X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Jasne ja mówię o tym że samemu jak dobrze sie skomponuje sklad witamin może wyjść taniej kochana. Mocna multiwitamina dla.faceta plis to czego nie ma i można zaoszczędzić. Będzie lykal 3 tabsy a nie jeden. Jak będę miała czas to poczytam i spróbuję coś wykombinować bo sorry ale ta cena witamin na jeden miesiąc dla faceta mnie przeraża. Do tego kup testy i wit dla.siebie. Nie mówię alby noe stosować bo nie wątpię w ich skuteczność ;) ale poszperam może coś wymyślę aby obciąć ta cene

no wiadomo jest dużo zamienników , czy multiwitamin o podobnym składzie . zależy tylko od tego czy są na to pieniadze czy nie, tych witamin jest 90 w opakowaniu także na 3 miesiące bo patrząc na skład to wydaje mi się że wystarczyła by 1 , ja daję jak narazie tylko 1 tab. mojemu .. ale chyba będę dawac mu dwie..

kiedyś dawałam mu witaminki wigor up , one są troszkę tańsze coś około 30 zł

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Do biegania może też wrócę na poważnie, nie ma takich upałów więc jest łatwiej.

I jakie masz rekordy? Pochwal się :) 10 km to ja chyba 1-2 razy w życiu przebiegłam i tylko dlatego że pobłądziłam :P
    Bieganie jest super :) mój rekord to 27km ciągiem, ale najczęściej do półmaratonów :D bieganie to moja miłość, nigdy nie myślałam, że się tak zakocham :) :D także fajnie, że biegacie :) :)

AniaŁ123 lubi tę wiadomość

zem3anlixz38accb.png
    Pracujemy nad rodzeństwem...
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Do biegania może też wrócę na poważnie, nie ma takich upałów więc jest łatwiej.

I jakie masz rekordy? Pochwal się :) 10 km to ja chyba 1-2 razy w życiu przebiegłam i tylko dlatego że pobłądziłam :P
    Pogoda sprzyja bieganiu :D
    pierwsza 10 przebiegłam w 1h:03min, później biegałam 5-6km czasami 7 ale jakoś tak ostatnio stwierdziłam że czemu by nie zacząć wolniejszym tempem 10km - a nie ja te 5-6 to się żyłuje na maksa i wczoraj wyszło 57min :D Ale szykuje się żeby zejść do 50min :D

daga_00, AniaŁ123 lubią tę wiadomość

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magnolia82222 wrote:
    ja dziś będę w aptece to też popytam co najbardziej zbliżonego mozna kupic za rozsądną cene :)
    Kochana najdroższy z tego może być koenzym reszta nie ma prawa aż tyle kosztować na prawdę. L karnityna też nie jest super droga wit c na allegro lepsza bo lewoskretna też kosztuje kilkanaście złotych za duże opakowanie. Selen ja daje orzechy brazylijskie jako najlepsze źródło selenu systarczy jeden dziennie na pokrycie zapotrzebowania

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • MMadziula Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daga_00 wrote:
    Bieganie jest super :) mój rekord to 27km ciągiem, ale najczęściej do półmaratonów :D bieganie to moja miłość, nigdy nie myślałam, że się tak zakocham :) :D także fajnie, że biegacie :) :)
    Ło matko 27 km ? Jesteś ultrakobita...chapeau bas!!!

3BDap2.png
    04.01 - serduszko <3
    Synek Bartuś <3
    oar8dqk3g1y2zosd.png
    19 tc - 260 g
    20 tc - 346 g
    27 tc - 1045 g
    31 tc - 1758 g
    34 tc - 2508 g
    37 tc - 2850 g
    39 tc - 3650 g
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde trzeba kombinować bo z czego potem.wyprawke kupimy jak cała.kasa pójdzie na starania

czarnulka24, magnolia82222 lubią tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daga_00 wrote:

daga_00 super że też biegasz <3
    I super super dystans - ja chce półmaraton !!
    To moj cel na wiosnę !

PS - skąd jesteś ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2016, 09:54

• MMadziula Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    daga_00 super że też biegasz <3
    I super super dystans - ja chce półmaraton !!
    To moj cel na wiosnę !
    Ej w sumie mogę Wam wodę wozić na rowerze :D
    Bo półmaraton se z głowy wybije ...z moim zaangażowaniem ja się cieszyłam ze 7 km przebiegłam :D

3BDap2.png
    04.01 - serduszko <3
    Synek Bartuś <3
    oar8dqk3g1y2zosd.png
    19 tc - 260 g
    20 tc - 346 g
    27 tc - 1045 g
    31 tc - 1758 g
    34 tc - 2508 g
    37 tc - 2850 g
    39 tc - 3650 g
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Bądź pre seed. Na jednych działają na innych nie. Jeden zachodzą inne nie. Ja mam zwykły żel z apteki który nie wpływa na jakość plemników. Na bazie wody i z nim zaszlam

no ja tez taki kupiłam na bazie wody i też przy takim zaszłam , ale obecnie nie mogę go nigdzie dostać ..widziałam same te szkodliwe. ja nigdy wcześniej nie brałam żadnych witamin nawet w ciąży, ale teraz po 2 stratach postanowiłam że muszę coś spróbować i tak więc zaczęłam się suplementować,, mi wyszedł niedobór wit D3

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • bbee Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tych witamin, to też uważam, że to zdzierstwo. Za taką cenę to powinny jeszcze strzelać fajerwerki podczas serduszkowania ;) he he. Moja siostra farmaceutka zawsze mi mówi, że suplementy diety mają na celu wydarcia kasy z klienta, bo nic się tak nie przyswaja jak naturalne witaminy. A przyswajalnosc tych drogich nie jest, aż o tyle większa niż tych tanich, więc największa różnica jest działanie placebo na psyche ;) mój mąż już od wielu miesięcy bierze najzwyczajniejsze multiwitaminki i magnez z potasem.

Kim87 lubi tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    Pogoda sprzyja bieganiu :D
    pierwsza 10 przebiegłam w 1h:03min, później biegałam 5-6km czasami 7 ale jakoś tak ostatnio stwierdziłam że czemu by nie zacząć wolniejszym tempem 10km - a nie ja te 5-6 to się żyłuje na maksa i wczoraj wyszło 57min :D Ale szykuje się żeby zejść do 50min :D

Super! Szacun :D Dla mnie to jakiś kosmos takie dystanse i taki czas! Ja ostatnio biegałam HITy Więc mniej kilometrów, ale wracałam zmęczona jak dziki pies, a właśnie to lubię, aby się tak zmęczyć na maksa ;)

misia1989, Pączek lubią tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    no wiadomo jest dużo zamienników , czy multiwitamin o podobnym składzie . zależy tylko od tego czy są na to pieniadze czy nie, tych witamin jest 90 w opakowaniu także na 3 miesiące bo patrząc na skład to wydaje mi się że wystarczyła by 1 , ja daję jak narazie tylko 1 tab. mojemu .. ale chyba będę dawac mu dwie..

kiedyś dawałam mu witaminki wigor up , one są troszkę tańsze coś około 30 zł
    No ja patrze na ten fertilmen plus za 160 zl za.120 tab 2x2 dziennie to kuźwa na miesiąc starcza. Do tego cześć wit i tak idzie w kosz bo nadmiar jest wydalany z organizmu. Wredne koncerny

bbee lubi tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daga_00 wrote:

No, no...Pięknie. Kiedyś miałam taki cel, żeby dobić do półmaratonu, ale jakoś tak pomysł umarł śmiercią naturalną ;)

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • malutka24 Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki. Okresu dalej nie ma i nawet po cichu sie ciesze oby tak dalej. Dzisiaj sprawdzałam szyjke jest wysoko nie moglam jej znalesc i wydaje mi sie ze jest bardziej zamknieta niz wczoraj. Brak objswow okresowych jedynie piersi takie cieple i lekie mrowienie w nich. Na chwile obecna nie mysle czy to dzidzia nie chce sie rozczarowac wrazie czego.:)

bbee lubi tę wiadomość

Malutka24
  • Kim87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    no ja tez taki kupiłam na bazie wody i też przy takim zaszłam , ale obecnie nie mogę go nigdzie dostać ..widziałam same te szkodliwe. ja nigdy wcześniej nie brałam żadnych witamin nawet w ciąży, ale teraz po 2 stratach postanowiłam że muszę coś spróbować i tak więc zaczęłam się suplementować,, mi wyszedł niedobór wit D3
    Vit d jest baaaardzo ważna w ciąży tak samo jak żelazo. One odpowiadają za poronienia. Zapytaj w aptece o taki co nie szkodzi plemnikom. Chyba że chcesz ten pre seed bądź consive plus

3jgxflw1867zd36k.png
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMadziula wrote:
    Ej w sumie mogę Wam wodę wozić na rowerze :D
    Bo półmaraton se z głowy wybije ...z moim zaangażowaniem ja się cieszyłam ze 7 km przebiegłam :D

Jak tylko na rowerze do wawa dojedziesz to ja mogę z Tobą biegać :D
    Ja biegam a Ty jedziesz i woda...banan...woda...banan...i zrobimy półmaraton :D

AniaŁ123 lubi tę wiadomość

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka24 wrote:
    Hej dziewczynki. Okresu dalej nie ma i nawet po cichu sie ciesze oby tak dalej. Dzisiaj sprawdzałam szyjke jest wysoko nie moglam jej znalesc i wydaje mi sie ze jest bardziej zamknieta niz wczoraj. Brak objswow okresowych jedynie piersi takie cieple i lekie mrowienie w nich. Na chwile obecna nie mysle czy to dzidzia nie chce sie rozczarowac wrazie czego.:)
    Nie grzebać teraz w szyjce proszę. Czekać i obserwować. Szyjka.taka jest i na ciążę i na okres

3jgxflw1867zd36k.png
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Super! Szacun :D Dla mnie to jakiś kosmos takie dystanse i taki czas! Ja ostatnio biegałam HITy Więc mniej kilometrów, ale wracałam zmęczona jak dziki pies, a właśnie to lubię, aby się tak zmęczyć na maksa ;)

<3 <3
    Takie zmęczenie jest fajne :D

• magnolia82222 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Kochana najdroższy z tego może być koenzym reszta nie ma prawa aż tyle kosztować na prawdę. L karnityna też nie jest super droga wit c na allegro lepsza bo lewoskretna też kosztuje kilkanaście złotych za duże opakowanie. Selen ja daje orzechy brazylijskie jako najlepsze źródło selenu systarczy jeden dziennie na pokrycie zapotrzebowania
    kurka, Kim87 ale jesteś obcykana :) Ty to jesteś tutaj widzę ekspert od wszystkiego ;)

35 lat, 2 ciąża
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    Co do tych witamin, to też uważam, że to zdzierstwo. Za taką cenę to powinny jeszcze strzelać fajerwerki podczas serduszkowania ;) he he. Moja siostra farmaceutka zawsze mi mówi, że suplementy diety mają na celu wydarcia kasy z klienta, bo nic się tak nie przyswaja jak naturalne witaminy. A przyswajalnosc tych drogich nie jest, aż o tyle większa niż tych tanich, więc największa różnica jest działanie placebo na psyche ;) mój mąż już od wielu miesięcy bierze najzwyczajniejsze multiwitaminki i magnez z potasem.
    O.tym.mowie. Wiesz lekarze polecają też mają z tego profit. A łatwiej kupić coś takiego jak.ktos nie jest świadomy co do składu. Ja będę kombinować z tym.skladem. Jedyne co jest inne to ta l karnityna i koenzym. Nie wszystkie witaminy je maja

3jgxflw1867zd36k.png
‹‹ 2837 2838 2839 2840 2841 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ