Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzezabella wrote:No właśnie teoretycznie jestem 12 dni po domniemanej owulacji, więc wszystko jest możliwe
Rany i jak tu się nie nakręcać?ciiiii. Nie zapeszaj
Dzezabella lubi tę wiadomość
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
magnolia82222 wrote:Bella a jak ja mam cykle 28-29 to w którym dniu iść do ginka i sprawdzić pęcherzyk? w 10dc? Jak pójdę powiedzmy w 10dc i powie że mam pęchęrzyk o jakiejś tam wielkości to moze powiedzieć ze owulacja będzie np. za 2 dni?
Ja przy 25dniowych cyklach na pierwszą wizytę idę 11dc. Bo u mnie owu wypada 12dc lub później. I przeważnie gin mówi że będzie za dwa dni. Tylko ja na podstawie obserwacji poprzednich cykli wiedziałam kiedy owu się pojawia. Właśnie na podstawie wielkości pęcherzyka lekarz określa kiedy może nastąpić owu. Wydaje mi się ze przy 28 dniowych cyklach to najwcześniej w 11dc powinnaś pójść. A kiedy wypadala Ci owu w ostatnich cyklach?
-
Cherry_Blossom wrote:Hejo
Żyjemy, mamy się dobrze.
Rozsiewam ciążowe witaminki
Jak ten czas leci! Cherry dopiero dzieliłaś się z nami tą cudowną wiadomością a tu już 10 tydzień! Trzymajcie się zdrowoCherry_Blossom lubi tę wiadomość
29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
LILITH.P wrote:Ja się tak zastanawiam... Owu u mnie mogła być, ale np.jajo może nie domagać i produkuje za mało progesteronu. Aczkolwiek dzisiaj lepiej się wyspalam i inna temp. Co za cykl
Ja miałam słabe ciałko żółte ostatnio i nie ładny śluz dlatego sprawdzam progesteron w tym cyklu. Zobaczymy co też dzisiaj doktor wymyśli.
A Ty na pewno masz ładne jajoDlaczego miałoby niedomagac? Trzeba być dobrej myśli
-
szatynka wrote:Hej dziewczyny, u mnie dziwna sytuacja.
Otóż wczoraj rano temp. 36,51 test owu. o 13.00 i 21.00 negatyw. Poszłam spać po 24ej z dość silnym bólem lewego jajnika (tzn. kłucie promieniowanie do pachwiny i uczucie gorąca) ok godz. 2.00 obudziło mnie mega silne kłucie. Coś mnie tknęło i zrobiłam test owu.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a1c1a7fbd967.jpg
to ten na dole ostatni z nocy, jak był jeszcze świeży czyli mokry to ta kreska testowa była mocniejsza, te zdjęcia z rana jak już nieco przesechł.
Rano budzę się o 7.00 mierzę tempkę a tu mega skok z 36,51 na 36,9. Poszłam do toalety a na bieliźnie kilka kropel żywej krwi. Obleciał mnie strach bo nigdy tak w środku cyklu nie miałam. W poprzednim cyklu miałam lekkie plamienie w 11dc (malutko różowego śluzu). Zrobiło mi się gorąco ze strachu co jest grane, podcieram się papierem toaletowym a tam czysto, zero krwi zero różu tylko gęsty biały śluz. Teraz lewy jajnik już nie kuje, jedynie lekko ćmi.
Czy tak może wyglądać owulacja że pojawia się kilka kropel żywej krwi i nagle znika.
Tak Kochana. Po pęknieciu pęcherzyka wydostaje się z niego zawartość, która może podrazniac jajnik.
To owu zapewne była w nocy -
Parsleyek wrote:Jak ten czas leci! Cherry dopiero dzieliłaś się z nami tą cudowną wiadomością a tu już 10 tydzień! Trzymajcie się zdrowo
Jutro nawet 11! A 6.09 prenatalne
W ciąży leci szybko, pamiętam najdłużej trwał okres starańParsleyek lubi tę wiadomość
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
A ja dziewczyny wczoraj... tylko nie smiejcie się ze mnie... założyłam bloga. Dotyczącego przede wszystkim starań... Wymaga jeszcze dopieszczenia więc adresem witryny podzielę się na dniach.
Mam nadzieję że zajrzycie czasemnie chcę spamować więc piszę o tym jedynie na wątku który traktuje jak swój
Miłego dnia!Bella_Bella, Dzezabella, bbee, Katie31, Kim87 lubią tę wiadomość
29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
Bella_Bella wrote:Ja miałam słabe ciałko żółte ostatnio i nie ładny śluz dlatego sprawdzam progesteron w tym cyklu. Zobaczymy co też dzisiaj doktor wymyśli.
A Ty na pewno masz ładne jajoDlaczego miałoby niedomagac? Trzeba być dobrej myśli
zawsze coś się może zmienićchociażby na jeden cykl
śluz to ja w tym cyklu miałam przecudowny
dziwnie ostatnio sypiam, budzę się o 4 i jak wstaję o 7 na mierzenie, to mam za sobą 1h snu, bo z reguły ponownie zasypiam ok.6... a o 4 nie mierzę temp., bo to bez sensu...jest z reguły niższa, no i nie mam podświetlanego termometru, musiałabym zapalić światło, a Mąż śpi... heh... -
Parsleyek wrote:A ja dziewczyny wczoraj... tylko nie smiejcie się ze mnie... założyłam bloga. Dotyczącego przede wszystkim starań... Wymaga jeszcze dopieszczenia więc adresem witryny podzielę się na dniach.
Mam nadzieję że zajrzycie czasemnie chcę spamować więc piszę o tym jedynie na wątku który traktuje jak swój
Miłego dnia!
super
będę czytać -
Hej laski mam stresa pieronowego zaraz idę testowac, okres nie przyszedł jeszcze07.04.2017 Alex 3240 g
249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
22 sierpnia - 2 kreseczki
Aniołek 14.10.2015
-
Bella_Bella wrote:Ja miałam słabe ciałko żółte ostatnio i nie ładny śluz dlatego sprawdzam progesteron w tym cyklu. Zobaczymy co też dzisiaj doktor wymyśli.
ja planuję w przyszły wtorek iść na badanie progesteronu akurat będzie to 8dpo o ile owulka była tej nocy.
W takim razie czekamy na wieści powizytowe.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 10:14
09.06.2010r. - 💙
18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze
07.06.2017r - 💙 -
Cześć dziewczyn kochane
Mam do Was prośbę zerknijcie na mój wykres bo martwią mnie moje temp.
Czułam owulacje ale ovu mi nic nie zaznacza nadal