Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Bella_Bella wrote:Kobietki, chce iść jutro na bete, ją jednak trzeba powtórzyć po 48h. Nie mam możliwość na zrobienie badania w tej samej placówce, pierwsze zrobię najprawdopodobniej w lux medzie a drugie w punkcie pobrań Diagnostyki. Jednak z tego co się orientuje to lux med też wysyła swoje próbki do badania do Diagnostyki. Czy w takim razie wynik będzie miarodajny? Mimo że inne miejsce poboru krwi ale laboratorium teoretycznie takie samo? Jeszcze jedno pytanko, czy mam iść na czczo? Czy to nie ma znaczenia przy tym badaniu?
Bella_Bella lubi tę wiadomość
31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne -
ewa231 wrote:Nie do roboty a na zwolnienie leć i się relaksować- odpoczywać!!!
ale robię głównie w domu (nie mogłam znaleźć pracy, w której nie musiałabym większość weekendów i popołudniówek robić, moja córka mamy by nie widziała). Więc jeszcze do świąt BN przemęczę
-
Bella_Bella wrote:Marcia jasnowidz
Przepowiadaj tutaj dalej
Bella czy każdy może zobaczyć twój wykres? Chętnie bym spojrzała jak wygląda szczęśliwy cykl31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne -
ewa231 wrote:Jakbym mogła to bym dała porządkowego kopniaka, ale nie mogę dlatego grzecznie mówię... Będzie ok nie myśl trzymamy wszystkie kciuki
i czekamy na środę rano!!
a kop ile wlezie, przyda mi się to.ewa231 lubi tę wiadomość
09.06.2010r. - 💙
18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze
07.06.2017r - 💙 -
Parsleyek wrote:Temperatura pięknie skoczyła..
Teraz tylko trzeba cierpliwości, wytrwałości i pozytywnych myśli - mimo wszystko! :*
oj ale skąd brać tą cierpliwość.
Jak ja bym chciała mieć ten Wasz LWD.
No nic jeśli się teraz nie uda to chyba pójdę na urlop od forum, bo czytanie o staraniach, ciążach wcale nie pomaga mi w tym LWD. Im bliżej @ tym bardziej się spinam a to niczemu nie służy.
Do tego zaczęłam odczuwać pieczenie szanownej. Zero podejrzanych upławów, tylko pieczenie ehh i skąd skoro od ponad miesiąca dzień w dzień biorę doustnie kobiecy probiotyk PROVAG + dopochwowo co parę dni Lactovaginal albo InVag. Ręce i cycki opadają. A co do cycków to boli jeden prawypo boku i w środku. Wymacałam go porządnie ale nic niepokojącego w nim nie wyczułam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2016, 18:56
09.06.2010r. - 💙
07.06.2017r - 💙 -
Kim87 wrote:Lepiej w tym samym bo w różnych placowkach mogą mieć różne odczynniki.
jestem tego samego zdania co Kim
witaj emidomiWiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2016, 18:58
emidomi lubi tę wiadomość
09.06.2010r. - 💙
07.06.2017r - 💙 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ewa231 wrote:Trzymam kciuki będzie dobrze zobaczysz
czekam ze zniecierpliwieniem do środy jak na swoj test.
w takim razie trzymaj mocno
tak patrzę na swój wykres i jeśli zaznaczyłam na wykresie śluz rozciągliwy w 9dci 10dc to OF owulację wyznaczył na 12dc a jak dziś na chwilę skasowałam ten śluz z wykresu to OF owulkę zmienił mi na 15dc. Wiem że to tylko program i nie powinnam się nim sugerować ale teraz się zastanawiam kiedy faktycznie mogło dojść do owulki.
dzień dobry/dobry wieczór zołzaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2016, 19:28
09.06.2010r. - 💙
07.06.2017r - 💙 -
emidomi wrote:Nie musisz być na czczo. O każdej porze dnia można robić betę. Tylko z tego co wiem to laboratorium powinno być to samo kochana.
Zrobię w tym samymtrochę się najezdze ale będę miała pewność co do wyników.
emidomi lubi tę wiadomość
-
bry wieczór zołza.
dla mnie zły w sumie. @ dalej nie ma, a to oznacza, że moje urojenia rosną z każdą godziną. szlak mnie zaraz trafi.Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Bella_Bella wrote:A ile dni się spóźnia @?
trzy dni, a raczej się nie spóźnia, no max 1 dzień w jedną albo drugą. testy negatywne. wg ovu friend 12dpo, wg mnie 14 dpo....
jutro będzie 31 dc, kiedy normalnie mam 26-27.
czułam się na @ od wtorku, nie przyszedł, a teraz to już w ogóle się nie czuje. poza lekkim płaczkiem żadnych objawów czegokolwiek.Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Bella_Bella wrote:Kobietki, chce iść jutro na bete, ją jednak trzeba powtórzyć po 48h. Nie mam możliwość na zrobienie badania w tej samej placówce, pierwsze zrobię najprawdopodobniej w lux medzie a drugie w punkcie pobrań Diagnostyki. Jednak z tego co się orientuje to lux med też wysyła swoje próbki do badania do Diagnostyki. Czy w takim razie wynik będzie miarodajny? Mimo że inne miejsce poboru krwi ale laboratorium teoretycznie takie samo? Jeszcze jedno pytanko, czy mam iść na czczo? Czy to nie ma znaczenia przy tym badaniu?
Bella z Luxmedu wszystko jedzie do diagnostyki. Nie sądzę aby aż tak wyniki mogły by się różnić, aby zaburzyć procentowy przyrost bety. A nie możesz zrobić dwóch w luxmedzie? Może lekarz da Ci skierowanie na dwa badania.
Ja ostatnio jestem bardzo zadowolona z Luxmedu. W piątek po 17 do nich dzwoniłam i powiedziałam o tym moim niepokojącym krwawieniu, to oni bardzo poważnie do tego podeszli, od razu konsultacja telefoniczna z konsultantem medycznym i wizyta na sobotę. Wcześniej miałam mieszane uczucia co do nich, ale w takich momentach bardzo się to docenia. Gdzie ja by się tułała w piątek wieczór lub w sobotę...a z nerwów chyba bym zeszła...