Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
wvmvw wrote:Pierwszy raz słyszę o czymś takim, muszę się zorientować w tym temacie bo brzmi sensownie
. Z pewnością by nam smakowało a najważniejszy argument jest za tym, że człowiek wie co jest w środku
. Zero chemii
.
i możesz zrobić szynkę w całości, jak tutaj:
http://prl-kuchniadanusi.blogspot.com/2013/10/szynka-w-caosci-z-szynkowara.html
i sam szynkowar:
http://klaudynahebda.pl/szynkowar/ -
LILITH.P wrote:i możesz zrobić szynkę w całości, jak tutaj:
http://prl-kuchniadanusi.blogspot.com/2013/10/szynka-w-caosci-z-szynkowara.html
i sam szynkowar:
http://klaudynahebda.pl/szynkowar/
Supermuszę się rozejrzeć czy u nas w mieście są dostępne takie sprzęty bo jakoś nigdy mi się w oczy nie rzuciło:-). Serdeczne dzięki za inspirację, dobra szyna nie tylko od święta by była
. Mogłabym i mamie pożyczyć to cudo cała rodzinka by się zajadała
-
Lecę spać bo tylko kilka godzin dziś przekimałam po nocce i ledwo patrzę
. Lilith jeszcze raz dzięki, jutro się przelece po sklepach i sprawdzę czy dostane coś takiego nie to będę patrzeć w internecie
. Napaliłam się jak szczerbaty na suchary
.
DOBRANOC WAM KOCHANE -
LILITH.P wrote:polecam szynkowar
taki indyk jest jednak nieco suchy. Najlepiej szybko zjeść
ja często mielę w domy filet z indyka i np. golonkę. Dodaję warzywka, mieszam, pekluję. Wrzucam na noc do szynkowara do lodówki. Potem się to gotuje kilka h w wodzie w 80 stopniach. Wyciągasz, jak ostygnie to na noc do lodówki i rano masz super mieloneczkę
i ta galareta przy mielonce... mmmmmmmmmm
Mój mnie już długo namawia na szynkowar, chyba dam się namówić -
Eolinka wrote:Tak,pierwszy. Mam juz 3letnia córeczkę i pora na rodzenstwo...a za mloda to nie jestem,mam 26 lat; p rok temu poronilam...
__________________
Marysia(*) 21.05.2016r. 41tc.
Kocham Cię Aniołku
https://biedroneczkolecdonieba.blogspot.com