X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    Hej Dziewczyny :)

hej hej :)

Pączek lubi tę wiadomość

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magnolia82222 wrote:
    czytając Wasze posty coraz bardziej przekonuję się do tego, że my wszystkie fiksujemy od tej kontroli. Wydaje mi się, że to własnie stwarza podstawową barierę i siedzi u nas w głowie, że jednak się nie udaje. Może jednak dziewczyny powinnyśmy odpuścić taką kontrole na maksa, że sprawdzamy wszystko co tylko możliwe. Ja wiem, że niektóre z nas starają się juz dość długo, ale moze faktycznie lepiej troche odpuścić.

Z jednej strony na pewno masz rację. Wszystko jednak zależy od punktu widzenia. To jest mój pierwszy cykl w którym obserwuję wszystko, z temp, śluzem i objawami, głównie dlatego, że chciałam sprawdzić, czy wszystko dobrze przebiega, czy nie ma jakiegoś zauważalnego problemu, który można by było szybko wyeliminować lub wyleczyć. Jeśli chodzi o mnie to ja i tak i tak bym się denerwowała, a nie wiedząc czy owulacja była czy nie itd denerwowałabym się jeszcze bardziej.
    W tym momencie wiem, że staraliśmy się jak mogliśmy i tylko czekam na @ albo na jej brak, już nic nie mogę zrobić ;)
    Może za parę cykli nieudanych trochę odpuszczę, jeśli taka "postawa", nie podziała.

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • magnolia82222 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    Z jednej strony na pewno masz rację. Wszystko jednak zależy od punktu widzenia. To jest mój pierwszy cykl w którym obserwuję wszystko, z temp, śluzem i objawami, głównie dlatego, że chciałam sprawdzić, czy wszystko dobrze przebiega, czy nie ma jakiegoś zauważalnego problemu, który można by było szybko wyeliminować lub wyleczyć. Jeśli chodzi o mnie to ja i tak i tak bym się denerwowała, a nie wiedząc czy owulacja była czy nie itd denerwowałabym się jeszcze bardziej.
    W tym momencie wiem, że staraliśmy się jak mogliśmy i tylko czekam na @ albo na jej brak, już nic nie mogę zrobić ;)
    Może za parę cykli nieudanych trochę odpuszczę, jeśli taka "postawa", nie podziała.
    jestem w tej samej sytuacji co Ty bo to też mój pierwszy cykl i pierwsze starania :)

35 lat, 2 ciąża
  • Violet146 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem tu nowa, mam już jedno dziecko ale pragnę jeszcze jedno...

557ce75d7107a881ae504f8a4118ec67.png
  • Violet146 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a powiedzcie mi czy można dostać 2 razy owulacji w jednym cyklu?

I jeszcze jedno pytanko mam ciągłe bóle podbrzusza jak przed @ a dokładniej opisze jeszcze raz: Ostatnia pigułkę z opakowania wzięłam 26 lip,29 dostałam okres (krwawienie )które trwało tylko zaledwie do 1 sierpnia po krótkim czasie zaczęło mnie boleć podbrzusza, zaparcia a po paru dniach jeszcze ból jajnika i krótka przerwa i znowu ból podbrzusza jak przed @ i bardzo wzdety brzuch, i parcie na mocz, to znaczy, ciągle wydaje mi się że mam strasznie pełny pęcherz.Od dnia 6 lipca robiłam codziennie testy owulacyjne i dopiero pokazał mi 14 sierpnia dwie ciemne krechy, (oczywiście tej nocy było przytulanko). Ale zastanawia mnie ten ból i ten pełny pęcherz. Ponoc nie które kobiety dostają owulacyje w pierwszej dni po odstawieniu? Nie wiem co myśleć, a wy miałyśmy też takie bóle po, ja przy pierwszym odstawieniu antykoncepcji, nic takiego nie pamiętam. A @ zawsze miałam regularne i przy antykoncepcji i przed zawsze co 28 dni i około 4 dni. śluz też był ok, ale od wtorku zanika i jest bialawy, wyczuwalne przy badaniu palcem...a szyjka macicy utrzymuje się dalej w górze...poradcie mi coś, mieszkam po za Polską i trudno tu o ginekologa, tylko GP czyli zwykły lekarz

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet146 wrote:
    Dziewczyny a powiedzcie mi czy można dostać 2 razy owulacji w jednym cyklu?

I jeszcze jedno pytanko mam ciągłe bóle podbrzusza jak przed @ a dokładniej opisze jeszcze raz: Ostatnia pigułkę z opakowania wzięłam 26 lip,29 dostałam okres (krwawienie )które trwało tylko zaledwie do 1 sierpnia po krótkim czasie zaczęło mnie boleć podbrzusza, zaparcia a po paru dniach jeszcze ból jajnika i krótka przerwa i znowu ból podbrzusza jak przed @ i bardzo wzdety brzuch, i parcie na mocz, to znaczy, ciągle wydaje mi się że mam strasznie pełny pęcherz.Od dnia 6 lipca robiłam codziennie testy owulacyjne i dopiero pokazał mi 14 sierpnia dwie ciemne krechy, (oczywiście tej nocy było przytulanko). Ale zastanawia mnie ten ból i ten pełny pęcherz. Ponoc nie które kobiety dostają owulacyje w pierwszej dni po odstawieniu? Nie wiem co myśleć, a wy miałyśmy też takie bóle po, ja przy pierwszym odstawieniu antykoncepcji, nic takiego nie pamiętam. A @ zawsze miałam regularne i przy antykoncepcji i przed zawsze co 28 dni i około 4 dni. śluz też był ok, ale od wtorku zanika i jest bialawy, wyczuwalne przy badaniu palcem...a szyjka macicy utrzymuje się dalej w górze...poradcie mi coś, mieszkam po za Polską i trudno tu o ginekologa, tylko GP czyli zwykły lekarz
    hej violet146 ja tez jestem po odstawieniu antykoncpcji, tylko ja po wyjęciu wkładki mierena. Z opisu Twojego wynika dokładnie to co ja przeszłam. To mój drugi cykl po wyjęciu wkładki. Też zawsze miałam regularne miesiączki. W tym cyklu czułam tak samo bóle jak opisujesz. Dziś mam 26dc i czekam na @. Bardziej obstawiam że ją dostanę niż w ciąże zajdę. Po odstawieniu antykoncepcji na pewno w ograniżmie zachodzi burza hormonów i wydaje mi się, że własnie te bóle stąd się wziąły. Czekaj cierpliwie do dnia w którym @ powinna się zjawić i jak się nie zjawi zrób test. Czytalam że sporo dziewczyn po odstawieniu anty.. zachodzi szybko w ciąże, bo taka burza hormonów, ale przeglądając wykresy forumowiczek widziałam że tutaj sporo dziewczyn zaszło 3-5cykl po odstawieniu jak sie wszystko unormowało. Trzeba cierpliwie czekać, powodzenia :)

35 lat, 2 ciąża
  • Ewa__27 Debiutantka

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Violet146! :)

Trzymam kciuki za testowanie!

Dziewczyny jak to w koncu jest z temperaturą po zagnieżdzeniu zarodka?
    spada albo rośnie?
    Czy to i to?
    Możecie zerknąć na mój wykres?
    Miałam wczoraj i przedwczoraj lekkie plamienie dzisiaj w sumie też...(identycznie jak jest napisane w „pytaniach i odp” na forum) oraz do dzisiaj mam bóle w podbrzuszu...

Czy to może być spowodowane implantacją?

Kusi mnie żeby jutro lub pojutrze zrobić betę – co o tym sadzicie?
    Niby Beta HCG rośnie juz 48 H od zagniezdzenia....

Staramy się....
  • Ewa__27 Debiutantka

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

spada albo rośnie?
    Czy to i to?
    Miałam wczoraj i przedwczoraj lekkie plamienie dzisiaj w sumie też...(identycznie jak jest napisane w „pytaniach i odp” na forum) oraz do dzisiaj mam bóle w podbrzuszu...

Staramy się....
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa__27 wrote:

spada albo rośnie?
    Czy to i to?

Hej. Temperatura najczesciej rosnie, moze tez pojawic sie jednodniowy wyrazny spadek. W sumie moze jutro beta bylaby wiarygodna. Pozdrawiam i zielonosci zycze. Wykres ladny:)

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Violet146 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

Magnolia 82222
    Wiem ale, porostu przy pierwszym odstawieniu nic takiego nie miałam..
    Ja jeszcze się wspomagalam olejkiem z wiesiołka od pierwszego dnia @ na szybkie unormowanie hormonów. To czekanie jest najgorsze. Tak bardzo bym chciała, bo już bardzo długo czekałam na ten moment, ale musieliśmy decyzję o drugim dziecku przełożyć.I teraz nadszedł ten czas i juuzzz bym w końcu chciała. Mam nadzieję, że może akurat...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 09:09

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy pojawia sie u Was bol jajnika jakis czas po owulacji? Ja od wczoraj co kilka godzin mam takie wyrazne uklucia w lewym jajniku

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Violet146 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia 82222

Daj znać czy dostaniesz @ -miejmy nadzieję że nie

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    Dziewczyny, czy pojawia sie u Was bol jajnika jakis czas po owulacji? Ja od wczoraj co kilka godzin mam takie wyrazne uklucia w lewym jajniku

mnie czasami jajnik boli też przed @ :/ tak z 2 dni lub dzień przed :/

0b52cec6da.png

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie do terminu miesiaczki jeszcze tydzien:*

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    U mnie do terminu miesiaczki jeszcze tydzien:*

no to może jest do dobry znak :D

mam taką nadzieję, bo sierpień taki jakiś smętny mamy

0b52cec6da.png
  • Violet146 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki a do mierzenia temperatury... trzeba specjalny termometr czy może być zwykły?
    Chociaż mam nadzieję,że nie będzie mi potrzebny,ale nie chce się bardzo nastawiac, bo później może być wielkie rozczarowanie

• Pączek Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet146 wrote:
    Dziewczynki a do mierzenia temperatury... trzeba specjalny termometr czy może być zwykły?
    Chociaż mam nadzieję,że nie będzie mi potrzebny,ale nie chce się bardzo nastawiac, bo później może być wielkie rozczarowanie
    Termometr owulacyjny :)
    Kupisz go chyba w kazdej aptece - kosztuje coś koło 20 zł

Violet146 lubi tę wiadomość

• Violet146 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Pączek
    Dziękuję

Pączek lubi tę wiadomość

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet146 wrote:
    Magnolia 82222
    Wiem ale, porostu przy pierwszym odstawieniu nic takiego nie miałam..
    Ja jeszcze się wspomagalam olejkiem z wiesiołka od pierwszego dnia @ na szybkie unormowanie hormonów. To czekanie jest najgorsze. Tak bardzo bym chciała, bo już bardzo długo czekałam na ten moment, ale musieliśmy decyzję o drugim dziecku przełożyć.I teraz nadszedł ten czas i juuzzz bym w końcu chciała. Mam nadzieję, że może akurat...
    to może jesteś w ciązy kochana? ja pierwszy raz jestem po anty.. wiec pisze to co zaobserowałam u siebie :)

Violet146 lubi tę wiadomość

35 lat, 2 ciąża
  • Violet146 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi się marzy mała corónia...
    Mam już 3 letniego synka, więc fajnie byłoby mieć parke, ale wiadomo, że w sumie nie ważna płeć byle by zdrowe.

‹‹ 2873 2874 2875 2876 2877 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ