X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bierka wrote:
    Paczek AMH mam zlecone miedzy 3-5 dniem cyklu
    Odnosnie luxmed nie byłam zadowolona, w Warszawie bardzo długie terminy oczekiwania :-/
    Dzięki :)
    No wlasnie szukam czegoś w wawa :)
    I nie wiem co wybrac :/

• kolorek Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie ja nie wiem co mi się dzieje mieszkam w angli tu na wszystko trzeba czekać.. miałam miesiaczke prawie miesiąc skończyła się tydzień temu i teraz te plamienia ja już sama nie wiem o co chodzi.. test robiłam wyszedł mi negatywny 2 dni temu nie wiem o co chodzi od kad pamiętam mam nie regularny ..

:)
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Ja również zrezygnowałam z luxmedu w Poznaniu, bardzo długo czekałam na wizyty i pani doktor słaba.
    Dzięki
    Chyba enelmed zaczyna prowadzić
    Jeszvze medicover mam na tapecie ale tam mnie cena przeraża

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolorek wrote:
    właśnie ja nie wiem co mi się dzieje mieszkam w angli tu na wszystko trzeba czekać.. miałam miesiaczke prawie miesiąc skończyła się tydzień temu i teraz te plamienia ja już sama nie wiem o co chodzi.. test robiłam wyszedł mi negatywny 2 dni temu nie wiem o co chodzi od kad pamiętam mam nie regularny ..

może zbliża się termin owulacji? niektórym dziewczynom kilka dni przed owu pojawiają się delikatne plamienia

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    Dzięki
    Chyba enelmed zaczyna prowadzić
    Jeszvze medicover mam na tapecie ale tam mnie cena przeraża

ja medicover odradzam :) mieliśmy w Gda i fatalnie...

0b52cec6da.png
  • wvmvw Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Właśnie widziałam że jest z aplikatorami i w normalnej tubce.. kupowałaś na allegro czy w aptece?

Kupiłam w aptece gemini. Mają najkorzystniejsze ceny a online to już w ogóle nawet z płatną przesyłką jest się do przodu :-)

Lilith myślisz, że i ja powinnam wspomóc wątrobę?
    Łykam oeparol 2x2, ovarin 2szt, anemiolady 1x i trivagin 1 tabletka na dwa dni (bo lubią mnie infekcje wolę zapobiegać).
    Z oeparolem to dopiero pierwszy cykl a już zauważyłam większą ilość śluzu :-). Po owulacji lepiej pić olej lniany czy zalewać ziarna i pić taki "płyn"?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2016, 20:26

ex2bi09kelfb8snq.png
  • kolorek Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    może zbliża się termin owulacji? niektórym dziewczynom kilka dni przed owu pojawiają się delikatne plamienia

tylko że ta są jakieś brązowe gluty ,skrzepy jak galaretka wyglądają...

• kolorek Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I 1 raz to mam ...

• Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to podstawowe pytanie ale po co się bierze castagnus? Tylko zmniejsza napięcie przed @ czy ma jeszcze jakiś wpływ?

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Może to podstawowe pytanie ale po co się bierze castagnus? Tylko zmniejsza napięcie przed @ czy ma jeszcze jakiś wpływ?

obniża poziom prolaktyny :)

0b52cec6da.png
  • wvmvw Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:

To lek bez recepty? Matko kolejna piguła do kolekcji :-D

ex2bi09kelfb8snq.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wvmvw wrote:
    Kupiłam w aptece gemini. Mają najkorzystniejsze ceny a online to już w ogóle nawet z płatną przesyłką jest się do przodu :-)

Lilith myślisz, że i ja powinnam wspomóc wątrobę?
    Łykam oeparol 2x2, ovarin 2szt, anemiolady 1x i trivagin 1 tabletka na dwa dni (bo lubią mnie infekcje wolę zapobiegać).
    Z oeparolem to dopiero pierwszy cykl a już zauważyłam większą ilość śluzu :-). Po owulacji lepiej pić olej lniany czy zalewać ziarna i pić taki "płyn"?

ja tez Gemini i odbieram u siebie :) przesyłka mi odpada :)

ja ostropest mielę, po kilka miesięcy temu przechodziłam poważną kurację lekami i jakoś mi tak został nawyk dbania o wątrobę :) nie jem słodyczy, tłustych rzeczy,czy przetworzonych więc niedługo zacznę od tego odchodzić. Raz na kilka dni zawsze warto, bo wątroba ma jednak sporo pracy :)

0b52cec6da.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wvmvw wrote:
    To lek bez recepty? Matko kolejna piguła do kolekcji :-D

tak, bez recepty :)

0b52cec6da.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:

Na prolaktyne biorę Bromergon i mam brać cały czas. To chyba w tym przypadku już nie powinnam castagnusa?

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • wvmvw Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    ja tez Gemini i odbieram u siebie :) przesyłka mi odpada :)

ja ostropest mielę, po kilka miesięcy temu przechodziłam poważną kurację lekami i jakoś mi tak został nawyk dbania o wątrobę :) nie jem słodyczy, tłustych rzeczy,czy przetworzonych więc niedługo zacznę od tego odchodzić. Raz na kilka dni zawsze warto, bo wątroba ma jednak sporo pracy :)

Trafna uwaga :-). Ile ja cennych informacji dzięki Wam nabyłam w ciągu jednego dnia :-). Jestem mega pozytywnie nastawiona na starania :-)

ex2bi09kelfb8snq.png
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    ja medicover odradzam :) mieliśmy w Gda i fatalnie...
    Medi to była ostateczność dla mnie - cena kosmos wiec zastanawiałam sie naprawdę bardzo długo czy jest wogole sens tyle płacić
    Wychodzi ze enelmed powinnam brać :)

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Na prolaktyne biorę Bromergon i mam brać cały czas. To chyba w tym przypadku już nie powinnam castagnusa?

ciężko mi cokolwiek powiedzieć, bo ja tylko na castagnusie jadę... bierze się go przez 90 dni i odstawia

Tobie i tak prolaktyna wróciła już do normy, o ile dobrze pamiętam

ja w tym cyklu w ogóle PMS nie przechodziłam...ani wkur., ani bólu piersi. Także mam nadzieję, że działa. A biorę jeden miesiąc. Jak @ na przełomie sierpnia/września przyjdzie, to zbadam we wrześniu poziom. Zobaczę, jak się spisał

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2016, 20:43

0b52cec6da.png
  • wvmvw Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilith to może i mnie rzeczywiście by się przydał. Ja mam ostatnio wkurw cały czas ale to może bardziej wina niezafasolkowania... A może i hormony, ciężki temat nie badałam hormonów więc nie wiem. Ale z badaniami wstrzymam się do początku września jak się nie uda. Póki co do końca miesiąca daje sobie czas.

ex2bi09kelfb8snq.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wvmvw wrote:
    Lilith to może i mnie rzeczywiście by się przydał. Ja mam ostatnio wkurw cały czas ale to może bardziej wina niezafasolkowania... A może i hormony, ciężki temat nie badałam hormonów więc nie wiem. Ale z badaniami wstrzymam się do początku września jak się nie uda. Póki co do końca miesiąca daje sobie czas.

ja ten @ przeszłam z 0 nerwami, czy bólowymi dolegliwościami ze strony piersi, nie wpłynęło to jednak na obfitość miesiączki... a odnoszę wrażenie, że jest bardzo dużo złuszczeń, "skrzepów", krwi (wybaczcie dokładny opis)... mam nadzieję, że coś się tam mi uregulowało i macica ładnie się oczyszcza na potencjalnego lokatora :)

0b52cec6da.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    ciężko mi cokolwiek powiedzieć, bo ja tylko na castagnusie jadę... bierze się go przez 90 dni i odstawia

Tobie i tak prolaktyna wróciła już do normy, o ile dobrze pamiętam

ja w tym cyklu w ogóle PMS nie przechodziłam...ani wkur., ani bólu piersi. Także mam nadzieję, że działa. A biorę jeden miesiąc. Jak @ na przełomie sierpnia/września przyjdzie, to zbadam we wrześniu poziom. Zobaczę, jak się spisał

Myślę że bromek wystarczy.
    Mam pytanie co do kwasów omega 3. Moja dieta nie posiada ich praktycznie w ogóle niestety. Jesteście w stanie polecić jakiś suplement z kwasami omega 3? I jaka dawka dla nas starających się? Bo znalazłam dwie opcje, 200-300mg i 400-600mg i nie wiem która ok :)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
‹‹ 2802 2803 2804 2805 2806 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ