Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny
Od wczoraj czekam na @ i na razie nic.. Test oczywiście negatywny. Brzuch zaczął pobolewać od 2 dni coś jak na @ ale chwilami mniej albo całkiem przestaje i tak w kółko. Piersi są też trochę takie inne, nie że bolą ale hmmm ciężkie..?
Dodam że nigdy mi się @ nie spóźnił, ani podczas antykoncepcji ani przed.
Owulacja była później niż się spodziewałam 17-18 dc., czyli dnia 14 sierpnia robiłam późnym popołudniem test owulacyjny który był pozytywny, więc w tym dniu było przytulanko. Czyli owulacja była 14-15 sierpnia, dziś jest około 12 dni po ale test negatywny, czy istnieje jeszcze jakaś szansa? Albo jaki może być inny powód braku @.
-
Kochane ja tak na szybko, wyniki progesteronu 17,79 normy:
- faza folikularna poniżej 0,1 - 0,3 ng/ml
- faza lutealna 1,2 - 15,9 ng/ml
- po menopauzie poniżej 0,1 - 0,2 ng/ml
Ciąża:
I trymestr 2,8-147,3 ng/ml
II trymestr 22,5 - 95,3 ng/ml
III trymestr 27,9 - 242,5 ng/ml
Co myślicie? -
Bella_Bella wrote:Kochane ja tak na szybko, wyniki progesteronu 17,79 normy:
Ciąża:
Co myślicie?
Groszek???Bella_Bella lubi tę wiadomość
-
misia1989 wrote:hej,
dziewczyny ja bylam u lekarza starego dziś niestety nic konkretnego się nie dowiedziałam tylko, że wyniki męża są kiepskie a moje AMH akceprotwalne ale niep takie idealne jak powinnam mieć w swoim wieku.
Odpuszczam mierzenie temp itp
Mąż pójdzie do androloga i sie posupleentuje
Ja sprawdzę tylko czy mam owulacje w tym cyklu i dalej nie wiem co z nami będzie.
Może inseminacja, nie wiem...
Trzymajcie się powodzenia wszytkim
I suplementujie swoich panów od początku starań a jak u was jest owu a przez długii czas nie ma ciąży to zbadajcie panów!
Buziaki
Misia trzymam za Was kciuki! Może suplementy dla męża wystarczą, by udało się zajść :* Dobrze, że wiesz co może być przeszkodą.LILITH.P lubi tę wiadomość
29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
Violet146 wrote:Hej dziewczyny
Od wczoraj czekam na @ i na razie nic.. Test oczywiście negatywny. Brzuch zaczął pobolewać od 2 dni coś jak na @ ale chwilami mniej albo całkiem przestaje i tak w kółko. Piersi są też trochę takie inne, nie że bolą ale hmmm ciężkie..?
Owulacja była później niż się spodziewałam 17-18 dc., czyli dnia 14 sierpnia robiłam późnym popołudniem test owulacyjny który był pozytywny, więc w tym dniu było przytulanko. Czyli owulacja była 14-15 sierpnia, dziś jest około 12 dni po ale test negatywny, czy istnieje jeszcze jakaś szansa? Albo jaki może być inny powód braku @.
Faza lutealna trwa około 14 dni, więc może @ za chwilę się zjawi..choć oczywiście trzymam kciuki, żeby jednak coś innego się tam pojawiło! :* Szansa jest, bo przecież testy nie od razu wszystkim wykrywają. A wiesz ile dni zwykle u Ciebie trwa faza od owulacji?
Ciąża:
Co myślicie?
Może groszek?
Temperatury też piękne więc trzymam kciukiBella_Bella lubi tę wiadomość
-
Ciąża:
Co myślicie?
W tamtym cyklu badałam progesteron i też był niby ponad normę. Ciąży nie było. Mój gin mi powiedział, że czym wyższy wynik tym lepszy i to po prostu oznacza że owu się odbyła. Groszek z tego niestety nie powstał.
Ale trzymam kciuki za Ciebie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2016, 16:34
Mnie @ nigdy się nie spóźniały, dopóki nie zaczęliśmy się staraćot, taki psikus losu
Jeśli owulacja się przesunęła, @ też. Najlepiej poczekać 2 dni i albo @ przyjdzie (tfu, tfu), albo zrobić test ciążowy -
Parsleyek wrote:W tamtym cyklu badałam progesteron i też był niby ponad normę. Ciąży nie było. Mój gin mi powiedział, że czym wyższy wynik tym lepszy i to po prostu oznacza że owu się odbyła. Groszek z tego niestety nie powstał.
Ale trzymam kciuki za Ciebie!
Sam fakt tego, że owu była bardzo mnie cieszyJeśli będzie gratisik to super
Jeśli nie to wiem, że owu jest na pewno i będziemy walczyć dalej.
-
LILITH.P wrote:Mnie @ nigdy się nie spóźniały, dopóki nie zaczęliśmy się starać
ot, taki psikus losu
Jeśli owulacja się przesunęła, @ też. Najlepiej poczekać 2 dni i albo @ przyjdzie (tfu, tfu), albo zrobić test ciążowy
Nawet nie wiedziałam, że jeśli owulacja się przesunela to okres tez..dodam jeszcze że szyjka macicy dalej utrzymuje się b.wysoko i delikatnie wygięte w stronę tyłu, a na bieliźnie zauważyłam odrobinę białego śluzu..Najgorzej być w takiej nie świadomości- czekam dalej... -
Bella_Bella wrote:Bardzo bym chciała
Oby to były prorocze słowa
Tylko jestem teraz w trakcie przeprowadzki, staram się nie nosić ciężkich rzeczy, mam nadzieję że jeśli coś tam się zagniezdzilo to jest bezpieczne.
Zazdroszczę własnego Mi życzę żebyście się wprowadzili już we trójkę :*
Bella_Bella lubi tę wiadomość
ależ cisza
ja kochane mykam, coś mnie już sen męczy do tego boli mnie pod prawą łopatką i to od samego rana, przez co mam ograniczone ruchy ręką. Pewnie mnie przewiało.
Dobranoc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2016, 21:24
09.06.2010r. - 💙
18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze
07.06.2017r - 💙 -
Owulacja była później niż się spodziewałam 17-18 dc., czyli dnia 14 sierpnia robiłam późnym popołudniem test owulacyjny który był pozytywny, więc w tym dniu było przytulanko. Czyli owulacja była 14-15 sierpnia, dziś jest około 12 dni po ale test negatywny, czy istnieje jeszcze jakaś szansa? Albo jaki może być inny powód braku @.Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
Ciąża:
Co myślicie?trzymam kciuki
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
Parsleyek wrote:W tamtym cyklu badałam progesteron i też był niby ponad normę. Ciąży nie było. Mój gin mi powiedział, że czym wyższy wynik tym lepszy i to po prostu oznacza że owu się odbyła. Groszek z tego niestety nie powstał.
Ale trzymam kciuki za Ciebie! -
Cześć kochane!
Pięknej niedzieli! :*
Wczoraj spędziłam cały dzień na zmianę w łóżku i na kanapie, tak mnie brzuch boli, że nie umiem się wyprostować. W nocy aż się budziłam z bólu
Dzisiaj siedzę 12h w pracy i do brzucha doszła zgaga, jest super.
U mnie 36dc, temperatura robi co chce, od pięciu dni biorę tą cholerną dopochwową luteinę na wywołanie i na @ nadal nic nie wskazuje
Postanowiłam, że 8 dnia brania luteiny nasikam jeszcze raz na test, bo gin powiedział, że mam ją brać 7-10dni i jeszcze w trakcie brania powinno pojawić się plamienie, a tu dupa... -
Wvmvw, może jednak groszek?
Dzezabella, nasikaj, wszystko jest możliwe.
U mnie tempka się utrzymuje. Nie wiem czy nie robi mi za dużej nadziei..Jutro powinna być @.
Właśnie wstałam po weselu. Nic nie piłam a czuje się jakbym sama pół litra wypiła. Nie picie łatwe nie było, co chwile ktoś mi zaglądał do szklanki, kuzynka męża z drugiej strony stołu krzyczała "widziałam, że tam tylko wody sobie nalałaś". Zaraz się szykuję na poprawiny.