X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia Real one wrote:
    dziewczyny ktores miala torbiel krwotoczna ?? po owulacji ? pomocy ;( jest jakas szansa?
    , biore dupka wiec pewnie sie wchlonie ale moje pytanie brzmi czy normalana owulacja mogla miec miejsce , czy mialyscie cos takiego ?? staram sie juz rok i nic , bak normalnych owulacji .... w tym cyklu byl pecherzyk 24.5 mm (16dc) i teraz 22 dc i torbiel krwotoczna 4 cm cykle 30-35 dni

niestety nie mam doświadczenia z torbielami

może któraś z dziewczyn się wypowie :)

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • Żabcia Real one Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok widze ze moja wiadomosc nie doszla , ktores miala torbiel krwotoczna ? jest niby pozostaloscia owulacji ale co to moze oznaczac , staram sie juz rok !!! pomocy

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

taka prośba do nowych staraczek, ustawcie sobie avatar - jakieś zdjęcie, obrazek, cokolwiek :) łatwiej będziemy się kojarzyć, pamiętać :)

0b52cec6da.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    Nie, nie zle mnie zrozumialyscie, ja nie szukam objawow :) ja tylko sie balam bo mam ta torbiel i chcialam sie upewnic czy pobolewania jajnika jest normalne:) ale jeszcze raz tak dluzej zabolal a teraz od dwoch godzin spokoj tylko taki bol podbrzusza... Raczej cmienie:) nieuciazliwe:* nic zobaczymy... Chociaz wysokosc temperatur obiecujaca. Ja przy infekcjach nigdy goraczki nie mam... U mnie 36.6 to juz duzo. A wczoraj wieczorem jak zobaczylam 37.5 to az wzielam dwa inne termometry zeby sprawdzic;) nic zobaczymy. Ale czytalam ze na zapas nie warto sie martwic, na zapas warto sie cieszyc, wiec sie ciesze:) najwyzej tylko do miesiaczki, ale zawsze cos:*
    pewnie :) można się cieszyć choćby z tego, że cykl prawidłowo przebiega ;) ale u Ciebie te temperatury wysokie, to też dobrze wróży :)

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • czarnulka24 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet146 wrote:
    Czarnulka24
    Nie jestem pewna czy dobrze rozumiem, ty już jesteś w ciąży czy dopiero podejrzewasz?

nie nie jestem , byłam 2 razy ale poroniłam i tylko tak sobie tu piszemy , bo ja przy 2 ciążach miałam bóle brzucha i byłam 2 razy u gina ale mówił że to normalne że ma pobolewać ale ja mu mówię że to nie jest pobolewanie bo ja wiem kiedy tylko pobolewa bo wtedy zmienię pozycję czy coś i przestaje, i mówię mu że mnie boli to nic się nie odezwał i nie wiem czy to jest normalne czy po prostu mnie akurat boli bo mam przeciwciała i one coś robią,

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • LILITH.P Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:
    Czesx dziewczyny! Mam pytanie odnosnie szyjki??? Jaka powinna byc ta szyjka przed okresem, a jaka we wczesnej ciazy? Jest na to jakas regula?
    Nie znam sie n tym i bardzo prosze o pomoc!!!!!

"Bazując na teorii - po owulacji i zakończeniu przez organizm etapu płodnego szyjka powinna być nisko/twarda/zamknięta - bez względu na to czy doszło do zapłodnienia czy nie. Dopiero przed samym okresem szyjka zaczyna się unosić, mięknie i otwiera się - ile przed okresem to już kwestia indywidualna u każdej kobiety."

tutaj cała rozmowa o szyjce :)

https://ovufriend.pl/forum/temperatury-wykresy-plodnosc/jaka-jest-szyjka-macicy-przed-okresem,2241.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 10:55

0b52cec6da.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    "Bazując na teorii - po owulacji i zakończeniu przez organizm etapu płodnego szyjka powinna być nisko/twarda/zamknięta - bez względu na to czy doszło do zapłodnienia czy nie. Dopiero przed samym okresem szyjka zaczyna się unosić, mięknie i otwiera się - ile przed okresem to już kwestia indywidualna u każdej kobiety."

Dziekuje bardzo:) juz chyba zaczynam swirowac! Dzis w ogole nie moglam wybadac szyjki, wszystko w srodku bylo takie rozpulchnione...
    Czyli jednak chyba @ zawita ;/

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:
    Dziekuje bardzo:) juz chyba zaczynam swirowac! Dzis w ogole nie moglam wybadac szyjki, wszystko w srodku bylo takie rozpulchnione...
    Czyli jednak chyba @ zawita ;/

szyjka w ciągu dnia zmienia swoją pozycję, poczekaj spokojnie, wiem, łatwiej się pisze, niż stosuje, do terminu @

trzymam mocno kciuki!

0b52cec6da.png
  • Żabcia Real one Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ustawione :) dzieki , dziewczyny z torbielami ??? hallooo

• Lokokoko Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha cos w tym jest ;)
    Generalnie martwie sie bo tempka niby ladna, ale czuje lekkie bole takir jal na @ ;/ moglybyscie zerknav na moj wykres???

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia Real one wrote:

wydaje mi się, że nasza Kim ma w tym temacie doświadczenie, ale akurat jest na urlopie, w górach, pojawia się czasem :)

jakby co to jej o Tobie przypomnę, a teraz czekamy na odp. :) bo może ktoś jeszcze się zna

0b52cec6da.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:
    Haha cos w tym jest ;)
    Generalnie martwie sie bo tempka niby ladna, ale czuje lekkie bole takir jal na @ ;/ moglybyscie zerknav na moj wykres???

temp. bardzo ładna :)

ból jak na @ zdarza się także w ciąży, więc nie jest żadnym negatywnym wyznacznikiem :)

kiedy masz termin @??

0b52cec6da.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dwa dni :-D
    Ale im blizej tym bardziej sie boje.
    Boje sie testowac, ze sie rozczaruje... :-D czuje takie straszne napiecir.

P.s. dziekuje sliczne za pomoc! Jestem blada w tych tematach <3

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:
    Za dwa dni :-D
    Ale im blizej tym bardziej sie boje.
    Boje sie testowac, ze sie rozczaruje... :-D czuje takie straszne napiecir.

P.s. dziekuje sliczne za pomoc! Jestem blada w tych tematach <3

to już baardzo blisko!!! :) :) :)

najlepiej poczekać do terminu @, testy ciążowe przed @ mogą dać fałszywie negatywny wynik, a nie ma sensu się dodatkowo stresować :)

0b52cec6da.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia Real one wrote:
    ok widze ze moja wiadomosc nie doszla , ktores miala torbiel krwotoczna ? jest niby pozostaloscia owulacji ale co to moze oznaczac , staram sie juz rok !!! pomocy

jest kilka rodzai torbieli , czynnościowa zwykła, czynnościowa krwotoczna i czekoladowa ,,

ja mam torbiel zwykłą czynnościową i ona tak samo jak czynnościowa krwotoczna jest nie groźna , nie trzeba jej leczyć powinna się wchłonąć samoczynnie po 1-2 cyklach miesiączkowych ale czasem jest wredna i nie chce się wchłonąć tylko rośnie i wtedy trzeba brać tabletki ..

aha a torbiele powstają zazwyczaj na skutek zaburzeń hormonalnych co do krwotocznej czynnościowej to dochodzi do wylewu krwi do pękniętego po owulacji pęcherzyka Graafa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 11:17

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha! Oby pojawila sie ta zielona kropulcia! Te dwie kreseczki!!! :)

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:

trzymamy kciuki ;)

07.06.2019 synek

• Parsleyek Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia Real one wrote:

Wszystkie posty są, pytania też, ale niestety nie siedzimy tu wszystkie 24h/dobę ;) ja mam torbiel endometrialną najprawdopodobniej, a co do krwotocznej niestety nie wiem. Na pewno jak dziewczyny wrócą i nadrobią zaległości dzisiejsze to któraś znająca się na temacie odpowie :) spokojnie, i witaj w naszym gronie :)

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:

Temperatura bardzo ładnie się utrzymuje, życzę powodzenia :) czekamy razem z Tobą na dobre wieści :)

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh niestety czuje, ze ten cykl pojdzie na straty....
    1. Piersi bola, ale nie tak jal w ciągu poprzednich dni. I nie sa juz ciężkie.
    2. Sutki wrazliwe, ale tylko gdy "naciskam":-D
    3. Od dwóch dni pojawiają się bóle miesiaczkowe. Krotkie(10-15s) i slabo wyczuwalne... Ale juz sa.
    Takze to jeszcze nie moj czas :3

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
‹‹ 2875 2876 2877 2878 2879 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ