Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Bella_Bella wrote:Trzymam kciuki!
Ja w końcu znalazłam jakiegoś lekarza i umówiłam się dziś na 21:30... mam nadzieje, że nie zasnę w poczekalniBella_Bella lubi tę wiadomość
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
Justyś91 wrote:Kochana może po prostu powinnaś na jakiś czas odpuścić i wrzucić na luz
Każda z nas chciała by zaplanować zajście w ciąże i żeby nie było najmniejszych schodków na drodze do szczęścia
Moja babcia kiedyś powiedziała że dzieci przychodzą na świat wtedy kiedy one chcą a nie wtedy kiedy my tego chcemy i że im dłużej na coś w życiu czekamy tym bardziej to doceniamy i wiemy że na pewno jesteśmy na to przygotowani
Wiem że dopada Cie flustracja i mieszją się już zmysły ale może to ten monent kiedy wato powiedzieć sobie stop chola chola i na jakiś czas yciszyć ten temat
Kochana życzę ci spokoju i odnalezienia samej iebie w tym ciężkim czasie
Pisz o wszystkim śmiało
wspieram
Szczerze mówiąc, to w ostatnim czasie ta myśl o dziecku jakoś tak się ode mnie oddala. Teraz chcę się skupić na sobie, na swoim samopoczuciu i na swoim zdrowiu, które po prostu niszczę. Chcę się doprowadzić do ładu, a później zobaczę. -
Pączek wrote:Ania :* :*
Ja od wczoraj myślę o Tobie - co tam się dzieje
Widziałam wczoraj posta - ściskałam cieplutko - dziś jeszcze cieplej !
A myślałaś może żeby się gdzieś urwac na mini urlop ? Nawet na jakiś taki przedłużony weekend ? Tak żeby się oderwać na trochę od spraw codziennych - to pomaga
Mam wrażenie że tymi wszystkimi cudownymi lekami zbijającymi lub podnoszącymi hormony po prostu robię sobie krzywdę. Ciężko mi, bo się źle czuję i fizycznie, ale przede wszystkim psychicznie...Wściekam się na męża, a on tylko chce pomócJa znam to uczucie, lata temu przechodziłam to samo z tarczycą. W środę idę do endo, zobaczę co mi powie, jeśli nic mądrego, to muszę szukać szczęścia gdzie indziej. Albo zwyczajnie odstawię wszystkie leki (poza tarczycą) rzucam wszystkie diety i wypinam się na wszystko!
Kim87, Szaron, daga_00, Violet146, misiaq lubią tę wiadomość
-
Kim87 wrote:Siedzę w poczekalni i powtarzam sobie jak powiedzieć po ang sluz szyjkowy
Kim powodzenia na wizycie!Kim87 lubi tę wiadomość
29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
Bella_Bella wrote:Trzymam kciuki!
Ja w końcu znalazłam jakiegoś lekarza i umówiłam się dziś na 21:30... mam nadzieje, że nie zasnę w poczekalni
Czekamy na dobre wieści po :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 17:03
Bella_Bella lubi tę wiadomość
29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
nick nieaktualny
-
AniaŁ - jestem z Krakowa, miałam ping-pong od ginekologa do endokrynologa, aż poszłam do lekarza dwóch specjalizacji i wszystko jest teraz ok. Chodzę do dr Tomasza Berezy, jest też jeszcze dr Tomasz Milewicz, też gin-endo i bardzo dobry.
Serio te dwie specjalizacje u lekarza robią różnicę, bo ma zarówno obcykane tematy hormonalne jak i ginekologiczne oraz je obie się przenikają. Diagnoza jest kompletna i leczenie ze sobą powiązane.
Pamiętam jak ginekolog mi kiedyś rozłożył ręce przy wyniku TSH 4,0 "bo to przecież norma"(!); oraz jak endokrynolog niewiele o PCOS umiał mi powiedzieć, poza tym że ten testosteron jakoś za wysoki.
marciaa- włosy przy PCOS rosną pojedyncze grubsze, czarne i długie np na podbródku, na rękach, przedramionach, brzuchu, itp. Tzw "damski wąsik" może stać się nagle kruczoczarny i grubaśnyz baczki też mogą porastać też na twarzy dużo bardziej. To jest hirsutyzm, czyli właśnie wywołany męskimi hormonami większy porost włosów u kobiet. Nie miałam tego w jakiś straszny sposób, ale w moim szczycie testosteronu miałam jednak problem z pojedynczymi włoskami na np ramionach i podbródku. Brrrr. Poczucie kobiecości spada o 100 punktów
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 17:21
-
Coś w temacie ciąży, do pooglądania
http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/najlepszy-wiek-na-zajscie-w-pierwsza-ciaze-to,210788.html29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
Szaron wrote:AniaŁ - jestem z Krakowa, miałam ping-pong od ginekologa do endokrynologa, aż poszłam do lekarza dwóch specjalizacji i wszystko jest teraz ok. Chodzę do dr Tomasza Berezy, jest też jeszcze dr Tomasz Milewicz, też gin-endo i bardzo dobry.
Serio te dwie specjalizacje u lekarza robią różnicę, bo ma zarówno obcykane tematy hormonalne jak i ginekologiczne oraz je obie się przenikają. Diagnoza jest kompletna i leczenie ze sobą powiązane.
Pamiętam jak ginekolog mi kiedyś rozłożył ręce przy wyniku TSH 4,0 "bo to przecież norma"(!); oraz jak endokrynolog niewiele o PCOS umiał mi powiedzieć, poza tym że ten testosteron jakoś za wysoki.
Szaron ja też jestem z Krakowaa możesz mi powiedzieć ile Ci lekarze biorą za wizytę? Ja na razie chodzę osobno do endo i osobno do gina.
-
AniaŁ123 wrote:Mam wrażenie że tymi wszystkimi cudownymi lekami zbijającymi lub podnoszącymi hormony po prostu robię sobie krzywdę. Ciężko mi, bo się źle czuję i fizycznie, ale przede wszystkim psychicznie...Wściekam się na męża, a on tylko chce pomóc
Ja znam to uczucie, lata temu przechodziłam to samo z tarczycą. W środę idę do endo, zobaczę co mi powie, jeśli nic mądrego, to muszę szukać szczęścia gdzie indziej. Albo zwyczajnie odstawię wszystkie leki (poza tarczycą) rzucam wszystkie diety i wypinam się na wszystko!
AniaŁ123 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Judi22 wrote:A to Ty nie chciałaś usg czy lekarka tak zadecydowała?Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
Ja tez juz po. Nie ma żadnej torbieli. Owulacja bedzie za okolo tydzien z prawego jajnika(kurde jednak da sie je rozroznic) ph 4,5 mowil ze ok. W srodku czysto. Mamy sie starac:)
Kim87, Bella_Bella, Pączek, misiaq lubią tę wiadomość
19Biedroneczka91 wrote:Ja tez juz po. Nie ma żadnej torbieli. Owulacja bedzie za okolo tydzien z prawego jajnika(kurde jednak da sie je rozroznic) ph 4,5 mowil ze ok. W srodku czysto. Mamy sie starac:)
Super że wszystko dobrze! W takim razie powoli trzeba zabierać się do pracy29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
AniaŁ123 wrote:Szaron ja też jestem z Krakowa
a możesz mi powiedzieć ile Ci lekarze biorą za wizytę? Ja na razie chodzę osobno do endo i osobno do gina.
Wizyta z USG u Tomasza Berezy (centrum medyczne 3Bell Opławski na Ruczaju) kosztuje 150 zł, bez USG bodajże 120zł; u T. Milewicza (Sadowa 9) też w tej okolicy cenowej. Tak czy inaczej wychodzi taniej niż osobno do gina i osobno do endo