X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • bbee Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    hej z tym of to cyrki . mi w tym cyklu całkowicie system świruje albo owu nie może się zdecydować i będzie bezowulacyjny, pierwsze of wyznaczył dzień owu na 9dc śluz jak białko jaja, bardzo mocny ból jajnika to by się zgadzało , ale kilka dni później przestawił mi na 11 dc no ale że testy wychodziły negatywne to kontynuowałam testowanie i co 14dc pozytywny , 15 dc praktycznie tylko ciut jaśniejsza kreska niż w 14 czy jakby negatywny, najlepsze to że mimo zaznaczenia pozytywnego testu owu system nie przesunął mi owu na 14dc jak na razie możecie luknąć na mój wykres ? z góry dziękuję . pierwszy raz mi się tak stało że mi tak przesuwa

może za parę dni znów przesunąć, zależy jak się temp potoczą, jeśli jutro temp skoczy to może przesunie na 14 dzień. Jak ja patrzę na wykres to niewiele z niego potrafię odczytać, bo się słabo znam. Może to kwestia śluzu, prędzej uznał rozciągliwy za owulacyjny niż wodnisty?

czarnulka24 lubi tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja wlasnie ogarnelam dom i popijam mleko :D taka ochota mnie naszla:) W nocy spac nie moglam. Jajniki nie daja o sobie zapomniec a w nocy to juz w szczegolnosci dawaly mi sie we znaki. Cycki dalej bola a teraz lewy jajnik szaleje.. I tak na zmiane. Mam nadzieje ze to dobrze wrozy ;)

[link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n73fj0vc6bo.png[/link]
    Nasze serduszko Hania <3
  • bbee Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza:) wrote:
    A idź Pan w uj.. z tym wszystkim :p
    Będzie co ma być :p
    Inaczej człowiek ocipieje :D

Chyba zaczne medytować....
    Ooooooooom.... oooooooooooom.... ooooooom.. :D

składam pranie i też medytuję ;) kosiarka za oknem mi wtóruje wrrr wrrrruuu wrr wrr rrrr...

Kim87, Bella_Bella lubią tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    składam pranie i też medytuję ;) kosiarka za oknem mi wtóruje wrrr wrrrruuu wrr wrr rrrr...

:D

• Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    hej z tym of to cyrki . mi w tym cyklu całkowicie system świruje albo owu nie może się zdecydować i będzie bezowulacyjny, pierwsze of wyznaczył dzień owu na 9dc śluz jak białko jaja, bardzo mocny ból jajnika to by się zgadzało , ale kilka dni później przestawił mi na 11 dc no ale że testy wychodziły negatywne to kontynuowałam testowanie i co 14dc pozytywny , 15 dc praktycznie tylko ciut jaśniejsza kreska niż w 14 czy jakby negatywny, najlepsze to że mimo zaznaczenia pozytywnego testu owu system nie przesunął mi owu na 14dc jak na razie możecie luknąć na mój wykres ? z góry dziękuję . pierwszy raz mi się tak stało że mi tak przesuwa

Nie miałaś jeszcze skoku temperatury po tym pozytywnym teście, dlatego nie ma podstaw żeby przesunął. To tylko program, nie sugeruj się nim tak do końca :)

bbee, czarnulka24 lubią tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    może za parę dni znów przesunąć, zależy jak się temp potoczą, jeśli jutro temp skoczy to może przesunie na 14 dzień. Jak ja patrzę na wykres to niewiele z niego potrafię odczytać, bo się słabo znam. Może to kwestia śluzu, prędzej uznał rozciągliwy za owulacyjny niż wodnisty?

no właśnie zobaczę jutro jaka temp chyba dziś kupie nowy termometr może on coś świruje ,, czasem zmierzę temp jak się przebudzę a później poleżę i niby np po 1h taka sama ... a jak nie to w następnym cyklu pójdę zbadać progesteron może on jest za niski i nie ma wyraźnego skoku ..przed łyżeczkowaniem nie miałam problemów z niczym ale w II ciąży dostałam duphason i długo brałam może teraz mój organizm nie chce sam go produkować???
    według testu owu wyszła w 14 dc i też mnie bolały jajniki i ból jak na miesiączkę tylko delikatny , wczoraj ból jak na miesiączkę i jajników, dziś czuje jajnik ?? dziś 16dc czyżby owu nie przyszła w tym 14??? sama nie wiem zostało mi czekać

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Nie miałaś jeszcze skoku temperatury po tym pozytywnym teście, dlatego nie ma podstaw żeby przesunął. To tylko program, nie sugeruj się nim tak do końca :)

właśnie wiem ale zawsze miałam wyraźny skok i w ogóle śluz się zgrywał z owu pierwszy cykl po poronieniu miał 24 dc owu wykryta w 11 a test owu pozytywny w 10 . wcześniej zawsze tak właśnie miałam że jak był test to na drugi dzień niby owu z tym że owu miałam zawsze 13-14 dc. a pierwszy cykl po poro poronieniu to masakra niby w I fazie temp jak zawsze ale jak już jest owu i po niej to właśnie już jest inaczej niż zawsze ..ostatnio bardzo niskie temp w II fazie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2016, 10:50

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • bbee Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    właśnie wiem ale zawsze miałam wyraźny skok i w ogóle śluz się zgrywał z owu pierwszy cykl po poronieniu miał 24 dc owu wykryta w 11 a test owu pozytywny w 10 . wcześniej zawsze tak właśnie miałam . a pierwszy cykl po poro poronieniu to masakra niby w I fazie temp jak zawsze ale jak już jest owu i po niej to właśnie już jest inaczej niż zawsze ..ostatnio bardzo niskie temp w II fazie
    kochana, dwa razy do roku może się zdarzyć cykl bezowulacyjny, skoro się różni od innych cykli, to może to właśnie ten bezowulacyjny się trafił?

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A idź Pan w uj.. z tym wszystkim :p
    Będzie co ma być :p
    Inaczej człowiek ocipieje :D

Chyba zaczne medytować....
    Ooooooooom.... oooooooooooom.... ooooooom.. :D

Haha - mam to samo :D
    W pracy mmie wqr...
    Zaczynamy medytacje :D
    oooooooooooommmmmmmmm :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2016, 10:52

bita_smietana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/be13de52587e.jpg

misiaq, Pączek, bita_smietana, Dzezabella, Bella_Bella lubią tę wiadomość

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    Własnie własnie co u Eveli ?
    A czy ja dobrze widziałam wczesniej - Bita śmietana to nasz ptak ?
    Taaaaak

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S@ti wrote:
    Ale magnez do ovu czy cały cykl
    Cały cykl Wiesiek tylko do owu.

3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flamingo zafasolkowana <3 :)

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flamingo zafasolkowana <3 :)
    Ciiiii na razie bo czekamy na wyniki 3 bety

3jgxflw1867zd36k.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    kochana, dwa razy do roku może się zdarzyć cykl bezowulacyjny, skoro się różni od innych cykli, to może to właśnie ten bezowulacyjny się trafił?
    no własnie ale poprzedni też był taki dziwny ;( odkąd miałam łyżeczkowanie no nic czekam na @ bo pewnie nic z tego cyklu ;/

07.06.2019 synek

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Ciiiii na razie bo czekamy na wyniki 3 bety
    Będzie super :) czuje to !!!

• Kim87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    Generalnie płaski wykres. Objawy typu bóle mogą wystąpić nawetgdy owu nie ma

czarnulka24 lubi tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie super :) czuje to !!!
    Kuzwa musi być do 3 razy sztuka co nie ? :)

3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Kuzwa musi być do 3 razy sztuka co nie ? :)
    Właśnie tak ! :) &&&&&

Kim87, bita_smietana lubią tę wiadomość

• bbee Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mierzyłam teraz temperaturę sobie (wiem, że w ciągu dnia to już mało wymierne), chciałam sprawdzić czy faktycznie spada temp. ale jest powyżej 37, więc chyba rano się wychłodziłam, że pokazało sporo niższą. Przynajmniej mam taką nadzieję. Szkoda, że nie obserwowałam poprzedniego cyklu, bo tak nie wiem kiedy przed @ mi spada tempka, czy jak juz przyjdzie @. Na pewno temperaturę mam niższą w ciągu dnia normalnie (zanim zaczęłam starania), w ogóle pierwszy raz mi się zdarzają w cyklu tak wysokie temperatury (nieważne czy w ciągu dnia czy rano), zawsze miałam tak wahającą się 36,3-36,8.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2016, 11:05

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
‹‹ 2976 2977 2978 2979 2980 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ