Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
czarnulka24 wrote:hej szatynka może ty wiesz więcej na temat choroby immunologicznej
ty masz chorobę autoimmunologiczną? Bo ja też mam tą chorobę autoimmunologiczna ale nie wiem dokładnie jaką ale wyszły mi ana1 dodatnie przeciwciała przeciw jądrowe. Bo wiem że ta choroba może na cokolwiek uderzyć stawy , tarczycę , powodować mikro zakrzepy , i wiele innych .. a czy jak wyszły mi dobre wyniki tsh, ft4 i ft3 to raczej nie mam problemów z tarczycą ? czy te przeciwciała anty TPO to co innego ???
moja choroba autoimmunologiczna to właśnie hashimoto
powiem Ci tak ja tsh zawsze miałam w normie, FT3 i FT4 również, dopiero anty-TPO i anty-TG mam mocno zawyżone i na ich podstawie zostało zdiagnozowana u mnie hashimoto.
Nigdy nie miałam badanego ana1 przeciwciała przeciw jądrowe, więc niestety nie pomogę w ich interpretacji.
Tak te ciała anty-TPO to zupełnie co innegoWiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2016, 17:51
czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
kurcze test owulacyjny negatywny, a od 3 dni mam śluz mieszany tzn. biały wymieszany z rozciągliwym płodnym. Do tego prawy jajnik kuje. Przez chwilą zaliczyliśmy pierwsze serduszkowanie w tym cyklu
Myślę, że biały śluz mam bo na noc stosuję globulkę lactovaginal.
Z mężem objęliśmy taką strategię, że skoro w badaniu na czystość pochwy wyszło że mam mało pałeczek kwasu mlekowego i zalecono mi stosować lactovaginal na noc, to serduszkować będziemy w południe tak aby zdążyło minąć od sexu parę godzin nim na noc zapodam lactovaginal. Pytałam o to babeczkę która mi te badanie na czystość pochwy wykonywała i powiedziała że spokojnie można się strać i jednocześnie stosować lactovaginal, że prebiotyk nie ma negatywnego wpływu na plemniki i ewentualne zapłodnienie. -
Violet146 wrote:Dziewczyny ja chyba zwarjuje do czwartku.
Mówię sobie ok dobra nie myśl tyle o tym, wyluzuj się,co będzie to będzie, ale nie mogę, jak mam przestać myśleć jak to jest teraz dla mnie najważniejsze,, Ciąża"
Jeszcze wczoraj moja siostra się pochwaliła, że będzie mieć dziewczynkę - do pary, a ja aż się rozbeczalam, ze wzruszenia. Z jej szczęścia i że ja też bym chciała...
Kochana! Niedlugo bedziesz wzruszona, ale tym ze zobaczysz dwie kreski na tescie! Zobaczysz! Doczekasz sie groszka :-*
A co do myslenia- wiem jest ciezko. Ale zajmij mysli czyms innym. Potraktuj to jak wygrana na loteri:*Violet146 lubi tę wiadomość
Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
Bella_Bella wrote:Kobietki moje od rana kłucie w lewym jajniku, teraz już minęło, więc zrobiłam test owu i jest w końcu na 100% pozytywny
Wczoraj rano i wieczorkiem przytulanko, dzisiaj nie było czasu, teraz biegnę na panieński, a potem nie wiem czy dam radę xD Myślicie, że wczoraj wystarczy? Jutro rano na pewno poprawiamy
Wczoraj właśnie tak coś mi mówiło ze owu blisko bo miałam mega ochotę nazresztą nadal mam tylko czasu brak, hihi.
Kochane nadrobie Was jutro, idę wyluzować
Buziam :*
myślę, że skoro dziś test owu pozytywny wyszedł to spokojnie możecie dzisiejszy wieczór odpuścić ale od jutra rana do dziełai przez najbliższe dni również. Idź na panieński wyluzuj a jutro ogień z samego rańca
Kurcze mnie też kuje jajcor od wczoraj a test negatywny. W 5dc i 6dc miałam mega ochotę na seks ale test owu w 5dc był negatyw. Tak patrzę na test z dzisiaj (9dc) i stwierdzam że kreska testowa wczorajsza była ciemniejsza, bo ta dzisiejsza ledwie widoczna ... hmmmm
A teraz po seksie czuję jakby lewy jajnik był gorący a przecież jeszcze przed seksem czułam kłucie prawego ... zgłupieć idzieWiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2016, 18:17
-
Nie ma co za dużo myśleć sama wiem po sobie , co miesiąc to samo ,nadzieja potem rozczarowanie i oczywiście wszystkie możliwe objawy też miewam co miesiąc
Okres dostałam w terminie,czyli dwa dni temu więc w tym miesiącu nici... Chociaż niepokoi mnie podwyższona temperatura, która nie spadła przed przyjściem miesiączki jak co miesiąc. To normalne? Dodam, że o dziwo mam o wiele mniej krwawienia i ból piersi również powinien skończyć sie 1go dnia miesiączki.
-
kejtii wrote:Nie ma co za dużo myśleć sama wiem po sobie , co miesiąc to samo ,nadzieja potem rozczarowanie i oczywiście wszystkie możliwe objawy też miewam co miesiąc
Okres dostałam w terminie,czyli dwa dni temu więc w tym miesiącu nici... Chociaż niepokoi mnie podwyższona temperatura, która nie spadła przed przyjściem miesiączki jak co miesiąc. To normalne? Dodam, że o dziwo mam o wiele mniej krwawienia i ból piersi również powinien skończyć sie 1go dnia miesiączki.
-
Lokokoko wrote:Kochana! Niedlugo bedziesz wzruszona, ale tym ze zobaczysz dwie kreski na tescie! Zobaczysz! Doczekasz sie groszka :-*
A co do myslenia- wiem jest ciezko. Ale zajmij mysli czyms innym. Potraktuj to jak wygrana na loteri:*
Lokokoko lubi tę wiadomość
-
Bella, jest tak dużo mądrych głów i każda mówi co innego na temat systematyczności współżycia... Ja sama już zgłupiałam. Raz czytam, że im częściej tym lepiej, raz, że co drugi dzień jest najefektywniej. Mi się widzi, że jak macie ochotę to serduszkujcie kiedy chcecie ;)a jak raz nie da rady to nie ma tragedii.
Mi się wydaje, że owulkę miałam 15go, program mi przestawił na dzień później i wtedy wychodzi, że się nie wstrzeliliśmy, ale jeśli mam zajść to powinno starczyć tak jak było -
kejtii wrote:Nie ma co za dużo myśleć sama wiem po sobie , co miesiąc to samo ,nadzieja potem rozczarowanie i oczywiście wszystkie możliwe objawy też miewam co miesiąc
jak z mężem starałam się w kwietniu o dziecko to małpa punktualnie przyszła w terminie ale nie dawało mi spokoju że temperatura nadal utrzymuje się na wysokim poziomie, do tego miałam bolące nabrzmiałe piersi + wrażliwe sutki. Okres miałam jak zwykle skąpy a parę dni po okresie doszły mdłości, zatestowałam i pokazały się dwie kreseczki. Byłam w szoku że mimo @ byłam w ciąży.
A robiłaś test? -
Witam was babeczki
jestem na działce więc net tu to masakra
Zaglądam do was na ile daje radę
Ja już po okresie i dzisiaj dosiadam męża aby wyrobić konduchę
Witam nowe starczki miło że grono nam tu rośnie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1961a8b8321e.jpg
ZAFASOLKOWAŁY
6.07 - Madera2000 - pozytywny
12.07 - Cherry_Blossom - pozytywny
14.07 - Nutka88 - pozytywny
16.07 - Evelin - pozytywny
27.07 - Magdama - pozytywny
29.07 - KingaJulia91 - pozytywny
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8b16f1eb471c.jpg
TESTUJĄ
21.08 - Magnolia82222
25.08 - Czikosz
26.08 - Dzezabella,19Biedroneczka91
31.08 - Wvmvw
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ce3ce1601ce9.jpg
TESTUJĄ
2.09 - Bella_Bella , Persleyek
12.09 - Czarnulka24
14.09 - Kim87
Im się udało
Uda się i nam! https://naforum.zapodaj.net/thumbs/99c5e3cf19f3.jpg
Sylwia91 - TP -> 30.10.2016
Duśka:) - TP -> 27.11.2016
WaldhauzerM - TP -> 22.12.2016
eveli_na - TP -> 26.12.2016
Anula1986 - TP -> 28.12.2016
szuflada - TP -> 29.12.2016
Allmita - TP > 09.01.2017
Sandrula - TP -> 03.02.2017
Nats - TP -> 05.02.2017
KlaudyŚ - TP -> 13.02.2017
Tuliska - TP -> 06.03.2017
Kingulla - TP -> 21.03.2017
Elunia
Cherry_Blossom -TP -> 21.03.2017
Evelin - TP -> 23.03.2017
ZAFASOLKOWANE ZAPRASZAMY NA NASZ FIOLETOWY WĄTEK NA BELLY
https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/zafasolkowane-z-grupy-starania-o-maluszka-of,10260,123.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2016, 09:20
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
bbee wrote:Bella, jest tak dużo mądrych głów i każda mówi co innego na temat systematyczności współżycia... Ja sama już zgłupiałam. Raz czytam, że im częściej tym lepiej, raz, że co drugi dzień jest najefektywniej. Mi się widzi, że jak macie ochotę to serduszkujcie kiedy chcecie ;)a jak raz nie da rady to nie ma tragedii.
Mi się wydaje, że owulkę miałam 15go, program mi przestawił na dzień później i wtedy wychodzi, że się nie wstrzeliliśmy, ale jeśli mam zajść to powinno starczyć tak jak byłobbee, marciaa, magnolia82222 lubią tę wiadomość