X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Violet146 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Od wczoraj czekam na @ i na razie nic.. Test oczywiście negatywny. Brzuch zaczął pobolewać od 2 dni coś jak na @ ale chwilami mniej albo całkiem przestaje i tak w kółko. Piersi są też trochę takie inne, nie że bolą ale hmmm ciężkie..?
    Dodam że nigdy mi się @ nie spóźnił, ani podczas antykoncepcji ani przed.
    Owulacja była później niż się spodziewałam 17-18 dc., czyli dnia 14 sierpnia robiłam późnym popołudniem test owulacyjny który był pozytywny, więc w tym dniu było przytulanko. Czyli owulacja była 14-15 sierpnia, dziś jest około 12 dni po ale test negatywny, czy istnieje jeszcze jakaś szansa? Albo jaki może być inny powód braku @.

557ce75d7107a881ae504f8a4118ec67.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja tak na szybko, wyniki progesteronu 17,79 normy:
    - faza folikularna poniżej 0,1 - 0,3 ng/ml
    - faza lutealna 1,2 - 15,9 ng/ml
    - po menopauzie poniżej 0,1 - 0,2 ng/ml

Ciąża:
    I trymestr 2,8-147,3 ng/ml
    II trymestr 22,5 - 95,3 ng/ml
    III trymestr 27,9 - 242,5 ng/ml

Co myślicie?

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:

Ciąża:

Co myślicie?

Groszek???

Bella_Bella lubi tę wiadomość

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia1989 wrote:
    hej,

dziewczyny ja bylam u lekarza starego dziś niestety nic konkretnego się nie dowiedziałam tylko, że wyniki męża są kiepskie a moje AMH akceprotwalne ale niep takie idealne jak powinnam mieć w swoim wieku.

Odpuszczam mierzenie temp itp
    Mąż pójdzie do androloga i sie posupleentuje
    Ja sprawdzę tylko czy mam owulacje w tym cyklu i dalej nie wiem co z nami będzie.
    Może inseminacja, nie wiem...

Trzymajcie się powodzenia wszytkim
    I suplementujie swoich panów od początku starań a jak u was jest owu a przez długii czas nie ma ciąży to zbadajcie panów!
    Buziaki

Misia trzymam za Was kciuki! Może suplementy dla męża wystarczą, by udało się zajść :* Dobrze, że wiesz co może być przeszkodą.

LILITH.P lubi tę wiadomość

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet146 wrote:
    Hej dziewczyny
    Od wczoraj czekam na @ i na razie nic.. Test oczywiście negatywny. Brzuch zaczął pobolewać od 2 dni coś jak na @ ale chwilami mniej albo całkiem przestaje i tak w kółko. Piersi są też trochę takie inne, nie że bolą ale hmmm ciężkie..?
    Owulacja była później niż się spodziewałam 17-18 dc., czyli dnia 14 sierpnia robiłam późnym popołudniem test owulacyjny który był pozytywny, więc w tym dniu było przytulanko. Czyli owulacja była 14-15 sierpnia, dziś jest około 12 dni po ale test negatywny, czy istnieje jeszcze jakaś szansa? Albo jaki może być inny powód braku @.

Faza lutealna trwa około 14 dni, więc może @ za chwilę się zjawi.. :/ choć oczywiście trzymam kciuki, żeby jednak coś innego się tam pojawiło! :* Szansa jest, bo przecież testy nie od razu wszystkim wykrywają. A wiesz ile dni zwykle u Ciebie trwa faza od owulacji?

l22nkrhmpu973w26.png
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:

Ciąża:

Co myślicie?

Może groszek?
    Temperatury też piękne więc trzymam kciuki

• Parsleyek Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:

Ciąża:

Co myślicie?

W tamtym cyklu badałam progesteron i też był niby ponad normę. Ciąży nie było. Mój gin mi powiedział, że czym wyższy wynik tym lepszy i to po prostu oznacza że owu się odbyła. Groszek z tego niestety nie powstał.

Ale trzymam kciuki za Ciebie! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2016, 16:34

l22nkrhmpu973w26.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet146 wrote:
    Hej dziewczyny

Mnie @ nigdy się nie spóźniały, dopóki nie zaczęliśmy się starać :D ot, taki psikus losu ;)
    Jeśli owulacja się przesunęła, @ też. Najlepiej poczekać 2 dni i albo @ przyjdzie (tfu, tfu), albo zrobić test ciążowy

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    Groszek???

Bardzo bym chciała :) <3
    Oby to były prorocze słowa :D

Tylko jestem teraz w trakcie przeprowadzki, staram się nie nosić ciężkich rzeczy, mam nadzieję że jeśli coś tam się zagniezdzilo to jest bezpieczne.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    W tamtym cyklu badałam progesteron i też był niby ponad normę. Ciąży nie było. Mój gin mi powiedział, że czym wyższy wynik tym lepszy i to po prostu oznacza że owu się odbyła. Groszek z tego niestety nie powstał.

Sam fakt tego, że owu była bardzo mnie cieszy :) Jeśli będzie gratisik to super :) Jeśli nie to wiem, że owu jest na pewno i będziemy walczyć dalej.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Violet146 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    Mnie @ nigdy się nie spóźniały, dopóki nie zaczęliśmy się starać :D ot, taki psikus losu ;)
    Jeśli owulacja się przesunęła, @ też. Najlepiej poczekać 2 dni i albo @ przyjdzie (tfu, tfu), albo zrobić test ciążowy

Nawet nie wiedziałam, że jeśli owulacja się przesunela to okres tez..dodam jeszcze że szyjka macicy dalej utrzymuje się b.wysoko i delikatnie wygięte w stronę tyłu, a na bieliźnie zauważyłam odrobinę białego śluzu..Najgorzej być w takiej nie świadomości- czekam dalej...

557ce75d7107a881ae504f8a4118ec67.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Bardzo bym chciała :) <3
    Oby to były prorocze słowa :D

Tylko jestem teraz w trakcie przeprowadzki, staram się nie nosić ciężkich rzeczy, mam nadzieję że jeśli coś tam się zagniezdzilo to jest bezpieczne.

Zazdroszczę własnego M ;) i życzę żebyście się wprowadzili już we trójkę :* <3

l22nkrhmpu973w26.png
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ależ cisza :)
    ja kochane mykam, coś mnie już sen męczy do tego boli mnie pod prawą łopatką i to od samego rana, przez co mam ograniczone ruchy ręką. Pewnie mnie przewiało.
    Dobranoc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2016, 21:24

09.06.2010r. - 💙

18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze <3

07.06.2017r - 💙
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet146 wrote:
    Hej dziewczyny
    Szansa jest zawsze czasem testy są neg i juz. Okres przesuwa się choćby dlatego że tyle o tym myślisz :)

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dojechałam do Belgii. :) od pon wracam na forum :)

Bella_Bella, bita_smietana lubią tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:

Ciąża:

Co myślicie?
    Życzę góra i jest ciekawie ale nie nastwiaj się. Progesteron skacze. Może akurat pobierali kiedy był skok. Oby oczywiście nie :) trzymam kciuki

3jgxflw1867zd36k.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Życzę góra i jest ciekawie ale nie nastwiaj się. Progesteron skacze. Może akurat pobierali kiedy był skok. Oby oczywiście nie :) trzymam kciuki

A ja już robię sobie nadzieję :(

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • wvmvw Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:

U mnie ostatnio wynik ponad 21 ale chyba czekam na @. Dzien dobry wszystkim.

ex2bi09kelfb8snq.png
  • Dzezabella Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane!
    Pięknej niedzieli! :*

Wczoraj spędziłam cały dzień na zmianę w łóżku i na kanapie, tak mnie brzuch boli, że nie umiem się wyprostować. W nocy aż się budziłam z bólu :/
    Dzisiaj siedzę 12h w pracy i do brzucha doszła zgaga, jest super.
    U mnie 36dc, temperatura robi co chce, od pięciu dni biorę tą cholerną dopochwową luteinę na wywołanie i na @ nadal nic nie wskazuje :/
    Postanowiłam, że 8 dnia brania luteiny nasikam jeszcze raz na test, bo gin powiedział, że mam ją brać 7-10dni i jeszcze w trakcie brania powinno pojawić się plamienie, a tu dupa... :/

22.06.2017 - dwie kreseczki
    11.07.2017 - serduszko <3

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wvmvw, może jednak groszek? :)
    Dzezabella, nasikaj, wszystko jest możliwe.

U mnie tempka się utrzymuje. Nie wiem czy nie robi mi za dużej nadziei..Jutro powinna być @.
    Właśnie wstałam po weselu. Nic nie piłam a czuje się jakbym sama pół litra wypiła. Nie picie łatwe nie było, co chwile ktoś mi zaglądał do szklanki, kuzynka męża z drugiej strony stołu krzyczała "widziałam, że tam tylko wody sobie nalałaś". Zaraz się szykuję na poprawiny.

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
‹‹ 2967 2968 2969 2970 2971 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ