X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    Ja się chyba za słabo na tym znam :) Ale program oznacza ovu według następnych wyższych temperatur, a to niekoniecznie tak musiało być, szczególnie, że nie masz codziennie temperatur mierzonych, spadek mógł być wtedy kiedy nie mierzyłaś temp i wtedy ovu mogła być wcześniej.

A no to jak owu mogła być wcześniej wtedy kiedy nie mierzyłam temp to już w tym miesiącu jest po zawodach

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jajcory z sob na niedz w nocy ostro nawalaly.. zastanawialam sie czy to owu.. zagniezdzenie czy jaki czort :p ale teraz dalej sie tam kotłuja tylko mniej bolesnie...
    Starość nie radość ;P

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczynki mega dawno mnie z Wami nie było.
    Dzisiaj trapi mnie na maxa pytanie- może ktoś wie i pomoże...
    Spóźnia mi się okres..
    W piątek robiłam test i był biały- wydawało mi się momentami pod światło, że może coś widzę, ale raczej to moja wyobraźnia była. Włożyłam go w kalendarz w pracy. Dzisiaj przyszłam i mam 2 kreski. Ta druga mega cieniutka, ale bez wyginania i cudowania, po prostu jest, widoczna.
    Czy mogę mieć nadzieję, czy po prostu takie coś może się pojawić na teście jak poleży mimo braku ciąży? Jestem strasznie zestresowana, przerażona po prostu. Narobiłam sobie wielkiej nadziei, boję się potwornie zawodu.

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Spóźnia mi się okres..
    W piątek robiłam test i był biały- wydawało mi się momentami pod światło, że może coś widzę, ale raczej to moja wyobraźnia była. Włożyłam go w kalendarz w pracy. Dzisiaj przyszłam i mam 2 kreski. Ta druga mega cieniutka, ale bez wyginania i cudowania, po prostu jest, widoczna.
    Czy mogę mieć nadzieję, czy po prostu takie coś może się pojawić na teście jak poleży mimo braku ciąży? Jestem strasznie zestresowana, przerażona po prostu. Narobiłam sobie wielkiej nadziei, boję się potwornie zawodu.

Kasiek siknij dzisiaj na inny i bedziesz miała odp :)

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    A no to jak owu mogła być wcześniej wtedy kiedy nie mierzyłam temp to już w tym miesiącu jest po zawodach

temp. nie jest jedynym wyznacznikiem owu - szczyt śluzu, po nim może być owulacja, a pamiętam, że po którymś bieganiu zdziwiła Cię ilość śluzu, ból jajników, samopoczucie, itp. Nie ma się co nastawiać negatywnie, bo of to tylko system, bazujący na temp,mający jakiś zakodowany algorytm, a człowiek to człowiek ;)

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Spóźnia mi się okres..

Heej <3
    Sikaj jutro rano :D

• Pączek Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    temp. nie jest jedynym wyznacznikiem owu - szczyt śluzu, po nim może być owulacja, a pamiętam, że po którymś bieganiu zdziwiła Cię ilość śluzu, ból jajników, samopoczucie, itp. Nie ma się co nastawiać negatywnie, bo of to tylko system, bazujący na temp,mający jakiś zakodowany algorytm, a człowiek to człowiek ;)

Tak tak było dużo po bieganiu ale <3 nie było :( tylko kilka dni później więc uznaje że ten miesiąc poszeeeeedł i trzeba czekać na kolejny

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    Nie robie sobie nadziei bo to później kończy się jak zawsze :/
    Może powinnyście spojrzeć ja mój wykres i ocenic
    Dla mnie owu 14dc

Pączek lubi tę wiadomość

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    Hej

Kochana - Ajm sorry - niechcący usunęłam zaproszenie - wysłałam Ci jeszcze raz :D

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Spóźnia mi się okres..
    Kasia na dwoje babka wrożyła u mnie tak było i byłam w ciąży. Ale wiesz po jakimś czasie test może po prostu się utlenić

Zołza:), Pączek lubią tę wiadomość

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1eff15429b9c.gif

Bocian sypnij no paroma dla nas :D

Pączek, Parsleyek, Kim87, Bella_Bella, Dzezabella, daga_00 lubią tę wiadomość

• Pączek Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Dla mnie owu 14dc

Patrzac na mój wykres też mi się po cichu wydawało że 13 może 14 dzień a tu dziś jak mi walnęło 12 i przesunęło @ z 27 na 24 dzien to zdziwienie było

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2016, 09:50

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Spóźnia mi się okres..

Siknij na testa i dowiesz się prawdy!!

Ja niestety miałam taką sytuację, że dzień po testowaniu, test mi się odbarwił i była 2 kreska, ale...nie spóźniała mi się miesiączka, więc mam nadzieję, że u Ciebie będzie zupełnie inaczej!!

Zołza:) lubi tę wiadomość

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra może ja być coś popracowała wreszcie :D
    Udaje się w krzaki na troche :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2016, 09:51

Kim87 lubi tę wiadomość

• Parsleyek Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    Dziewczynki luknijcie na mój wykres, OF wyznaczył mi owulację na 15dc ale ja myślę że była wcześniej, a Wy jak myślicie?
    Cykle mam regularne 26 dni (czasem 25, 27).

Ja się zbieram i idę na targ

Patrząc na sam wykres - skok temperatury wydawałoby się, że of dobrze wyznaczył owulację. Ale może Twoje odczucia śluzu czy bólu jajników wskazują, że wcześniej, więc i tak mogło być.
    Cieszę się, że mogłaś wznowić starania i owulka się pojawiła. Trzymam kciuki! :)

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    Patrzac na mój wykres też mi się po cichu wydawało że 13 może 14 dzień a tu dziś jak mi walnęło 12 i przesunęło @ z 27 na 24 dzien to zdziwienie było

Jak jutro wpiszesz znów wysoką temperaturę to powinno Ci przesunąć owulację. Mi kiedyś tak ze 3 dni przesuwało ;)

l22nkrhmpu973w26.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to właściwie jest z tymi jajnikami?

Bolą na .. owulke ? po owulce ? Na zagniezdzenie ? Na okres? ;P
    Kurna... bo się gubie powoli :P

• MMadziula Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Spóźnia mi się okres..
    Kasia może idź na betę , będziesz miała 100 % pewności co w trawie piszczy ;-)

3BDap2.png
    04.01 - serduszko <3
    Synek Bartuś <3
    oar8dqk3g1y2zosd.png
    19 tc - 260 g
    20 tc - 346 g
    27 tc - 1045 g
    31 tc - 1758 g
    34 tc - 2508 g
    37 tc - 2850 g
    39 tc - 3650 g
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza:) wrote:
    Jak to właściwie jest z tymi jajnikami?

Bolą na .. owulke ? po owulce ? Na zagniezdzenie ? Na okres? ;P
    Kurna... bo się gubie powoli :P

Dobre pytanie ;)

l22nkrhmpu973w26.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Dobre pytanie ;)

Co nie? :D

‹‹ 2974 2975 2976 2977 2978 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ