Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
magnolia82222 wrote:Bella a jak ja mam cykle 28-29 to w którym dniu iść do ginka i sprawdzić pęcherzyk? w 10dc? Jak pójdę powiedzmy w 10dc i powie że mam pęchęrzyk o jakiejś tam wielkości to moze powiedzieć ze owulacja będzie np. za 2 dni?
magnolia82222 lubi tę wiadomość
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
Bella_Bella wrote:Dzień dobry Kobietki
U mnie temperatura spadła i zaczynam się zastanawiać czy owu byłaa w zeszłym cyklu takie ładne temperatury miałam...
-
Zuza89 wrote:Witam wszystkie starające się
To mój 3-ci cykl starań. Praktycznie od zawsze odczuwam ból (około)owulacyjny, tzn.sam jajnik. Idealnie 11dc, które mam regularnie 25 dni.
Odkąd się staram wydłużył mi się do 26 i 27, pewnie przez stres.
Pierwsze dziecko (chłopiec) udało się, gdy przutulanko było właśnie w dzień, kiedy bolał jajnik. Teraz nie jest już tak łatwo. Opierajac się na pierwszym sukcesie współżylismy 9dc (nie ukrywam że w nadziei na dziewczynkę), ból 11dc z samego rana i nic. W tym miesiacu stosunek był 13 dc, gdyż test 11 dc wieczorem pokazał dwie krechy. Około poludnia noe było ich. Nie wiem, czy dobrze zrobiłam. Czy są jakieś szanse na ciążę?magnolia82222 lubi tę wiadomość
-
LILITH.P wrote:Ja się tak zastanawiam... Owu u mnie mogła być, ale np.jajo może nie domagać i produkuje za mało progesteronu. Aczkolwiek dzisiaj lepiej się wyspalam i inna temp. Co za cyklMama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
Bella_Bella wrote:Dlatego schowam termometr
Ale @ jeszcze nie Masz?
Mógłby ktoś zerknąć na mój wykres i coś podpowiedzieć? -
Hej dziewczyny, u mnie dziwna sytuacja.
Otóż wczoraj rano temp. 36,51 test owu. o 13.00 i 21.00 negatyw. Poszłam spać po 24ej z dość silnym bólem lewego jajnika (tzn. kłucie promieniowanie do pachwiny i uczucie gorąca) ok godz. 2.00 obudziło mnie mega silne kłucie. Coś mnie tknęło i zrobiłam test owu.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a1c1a7fbd967.jpg
to ten na dole ostatni z nocy, jak był jeszcze świeży czyli mokry to ta kreska testowa była mocniejsza, te zdjęcia z rana jak już nieco przesechł.
Rano budzę się o 7.00 mierzę tempkę a tu mega skok z 36,51 na 36,9. Poszłam do toalety a na bieliźnie kilka kropel żywej krwi. Obleciał mnie strach bo nigdy tak w środku cyklu nie miałam. W poprzednim cyklu miałam lekkie plamienie w 11dc (malutko różowego śluzu). Zrobiło mi się gorąco ze strachu co jest grane, podcieram się papierem toaletowym a tam czysto, zero krwi zero różu tylko gęsty biały śluz. Teraz lewy jajnik już nie kuje, jedynie lekko ćmi.
Czy tak może wyglądać owulacja że pojawia się kilka kropel żywej krwi i nagle znika.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 08:10
09.06.2010r. - 💙
18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze
07.06.2017r - 💙 -
Dzezabella wrote:@ nie ma, za to temperatura dzisiaj znowu nisko, i of anulował mi domniemaną owulację, a termin @ wydłużył.
Mógłby ktoś zerknąć na mój wykres i coś podpowiedzieć?Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
szatynka wrote:Hej dziewczyny, u mnie dziwna sytuacja.
Otóż wczoraj rano temp. 36,51 test owu. o 13.00 i 21.00 negatyw. Poszłam spać po 24ej z dość silnym bólem lewego jajnika (tzn. kłucie promieniowanie do pachwiny i uczucie gorąca) ok godz. 2.00 obudziło mnie mega silne kłucie. Coś mnie tknęło i zrobiłam test owu.
to ten ostatni z nocy, jak był jeszcze świeży czyli mokry to ta kreska testowa była mocniejsza, te zdjęcia z rana jak już nieco przesechł.
Rano budzę się o 7.00 mierzę tempkę a tu mega skok z 36,51 na 36,9. Poszłam do toalety a na bieliźnie kilka kropel żywej krwi. Obleciał mnie strach bo nigdy tak w środku cyklu nie miałam. W poprzednim cyklu miałam lekkie plamienie w 11dc (malutko różowego śluzu). Zrobiło mi się gorąco ze strachu co jest grane, podcieram się papierem toaletowym a tam czysto, zero krwi zero różu tylko gęsty biały śluz. Teraz lewy jajnik już nie kuje, jedynie lekko ćmi.
Czy tak może wyglądać owulacja że pojawia się kilka żywej krwi i nagle znika.Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
Kim87 wrote:Może buc że niewydolność ciałka jest. Choć to tylko domysły warto by było zbadać proga 7dpo
badałam w poprzednim cyklu i było ok
także może taki urok tego miesiącajak za m-c coś się będzie dziać podobnego, to znów zrobię badania, bo i tak muszę skontrolować tsh po lekach
-
LILITH.P wrote:badałam w poprzednim cyklu i było ok
także może taki urok tego miesiącajak za m-c coś się będzie dziać podobnego, to znów zrobię badania, bo i tak muszę skontrolować tsh po lekach
jasne warto skontrolować
Może.to ta pogoda na nas działaMama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
Kim87 wrote:Jeżeli temp nisko i owu była.wtedu gdy był test poz to spadek może być na zagniezdzenie. Czekaj i tyle
Czyli kiedy radziłabyś testować? Miałam w planie jutro testem 10 mlU/ml...
szatynka wrote:Hej dziewczyny, u mnie dziwna sytuacja.
to ten na dole ostatni z nocy, jak był jeszcze świeży czyli mokry to ta kreska testowa była mocniejsza, te zdjęcia z rana jak już nieco przesechł.
Czy tak może wyglądać owulacja że pojawia się kilka kropel żywej krwi i nagle znika.
Testuj jeszcze dzisiaj po południu/ wieczorem, sytuacja powinna się nieco wyklarować. Ale moim zdaniem Twoje objawy mogą wskazywać na wystąpienie owulacji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 08:16
-
Kim87 wrote:Szatynka sexuj bo owu za rogiem
dzisiaj to nici z tego bo mój wczoraj poszedł do znajomego i wrócił na podwójnym gazie ... jestem na niego taka zła, że normalnie go uduszę.
Chociaż dobrze że wczoraj przed jego wyjściem zdążyliśmy poseksić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 08:20
Kim87 lubi tę wiadomość
09.06.2010r. - 💙
07.06.2017r - 💙 -
Dzezabella wrote:Testuj jeszcze dzisiaj po południu/ wieczorem, sytuacja powinna się nieco wyklarować. Ale moim zdaniem Twoje objawy mogą wskazywać na wystąpienie owulacji.
został mi jeden test owu, wykorzystam go o godz.13
no i co kochana widzę że tempka odbiłabyle tak dalej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 08:20
09.06.2010r. - 💙
07.06.2017r - 💙 -
szatynka wrote:został mi jeden test owu, wykorzystam o o godz.13
no i co kochana widzę że tempka odbiłabyle tak dalej
Odbiła, ale system mi przesunął @ na później i anulował owulację... Zgłupiałam.
A jajniki i brzuch chce mi już rozerwać -
Dzezabella wrote:Odbiła, ale system mi przesunął @ na później i anulował owulację... Zgłupiałam.
A jajniki i brzuch chce mi już rozerwać
wiesz to tylko program więc nim się nie przejmuj.
Ważne, że tempka odbiła.09.06.2010r. - 💙
07.06.2017r - 💙 -
szatynka wrote:wiesz to tylko program więc nim się nie przejmuj.
Ważne, że tempka odbiła.
Szatynka, niby wiem, bo testy owulacyjne jednak były na +, ale i tak średnio mi się to podoba -
Dzezabella wrote:Szatynka, niby wiem, bo testy owulacyjne jednak były na +, ale i tak średnio mi się to podoba
wielu dziewczynom coś się nie podoba w swoim wykresie a potem na koniec trafiają się zieloności, więc trzymamy kciuki za rośnięcie tempki.Dzezabella lubi tę wiadomość
09.06.2010r. - 💙
07.06.2017r - 💙 -
Zainteresowało mnie, co powiedziała Kim o spadku temperatury podczas implantacji i znalazłam ten wątek: https://ovufriend.pl/forum/w-oczekiwaniu-na-testowanie/spadek-temperatury-a-implantacja,4280.html
Dało mi to tym bardziej do myślenia, że Mój rano stwierdził, że w nocy myślał, że mam gorączkę, taka byłam rozgrzana.Kim87 lubi tę wiadomość