masz na 12...

0d1yqqmzw64bbzm4.png
  • wvmvw Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    worldbyme wrote:
    Kurde ja umieram bolibmnie dzis jak nie wiem

Wspieram duchowo,ściskam mentalnie <3 myślami jestem z Tobą, byle do przodu dla maluszka <3

ex2bi09kelfb8snq.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka666 wrote:
    Bella Kochana a co ty tak wczesnie @ dostalas? widze testowane masz na 12...

Już nie ma testowania, cykl skrocil się do 22 dni nie wiem dlaczego :(

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wvmvw wrote:
    Lilith no to przekonałaś mnie na 200% :-D. Jutro pędzę do apteki po ów specyfik

Bella ja w temacie omega nie pomogę bo jak mówiłam totalnie zielona jestem, chłonę raczej info od Was jak gąbka ale jakaś mądrzejsza forumowiczka się z pewnością wypowie :-)

Ja mam stwierdzoną za wysoką prolaktynę :-)

Castagnus: czy pomaga?
    Castagnus to lek bez recepty, który można dostać w każdej aptece. Jeśli mamy niewielkie problemy z miesiączkami (np. plamienia między cyklami albo silny PMS) możemy spróbować to uregulować lekiem ziołowym. Dobrze by było jednak najpierw wykonać badania, sprawdzające nasz poziom prolaktyny - może jej obniżenie będzie dla nas niekorzystne?

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • stokrotka666 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Już nie ma testowania, cykl skrocil się do 22 dni nie wiem dlaczego :(
    moze z bardzo sie stresowalas czyms...

0d1yqqmzw64bbzm4.png
  • worldbyme Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wvmvw wrote:
    Wspieram duchowo,ściskam mentalnie <3 myślami jestem z Tobą, byle do przodu dla maluszka <3

Dziekuje kochaniutka ☺❤ Jeszcze raz Go dopadne dzis ale najpierw powtorze test owu,zobaczymy czy krecha bedzie ciemniejsza od tej rannej

07.04.2017 Alex 3240 g
    249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
    Aniołek 14.10.2015
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka666 wrote:
    moze z bardzo sie stresowalas czyms...

Mam dwa stałe powody do stresu, praca i brak ciąży. Teraz będę się przeprowadzać bo kupiliśmy mieszkanko więc mam nadzieję, że w tym cyklu zajmę głowę czymś innym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2016, 21:24

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • stokrotka666 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Mam dwa stałe powody do stresu, praca i brak ciąży. Teraz będę się przeprowadzać bo kupiliśmy mieszkanko więc mam nadzieję, że w tym cyklu zajmę głowę czymś innym.
    Kochana nie spinaj sie bo sie blokujesz...nowe gniazdko powiadasz:) to moze lepiej ze ie jestes narazie...jakbys miala ciazowe dolegliwosci to ciezko by ci bylo...;)

Bella_Bella lubi tę wiadomość

0d1yqqmzw64bbzm4.png
  • wvmvw Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella bardzo Ci zazdroszcze gniazdka... Ja mieszkam z tesciami nie sa to zli ludzie jednak troche upierdliwi. Moim marzeniem jest wyprowadzic sie z ich domu. Ale poki co nie stac nas na nic wiecej niz kawalerke. Wiec musimy poczekac poodkladac jeszcze troszke. Moze nowe srodowisko, nowe mieszkanko dobrze na Ciebie wplynie. Bedziesz na swoim juz bez stresu podejdziesz do staranek :-)

ex2bi09kelfb8snq.png
  • wvmvw Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    Ja mam stwierdzoną za wysoką prolaktynę :-)

Castagnus: czy pomaga?
    Castagnus to lek bez recepty, który można dostać w każdej aptece. Jeśli mamy niewielkie problemy z miesiączkami (np. plamienia między cyklami albo silny PMS) możemy spróbować to uregulować lekiem ziołowym. Dobrze by było jednak najpierw wykonać badania, sprawdzające nasz poziom prolaktyny - może jej obniżenie będzie dla nas niekorzystne?
    Myslisz ze taki ziolowy lek moze tak bardzo obnizyc prolaktyne? W sumie ja bardziej pomyslalam o pms ale ja nie chce tego pms wolalabym ciaze :-). Mysle troche nielogicznie.

ex2bi09kelfb8snq.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka666 wrote:
    Kochana nie spinaj sie bo sie blokujesz...nowe gniazdko powiadasz:) to moze lepiej ze ie jestes narazie...jakbys miala ciazowe dolegliwosci to ciezko by ci bylo...;)

Nowe :) i w końcu własne :) Teraz mieszkamy w kawalerce, a że chcemy dzidzie to trzeba stworzyć warunki dla niej :)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • worldbyme Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:

Zazdro nowego mieszkan8a

07.04.2017 Alex 3240 g
    Aniołek 14.10.2015
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wvmvw wrote:
    Bella bardzo Ci zazdroszcze gniazdka... Ja mieszkam z tesciami nie sa to zli ludzie jednak troche upierdliwi. Moim marzeniem jest wyprowadzic sie z ich domu. Ale poki co nie stac nas na nic wiecej niz kawalerke. Wiec musimy poczekac poodkladac jeszcze troszke. Moze nowe srodowisko, nowe mieszkanko dobrze na Ciebie wplynie. Bedziesz na swoim juz bez stresu podejdziesz do staranek :-)

My wzięliśmy kredyt z programem mdm. Bez mdm jeszcze długo byśmy musieli odkładać.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • stokrotka666 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Nowe :) i w końcu własne :) Teraz mieszkamy w kawalerce, a że chcemy dzidzie to trzeba stworzyć warunki dla niej :)
    Tez bym chciala bo tez mieszkamy w kawalerce:) ale niestety musimy czekac az moj dostanie umowe na stale:) a ja dzisiaj doznalam szoku bo dostalam propozycje awansu:)

0d1yqqmzw64bbzm4.png
  • ριик ѕку Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    możemy przybić piątkę też na tym etapie jesteśmy tylko jeszcze wykończyć musimy a my w proszku:P

dev125pr___.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka666 wrote:
    Tez bym chciala bo tez mieszkamy w kawalerce:) ale niestety musimy czekac az moj dostanie umowe na stale:) a ja dzisiaj doznalam szoku bo dostalam propozycje awansu:)

Gratulacje Kwiatuszku! :)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ριик ѕку wrote:
    możemy przybić piątkę też na tym etapie jesteśmy tylko jeszcze wykończyć musimy a my w proszku:P

My też musimy wykończyć. Ale to już powoli :)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • wvmvw Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:

No to ekstra!!! :-) Wspaniała wiadomość :-). Zazdroszczę Ci tego całego urządzania meblowania. Zrobisz wszystko tak jak będziesz chciała, będzie coś swojego dla Ciebie, dla Waszego maleństwa :-). Ja to marzę żeby mieć swoje mieszkanie i przejść z gołym tyłkiem po nim :-D. W domu z teściami to mission inpossible więc tylko marze :-D. Nam kredytu nikt nie da póki co mąż ma umowę do grudnia a ja sama kredytu nie pociągnę :-(.

ex2bi09kelfb8snq.png
‹‹ 2803 2804 2805 2806 2807 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ