Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuję
Mam nadzieję, że nie zagoszczę tu długo i szybko przejdę na belly, ale sądząc po długości naszych starań (rok z liczeniem dni płodnych, mierzeniem temperatury itp., dwa lata odkąd regularnie współżyjemy, ale się nie zabezpieczamy) to trochę to może potrwać.
-
LILITH.P wrote:tsh bez znaczenia, w którym dc
aha kurczę nie wiem czy mi coś tarczyca nie świruje robiłam badania w czerwcu na Tsh, FT4,FT3 wszystko bez zarzutu od tamtego cyklu cały czas mam dość niskie temperatury ciała, i non stop mi zimno nawet jak w domu jest 23 st ,, wczoraj obudziłam się cała mokra jakby ktoś wylał na mnie wodę , jak wyszłam z łóżka to znów zaczęło mi być potwornie zimno , nie wiem może to przez acard który teraz biorę powoduje że mam taka niską temperaturę, w sumie często miałam niską ale nie aż tak w I fazie cyku miałam podczas @ zazwyczaj 36,3 przy owu około 36,0 35,9 a w drugiej fazie najniższa 36,5 a teraz 3 dc a moja tempka 36,0 , w zeszłym cyklu cały czas w II fazie po 36,427.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
czarnulka24 wrote:aha kurczę nie wiem czy mi coś tarczyca nie świruje robiłam badania w czerwcu na Tsh, FT4,FT3 wszystko bez zarzutu od tamtego cyklu cały czas mam dość niskie temperatury ciała, i non stop mi zimno nawet jak w domu jest 23 st ,, wczoraj obudziłam się cała mokra jakby ktoś wylał na mnie wodę , jak wyszłam z łóżka to znów zaczęło mi być potwornie zimno , nie wiem może to przez acard który teraz biorę powoduje że mam taka niską temperaturę, w sumie często miałam niską ale nie aż tak w I fazie cyku miałam podczas @ zazwyczaj 36,3 przy owu około 36,0 35,9 a w drugiej fazie najniższa 36,5 a teraz 3 dc a moja tempka 36,0 , w zeszłym cyklu cały czas w II fazie po 36,4
mnie właśnie endo pisał, czy często się pocę, czy jest mi bardziej zimno, czy bardziej gorąco... acard działa na krzepliwość krwi, o ile się nie mylę, nie łączyłabym go z takimi objawami
bardziej obstawiam tarczycę... może się coś rozregulowało i warto to zbadaćczarnulka24 lubi tę wiadomość
-
LILITH.P wrote:mnie właśnie endo pisał, czy często się pocę, czy jest mi bardziej zimno, czy bardziej gorąco... acard działa na krzepliwość krwi, o ile się nie mylę, nie łączyłabym go z takimi objawami
bardziej obstawiam tarczycę... może się coś rozregulowało i warto to zbadać
no właśnie , a czy z niedoczynnością nie da się zajść w ciąże ??27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
obecnie nie ma mnie w Polsce a tam gdzie jestem ciężko o jakie kolwiek badania ale jak teraz się nie uda zaciążyć to chyba zlecę do polski , dawniej było mi tylko zimno w dniach około owulacyjnych a teraz przez cały cykl ..27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
aha i jeszcze chciałam zapytać o jedno bo przed ciąża prawie w ogóle mnie piersi nie bolały a teraz tak dziwnie przed @ prawie w ogóle nie bolały a jak przyszła miesiączka to się zaczął ból dziś 3dc a dalej boli was też bolą podczas @ ??27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
czarnulka24 wrote:obecnie nie ma mnie w Polsce a tam gdzie jestem ciężko o jakie kolwiek badania ale jak teraz się nie uda zaciążyć to chyba zlecę do polski , dawniej było mi tylko zimno w dniach około owulacyjnych a teraz przez cały cykl ..
może taki Twój urok -
czarnulka24 wrote:no właśnie , a czy z niedoczynnością nie da się zajść w ciąże ??
w ciążę można zajść, tylko nie do końca jest to sytuacja komfortowa dla groszka
https://parenting.pl/portal/niedoczynnosc-tarczycy-a-ciaza -
LILITH.P wrote:w ciążę można zajść, tylko nie do końca jest to sytuacja komfortowa dla groszka
https://parenting.pl/portal/niedoczynnosc-tarczycy-a-ciaza
aha rozumiem , dziękuję wam dziewczyny odpowiedzi i za poradyjesteście kochane
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
Powiedzieli że mogę zaczekać na lekarza, bo w tym momencie jest zajęty ale jak usłyszałam czas oczekiwania to wolałam jechać ddo domu bo chyba bym tam umarła
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2016, 11:46
07.04.2017 Alex 3240 g
249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
22 sierpnia - 2 kreseczki
Aniołek 14.10.2015
-
Melduję się po monitoringu! Moje jajo 23,6mm i jeszcze nie pękło!!! Zrobiłam test teraz i wygląda tak:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/99fbd6a1cdcf.jpg
Jutro po południu kolejny monitoring i sprawdzanie czy pękło... Jeśli nie pęknie to nici z tego cyklu, ale lekarz jeszcze nie chciał podawać zastrzyku. Będziemy na to ewentualnie gotowi w następnym.
Ale wróciła mi nadzieja, że może być ok!Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2016, 13:20
magnolia82222, daga_00, Bella_Bella lubią tę wiadomość
29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
A no i co ważne! Dla Nas wszystkich.
Teraz jestem przeziębiona i zastanawiałam się czy brać jakieś leki, miałam w domu gripex max i wzięłam, żeby obniżyć gorączkę i się trochę lepiej poczuć... Dziś powiedziałam to ginowi i on na to, że jeśli ma paracetamol to pół biedy, a jeśli ibuprofen to mogłam sobie nieodwracalnie zatrzymać owulację!!! Ja już z przerażeniem na niego patrzyłam, no ale przeczytałam skład swojego leku i jest tam paracetamol...
Ibuprofen może obniżyć szanse na zajście w ciążę bo należy do grupy niesteroidowych leków przeciwzapalnych, a jak mi gin powiedział, owulacja to taki niby stan zapalny i te leki mogą ją zatrzymać!
Dlatego jak już to lepiej brać paracetamol, a najlepiej leczyć się domowymi sposobami.
Mam nadzieję, że przyda Wam się ta wiedza, bo ja dotychczas żyłam w nieświadomości! Pozdrawiam Was :*Bella_Bella, wvmvw, Zołza:) lubią tę wiadomość
29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"