X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • magnolia82222 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet146 wrote:
    Magnolia 82222

Daj znać czy dostaniesz @ -miejmy nadzieję że nie
    no ja czekam do niedzieli i testuje :) choc raczej @ mnie nawiedzi

35 lat, 2 ciąża
  • Violet146 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magnolia82222 wrote:
    no ja czekam do niedzieli i testuje :) choc raczej @ mnie nawiedzi

To życzę Ci szczęśliwych dwóch kresek

magnolia82222 lubi tę wiadomość

557ce75d7107a881ae504f8a4118ec67.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    Dziewczyny, czy pojawia sie u Was bol jajnika jakis czas po owulacji? Ja od wczoraj co kilka godzin mam takie wyrazne uklucia w lewym jajniku

hej Biedroneczka91 , ja mam tak że mnie non stop boli lewy jajnik zawsze myśałam że coś z nim nie tak , bo boli podczas @ przy dniach okołoowulacyjnych i przed @, ale chodząc na usg każdy ginekolog mówił że wszystko jest w porządku , a chyba już z 5 ginekologów różnych miałam , także w moim przypadku chyba taka natura moja, jedynie teraz po poronieniu zrobił mi się torbiel 3cm ale na prawym jajniku , ale on nie boli własnie , tylko czasami jak coś podniosę ciężkiego , lewy jajnik tez nie boli już tak często jak dawniej aż mi tak dziwnie,,
    przy II ciąży jajnik zaczął mnie bolec po owulce i bolał do 5-6 tyg , myślałam już że może to poza maciczna bo do tego miałam ból ramienia , ale okazało się że wszystko dobrze ale mimo to poroniłam ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 09:42

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • bbee Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    Dziewczyny, czy pojawia sie u Was bol jajnika jakis czas po owulacji? Ja od wczoraj co kilka godzin mam takie wyrazne uklucia w lewym jajniku
    ja mam dziś to samo, też mnie coś tam kłuje, ale w tamtym miesiącu tez miałam mnóstwo dziwnych objawów i nic :P

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    ja mam dziś to samo, też mnie coś tam kłuje, ale w tamtym miesiącu tez miałam mnóstwo dziwnych objawów i nic :P

Ja już nie patrzę na objawy po owulacji :D Przy 2 cs non stop wszystko zaznaczałam i się nie udało... teraz to nasz 4 cs i już odpuściłam :) stwierdziłam,że zdecydowanie za mocno się nastawiam, a najlepszy objawem groszka jest jednak brak @ :)

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    Ja już nie patrzę na objawy po owulacji :D Przy 2 cs non stop wszystko zaznaczałam i się nie udało... teraz to nasz 4 cs i już odpuściłam :) stwierdziłam,że zdecydowanie za mocno się nastawiam, a najlepszy objawem groszka jest jednak brak @ :)

dokładnie, nawet detektor of zaznaczy że już może być pozytywny test w 96% a tu lipa ..
    ja w zeszłym cyklu w ogóle objawów nie miałam nic kompletnie nawet gdybym chciała sobie w mówić to nie było co, tylko piersi bolały. mam nadzieję że ten cykl będzie lepszy..

a przy wcześniejszych ciążach miałyście objawy jakieś konkretne przed pozytywnym testem??

bo w ogóle miałam słabe objawy ciążowe nawet jak byłam 10 tyg , coś tam było ale nie wymiotowałam ani mnie nie mdliło..miałam ból piersi, trochę zmęczona , siusiałam często, tylko jak coś zjadłam to jakby mi kamień na żołądku siadał i tak po każdym posiłku , i przy dwóch ciążach tak samo

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • bbee Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:

a przy wcześniejszych ciążach miałyście objawy jakieś konkretne przed pozytywnym testem??

W pierwszej ciąży miałam wrażliwe piersi jeszcze przed @, węch mi się wyostrzył, nie mogłam wejść do sklepu, bo wszelkie zapachy mnie odrzucały, czułam tam w dole rozciąganie takie. Ale takie objawy bardzo łatwo sobie wmówić i bez ciąży. W drugiej fazie jest podwyższony progresteron, który ma utrzymywać domniemaną ciążę i pewnie to też dodatkowo oszukuje nasz mózg...W poprzednim cyklu miałam sporo objawów, ale wydaje mi się, że przed samym @ osłabły, jakby po spadku progresteronu?

czarnulka24 lubi tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Violet146 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka24
    Ja już tydzień po zapłodnieniu byłam bardzo zmęczona i bardzo mi się chciało ciągle spac, przed spodziewany okresem ból podbrzusza, a później nic, zero nudności, kompletnie nic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 10:14

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy was też bardzo bolał brzuch dołem non stop nie chodzi mi o rozciąganie macicy .... nawet codziennie czasem bolało i nospa prawie nie pomagała

07.06.2019 synek

• bbee Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    a czy was też bardzo bolał brzuch dołem non stop nie chodzi mi o rozciąganie macicy .... nawet codziennie czasem bolało i nospa prawie nie pomagała
    mnie tak, w ogóle, przy każdym ruchu takim bardziej żwawym, a już podskoku to całkiem w dół ciągnęło, gin mi zalecił jednak unikać skakania czy np. dalszych podróży trzęsącymi się środkami lokomocji, bo nie wróżyło to dobrze, lepiej było dmuchać na zimne.

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Violet146 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka24
    Nie jestem pewna czy dobrze rozumiem, ty już jesteś w ciąży czy dopiero podejrzewasz?

• malutka24 Koleżanka

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry w ten słoneczny dzien ;) U mnie dzisiaj 38 dzien cyklu okresu nafal nie ma jak do jutra nie przyjdzie to robie test. Piersi mam duze i az cieple do tego od 3 dni jak by mnie swedzialo i troszke pieklo w miejscu intymnym ;( nie wiem co to moze byc. W pierwszej ciazy tez tak mialam.

Malutka24
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja postanowiłam dołączyć jeszcze do kwasu dniowego magnez z Witb 6 cóż mysle że on też jest ważny. Ja dziewczyny dopuszczam nic nie liczę nie notuje totalny luzik.serduszkować też już nie będę co 2eli tak jak lekarze doradzają będziemy to robić wtedy kiedy będzie ochota. Trudno co bedzie to bedzie. To mój 8cykl starań pomału opadam z sił dlatego postanowiłam odpuścić. Jeśli nie bylo przez 7cykli nic pomimo intensywnych strań to za 8 a co mi tam stwierdziłam że musze odpuścić.:-)

• Violet146 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka24 wrote:
    Dzien dobry w ten słoneczny dzien ;) U mnie dzisiaj 38 dzien cyklu okresu nafal nie ma jak do jutra nie przyjdzie to robie test. Piersi mam duze i az cieple do tego od 3 dni jak by mnie swedzialo i troszke pieklo w miejscu intymnym ;( nie wiem co to moze byc. W pierwszej ciazy tez tak mialam.
    Jak swędzi i piecze non stop to może być jakaś infekcja, ale czasami do niej dochodzi też przy wczesnej ciąży. Mam nadzieję że Ci się powiedzie..

• 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    Nie, nie zle mnie zrozumialyscie, ja nie szukam objawow :) ja tylko sie balam bo mam ta torbiel i chcialam sie upewnic czy pobolewania jajnika jest normalne:) ale jeszcze raz tak dluzej zabolal a teraz od dwoch godzin spokoj tylko taki bol podbrzusza... Raczej cmienie:) nieuciazliwe:* nic zobaczymy... Chociaz wysokosc temperatur obiecujaca. Ja przy infekcjach nigdy goraczki nie mam... U mnie 36.6 to juz duzo. A wczoraj wieczorem jak zobaczylam 37.5 to az wzielam dwa inne termometry zeby sprawdzic;) nic zobaczymy. Ale czytalam ze na zapas nie warto sie martwic, na zapas warto sie cieszyc, wiec sie ciesze:) najwyzej tylko do miesiaczki, ale zawsze cos:*

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Żabcia Real one Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ktores miala torbiel krwotoczna ?? po owulacji ? pomocy ;( jest jakas szansa?
    , biore dupka wiec pewnie sie wchlonie ale moje pytanie brzmi czy normalana owulacja mogla miec miejsce , czy mialyscie cos takiego ?? staram sie juz rok i nic , bak normalnych owulacji .... w tym cyklu byl pecherzyk 24.5 mm (16dc) i teraz 22 dc i torbiel krwotoczna 4 cm cykle 30-35 dni

• Violet146 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    Hej dziewczyny. Ja postanowiłam dołączyć jeszcze do kwasu dniowego magnez z Witb 6 cóż mysle że on też jest ważny. Ja dziewczyny dopuszczam nic nie liczę nie notuje totalny luzik.serduszkować też już nie będę co 2eli tak jak lekarze doradzają będziemy to robić wtedy kiedy będzie ochota. Trudno co bedzie to bedzie. To mój 8cykl starań pomału opadam z sił dlatego postanowiłam odpuścić. Jeśli nie bylo przez 7cykli nic pomimo intensywnych strań to za 8 a co mi tam stwierdziłam że musze odpuścić.:-)
    Kup sobie olejek z wiesiołka i zacznij stosować od pierwszego dnia @ do dnia owulacyji. Mi pomógł przy pierwszym dziecku
    ,,Olej z wiesiołka znacząco wspomaga prawidłową pracę układu rozrodczego. Wpływa przede wszystkim na ilość i jakość śluzu szyjkowego, który nie tylko umożliwia plemnikom odpowiednie przemieszczanie się, ale również je odżywia. Łagodzi także stany zapalne w pochwie, dzięki czemu zwiększa szanse na zapłodnienie. Dziś wiele kobiet ma problem z prawidłową jakością lub ilością śluzu szyjkowego. To skutek powszechnie stosowanych terapii hormonalnych, które mogą się nawet przyczynić do zaniku śluzu. Olejek z wiesiołka odbudowuje go i pozwala dbać o to, aby był właściwej jakości."

• Żabcia Real one Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haloo

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    Nie, nie zle mnie zrozumialyscie, ja nie szukam objawow :) ja tylko sie balam bo mam ta torbiel i chcialam sie upewnic czy pobolewania jajnika jest normalne:) ale jeszcze raz tak dluzej zabolal a teraz od dwoch godzin spokoj tylko taki bol podbrzusza... Raczej cmienie:) nieuciazliwe:* nic zobaczymy... Chociaz wysokosc temperatur obiecujaca. Ja przy infekcjach nigdy goraczki nie mam... U mnie 36.6 to juz duzo. A wczoraj wieczorem jak zobaczylam 37.5 to az wzielam dwa inne termometry zeby sprawdzic;) nic zobaczymy. Ale czytalam ze na zapas nie warto sie martwic, na zapas warto sie cieszyc, wiec sie ciesze:) najwyzej tylko do miesiaczki, ale zawsze cos:*

Biedroneczko, mnie wcale nie chodziło o Twój post i szukanie objawów :)

czarnulka24, 19Biedroneczka91 lubią tę wiadomość

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesx dziewczyny! Mam pytanie odnosnie szyjki??? Jaka powinna byc ta szyjka przed okresem, a jaka we wczesnej ciazy? Jest na to jakas regula?
    Nie znam sie n tym i bardzo prosze o pomoc!!!!!

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
‹‹ 2874 2875 2876 2877 2878 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ