Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
magnolia82222 wrote:czytając Wasze posty coraz bardziej przekonuję się do tego, że my wszystkie fiksujemy od tej kontroli. Wydaje mi się, że to własnie stwarza podstawową barierę i siedzi u nas w głowie, że jednak się nie udaje. Może jednak dziewczyny powinnyśmy odpuścić taką kontrole na maksa, że sprawdzamy wszystko co tylko możliwe. Ja wiem, że niektóre z nas starają się juz dość długo, ale moze faktycznie lepiej troche odpuścić.
Z jednej strony na pewno masz rację. Wszystko jednak zależy od punktu widzenia. To jest mój pierwszy cykl w którym obserwuję wszystko, z temp, śluzem i objawami, głównie dlatego, że chciałam sprawdzić, czy wszystko dobrze przebiega, czy nie ma jakiegoś zauważalnego problemu, który można by było szybko wyeliminować lub wyleczyć. Jeśli chodzi o mnie to ja i tak i tak bym się denerwowała, a nie wiedząc czy owulacja była czy nie itd denerwowałabym się jeszcze bardziej.
W tym momencie wiem, że staraliśmy się jak mogliśmy i tylko czekam na @ albo na jej brak, już nic nie mogę zrobić
Może za parę cykli nieudanych trochę odpuszczę, jeśli taka "postawa", nie podziała. -
bbee wrote:Z jednej strony na pewno masz rację. Wszystko jednak zależy od punktu widzenia. To jest mój pierwszy cykl w którym obserwuję wszystko, z temp, śluzem i objawami, głównie dlatego, że chciałam sprawdzić, czy wszystko dobrze przebiega, czy nie ma jakiegoś zauważalnego problemu, który można by było szybko wyeliminować lub wyleczyć. Jeśli chodzi o mnie to ja i tak i tak bym się denerwowała, a nie wiedząc czy owulacja była czy nie itd denerwowałabym się jeszcze bardziej.
W tym momencie wiem, że staraliśmy się jak mogliśmy i tylko czekam na @ albo na jej brak, już nic nie mogę zrobić
Może za parę cykli nieudanych trochę odpuszczę, jeśli taka "postawa", nie podziała.35 lat, 2 ciąża -
Dziewczyny a powiedzcie mi czy można dostać 2 razy owulacji w jednym cyklu?
I jeszcze jedno pytanko mam ciągłe bóle podbrzusza jak przed @ a dokładniej opisze jeszcze raz: Ostatnia pigułkę z opakowania wzięłam 26 lip,29 dostałam okres (krwawienie )które trwało tylko zaledwie do 1 sierpnia po krótkim czasie zaczęło mnie boleć podbrzusza, zaparcia a po paru dniach jeszcze ból jajnika i krótka przerwa i znowu ból podbrzusza jak przed @ i bardzo wzdety brzuch, i parcie na mocz, to znaczy, ciągle wydaje mi się że mam strasznie pełny pęcherz.Od dnia 6 lipca robiłam codziennie testy owulacyjne i dopiero pokazał mi 14 sierpnia dwie ciemne krechy, (oczywiście tej nocy było przytulanko). Ale zastanawia mnie ten ból i ten pełny pęcherz. Ponoc nie które kobiety dostają owulacyje w pierwszej dni po odstawieniu? Nie wiem co myśleć, a wy miałyśmy też takie bóle po, ja przy pierwszym odstawieniu antykoncepcji, nic takiego nie pamiętam. A @ zawsze miałam regularne i przy antykoncepcji i przed zawsze co 28 dni i około 4 dni. śluz też był ok, ale od wtorku zanika i jest bialawy, wyczuwalne przy badaniu palcem...a szyjka macicy utrzymuje się dalej w górze...poradcie mi coś, mieszkam po za Polską i trudno tu o ginekologa, tylko GP czyli zwykły lekarz -
Violet146 wrote:Dziewczyny a powiedzcie mi czy można dostać 2 razy owulacji w jednym cyklu?
I jeszcze jedno pytanko mam ciągłe bóle podbrzusza jak przed @ a dokładniej opisze jeszcze raz: Ostatnia pigułkę z opakowania wzięłam 26 lip,29 dostałam okres (krwawienie )które trwało tylko zaledwie do 1 sierpnia po krótkim czasie zaczęło mnie boleć podbrzusza, zaparcia a po paru dniach jeszcze ból jajnika i krótka przerwa i znowu ból podbrzusza jak przed @ i bardzo wzdety brzuch, i parcie na mocz, to znaczy, ciągle wydaje mi się że mam strasznie pełny pęcherz.Od dnia 6 lipca robiłam codziennie testy owulacyjne i dopiero pokazał mi 14 sierpnia dwie ciemne krechy, (oczywiście tej nocy było przytulanko). Ale zastanawia mnie ten ból i ten pełny pęcherz. Ponoc nie które kobiety dostają owulacyje w pierwszej dni po odstawieniu? Nie wiem co myśleć, a wy miałyśmy też takie bóle po, ja przy pierwszym odstawieniu antykoncepcji, nic takiego nie pamiętam. A @ zawsze miałam regularne i przy antykoncepcji i przed zawsze co 28 dni i około 4 dni. śluz też był ok, ale od wtorku zanika i jest bialawy, wyczuwalne przy badaniu palcem...a szyjka macicy utrzymuje się dalej w górze...poradcie mi coś, mieszkam po za Polską i trudno tu o ginekologa, tylko GP czyli zwykły lekarz35 lat, 2 ciąża -
Cześć Violet146!
Trzymam kciuki za testowanie!
Dziewczyny jak to w koncu jest z temperaturą po zagnieżdzeniu zarodka?
spada albo rośnie?
Czy to i to?
Możecie zerknąć na mój wykres?
Miałam wczoraj i przedwczoraj lekkie plamienie dzisiaj w sumie też...(identycznie jak jest napisane w „pytaniach i odp” na forum) oraz do dzisiaj mam bóle w podbrzuszu...
Czy to może być spowodowane implantacją?
Kusi mnie żeby jutro lub pojutrze zrobić betę – co o tym sadzicie?
Niby Beta HCG rośnie juz 48 H od zagniezdzenia....
Staramy się.... -
Cześć Violet146!
spada albo rośnie?
Czy to i to?
Miałam wczoraj i przedwczoraj lekkie plamienie dzisiaj w sumie też...(identycznie jak jest napisane w „pytaniach i odp” na forum) oraz do dzisiaj mam bóle w podbrzuszu...
Staramy się.... -
Ewa__27 wrote:Cześć Violet146!
spada albo rośnie?
Czy to i to?
Magnolia 82222
Wiem ale, porostu przy pierwszym odstawieniu nic takiego nie miałam..
Ja jeszcze się wspomagalam olejkiem z wiesiołka od pierwszego dnia @ na szybkie unormowanie hormonów. To czekanie jest najgorsze. Tak bardzo bym chciała, bo już bardzo długo czekałam na ten moment, ale musieliśmy decyzję o drugim dziecku przełożyć.I teraz nadszedł ten czas i juuzzz bym w końcu chciała. Mam nadzieję, że może akurat...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 09:09
-
Dziewczyny, czy pojawia sie u Was bol jajnika jakis czas po owulacji? Ja od wczoraj co kilka godzin mam takie wyrazne uklucia w lewym jajniku
19Biedroneczka91 wrote:Dziewczyny, czy pojawia sie u Was bol jajnika jakis czas po owulacji? Ja od wczoraj co kilka godzin mam takie wyrazne uklucia w lewym jajniku
mnie czasami jajnik boli też przed @tak z 2 dni lub dzień przed
-
Violet146 wrote:Dziewczynki a do mierzenia temperatury... trzeba specjalny termometr czy może być zwykły?
Chociaż mam nadzieję,że nie będzie mi potrzebny,ale nie chce się bardzo nastawiac, bo później może być wielkie rozczarowanie
Kupisz go chyba w kazdej aptece - kosztuje coś koło 20 złViolet146 lubi tę wiadomość
-
Violet146 wrote:Magnolia 82222
Wiem ale, porostu przy pierwszym odstawieniu nic takiego nie miałam..
Ja jeszcze się wspomagalam olejkiem z wiesiołka od pierwszego dnia @ na szybkie unormowanie hormonów. To czekanie jest najgorsze. Tak bardzo bym chciała, bo już bardzo długo czekałam na ten moment, ale musieliśmy decyzję o drugim dziecku przełożyć.I teraz nadszedł ten czas i juuzzz bym w końcu chciała. Mam nadzieję, że może akurat...Violet146 lubi tę wiadomość
35 lat, 2 ciąża