X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:
    Eh niestety czuje, ze ten cykl pojdzie na straty....
    1. Piersi bola, ale nie tak jal w ciągu poprzednich dni. I nie sa juz ciężkie.
    2. Sutki wrazliwe, ale tylko gdy "naciskam":-D
    3. Od dwóch dni pojawiają się bóle miesiaczkowe. Krotkie(10-15s) i slabo wyczuwalne... Ale juz sa.
    Takze to jeszcze nie moj czas :3

a który to Twój cs?

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z OvF 1.
    Ale wczesniej nie mialam pojecia o takiej stronie(wstyd sie przyznac). Ale od kad mysle o dziecku i sie staram obserwuje dokladnie swoje cialo i juz znam pewne symptomy :) ogolnie bedzie to 4cs.

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:
    Z OvF 1.
    Ale wczesniej nie mialam pojecia o takiej stronie(wstyd sie przyznac). Ale od kad mysle o dziecku i sie staram obserwuje dokladnie swoje cialo i juz znam pewne symptomy :) ogolnie bedzie to 4cs.

Wiele dziewczyn pisze, że wczesne objawy ciąży podobne są do tych okresowych więc tak jak brzmi motto naszego wątku "póki nie ma @, jest nadzieja"! :)

Lokokoko, magnolia82222 lubią tę wiadomość

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w których dniach cyklu trzeba zrobić i powtórzyć ten progesteron?
    A tsh dowolnie kiedy ?

• Lokokoko Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Wiele dziewczyn pisze, że wczesne objawy ciąży podobne są do tych okresowych więc tak jak brzmi motto naszego wątku "póki nie ma @, jest nadzieja"! :)

W takiem razie zarazam sie Waszym-naszym? Mottem!
    Tak bardzo bym chciala zielony final!:-*

LILITH.P lubi tę wiadomość

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    Dziewczyny w których dniach cyklu trzeba zrobić i powtórzyć ten progesteron?
    A tsh dowolnie kiedy ?

4-5 dc i 7 dni po owulacji progesteron

co do tsh, bez znaczenia

marciaa lubi tę wiadomość

0b52cec6da.png
  • Dzezabella Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    Dziewczyny, czy pojawia sie u Was bol jajnika jakis czas po owulacji? Ja od wczoraj co kilka godzin mam takie wyrazne uklucia w lewym jajniku

Mam dokładnie to samo teraz, trzyma się już 3-4 dzień, a do okresu jeszcze prawie tydzień...Najgorzej jest wieczorami, ledwo umiem wysiedzieć. Ostatnio wzięłam no-spę, ale ból tylko zelżał, nie zniknął. Nie boję się, że może to być torbiel, bo miałam jakieś 10 lat temu takiego gada wielkości mandarynki, to był zupełnie inny ból. Wchłonęła się menda dopiero po antybiotyku wtedy.
    A wczoraj jak byłam z moim w sklepie, w kolejce do kasy w momencie zrobiło mi się gorąco, oblał mnie zimny pot i miałam mroczki przed oczami. W życiu mi się coś takiego nie przydarzyło. wtf? :/

22.06.2017 - dwie kreseczki
    11.07.2017 - serduszko <3

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzezabella wrote:
    Mam dokładnie to samo teraz, trzyma się już 3-4 dzień, a do okresu jeszcze prawie tydzień...Najgorzej jest wieczorami, ledwo umiem wysiedzieć. Ostatnio wzięłam no-spę, ale ból tylko zelżał, nie zniknął. Nie boję się, że może to być torbiel, bo miałam jakieś 10 lat temu takiego gada wielkości mandarynki, to był zupełnie inny ból. Wchłonęła się menda dopiero po antybiotyku wtedy.
    A wczoraj jak byłam z moim w sklepie, w kolejce do kasy w momencie zrobiło mi się gorąco, oblał mnie zimny pot i miałam mroczki przed oczami. W życiu mi się coś takiego nie przydarzyło. wtf? :/

Ja natomiast mam taki bol przed owulka.. A po owulce mam takie cos, ze jak kicham, mocniej kaszlne lub ewentualnie robie siku (to rzadziej) to czuje takie ciagniecie jajknika dosc silne.

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Dzezabella Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie to jest takie ćmienie, coś pomiędzy bólem, a ciągnięciem od lewego jajnika i leciutko promieniuje w stronę macicy i prawego jajnika.

22.06.2017 - dwie kreseczki
    11.07.2017 - serduszko <3

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzezabella wrote:
    Kochana objawy te same, testujemy razem;) moze odczarujemy sierpien:)

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzezabella wrote:
    Właśnie to jest takie ćmienie, coś pomiędzy bólem, a ciągnięciem od lewego jajnika i leciutko promieniuje w stronę macicy i prawego jajnika.

Wczesniej pisalas rowniez o ciemnosci przed oczami! Wiec moze z tego bedzie mala zielona kropeczka!! Trzymam mocno kciuki❤

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    Marcia, głowa do góry!

Daga, nie zazdroszczę podróży z @. Przykro mi, że przylazła :(

U mnie wieści dobre, temperatura urosła, wykres zaczyna wyglądać. Owu była wtedy kiedy myślałam :)Całą noc mi się śniło, że jest rano i mierzę temperaturę, po czym się okazuje, że śpię i tak w kółko.

To teraz czas odliczania do testowania :)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    A mnie owulacja zaskoczyła i chyba była wczoraj. Dzisiaj czuję lekkie klucie w miejscu jajnika. Jakby jajo już pękło i krew drażniła otrzewną... No i temp.wyzej

Może testy jakieś nie udane tym razem. Ważne, że była ;)

Lokokoko lubi tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    ja poczekam aż system wyznaczy mi owu i zarzucam termometr :)

Chyba też tak zrobię. Bo jak juz będzie wiadomo, że owu była to mierzenie tempki tylko stresuje niepotrzebnie. A @ jak bedzie miala przyjsc to i tak przyjdzie.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, moze mam abstrakcyjne pytanie. Ale jak jest u Was ze snami? Miewacie jakies prorocze sny?

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Może testy jakieś nie udane tym razem. Ważne, że była ;)

właśnie kupiłam jakieś tańsze w aptece, 16 zł za 30 sztuk... i chyba nie był to zbyt dobry zakup. Wykrywają owulację na 24h przed i dzisiaj doczytałam, że robi się je z porannego moczu. A ja nauczona doświadczeniem z poprzednimi robiłam ok.12 i 18 ;) przypuszczam, że jajo uwolniło się nad ranem lub w nocy :D

0b52cec6da.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:
    Dziewczyny, moze mam abstrakcyjne pytanie. Ale jak jest u Was ze snami? Miewacie jakies prorocze sny?

mnie się śni, że dostaje @...i dostaje :/

0b52cec6da.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    To teraz czas odliczania do testowania :)
    U mnie jeszcze minimum 10 dni do testowania, czekam aż @ nie przyjdzie.
    Może dwa dni przed zrobię z ciekawości owulacyjny, bo podobno też ciąże potrafi wykryć...

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    U mnie jeszcze minimum 10 dni do testowania, czekam aż @ nie przyjdzie.
    Może dwa dni przed zrobię z ciekawości owulacyjny, bo podobno też ciąże potrafi wykryć...

ja mam termin @ na 31 sierpnia/1 września... i w sumie nie testuję, chyba, że do 3 IX @ nie przyjdzie :) a wtedy będziemy już w Szklarskiej Porębie :)

0b52cec6da.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    mnie się śni, że dostaje @...i dostaje :/

Wiec tak: dwa dni przed tym jak moj chlopak mi sie oswiadczyl-snily mi sie zareczyny .
    Wczoraj snilo mi sie, ze mam cesarke i ze nikt nie chcial mi ponagac. Chociaz znalazlam wyjasnienie twgo snu w senniku.
    A dzisiaj snila mi sie @... No i wlasnir zobaczymy czy bedzie to sen proroczy, czy tez jak to niektorzy twierdza, ze sny snia sie na odwrot-oby!

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
‹‹ 2876 2877 2878 2879 2880 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ