X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    Hej Dziewczyny :)

hej hej :)

Pączek lubi tę wiadomość

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magnolia82222 wrote:
    czytając Wasze posty coraz bardziej przekonuję się do tego, że my wszystkie fiksujemy od tej kontroli. Wydaje mi się, że to własnie stwarza podstawową barierę i siedzi u nas w głowie, że jednak się nie udaje. Może jednak dziewczyny powinnyśmy odpuścić taką kontrole na maksa, że sprawdzamy wszystko co tylko możliwe. Ja wiem, że niektóre z nas starają się juz dość długo, ale moze faktycznie lepiej troche odpuścić.

Z jednej strony na pewno masz rację. Wszystko jednak zależy od punktu widzenia. To jest mój pierwszy cykl w którym obserwuję wszystko, z temp, śluzem i objawami, głównie dlatego, że chciałam sprawdzić, czy wszystko dobrze przebiega, czy nie ma jakiegoś zauważalnego problemu, który można by było szybko wyeliminować lub wyleczyć. Jeśli chodzi o mnie to ja i tak i tak bym się denerwowała, a nie wiedząc czy owulacja była czy nie itd denerwowałabym się jeszcze bardziej.
    W tym momencie wiem, że staraliśmy się jak mogliśmy i tylko czekam na @ albo na jej brak, już nic nie mogę zrobić ;)
    Może za parę cykli nieudanych trochę odpuszczę, jeśli taka "postawa", nie podziała.

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • magnolia82222 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    Z jednej strony na pewno masz rację. Wszystko jednak zależy od punktu widzenia. To jest mój pierwszy cykl w którym obserwuję wszystko, z temp, śluzem i objawami, głównie dlatego, że chciałam sprawdzić, czy wszystko dobrze przebiega, czy nie ma jakiegoś zauważalnego problemu, który można by było szybko wyeliminować lub wyleczyć. Jeśli chodzi o mnie to ja i tak i tak bym się denerwowała, a nie wiedząc czy owulacja była czy nie itd denerwowałabym się jeszcze bardziej.
    W tym momencie wiem, że staraliśmy się jak mogliśmy i tylko czekam na @ albo na jej brak, już nic nie mogę zrobić ;)
    Może za parę cykli nieudanych trochę odpuszczę, jeśli taka "postawa", nie podziała.
    jestem w tej samej sytuacji co Ty bo to też mój pierwszy cykl i pierwsze starania :)

35 lat, 2 ciąża
  • Violet146 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem tu nowa, mam już jedno dziecko ale pragnę jeszcze jedno...

557ce75d7107a881ae504f8a4118ec67.png
  • Violet146 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a powiedzcie mi czy można dostać 2 razy owulacji w jednym cyklu?

I jeszcze jedno pytanko mam ciągłe bóle podbrzusza jak przed @ a dokładniej opisze jeszcze raz: Ostatnia pigułkę z opakowania wzięłam 26 lip,29 dostałam okres (krwawienie )które trwało tylko zaledwie do 1 sierpnia po krótkim czasie zaczęło mnie boleć podbrzusza, zaparcia a po paru dniach jeszcze ból jajnika i krótka przerwa i znowu ból podbrzusza jak przed @ i bardzo wzdety brzuch, i parcie na mocz, to znaczy, ciągle wydaje mi się że mam strasznie pełny pęcherz.Od dnia 6 lipca robiłam codziennie testy owulacyjne i dopiero pokazał mi 14 sierpnia dwie ciemne krechy, (oczywiście tej nocy było przytulanko). Ale zastanawia mnie ten ból i ten pełny pęcherz. Ponoc nie które kobiety dostają owulacyje w pierwszej dni po odstawieniu? Nie wiem co myśleć, a wy miałyśmy też takie bóle po, ja przy pierwszym odstawieniu antykoncepcji, nic takiego nie pamiętam. A @ zawsze miałam regularne i przy antykoncepcji i przed zawsze co 28 dni i około 4 dni. śluz też był ok, ale od wtorku zanika i jest bialawy, wyczuwalne przy badaniu palcem...a szyjka macicy utrzymuje się dalej w górze...poradcie mi coś, mieszkam po za Polską i trudno tu o ginekologa, tylko GP czyli zwykły lekarz

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet146 wrote:
    Dziewczyny a powiedzcie mi czy można dostać 2 razy owulacji w jednym cyklu?

I jeszcze jedno pytanko mam ciągłe bóle podbrzusza jak przed @ a dokładniej opisze jeszcze raz: Ostatnia pigułkę z opakowania wzięłam 26 lip,29 dostałam okres (krwawienie )które trwało tylko zaledwie do 1 sierpnia po krótkim czasie zaczęło mnie boleć podbrzusza, zaparcia a po paru dniach jeszcze ból jajnika i krótka przerwa i znowu ból podbrzusza jak przed @ i bardzo wzdety brzuch, i parcie na mocz, to znaczy, ciągle wydaje mi się że mam strasznie pełny pęcherz.Od dnia 6 lipca robiłam codziennie testy owulacyjne i dopiero pokazał mi 14 sierpnia dwie ciemne krechy, (oczywiście tej nocy było przytulanko). Ale zastanawia mnie ten ból i ten pełny pęcherz. Ponoc nie które kobiety dostają owulacyje w pierwszej dni po odstawieniu? Nie wiem co myśleć, a wy miałyśmy też takie bóle po, ja przy pierwszym odstawieniu antykoncepcji, nic takiego nie pamiętam. A @ zawsze miałam regularne i przy antykoncepcji i przed zawsze co 28 dni i około 4 dni. śluz też był ok, ale od wtorku zanika i jest bialawy, wyczuwalne przy badaniu palcem...a szyjka macicy utrzymuje się dalej w górze...poradcie mi coś, mieszkam po za Polską i trudno tu o ginekologa, tylko GP czyli zwykły lekarz
    hej violet146 ja tez jestem po odstawieniu antykoncpcji, tylko ja po wyjęciu wkładki mierena. Z opisu Twojego wynika dokładnie to co ja przeszłam. To mój drugi cykl po wyjęciu wkładki. Też zawsze miałam regularne miesiączki. W tym cyklu czułam tak samo bóle jak opisujesz. Dziś mam 26dc i czekam na @. Bardziej obstawiam że ją dostanę niż w ciąże zajdę. Po odstawieniu antykoncepcji na pewno w ograniżmie zachodzi burza hormonów i wydaje mi się, że własnie te bóle stąd się wziąły. Czekaj cierpliwie do dnia w którym @ powinna się zjawić i jak się nie zjawi zrób test. Czytalam że sporo dziewczyn po odstawieniu anty.. zachodzi szybko w ciąże, bo taka burza hormonów, ale przeglądając wykresy forumowiczek widziałam że tutaj sporo dziewczyn zaszło 3-5cykl po odstawieniu jak sie wszystko unormowało. Trzeba cierpliwie czekać, powodzenia :)

35 lat, 2 ciąża
  • Ewa__27 Debiutantka

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Violet146! :)

Trzymam kciuki za testowanie!

Dziewczyny jak to w koncu jest z temperaturą po zagnieżdzeniu zarodka?
    spada albo rośnie?
    Czy to i to?
    Możecie zerknąć na mój wykres?
    Miałam wczoraj i przedwczoraj lekkie plamienie dzisiaj w sumie też...(identycznie jak jest napisane w „pytaniach i odp” na forum) oraz do dzisiaj mam bóle w podbrzuszu...

Czy to może być spowodowane implantacją?

Kusi mnie żeby jutro lub pojutrze zrobić betę – co o tym sadzicie?
    Niby Beta HCG rośnie juz 48 H od zagniezdzenia....

Staramy się....
  • Ewa__27 Debiutantka

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

spada albo rośnie?
    Czy to i to?
    Miałam wczoraj i przedwczoraj lekkie plamienie dzisiaj w sumie też...(identycznie jak jest napisane w „pytaniach i odp” na forum) oraz do dzisiaj mam bóle w podbrzuszu...

Staramy się....
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa__27 wrote:

spada albo rośnie?
    Czy to i to?

Hej. Temperatura najczesciej rosnie, moze tez pojawic sie jednodniowy wyrazny spadek. W sumie moze jutro beta bylaby wiarygodna. Pozdrawiam i zielonosci zycze. Wykres ladny:)

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Violet146 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

Magnolia 82222
    Wiem ale, porostu przy pierwszym odstawieniu nic takiego nie miałam..
    Ja jeszcze się wspomagalam olejkiem z wiesiołka od pierwszego dnia @ na szybkie unormowanie hormonów. To czekanie jest najgorsze. Tak bardzo bym chciała, bo już bardzo długo czekałam na ten moment, ale musieliśmy decyzję o drugim dziecku przełożyć.I teraz nadszedł ten czas i juuzzz bym w końcu chciała. Mam nadzieję, że może akurat...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 09:09

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy pojawia sie u Was bol jajnika jakis czas po owulacji? Ja od wczoraj co kilka godzin mam takie wyrazne uklucia w lewym jajniku

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Violet146 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia 82222

Daj znać czy dostaniesz @ -miejmy nadzieję że nie

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    Dziewczyny, czy pojawia sie u Was bol jajnika jakis czas po owulacji? Ja od wczoraj co kilka godzin mam takie wyrazne uklucia w lewym jajniku

mnie czasami jajnik boli też przed @ :/ tak z 2 dni lub dzień przed :/

0b52cec6da.png

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie do terminu miesiaczki jeszcze tydzien:*

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    U mnie do terminu miesiaczki jeszcze tydzien:*

no to może jest do dobry znak :D

mam taką nadzieję, bo sierpień taki jakiś smętny mamy

0b52cec6da.png
  • Violet146 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki a do mierzenia temperatury... trzeba specjalny termometr czy może być zwykły?
    Chociaż mam nadzieję,że nie będzie mi potrzebny,ale nie chce się bardzo nastawiac, bo później może być wielkie rozczarowanie

• Pączek Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet146 wrote:
    Dziewczynki a do mierzenia temperatury... trzeba specjalny termometr czy może być zwykły?
    Chociaż mam nadzieję,że nie będzie mi potrzebny,ale nie chce się bardzo nastawiac, bo później może być wielkie rozczarowanie
    Termometr owulacyjny :)
    Kupisz go chyba w kazdej aptece - kosztuje coś koło 20 zł

Violet146 lubi tę wiadomość

• Violet146 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Pączek
    Dziękuję

Pączek lubi tę wiadomość

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet146 wrote:
    Magnolia 82222
    Wiem ale, porostu przy pierwszym odstawieniu nic takiego nie miałam..
    Ja jeszcze się wspomagalam olejkiem z wiesiołka od pierwszego dnia @ na szybkie unormowanie hormonów. To czekanie jest najgorsze. Tak bardzo bym chciała, bo już bardzo długo czekałam na ten moment, ale musieliśmy decyzję o drugim dziecku przełożyć.I teraz nadszedł ten czas i juuzzz bym w końcu chciała. Mam nadzieję, że może akurat...
    to może jesteś w ciązy kochana? ja pierwszy raz jestem po anty.. wiec pisze to co zaobserowałam u siebie :)

Violet146 lubi tę wiadomość

35 lat, 2 ciąża
  • Violet146 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi się marzy mała corónia...
    Mam już 3 letniego synka, więc fajnie byłoby mieć parke, ale wiadomo, że w sumie nie ważna płeć byle by zdrowe.

‹‹ 2873 2874 2875 2876 2877 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ