X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bierka wrote:
    Paczek AMH mam zlecone miedzy 3-5 dniem cyklu
    Odnosnie luxmed nie byłam zadowolona, w Warszawie bardzo długie terminy oczekiwania :-/
    Dzięki :)
    No wlasnie szukam czegoś w wawa :)
    I nie wiem co wybrac :/

• kolorek Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie ja nie wiem co mi się dzieje mieszkam w angli tu na wszystko trzeba czekać.. miałam miesiaczke prawie miesiąc skończyła się tydzień temu i teraz te plamienia ja już sama nie wiem o co chodzi.. test robiłam wyszedł mi negatywny 2 dni temu nie wiem o co chodzi od kad pamiętam mam nie regularny ..

:)
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Ja również zrezygnowałam z luxmedu w Poznaniu, bardzo długo czekałam na wizyty i pani doktor słaba.
    Dzięki
    Chyba enelmed zaczyna prowadzić
    Jeszvze medicover mam na tapecie ale tam mnie cena przeraża

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolorek wrote:
    właśnie ja nie wiem co mi się dzieje mieszkam w angli tu na wszystko trzeba czekać.. miałam miesiaczke prawie miesiąc skończyła się tydzień temu i teraz te plamienia ja już sama nie wiem o co chodzi.. test robiłam wyszedł mi negatywny 2 dni temu nie wiem o co chodzi od kad pamiętam mam nie regularny ..

może zbliża się termin owulacji? niektórym dziewczynom kilka dni przed owu pojawiają się delikatne plamienia

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    Dzięki
    Chyba enelmed zaczyna prowadzić
    Jeszvze medicover mam na tapecie ale tam mnie cena przeraża

ja medicover odradzam :) mieliśmy w Gda i fatalnie...

0b52cec6da.png
  • wvmvw Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Właśnie widziałam że jest z aplikatorami i w normalnej tubce.. kupowałaś na allegro czy w aptece?

Kupiłam w aptece gemini. Mają najkorzystniejsze ceny a online to już w ogóle nawet z płatną przesyłką jest się do przodu :-)

Lilith myślisz, że i ja powinnam wspomóc wątrobę?
    Łykam oeparol 2x2, ovarin 2szt, anemiolady 1x i trivagin 1 tabletka na dwa dni (bo lubią mnie infekcje wolę zapobiegać).
    Z oeparolem to dopiero pierwszy cykl a już zauważyłam większą ilość śluzu :-). Po owulacji lepiej pić olej lniany czy zalewać ziarna i pić taki "płyn"?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2016, 20:26

ex2bi09kelfb8snq.png
  • kolorek Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    może zbliża się termin owulacji? niektórym dziewczynom kilka dni przed owu pojawiają się delikatne plamienia

tylko że ta są jakieś brązowe gluty ,skrzepy jak galaretka wyglądają...

• kolorek Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I 1 raz to mam ...

• Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to podstawowe pytanie ale po co się bierze castagnus? Tylko zmniejsza napięcie przed @ czy ma jeszcze jakiś wpływ?

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Może to podstawowe pytanie ale po co się bierze castagnus? Tylko zmniejsza napięcie przed @ czy ma jeszcze jakiś wpływ?

obniża poziom prolaktyny :)

0b52cec6da.png
  • wvmvw Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:

To lek bez recepty? Matko kolejna piguła do kolekcji :-D

ex2bi09kelfb8snq.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wvmvw wrote:
    Kupiłam w aptece gemini. Mają najkorzystniejsze ceny a online to już w ogóle nawet z płatną przesyłką jest się do przodu :-)

Lilith myślisz, że i ja powinnam wspomóc wątrobę?
    Łykam oeparol 2x2, ovarin 2szt, anemiolady 1x i trivagin 1 tabletka na dwa dni (bo lubią mnie infekcje wolę zapobiegać).
    Z oeparolem to dopiero pierwszy cykl a już zauważyłam większą ilość śluzu :-). Po owulacji lepiej pić olej lniany czy zalewać ziarna i pić taki "płyn"?

ja tez Gemini i odbieram u siebie :) przesyłka mi odpada :)

ja ostropest mielę, po kilka miesięcy temu przechodziłam poważną kurację lekami i jakoś mi tak został nawyk dbania o wątrobę :) nie jem słodyczy, tłustych rzeczy,czy przetworzonych więc niedługo zacznę od tego odchodzić. Raz na kilka dni zawsze warto, bo wątroba ma jednak sporo pracy :)

0b52cec6da.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wvmvw wrote:
    To lek bez recepty? Matko kolejna piguła do kolekcji :-D

tak, bez recepty :)

0b52cec6da.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:

Na prolaktyne biorę Bromergon i mam brać cały czas. To chyba w tym przypadku już nie powinnam castagnusa?

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • wvmvw Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    ja tez Gemini i odbieram u siebie :) przesyłka mi odpada :)

ja ostropest mielę, po kilka miesięcy temu przechodziłam poważną kurację lekami i jakoś mi tak został nawyk dbania o wątrobę :) nie jem słodyczy, tłustych rzeczy,czy przetworzonych więc niedługo zacznę od tego odchodzić. Raz na kilka dni zawsze warto, bo wątroba ma jednak sporo pracy :)

Trafna uwaga :-). Ile ja cennych informacji dzięki Wam nabyłam w ciągu jednego dnia :-). Jestem mega pozytywnie nastawiona na starania :-)

ex2bi09kelfb8snq.png
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    ja medicover odradzam :) mieliśmy w Gda i fatalnie...
    Medi to była ostateczność dla mnie - cena kosmos wiec zastanawiałam sie naprawdę bardzo długo czy jest wogole sens tyle płacić
    Wychodzi ze enelmed powinnam brać :)

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Na prolaktyne biorę Bromergon i mam brać cały czas. To chyba w tym przypadku już nie powinnam castagnusa?

ciężko mi cokolwiek powiedzieć, bo ja tylko na castagnusie jadę... bierze się go przez 90 dni i odstawia

Tobie i tak prolaktyna wróciła już do normy, o ile dobrze pamiętam

ja w tym cyklu w ogóle PMS nie przechodziłam...ani wkur., ani bólu piersi. Także mam nadzieję, że działa. A biorę jeden miesiąc. Jak @ na przełomie sierpnia/września przyjdzie, to zbadam we wrześniu poziom. Zobaczę, jak się spisał

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2016, 20:43

0b52cec6da.png
  • wvmvw Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilith to może i mnie rzeczywiście by się przydał. Ja mam ostatnio wkurw cały czas ale to może bardziej wina niezafasolkowania... A może i hormony, ciężki temat nie badałam hormonów więc nie wiem. Ale z badaniami wstrzymam się do początku września jak się nie uda. Póki co do końca miesiąca daje sobie czas.

ex2bi09kelfb8snq.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wvmvw wrote:
    Lilith to może i mnie rzeczywiście by się przydał. Ja mam ostatnio wkurw cały czas ale to może bardziej wina niezafasolkowania... A może i hormony, ciężki temat nie badałam hormonów więc nie wiem. Ale z badaniami wstrzymam się do początku września jak się nie uda. Póki co do końca miesiąca daje sobie czas.

ja ten @ przeszłam z 0 nerwami, czy bólowymi dolegliwościami ze strony piersi, nie wpłynęło to jednak na obfitość miesiączki... a odnoszę wrażenie, że jest bardzo dużo złuszczeń, "skrzepów", krwi (wybaczcie dokładny opis)... mam nadzieję, że coś się tam mi uregulowało i macica ładnie się oczyszcza na potencjalnego lokatora :)

0b52cec6da.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    ciężko mi cokolwiek powiedzieć, bo ja tylko na castagnusie jadę... bierze się go przez 90 dni i odstawia

Tobie i tak prolaktyna wróciła już do normy, o ile dobrze pamiętam

ja w tym cyklu w ogóle PMS nie przechodziłam...ani wkur., ani bólu piersi. Także mam nadzieję, że działa. A biorę jeden miesiąc. Jak @ na przełomie sierpnia/września przyjdzie, to zbadam we wrześniu poziom. Zobaczę, jak się spisał

Myślę że bromek wystarczy.
    Mam pytanie co do kwasów omega 3. Moja dieta nie posiada ich praktycznie w ogóle niestety. Jesteście w stanie polecić jakiś suplement z kwasami omega 3? I jaka dawka dla nas starających się? Bo znalazłam dwie opcje, 200-300mg i 400-600mg i nie wiem która ok :)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
‹‹ 2802 2803 2804 2805 2806 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ