X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • wvmvw Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki a podpowiecie mi chce isc na progesteron i tsh w pobiedzialek/wtorek. Czy moge zrobic jeszcze wyniki na ft3 i ft4 w 20/21 dniu cyklu? Czy wynik nie bedzie falszywy?

ex2bi09kelfb8snq.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Słoneczka:) witam wszystkich bardzo goraco w sobotnie przedpoludnie:*:* mnie obudzil bol piersi i miesiaczkowy bol brzucha. Ale bylam w lazience i nic z tych rzeczy. Ale sie wystraszylam ze to @.... Dodam, ze mnie brzuch boli miesiaczkowo juz po tym jak poleci....:) no nic urojeń ciąg dalszy;)

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • wvmvw Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    Hej Słoneczka:) witam wszystkich bardzo goraco w sobotnie przedpoludnie:*:* mnie obudzil bol piersi i miesiaczkowy bol brzucha. Ale bylam w lazience i nic z tych rzeczy. Ale sie wystraszylam ze to @.... Dodam, ze mnie brzuch boli miesiaczkowo juz po tym jak poleci....:) no nic urojeń ciąg dalszy;)
    Usmiecham sie do Ciebie po tym poscie :-)

ex2bi09kelfb8snq.png

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wvmvw wrote:
    Usmiecham sie do Ciebie po tym poscie :-)
    Śmiałam się do męża że moj cykl miesiaczkowy dzieli sie na własne 3 czesci:) faza rozczarowania, faza walki i faza urojeń;)

Bella_Bella lubi tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    Cześć Szatynko, co u Ciebie?? Jak infekcja?

hej
    a więc ....
    ostatnią globulkę fluomizin wzięłam 7 sierpnia, po tych globulkach jak pamiętacie pisałam Wam że zaczęłam odczuwać pieczenie przy wejściu do pochwy. Bałam się że dostałam na nowo grzybka, ponieważ w ulotce napisane jest że ten lek często powoduje pieczenie, swędzenie, grzybicę, załamałam się. 9 sierpnia zadzwoniłam do rejestracji, powiedziałam Pani o moim problemie, dała mi ginka do telefonu. A on kazał przyjść w najbliższy wtorek na badanie kontrolne (wymaz czystości pochwy). No ale na ten dzień akurat wypadało mi jeszcze plamienie po @. Także umówiłam się na 18 sierpnia (w ten czwartek co był).
    Pieczenie utrzymywało się aż do samej @ czyli do 12 sierpnia. A po @ już go nie odczuwałam, tylko taki lekki dyskomfort suchości.
    Pojechałam w czwartek na te kontrolne badanie. Pani która mi je wykonywała i badała powiedziała, że w wymazie nie widzi zmian grzybiczych ani bakteryjnych. Czyli kuracja zadziałała. A to pieczenie co odczuwałam to po prostu reakcja uczuleniowa na ten fluomizin. I on też odpowiada za suchość w pochwie jaką odczuwałam pod postacią pieczenia. Babeczka kazała mi brać lactovaginal bo w wymazie widziała małą ilość pałeczek kwasu mlekowego. No i powiedziała że spokojnie możemy się strać :) Także w sumie to już od 2 tygodni codziennie biorę provag doustnie a od dwóch dni dodatkowo lactovaginal dopochwowo. Serduszkować jeszcze nie serduszkowaliśmy.
    Prowadzę wykres na ten cykl + testy owulacyjne jeśli tylko wyjdzie pozytyw to spróbujemy zadziałać, choć przyznam się że się boję. Skoro mam tam mało pałeczek kwasu mlekowego to boję się znów coś się do mnie przypląta. No ale mam nadzieję że ten provag i te dwa dni przyjmowania dopochwowo probiotyku pomoże odbudować prawidłową florę bakteryjną pochwy. Ważne że na chwilę obecną nie mam ani grzybka ani bakterii, bo w wymazie z 26 lipca było ich sporo. Mąż też był na leku przez 7 dni. Także mam nadzieję że będzie dobrze. Jak dziś wyjdzie pozytywny test owu to seksik będzie a najwyżej parę godzin po nim zapodam lactovaginal - rzekomo nie wpływa negatywnie na plemniorki. A jak test owu będzie negatyw to nie będzie seksiku tylko lactovaginal :)
    Powiem Wam, że my z mężem to już prawie 2 miechy bez seksu :( Od czerwcowego poronienia to może z 2 razy był seks :( a potem ta infekcja, potem kuracja 12 dniowa, potem @ teraz też póki co nic nie było. A 5dc i 6dc to miałam taki wzrost libido że szok, tak mi się chciało że łoooo myślałam że do masturbacji dojdzie he he

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2016, 10:50

<3 zem3j48aw2uaagxd.png <3
    <3 zem3wn15b4i4bt7c.png <3

18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze <3
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wvmvw wrote:
    Kobietki a podpowiecie mi chce isc na progesteron i tsh w pobiedzialek/wtorek. Czy moge zrobic jeszcze wyniki na ft3 i ft4 w 20/21 dniu cyklu? Czy wynik nie bedzie falszywy?

wszystkie tarczycowe można robić w każdym dniu cyklu

• wvmvw Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    Śmiałam się do męża że moj cykl miesiaczkowy dzieli sie na własne 3 czesci:) faza rozczarowania, faza walki i faza urojeń;)
    Musze to zapamietac :-D.
    Szatynka dziekuje!!! :-)

ex2bi09kelfb8snq.png
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa właśnie a propo tarczycy. To ja zanim zaszłam w ciąże to TSH miałam na poziomie 0,934 a po poronieniu podskoczyło mi aż do 3,077. A dla planującej ciążę moja endo mówi że odpowiedni poziom to w okolicach 1,00.
    Umówiłam do niej wizytę na 17 sierpnia. A dzień wcześniej poszłam ponownie na badanie TSH i prolaktyny.

Wyniki:
    TSH 1,182 (0,35-4,94)
    Prolaktyna 15,63 (1,2-29,93)

Także TSH samo się po poronieniu unormowało :) bez żadnej zmiany dawki euthyrox :) skoro tak pięknie mi TSH spadło to odwołałam wizytę u endo

• szatynka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    Żadnych skierowań nie musisz mieć :-) mówisz co chcesz,płacisz. Zależy jakie badania, za hormony tarczycowe to tak od 15-25 zl. Zależy, gdzie

w moim labo cennik badań tarczycowych wygląda tak:

TSH 18zł
    FT3 18 zł
    FT4 18zł
    anty-TPO 35zł
    anty-TG 35zł
    powyższe wyniki są jeszcze tego samego dnia do podglądu na necie a do odbioru w wersji papierkowej na drugi dzień od wykonania badania

P/c p.receptorom TSH 60zł (na te badanie czeka się 7-10 dni roboczych)

• wvmvw Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    w moim labo cennik badań tarczycowych wygląda tak:

TSH 18zł
    FT3 18 zł
    FT4 18zł
    anty-TPO 35zł
    anty-TG 35zł
    powyższe wyniki są jeszcze tego samego dnia do podglądu na necie a do odbioru w wersji papierkowej na drugi dzień od wykonania badania

P/c p.receptorom TSH 60zł (na te badanie czeka się 7-10 dni roboczych)
    Strasznie drogo u nas te 3 badania kolo 30-35 zl :-O

ex2bi09kelfb8snq.png
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:

trzymam kciuki & aby @ zabłądziła i nie dotarła do Ciebie

• szatynka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wvmvw wrote:
    Strasznie drogo u nas te 3 badania kolo 30-35 zl :-O

u mnie w mieście są dwa laboratoria ale one mają ten sam cennik
    no i jeszcze laboratorium w szpitalu ale tam to już nie mam pojęcia co do cennika, musiałabym się kiedyś tam przejechać i sprawdzić.

Wiem że drogo ale raz że mam pod nosem labo a dwa że wyniki jeszcze tego samego dnia można na necie sprawdzić

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    trzymam kciuki & aby @ zabłądziła i nie dotarła do Ciebie
    Mam nadzieję:) dzieki temperaturze, nie dopuszczam innej możliwości:)

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze jakbym wiedziała że ten cykl będzie starankowy to w dniu kiedy robiłam TSH i prolaktynę (5dc) to zrobiłabym dodatkowo progesteron, LH i FSH a ja po tym pieczeniu byłam pewna że i ten cykl pójdzie na straty i ominęłam te ostatnie badania ... ehh

• szatynka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    Mam nadzieję:) dzieki temperaturze, nie dopuszczam innej możliwości:)

i takie podejście do sprawy mi się podoba :)

a co do tempki to mam nadzieję że mi jutro spadnie aby mogła później odbić.
    Strasznie się martwię że od 5dc już zaczęły wzrastać i z każdym dniem coraz to wyżej a przecież na owulkę musi być spadek a potem wzrost a u mnie póki co ciągły wzrost ... ajć :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2016, 11:03

• Justyś91 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny
    witam się ze wszystkimi :)
    mam jakieś dobre wieści o zafasolkowanych???
    Kto zapisuje na testowanie???

1acc2e2db1fead547011b00f4ff1292d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś91 wrote:
    hej dziewczyny
    witam się ze wszystkimi :)
    mam jakieś dobre wieści o zafasolkowanych???
    Kto zapisuje na testowanie???

póki co zafasolkwana Lokokoko :)

a listę testujących robi Kim ale że teraz na urlopie to sporadycznie zagląda i co jakiś czas uaktualnia.
    Ja póki co się jeszcze nie zapisuję, zależy to od tego cyklu jak się będę tempki układać i czy będzie test owu pozytywny. Jeśli będzie pozytyw to wtedy zadziałamy z mężem i podam datę testowania

• marciaa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tarczycowe to 20zł za jedno.

Jak ma się wyższe tsh to zajście jest niemożliwe?

• Lokokoko Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:

Ah biedroneczko, a kiedy test?
    Ja wierze, ze bedzie super pozytywnie!!:-*

A jaki kwas foliowy polecacie??

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    U mnie tarczycowe to 20zł za jedno.

Jak ma się wyższe tsh to zajście jest niemożliwe?

Mogą ale nie muszą być utrudnienia w zajściu bądź utrzymaniu ciąży

A jaki Ty masz wynik ?

Oglnie to dzień dobry wam wszystkim :)

‹‹ 2897 2898 2899 2900 2901 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ