X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Zołza często kobiety mają takie same objawy na @ i na fasolka. Nie ma okresu - jest nadzieja:D

Dziewczyny ja tak samo, zależy kto zachodzi w ciąże. Bratowa powiedziała, że będą się starać o drugie i byłabym zła jakby zaszła pierwsza. Wiem, że to złe, ale odczuwam jakąś wewnętrzną rywalizację. :(
    Jak u Was czytam, że są pozytywne testy to się bardzo cieszę. Łezki w oku stają, szczególnie jak to po długiej walce. Uważam, że każda z nas zasługuje bardzo na te dwie kreski i pozytywny przebieg ciąży. Chciałabym jednak też już je zobaczyć za kilka dni, ale co ja mogę zrobić? Ja zrobiłam wszystko co mogłam, reszta zależy od góry. :)

Nie ma @ jest nadzieja - ok :D

dobuska lubi tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    Super :) wszystkie objawy o tym świadczyły :) a jednak coś jest w tym goleniu nóg :P he he sprawdzony sposób na potwierdzenie ciąży :P opatentujemy ;)
    obie miałyście suche i podrażnione nogi po goleniu?
    Ja wczoraj wywaliłam prawie nową maszynkę, bo takie miałam podrażnienia:D:D

• Violet146 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:

Ciekawe to, jak już mi się uda- to przetestuje to hehe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 10:16

557ce75d7107a881ae504f8a4118ec67.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powinni dodać do ovu wykresu nowy objaw - suche nogi podczas golenia :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 10:37

dobuska, Zołza:), daga_00 lubią tę wiadomość

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • stokrotka666 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    Super :) wszystkie objawy o tym świadczyły :) a jednak coś jest w tym goleniu nóg :P he he sprawdzony sposób na potwierdzenie ciąży :P opatentujemy ;)
    o co chodzi z tym goleniem nog?????

0d1yqqmzw64bbzm4.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka666 wrote:
    Dziewczyny zauważyły ze nowym objawem ciąży są podrazniania i suche po goleniu girki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 10:50

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to chciałabym powiedzieć ze moja macica robi mnie w konia. Pisałam ze mam grudki to jak tylko do gin się zapisałam to postanowiła ze grudek więcej nie wydali. Jest spokój. No nic pójdę na cytologie juz 2 lata nie miałam robione

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 10:52

3jgxflw1867zd36k.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka666 wrote:

pisałam o tym wczoraj, ale nie chce mi się szukać postu ;) chodzi o to, że już w pierwszej ciąży tak miałam (jeszcze przed testowaniem) aż do rozwiązania, że po goleniu nóg miałam tak jakbym sobie po nich tarką przejechała, niby nie pozacinane ale takie mini ranki gdzieniegdzie mi się robiły, nogi całe piekły, nawet po zabalsamowaniu, teraz też jeszcze przed testem zauważyłam, że mi się nogi dziwnie wrażliwe zrobiły, znowu efekt tarki ;) Czytałam kiedyś o tym, że tak często jest w ciąży, a czemu? nie wiem.

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Ja mialam bardzo podrazniome nogi po goleniu, teraz zreszta tez i juz nie moge sie doczekac kiedy bedzie zimno zeby spodnie dlugie ubierac bo teraz golenie sie to masakra jakas ;/

[link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n73fj0vc6bo.png[/link]
    Nasze serduszko Hania <3
  • bbee Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem czy z pianką też tak pieką nogi, ja zazwyczaj goliłam po prostu na mokro, albo z żelem, bo pianek nie lubię.

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    pisałam o tym wczoraj, ale nie chce mi się szukać postu ;) chodzi o to, że już w pierwszej ciąży tak miałam (jeszcze przed testowaniem) aż do rozwiązania, że po goleniu nóg miałam tak jakbym sobie po nich tarką przejechała, niby nie pozacinane ale takie mini ranki gdzieniegdzie mi się robiły, nogi całe piekły, nawet po zabalsamowaniu, teraz też jeszcze przed testem zauważyłam, że mi się nogi dziwnie wrażliwe zrobiły, znowu efekt tarki ;) Czytałam kiedyś o tym, że tak często jest w ciąży, a czemu? nie wiem.
    Hit wiosny, bo ja mam tak samo, ale póki co wezmę to żartobliwie jako objaw, ale nie na poważnie:D
    Dzisiaj zobaczę czy po nowej maszynce jest tak samo.

Kim87 lubi tę wiadomość

• stokrotka666 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha ha tez tak mialam ostatnio ze wydepilowalam nogi i nawet nie zauwazylam ze mam tak jakbym je na sucho golila:) co dziwne po kremie depilujacym ostatnio mi dlugo nie wyrastaly a teraz tak jak normalnie po goleniu maszynka, 3 dni i juz krzaki:/ strasznie to irytujace:/

0d1yqqmzw64bbzm4.png
  • emidomi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    popiszę i ja trochę , jak to mówią w kupie raźniej :))

5 cykl starań, bez leków, od aktualnego cyklu zaczynam z testami owulacyjnymi. Nigdy nie sądziłam ,że będę musiała starać się o dzidziusia. Mam już dwie córki przy których nie wiedziałam co to jest owulacja, temperatura i serduszkowanie wg kalendarza. Ale jak to mówią ,, się już nie ma 18 lat ,, :))) Skończyłam 30 lat , staram się o trzeciego dzidziusia.

Kim87, daga_00 lubią tę wiadomość

31 lat,
    Aktualnie w trzeciej ciazy
    TSH 3,07
    Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
    Dwie córeczki <3
    14.02.2017 HSG jajowody drożne :-)
  • czarnulka24 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    nie wiem, jak to jest, ale ja na początku jak zaczęłam myśleć o dziecku strasznie się spinałam...jak mi znajoma powiedziała, że jest w ciąży, to się popłakałam z rozpaczy, że jej już się udało, itp.

teraz mam lekkie ukłucie zazdrości i mija mi w ciągu minutki

Młoda ma za soba 9cs, a ma 19 lat, moje 31 wymagają też nieco czasu. Ja w sumie dosyć cierpliwa jestem i... jest ok :)

Myślę, że każda z nas coś czuję w środku może to nie jest do końca zazdrość... ja czuję tylko takie coś w środku '' typu ooo jak jej fajnie że jest w ciąży ) też bym tak chciała .. oczywiście cieszę się że komuś się udało .. tym bardziej jak ma za sobą już kilka cykli ..

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    nie wiem, jak to jest, ale ja na początku jak zaczęłam myśleć o dziecku strasznie się spinałam...jak mi znajoma powiedziała, że jest w ciąży, to się popłakałam z rozpaczy, że jej już się udało, itp.

teraz mam lekkie ukłucie zazdrości i mija mi w ciągu minutki

Młoda ma za soba 9cs, a ma 19 lat, moje 31 wymagają też nieco czasu. Ja w sumie dosyć cierpliwa jestem i... jest ok :)
    Kochana ja mam problemy z jajnikami:/ i boje sie ze nie donosze tej ciazy :( jak poszlam do gina to mi od razu powiedzial ze te jajniki sie nie nadaja do niczego... W sumie powiedzial ze jeden jest jeszcze taki w miare ale to nie wiadomo czy uda mi sie zajsc :/ a jednak sie udalo i boje sie troche

Nasze serduszko Hania <3
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emidomi wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    popiszę i ja trochę , jak to mówią w kupie raźniej :))

5 cykl starań, bez leków, od aktualnego cyklu zaczynam z testami owulacyjnymi. Nigdy nie sądziłam ,że będę musiała starać się o dzidziusia. Mam już dwie córki przy których nie wiedziałam co to jest owulacja, temperatura i serduszkowanie wg kalendarza. Ale jak to mówią ,, się już nie ma 18 lat ,, :))) Skończyłam 30 lat , staram się o trzeciego dzidziusia.
    WItaj w naszym gronie!:)
    Mam nadzieję, że szybko się Tobie uda!:)

• dobuska Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda19 wrote:
    Kochana ja mam problemy z jajnikami:/ i boje sie ze nie donosze tej ciazy :( jak poszlam do gina to mi od razu powiedzial ze te jajniki sie nie nadaja do niczego... W sumie powiedzial ze jeden jest jeszcze taki w miare ale to nie wiadomo czy uda mi sie zajsc :/ a jednak sie udalo i boje sie troche
    Nie myśl tak! Jeżeli się boisz o maleństwo to koniecznie szybko do lekarza, może wspomoże Cię lekami, ale absolutnie nie myśl w ten sposób i nie wywołuj wilka z lasu!:):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 11:10

• Młoda19 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Nie myśl tak! Jeżeli się boisz o maleństwo to koniecznie szybko do lekarza, może wspomoże Cię lekami, ale absolutnie nie myśl w ten sposób i nie wywołuj wilka z lasu!:):)
    Mam zamiar pojsc do gina w nastepnym tygodniu bo wczesniej nie ma wolnych miejsc :/

Nasze serduszko Hania <3
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zazdrości to ja mam tak, że ciesze sie wraz z Wami jak widzę u kogoś dwie kreseczki i przez sekunde jest takie ,, jak ja bym chciala tez moc dodac tu zdjecie dwoch kreseczek". Ale gorzej jest jak dowiem sie, ze w ciaze zaszedl ktos ze znajomych, jest z tego faktu potwornie niezadowolony.... Tu jest nie tylko zazdrosc ale i poczucie niesprawiedliwości... Ale ucze sie z tym zyc:*

czarnulka24 lubi tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie obrazicie sie jak zostane z Wami? Tak sie do Was przywiazalam ze nie chce sie juz przenosic na inny watek :)

dobuska, bbee, daga_00 lubią tę wiadomość

Nasze serduszko Hania <3
‹‹ 3031 3032 3033 3034 3035 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ