Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Parsleyek wrote:Mnie martwi temperatura bo w tym cyklu jest inna niż zwykle. Nigdy nie miałam tak wysokich w pierwszej fazie i tak małej różnicy w drugiej... niby owulka potwierdzona na monitoringu ale niepokoi mnie ta tempka
mnie też martwi tempka w pierwszej fazie, jest za wysoka jak dla mnie. Zamiast opadać to ona pnie się od 5dc w górę. A jeszcze owulki nie było bo dziś dopiero 9dc. We czwartek miałam zatrucie pokarmowe, wymioty, ból głowy. Wczoraj wymiotów nie było ale za to biegunka się pojawiła. A dziś lekka biegunka i rano lekko z tyłu głowa bolała. Mąż mówi, że może przez to zatrucie tempka tak poszła w górę, no ale sama nie wiem czy to zatrucie mogło podwyższyć tempke. O 15ej zrobię test owulacyjny. Ciekawa jestem czy kreska ciemniejsza od wczorajszej. Ja mam wczesne owulki, w zeszłym cyklu była 11dc. -
Dzezabella wrote:Mam jeszcze do Was pytanie. Z założenia @ miała przyjść 26.08 i wtedy testuję. Ale of się poprzestawiał i teraz pokazuje @ na 23.08. Wtedy mam też wizytę u gina. I zastanawiam się - testować dodatkowo 23, żeby iść "przygotowaną" czy iść do gina na żywioł, bez testowania?
I drugie pytanie: Pisałam kilka dni wcześniej, że boli mnie lewy jajnik promieniując na resztę brzucha - jak najbardziej aktualne. Zaczął mnie dodatkowo pobolewać węzeł chłonny pod prawą pachą. Sądzicie, że powinnam się martwić?
ja jestem za tym aby najwcześniej testować w dniu wyliczonej @ i ja bym jednak zatestowała dopiero 26.08 a nie jak program wyznaczył @ na 5 dni wcześniej, bo to tylko program. No chyba że masz cykle nie reguralne i nie wiesz kiedy owu była.
Co do jajnika to powiedz o tym ginowi i o tym węźle chłonnym też możesz mu powiedzieć, może coś pomoże z nim albo Cię nakieruje gdzie pomocy szukać. -
Parsleyek wrote:Tak naprawdę to nie wiem do końca bo z dwóch różnych laboratorium z różnicą tygodnia w badaniach mam wynik 1,780 a tydzień później w innym labo 3,610 !! Powtórzę jeszcze raz przed pójściem do endo we wrześniu...
A Ty Klaudys ile miałaś jak zaszłaś?
3,42
Potem gdy zaszlam e ciążę zwiększono mi dawke i spadlo do1,30 -
Cherry_Blossom wrote:Racja, u mnie nie było widać
Lokokoko wrote:Dziekuke za wszyatkie odpowiedzi kochane!!
A dlaczego jodu nie wolno?Lokokoko lubi tę wiadomość
KlaudyŚ wrote:3,42
Potem gdy zaszlam e ciążę zwiększono mi dawke i spadlo do1,30
Dałaś mi nową nadzieję, że możnaLokokoko, KlaudyŚ lubią tę wiadomość
29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
Hej jak tam u was? Moje bóle w końcu przeszly, Za dwa dni testuje ciekawe czy okres przyjdzie07.04.2017 Alex 3240 g
249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
22 sierpnia - 2 kreseczki
Aniołek 14.10.2015
-
Trzymam kciuki za wszystkie straczki!! Na pewno zobaczycie niedlugo 2 kreseczko! I kazdej zadrzy serce!!!! I poczuje ten strach czy da rade!!!!
Dziekuje za odpowiedz nt.joduja jestem oslica jesli chodzi o takie tematy
haha!
czarnulka24 lubi tę wiadomość
Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
hej dziewczyny co tam słychać w sobotnie popołudnie ? u mnie 7dc a już śluz płodny tzw, zaczął już się w 6dc , także ja już będę zaczynać serduszkować,ale w tym cyklu bez testów owu , więc trochę jestem zła;( bo moja apteka jest zamknięta a do następnej mam z 40 km ;/ więc nie pojadę . Może w poniedziałek moją otworzą , ale nie wiadomo
kurczę zawsze coś
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Lokokoko wrote:Dziekuke za wszyatkie odpowiedzi kochane!!
A dlaczego jodu nie wolno?
mam niedoczynność tarczycy hashimoto.
Rzekomo gdy istnieje choroba autoimmunologiczna (hashimoto) przyjmowanie jodu może przyczynić się do zwiększenia produkcji przeciwciał anty-TPO, ale może tez obniżyć aktywność tarczycy.
Moja ednokrynolog na ostatniej wizycie przepisała mi jodid 100 ale powiedziała, że mogę go dopiero przyjmować jak ginekolog potwierdzi ciążę. I mam wtedy brać 1,5 tabletki dziennieWiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2016, 17:06
Lokokoko lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja chyba zwarjuje do czwartku.
Mówię sobie ok dobra nie myśl tyle o tym, wyluzuj się,co będzie to będzie, ale nie mogę, jak mam przestać myśleć jak to jest teraz dla mnie najważniejsze,, Ciąża"
Jeszcze wczoraj moja siostra się pochwaliła, że będzie mieć dziewczynkę - do pary, a ja aż się rozbeczalam, ze wzruszenia. Z jej szczęścia i że ja też bym chciała...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2016, 17:15
-
szatynka wrote:mam niedoczynność tarczycy hashimoto.
Rzekomo gdy istnieje choroba autoimmunologiczna (hashimoto) przyjmowanie jodu może przyczynić się do zwiększenia produkcji przeciwciał anty-TPO, ale może tez obniżyć aktywność tarczycy.
Moja ednokrynolog na ostatniej wizycie przepisała mi jodid 100 ale powiedziała, że mogę go dopiero przyjmować jak ginekolog potwierdzi ciążę. I mam wtedy brać 1,5 tabletki dziennie
hej szatynka może ty wiesz więcej na temat choroby immunologicznej
ty masz chorobę autoimmunologiczną? Bo ja też mam tą chorobę autoimmunologiczna ale nie wiem dokładnie jaką ale wyszły mi ana1 dodatnie przeciwciała przeciw jądrowe. Bo wiem że ta choroba może na cokolwiek uderzyć stawy , tarczycę , powodować mikro zakrzepy , i wiele innych .. a czy jak wyszły mi dobre wyniki tsh, ft4 i ft3 to raczej nie mam problemów z tarczycą ? czy te przeciwciała anty TPO to co innego ???
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Violet146 wrote:Dziewczyny ja chyba zwarjuje do czwartku.
Mówię sobie ok dobra nie myśl tyle o tym, wyluzuj się,co będzie to będzie, ale nie mogę, jak mam przestać myśleć jak to jest teraz dla mnie najważniejsze,, Ciąża"
Jeszcze wczoraj moja siostra się pochwaliła, że będzie mieć dziewczynkę - do pary, a ja aż się rozbeczalam, ze wzruszenia. Z jej szczęścia i że ja też bym chciała...Violet146 lubi tę wiadomość
Kobietki moje od rana kłucie w lewym jajniku, teraz już minęło, więc zrobiłam test owu i jest w końcu na 100% pozytywny
Wczoraj rano i wieczorkiem przytulanko, dzisiaj nie było czasu, teraz biegnę na panieński, a potem nie wiem czy dam radę xD Myślicie, że wczoraj wystarczy? Jutro rano na pewno poprawiamy
Wczoraj właśnie tak coś mi mówiło ze owu blisko bo miałam mega ochotę nazresztą nadal mam tylko czasu brak, hihi.
Kochane nadrobie Was jutro, idę wyluzować
Buziam :* -
Bella_Bella wrote:Kobietki moje od rana kłucie w lewym jajniku, teraz już minęło, więc zrobiłam test owu i jest w końcu na 100% pozytywny
Wczoraj rano i wieczorkiem przytulanko, dzisiaj nie było czasu, teraz biegnę na panieński, a potem nie wiem czy dam radę xD Myślicie, że wczoraj wystarczy? Jutro rano na pewno poprawiamy
Wczoraj właśnie tak coś mi mówiło ze owu blisko bo miałam mega ochotę nazresztą nadal mam tylko czasu brak, hihi.
Kochane nadrobie Was jutro, idę wyluzować
Buziam :*