X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magnolia82222 wrote:
    cześć dziewczynki, u mnie też zimno jak nie wiem. Niestety lato sie kończy i już jesień idzie wielkimi krokami. Słuchajcie jaki numer, wczoraj miałam rozmowe z mężulkiem i zażyczył sobie witaminki. Stwierdził że jak mamy zacząć się starać o następną dzidzię to wolałby wziąć jakieś witaminki wcześniej. Normalnie się zszokowałam :) Ja biorę juz od 2 miesięcy witaminki dla starających się kobiet i ostatnio przeszło mi przez myśl własnie by jemu zakupić, ale jakoś wydawało mi się że powie że zgłupiałam już całkowicie. A jednak źle myślałam. Czy któraś z Was kupuje mężusiowi jakies witaminki? Może polecicie coś dobrego? Czytałam że chwalą sobie Fertilman plus za ok.160zł :)
    poradzcie cos kochane :)

hej ja zakupiłam mężowi fertil Mann plus , ale daje mu po 1 tabletce a tam niby pisze 4 dziennie więc chyba mu zwiększę dawkę i zacznę dawać mu 2 , my niby nie mieliśmy problemów z poczęciem ale mimo to kupiłam mu kiedyś zaszkodzić nie zaszkodzą a na pewno coś dadzą ,,, wyczytałam że czasem dojdzie do zapłodnienia ale jakaś część plemnika jest osłabiona czy wadliwa i powoduję że jak się tworzy zarodek to jakiś uszkodzony i dlatego warto brać witaminy bo np niektóre odpowiadają za prawidłowe tworzenie się dna itd ...

magnolia82222 lubi tę wiadomość

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :)

Nie chce mi się myśleć po powrocie do Polski do takiej zimnicy :P

Kimi życzę udanego odpoczynku :D :) i wielu górskich wrażeń ! A przede wszystkim proszę wrócić z groszkiem :)

U mnie dziś 10dpo (według wykresu), ale ja uważam że owulka była dzień później.. totalnie nie myślę o @... :D nie mam tu czasu :D

Pozdrawiam Was serdecznie <3 :)

magnolia82222, Kim87, Bella_Bella lubią tę wiadomość

zem3anlixz38accb.png
    Pracujemy nad rodzeństwem...
  • magnolia82222 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    aha a jak serduszkowałam w 11 dc ale wieczorem około godziny 18 , to jest szansa jakaś że może coś z tego wyjść czy myślisz że to za późno było ???
    Ja się tym razem nie nastawiam na ciąże nic nie czuję dziwnego , i temp dość nisko no ale zobaczymy ,,, w następnym cyklu się przyłożę ;)
    czarnulka24 ja też <3 w 11dc ale od jakiś 3 dni mam bóle podbrzusza i bóle krzyża. W podbrzuszu takie rozpierające. Nie wiem czy się cos udało ale obstawiam bardziej na zaburzenia hormonalne po wyjęciu wkładki, bo jestem 2 cykl po wyjeciu wkładki i wydaje mi się bardziej ze mój organizm szaleje i musi się przyzwyczaić. Też nie nastawiam się mocno na ciążę, bo to byłoby za piękne że za pierwszym razem :)
    Zakupiłam sobie termometr owulacyjny wczoraj i testy owulkowe i od nowego cyklu przykładam się bardziej to działania :)

35 lat, 2 ciąża
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magnolia82222 wrote:
    cześć dziewczynki, u mnie też zimno jak nie wiem. Niestety lato sie kończy i już jesień idzie wielkimi krokami. Słuchajcie jaki numer, wczoraj miałam rozmowe z mężulkiem i zażyczył sobie witaminki. Stwierdził że jak mamy zacząć się starać o następną dzidzię to wolałby wziąć jakieś witaminki wcześniej. Normalnie się zszokowałam :) Ja biorę juz od 2 miesięcy witaminki dla starających się kobiet i ostatnio przeszło mi przez myśl własnie by jemu zakupić, ale jakoś wydawało mi się że powie że zgłupiałam już całkowicie. A jednak źle myślałam. Czy któraś z Was kupuje mężusiowi jakies witaminki? Może polecicie coś dobrego? Czytałam że chwalą sobie Fertilman plus za ok.160zł :)
    poradzcie cos kochane :)

Te tabletki w swoim składzie mają aż 21 witamin różnych : tu ci wysyłam na co dana witaminka działa właśnie u mężczyzny :

L-karnityna: odgrywa kluczową rolę w metabolizmie energetycznym plemników. Wiele badań naukowych wykazało, że karnityny odgrywają ważną rolę w funkcji plemników wpływając na ich ruchliwość plemników, morfologię, stężenie i ilość. L-karnityna może również przyczynić się do ochrony plemników przed negatywnym wpływem wielu wolnych rodników.

L-Arginina: jest istotnym aminokwasem mającym wpływ na jakość i zdrowie nasienia, wykazano w licznych badaniach, jej wpływ na zwiększenie ilości i ruchliwości plemników.

Cynk jest istotny w procesie produkcji nasienia. Poprawia gęstość komórkową spermy, wzrost liczby komórek szybko poruszających się plemników, wzrost poziomu testosteronu, który jest kluczowy dla spermatogenezy. Niedobór może powodować impotencję, bezpłodność i niską liczbę plemników.

Selen: jest silnym przeciwutleniaczem. Zbyt niska podaż selenu w pożywieniu jest związana ze słabą ruchliwością plemników.

Witamina B12: bierze udział w dojrzewaniu komórek i syntezy DNA. Niedobór witaminy B12 jest związany ze zmniejszeniem liczby plemników i ruchliwość, zatem do zwiększenia witamina B12 jest niezbędna do poprawy jakości nasienia.

Witamina C: jest przeciwutleniaczem występującym w plazmie nasienia. Może zwiększyć liczbę i ruchliwość plemników oraz zmniejszyć ryzyko ich uszkodzenia. Suplementacja
    witaminą C poprawia jakość spermy palaczy.

Witamina E ma działanie antyoksydacyjne, przyczynia się do poprawy ogólnego stanu zdrowia spermy i może zwiększyć zdolność plemników do połączenia z komórką jajową. Witamina E jest przeciwutleniaczem, który przyczynia się do zmniejszenia ilości wolnych rodników.

Glutation: ma kluczowe znaczenie dla obrony plemników przed działaniem wolnych rodników, chroni przed uszkodzeniem oksydacyjnym. Niedobór glutationu zaburza ruchliwość plemników.

Koenzym Q10: działa jako przeciwutleniacz. Badania wykazały korelację między koenzym Q10 i zdrowym poziomem nasienia.

Kwas foliowy: odgrywa ważną rolę dla rozwoju i podziału komórek. Badania sugerują, że suplementacja kwasu foliowego wraz z cynkiem poprawia zdrowie plemników.

Witamina D3: pomaga w produkcji hormonów płciowych u mężczyzn. Ostatnie badania wykazały, że poziom witaminy D3 u mężczyzn odpowiada bezpośrednio za jakość spermy. Suplementacja witaminy D może zwiększyć poziom testosteronu, który ma wpływ na męską płodność.

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daga_00 wrote:
    Czesc dziewczyny :)

Nie chce mi się myśleć po powrocie do Polski do takiej zimnicy :P

Kimi życzę udanego odpoczynku :D :) i wielu górskich wrażeń ! A przede wszystkim proszę wrócić z groszkiem :)

U mnie dziś 10dpo (według wykresu), ale ja uważam że owulka była dzień później.. totalnie nie myślę o @... :D nie mam tu czasu :D

Pozdrawiam Was serdecznie <3 :)
    Daga pozdrawiamy również :) trzymamy kciuki, w końcu któraś musi rozpocząć serie zafasolkowanych :)

35 lat, 2 ciąża

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    hej ja zakupiłam mężowi fertil Mann plus , ale daje mu po 1 tabletce a tam niby pisze 4 dziennie więc chyba mu zwiększę dawkę i zacznę dawać mu 2 , my niby nie mieliśmy problemów z poczęciem ale mimo to kupiłam mu kiedyś zaszkodzić nie zaszkodzą a na pewno coś dadzą ,,, wyczytałam że czasem dojdzie do zapłodnienia ale jakaś część plemnika jest osłabiona czy wadliwa i powoduję że jak się tworzy zarodek to jakiś uszkodzony i dlatego warto brać witaminy bo np niektóre odpowiadają za prawidłowe tworzenie się dna itd ...
    czarnulka24 dzięki kochana za radę, dzisiaj na pewno mu je zakupie :)

czarnulka24 lubi tę wiadomość

35 lat, 2 ciąża
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magnolia82222 wrote:
    czarnulka24 ja też <3 w 11dc ale od jakiś 3 dni mam bóle podbrzusza i bóle krzyża. W podbrzuszu takie rozpierające. Nie wiem czy się cos udało ale obstawiam bardziej na zaburzenia hormonalne po wyjęciu wkładki, bo jestem 2 cykl po wyjeciu wkładki i wydaje mi się bardziej ze mój organizm szaleje i musi się przyzwyczaić. Też nie nastawiam się mocno na ciążę, bo to byłoby za piękne że za pierwszym razem :)
    Zakupiłam sobie termometr owulacyjny wczoraj i testy owulkowe i od nowego cyklu przykładam się bardziej to działania :)

mnie w 6 dniu po owu bolał brzuch jak na @ ale tak z 2 dni i przeszło .. teraz nic nie czuję żadnych objawów ,, ale ja przy swoich 2 ciążach - obumarłych miałam późno objawy , przy pierwszej dopiero coś w 5 tyg , a przy drugiej trochę wcześniej ,, jedynie pierwszy objaw 2 przypadkach to ból miesiączkowy z 4 dni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2016, 09:07

07.06.2019 synek

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Te tabletki w swoim składzie mają aż 21 witamin różnych : tu ci wysyłam na co dana witaminka działa właśnie u mężczyzny :

L-karnityna: odgrywa kluczową rolę w metabolizmie energetycznym plemników. Wiele badań naukowych wykazało, że karnityny odgrywają ważną rolę w funkcji plemników wpływając na ich ruchliwość plemników, morfologię, stężenie i ilość. L-karnityna może również przyczynić się do ochrony plemników przed negatywnym wpływem wielu wolnych rodników.

L-Arginina: jest istotnym aminokwasem mającym wpływ na jakość i zdrowie nasienia, wykazano w licznych badaniach, jej wpływ na zwiększenie ilości i ruchliwości plemników.

Cynk jest istotny w procesie produkcji nasienia. Poprawia gęstość komórkową spermy, wzrost liczby komórek szybko poruszających się plemników, wzrost poziomu testosteronu, który jest kluczowy dla spermatogenezy. Niedobór może powodować impotencję, bezpłodność i niską liczbę plemników.

Selen: jest silnym przeciwutleniaczem. Zbyt niska podaż selenu w pożywieniu jest związana ze słabą ruchliwością plemników.

Witamina B12: bierze udział w dojrzewaniu komórek i syntezy DNA. Niedobór witaminy B12 jest związany ze zmniejszeniem liczby plemników i ruchliwość, zatem do zwiększenia witamina B12 jest niezbędna do poprawy jakości nasienia.

Witamina C: jest przeciwutleniaczem występującym w plazmie nasienia. Może zwiększyć liczbę i ruchliwość plemników oraz zmniejszyć ryzyko ich uszkodzenia. Suplementacja
    witaminą C poprawia jakość spermy palaczy.

Witamina E ma działanie antyoksydacyjne, przyczynia się do poprawy ogólnego stanu zdrowia spermy i może zwiększyć zdolność plemników do połączenia z komórką jajową. Witamina E jest przeciwutleniaczem, który przyczynia się do zmniejszenia ilości wolnych rodników.

Glutation: ma kluczowe znaczenie dla obrony plemników przed działaniem wolnych rodników, chroni przed uszkodzeniem oksydacyjnym. Niedobór glutationu zaburza ruchliwość plemników.

Koenzym Q10: działa jako przeciwutleniacz. Badania wykazały korelację między koenzym Q10 i zdrowym poziomem nasienia.

Kwas foliowy: odgrywa ważną rolę dla rozwoju i podziału komórek. Badania sugerują, że suplementacja kwasu foliowego wraz z cynkiem poprawia zdrowie plemników.

Witamina D3: pomaga w produkcji hormonów płciowych u mężczyzn. Ostatnie badania wykazały, że poziom witaminy D3 u mężczyzn odpowiada bezpośrednio za jakość spermy. Suplementacja witaminy D może zwiększyć poziom testosteronu, który ma wpływ na męską płodność.
    kurcze jaka bomba witaminowa :) super

35 lat, 2 ciąża
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magnolia82222 wrote:
    czarnulka24 dzięki kochana za radę, dzisiaj na pewno mu je zakupie :)

super ;) wiem ,że może są drogie ale myślę że warto. tylko przy zakupie uwzględnij żeby był to Fertil Mann Plus bo on jest niby lepszy ;)

07.06.2019 synek

• AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Moje Kochane <3
    Stęskniłam się za Wami!
    Co u Was dobrego słychać?

Witam wszystkie nowe staraczki na forum i życzę każdej po szybkim groszku ;)

Pączek, Kim87, daga_00, Bella_Bella lubią tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magnolia82222 wrote:
    kurcze jaka bomba witaminowa :) super

nom ;) hehe.. tam jest aż 21 witaminek , ja ci tylko wysłałam trochę.. A ty zażywasz jakieś witaminki ??

07.06.2019 synek

• AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bez większych zmian, owu znowu nie ma, ale już luzuję i przesłałam mierzyć temperatury, obserwować śluzy itd.
    Podczas mojej nieobecności zrobiłam trochę badań, FSH i LH w normie, krzywa glukozowa i insulinowa też ok (chociaż przeżyłam kilka dni grozy, po tym jak ginka powiedziała, że wynik jest zły, ale poszłam szybko do diabetologa i zdementował wszystko), ale znowu moja cudowna prolaktyna wyskoczyła w kosmos, mimo że niecałe dwa tygodnie temu skończyłam bromka :/ Mam wynik 50,02ng/ml [4,79-23,30]. Przed braniem miałam wynik w górnej granicy, tylko po obciążeniu wzrosła o kilkanaście razy, a teraz nawet na czczo. Idę dzisiaj do endo, zobaczymy co mi powie.

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Witam Moje Kochane <3
    Stęskniłam się za Wami!

AAAaaaaaaniaaaa !!!!!
    Oj Aaaaaniaaaa !!!
    Jak ja za Tobą teskniłam !!!

AniaŁ123 lubi tę wiadomość

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    nom ;) hehe.. tam jest aż 21 witaminek , ja ci tylko wysłałam trochę.. A ty zażywasz jakieś witaminki ??
    tak, na pewno poprosze fertilman plus bo czytałam ze lepszy. Ja biorę Femibion Natal 1 :)

35 lat, 2 ciąża
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. U mnie temperatura stoi w miejscu :)

bbee lubi tę wiadomość

• Parsleyek Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Witam Moje Kochane <3
    Stęskniłam się za Wami!

Ania jak miło Cię widzieć! :) U nas żadnych nowych groszków nie przybyło w sierpniu... wciąż czekamy ;)

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem.wqm kochane że ten fertilmen to straszne zdzierstwo jeżeli chodzi o cenę. Masakra.

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • MMadziula Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Witam Moje Kochane <3
    Stęskniłam się za Wami!

Cześć Aniu :* co u Ciebie ?

3BDap2.png
    04.01 - serduszko <3
    Synek Bartuś <3
    oar8dqk3g1y2zosd.png
    19 tc - 260 g
    20 tc - 346 g
    27 tc - 1045 g
    31 tc - 1758 g
    34 tc - 2508 g
    37 tc - 2850 g
    39 tc - 3650 g
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak patrzę na skład i nie jest on wybitnie inny niż witaminy dla facetów. Kurcze muszę popatrzeć za jakimś zamiennikiem jak będę miała czas bo trochę z tą ceną polecili

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    AAAaaaaaaniaaaa !!!!!
    Oj Aaaaaniaaaa !!!
    Jak ja za Tobą teskniłam !!!

Pączuś ja tylko tak na chwilkę. Potrzebuję jeszcze trochę oddechu, tak żeby nie myśleć 24h/dobę o staraniach, bo stało się to moim jedynym celem w życiu, jakąś obsesją i strasznie się przez to dołowałam. Na razie nie czuję spiny, że musi to być już teraz, tylko tak na spokojnie :) I nie chcę powrotu do tego stanu ;)

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
‹‹ 2835 2836 2837 2838 2839 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ