Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Żabcia Real one wrote:dziewczyny ktores miala torbiel krwotoczna ?? po owulacji ? pomocy ;( jest jakas szansa?
, biore dupka wiec pewnie sie wchlonie ale moje pytanie brzmi czy normalana owulacja mogla miec miejsce , czy mialyscie cos takiego ?? staram sie juz rok i nic , bak normalnych owulacji .... w tym cyklu byl pecherzyk 24.5 mm (16dc) i teraz 22 dc i torbiel krwotoczna 4 cm cykle 30-35 dni
niestety nie mam doświadczenia z torbielami
może któraś z dziewczyn się wypowie -
19Biedroneczka91 wrote:Nie, nie zle mnie zrozumialyscie, ja nie szukam objawow
ja tylko sie balam bo mam ta torbiel i chcialam sie upewnic czy pobolewania jajnika jest normalne:) ale jeszcze raz tak dluzej zabolal a teraz od dwoch godzin spokoj tylko taki bol podbrzusza... Raczej cmienie:) nieuciazliwe:* nic zobaczymy... Chociaz wysokosc temperatur obiecujaca. Ja przy infekcjach nigdy goraczki nie mam... U mnie 36.6 to juz duzo. A wczoraj wieczorem jak zobaczylam 37.5 to az wzielam dwa inne termometry zeby sprawdzic;) nic zobaczymy. Ale czytalam ze na zapas nie warto sie martwic, na zapas warto sie cieszyc, wiec sie ciesze:) najwyzej tylko do miesiaczki, ale zawsze cos:*
można się cieszyć choćby z tego, że cykl prawidłowo przebiega
ale u Ciebie te temperatury wysokie, to też dobrze wróży
-
Violet146 wrote:Czarnulka24
Nie jestem pewna czy dobrze rozumiem, ty już jesteś w ciąży czy dopiero podejrzewasz?
nie nie jestem , byłam 2 razy ale poroniłam i tylko tak sobie tu piszemy , bo ja przy 2 ciążach miałam bóle brzucha i byłam 2 razy u gina ale mówił że to normalne że ma pobolewać ale ja mu mówię że to nie jest pobolewanie bo ja wiem kiedy tylko pobolewa bo wtedy zmienię pozycję czy coś i przestaje, i mówię mu że mnie boli to nic się nie odezwał i nie wiem czy to jest normalne czy po prostu mnie akurat boli bo mam przeciwciała i one coś robią,27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Lokokoko wrote:Czesx dziewczyny! Mam pytanie odnosnie szyjki??? Jaka powinna byc ta szyjka przed okresem, a jaka we wczesnej ciazy? Jest na to jakas regula?
Nie znam sie n tym i bardzo prosze o pomoc!!!!!
"Bazując na teorii - po owulacji i zakończeniu przez organizm etapu płodnego szyjka powinna być nisko/twarda/zamknięta - bez względu na to czy doszło do zapłodnienia czy nie. Dopiero przed samym okresem szyjka zaczyna się unosić, mięknie i otwiera się - ile przed okresem to już kwestia indywidualna u każdej kobiety."
tutaj cała rozmowa o szyjce
https://ovufriend.pl/forum/temperatury-wykresy-plodnosc/jaka-jest-szyjka-macicy-przed-okresem,2241.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 10:55
-
LILITH.P wrote:"Bazując na teorii - po owulacji i zakończeniu przez organizm etapu płodnego szyjka powinna być nisko/twarda/zamknięta - bez względu na to czy doszło do zapłodnienia czy nie. Dopiero przed samym okresem szyjka zaczyna się unosić, mięknie i otwiera się - ile przed okresem to już kwestia indywidualna u każdej kobiety."
Dziekuje bardzo:) juz chyba zaczynam swirowac! Dzis w ogole nie moglam wybadac szyjki, wszystko w srodku bylo takie rozpulchnione...
Czyli jednak chyba @ zawita ;/Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
Lokokoko wrote:Dziekuje bardzo:) juz chyba zaczynam swirowac! Dzis w ogole nie moglam wybadac szyjki, wszystko w srodku bylo takie rozpulchnione...
Czyli jednak chyba @ zawita ;/
szyjka w ciągu dnia zmienia swoją pozycję, poczekaj spokojnie, wiem, łatwiej się pisze, niż stosuje, do terminu @
trzymam mocno kciuki! -
Żabcia Real one wrote:ustawione
dzieki , dziewczyny z torbielami ??? hallooo
wydaje mi się, że nasza Kim ma w tym temacie doświadczenie, ale akurat jest na urlopie, w górach, pojawia się czasem
jakby co to jej o Tobie przypomnę, a teraz czekamy na odp.bo może ktoś jeszcze się zna
-
Lokokoko wrote:Haha cos w tym jest
Generalnie martwie sie bo tempka niby ladna, ale czuje lekkie bole takir jal na @ ;/ moglybyscie zerknav na moj wykres???
temp. bardzo ładna
ból jak na @ zdarza się także w ciąży, więc nie jest żadnym negatywnym wyznacznikiem
kiedy masz termin @?? -
Lokokoko wrote:Za dwa dni
Ale im blizej tym bardziej sie boje.
Boje sie testowac, ze sie rozczaruje...czuje takie straszne napiecir.
P.s. dziekuje sliczne za pomoc! Jestem blada w tych tematach
to już baardzo blisko!!!
najlepiej poczekać do terminu @, testy ciążowe przed @ mogą dać fałszywie negatywny wynik, a nie ma sensu się dodatkowo stresować -
Żabcia Real one wrote:ok widze ze moja wiadomosc nie doszla , ktores miala torbiel krwotoczna ? jest niby pozostaloscia owulacji ale co to moze oznaczac , staram sie juz rok !!! pomocy
jest kilka rodzai torbieli , czynnościowa zwykła, czynnościowa krwotoczna i czekoladowa ,,
ja mam torbiel zwykłą czynnościową i ona tak samo jak czynnościowa krwotoczna jest nie groźna , nie trzeba jej leczyć powinna się wchłonąć samoczynnie po 1-2 cyklach miesiączkowych ale czasem jest wredna i nie chce się wchłonąć tylko rośnie i wtedy trzeba brać tabletki ..
aha a torbiele powstają zazwyczaj na skutek zaburzeń hormonalnych co do krwotocznej czynnościowej to dochodzi do wylewu krwi do pękniętego po owulacji pęcherzyka GraafaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 11:17
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Lokokoko wrote:Haha! Oby pojawila sie ta zielona kropulcia! Te dwie kreseczki!!!
trzymamy kciuki27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
Żabcia Real one wrote:ustawione
dzieki , dziewczyny z torbielami ??? hallooo
Wszystkie posty są, pytania też, ale niestety nie siedzimy tu wszystkie 24h/dobęja mam torbiel endometrialną najprawdopodobniej, a co do krwotocznej niestety nie wiem. Na pewno jak dziewczyny wrócą i nadrobią zaległości dzisiejsze to któraś znająca się na temacie odpowie
spokojnie, i witaj w naszym gronie
29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
Lokokoko wrote:Haha! Oby pojawila sie ta zielona kropulcia! Te dwie kreseczki!!!
Temperatura bardzo ładnie się utrzymuje, życzę powodzeniaczekamy razem z Tobą na dobre wieści
29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
Eh niestety czuje, ze ten cykl pojdzie na straty....
1. Piersi bola, ale nie tak jal w ciągu poprzednich dni. I nie sa juz ciężkie.
2. Sutki wrazliwe, ale tylko gdy "naciskam"
3. Od dwóch dni pojawiają się bóle miesiaczkowe. Krotkie(10-15s) i slabo wyczuwalne... Ale juz sa.
Takze to jeszcze nie moj czasKochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[