X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Siedzę w poczekalni i powtarzam sobie jak powiedzieć po ang sluz szyjkowy :-)

Trzymam kciuki! <3

Ja w końcu znalazłam jakiegoś lekarza i umówiłam się dziś na 21:30... mam nadzieje, że nie zasnę w poczekalni ;)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Trzymam kciuki! <3

Ja w końcu znalazłam jakiegoś lekarza i umówiłam się dziś na 21:30... mam nadzieje, że nie zasnę w poczekalni ;)
    Brawo ty. To też trzymam kciuki. Niech Ci da lutka

Bella_Bella lubi tę wiadomość

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś91 wrote:
    Kochana może po prostu powinnaś na jakiś czas odpuścić i wrzucić na luz
    Każda z nas chciała by zaplanować zajście w ciąże i żeby nie było najmniejszych schodków na drodze do szczęścia
    Moja babcia kiedyś powiedziała że dzieci przychodzą na świat wtedy kiedy one chcą a nie wtedy kiedy my tego chcemy i że im dłużej na coś w życiu czekamy tym bardziej to doceniamy i wiemy że na pewno jesteśmy na to przygotowani

Wiem że dopada Cie flustracja i mieszją się już zmysły ale może to ten monent kiedy wato powiedzieć sobie stop chola chola i na jakiś czas yciszyć ten temat
    Kochana życzę ci spokoju i odnalezienia samej iebie w tym ciężkim czasie
    Pisz o wszystkim śmiało
    wspieram :) <3

Szczerze mówiąc, to w ostatnim czasie ta myśl o dziecku jakoś tak się ode mnie oddala. Teraz chcę się skupić na sobie, na swoim samopoczuciu i na swoim zdrowiu, które po prostu niszczę. Chcę się doprowadzić do ładu, a później zobaczę.

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polać jej wody mineralnej :-) dobrze gada

3jgxflw1867zd36k.png
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    Ania :* :*
    Ja od wczoraj myślę o Tobie - co tam się dzieje
    Widziałam wczoraj posta - ściskałam cieplutko - dziś jeszcze cieplej !
    <3 <3 <3
    A myślałaś może żeby się gdzieś urwac na mini urlop ? Nawet na jakiś taki przedłużony weekend ? Tak żeby się oderwać na trochę od spraw codziennych - to pomaga

Mam wrażenie że tymi wszystkimi cudownymi lekami zbijającymi lub podnoszącymi hormony po prostu robię sobie krzywdę. Ciężko mi, bo się źle czuję i fizycznie, ale przede wszystkim psychicznie...Wściekam się na męża, a on tylko chce pomóc :( Ja znam to uczucie, lata temu przechodziłam to samo z tarczycą. W środę idę do endo, zobaczę co mi powie, jeśli nic mądrego, to muszę szukać szczęścia gdzie indziej. Albo zwyczajnie odstawię wszystkie leki (poza tarczycą) rzucam wszystkie diety i wypinam się na wszystko!

Kim87, Szaron, daga_00, Violet146, misiaq lubią tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Siedzę w poczekalni i powtarzam sobie jak powiedzieć po ang sluz szyjkowy :-)

Kim powodzenia na wizycie!

Kim87 lubi tę wiadomość

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Trzymam kciuki! <3

Czekamy na dobre wieści po :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 17:03

Bella_Bella lubi tę wiadomość

l22nkrhmpu973w26.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po i powiedziała ze nic mi nie jest ze czasem coś takiego po owu występuje :-)

Parsleyek, daga_00, Zołza:) lubią tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Jestem po i powiedziała ze nic mi nie jest ze czasem coś takiego po owu występuje :-)

A coś więcejCi powiedziała o endo szyjce albo co? ;)

• Szaron Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ - jestem z Krakowa, miałam ping-pong od ginekologa do endokrynologa, aż poszłam do lekarza dwóch specjalizacji i wszystko jest teraz ok. Chodzę do dr Tomasza Berezy, jest też jeszcze dr Tomasz Milewicz, też gin-endo i bardzo dobry.
    Serio te dwie specjalizacje u lekarza robią różnicę, bo ma zarówno obcykane tematy hormonalne jak i ginekologiczne oraz je obie się przenikają. Diagnoza jest kompletna i leczenie ze sobą powiązane.
    Pamiętam jak ginekolog mi kiedyś rozłożył ręce przy wyniku TSH 4,0 "bo to przecież norma"(!); oraz jak endokrynolog niewiele o PCOS umiał mi powiedzieć, poza tym że ten testosteron jakoś za wysoki.

marciaa- włosy przy PCOS rosną pojedyncze grubsze, czarne i długie np na podbródku, na rękach, przedramionach, brzuchu, itp. Tzw "damski wąsik" może stać się nagle kruczoczarny i grubaśny :P z baczki też mogą porastać też na twarzy dużo bardziej. To jest hirsutyzm, czyli właśnie wywołany męskimi hormonami większy porost włosów u kobiet. Nie miałam tego w jakiś straszny sposób, ale w moim szczycie testosteronu miałam jednak problem z pojedynczymi włoskami na np ramionach i podbródku. Brrrr. Poczucie kobiecości spada o 100 punktów :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 17:21

tb7382c324e9cpbx.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś w temacie ciąży, do pooglądania ;)

http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/najlepszy-wiek-na-zajscie-w-pierwsza-ciaze-to,210788.html

l22nkrhmpu973w26.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    A coś więcejCi powiedziała o endo szyjce albo co? ;)
    Badała mi szyjke usg nie robiła. Nic więcej nie powiedział . Tyle że czysto jest ładnie

3jgxflw1867zd36k.png
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szaron wrote:
    AniaŁ - jestem z Krakowa, miałam ping-pong od ginekologa do endokrynologa, aż poszłam do lekarza dwóch specjalizacji i wszystko jest teraz ok. Chodzę do dr Tomasza Berezy, jest też jeszcze dr Tomasz Milewicz, też gin-endo i bardzo dobry.
    Serio te dwie specjalizacje u lekarza robią różnicę, bo ma zarówno obcykane tematy hormonalne jak i ginekologiczne oraz je obie się przenikają. Diagnoza jest kompletna i leczenie ze sobą powiązane.
    Pamiętam jak ginekolog mi kiedyś rozłożył ręce przy wyniku TSH 4,0 "bo to przecież norma"(!); oraz jak endokrynolog niewiele o PCOS umiał mi powiedzieć, poza tym że ten testosteron jakoś za wysoki.

Szaron ja też jestem z Krakowa :) a możesz mi powiedzieć ile Ci lekarze biorą za wizytę? Ja na razie chodzę osobno do endo i osobno do gina.

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Mam wrażenie że tymi wszystkimi cudownymi lekami zbijającymi lub podnoszącymi hormony po prostu robię sobie krzywdę. Ciężko mi, bo się źle czuję i fizycznie, ale przede wszystkim psychicznie...Wściekam się na męża, a on tylko chce pomóc :( Ja znam to uczucie, lata temu przechodziłam to samo z tarczycą. W środę idę do endo, zobaczę co mi powie, jeśli nic mądrego, to muszę szukać szczęścia gdzie indziej. Albo zwyczajnie odstawię wszystkie leki (poza tarczycą) rzucam wszystkie diety i wypinam się na wszystko!
    Trzymam kciuki za wizytę ! Bedzie dobrze !

AniaŁ123 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Badała mi szyjke usg nie robiła. Nic więcej nie powiedział . Tyle że czysto jest ładnie
    A to Ty nie chciałaś usg czy lekarka tak zadecydowała?

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    A to Ty nie chciałaś usg czy lekarka tak zadecydowała?
    Ja usg miałam robione 3 tyg temu. Tez specjalnie nie domagałam się bo nie mam.już tego badania refundowanego. Skoro szyjka nie jest zaaogniona to nie będę się na siłę badać. Psiocha czysta to najważniejsze . Sluz książkowy jak ocenila

3jgxflw1867zd36k.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz po. Nie ma żadnej torbieli. Owulacja bedzie za okolo tydzien z prawego jajnika(kurde jednak da sie je rozroznic) ph 4,5 mowil ze ok. W srodku czysto. Mamy sie starac:)

Kim87, Bella_Bella, Pączek, misiaq lubią tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    Ja tez juz po. Nie ma żadnej torbieli. Owulacja bedzie za okolo tydzien z prawego jajnika(kurde jednak da sie je rozroznic) ph 4,5 mowil ze ok. W srodku czysto. Mamy sie starac:)

Super że wszystko dobrze! W takim razie powoli trzeba zabierać się do pracy ;) :)

l22nkrhmpu973w26.png
  • Szaron Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Szaron ja też jestem z Krakowa :) a możesz mi powiedzieć ile Ci lekarze biorą za wizytę? Ja na razie chodzę osobno do endo i osobno do gina.

Wizyta z USG u Tomasza Berezy (centrum medyczne 3Bell Opławski na Ruczaju) kosztuje 150 zł, bez USG bodajże 120zł; u T. Milewicza (Sadowa 9) też w tej okolicy cenowej. Tak czy inaczej wychodzi taniej niż osobno do gina i osobno do endo :)

tb7382c324e9cpbx.png
  • stokrotka666 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny co najlepiej wypic na mdlosci:(

0d1yqqmzw64bbzm4.png
‹‹ 3074 3075 3076 3077 3078 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ