X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • kokolina Znajoma

Wysłany: 7 września 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, to znowu ja, nie wiem czy mnie kojarzycie ale pisałam tutaj o sobie i swoim pozytywnym teście owulacyjnym po owulacji! U mnie 2 dni spóźnienia a @ ani śladu za to dzieją się CYRKI!
    Opowiem Wam moją historię bo nie mam z kim o tym porozmawiać.
    Wczoraj z pracy dostałam skierowanie na badanie okresowe, udałam się do lekarza medycyny pracy a ten kazał mi zrobić wyniki m.in. rtg! Powiedziałam mu, że nie zrobię rtg bo podejrzewam u siebie bardzo wczesną ciążę. Na co lekarz przytachał do swojego gabinetu aparat usg i zrobił mi je. Gratulował, powiedział, że widzi zagnieżdżony zarodek, pokazywał mi go (to jakby czarna mała dziura w macicy)! Kazał lecieć na bete, uprzedził też żę może być za wcześnie na wytwarzanie się hormonu hcg. Beta ujemna, testy negatywne. 13 dni od ostatniego stosunku i owulacji - potwierdzonej. Czy to możliwe, że zarodek się zagnieździł a nie zaczął produkować hcg? To chyba jakieś nienormalne, jest już 13 dni po a beta 0,10. Czy możliwe, że urośnie?

• stokrotka666 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-0

0d1yqqmzw64bbzm4.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kokolina wrote:
    Hej dziewczyny, to znowu ja, nie wiem czy mnie kojarzycie ale pisałam tutaj o sobie i swoim pozytywnym teście owulacyjnym po owulacji! U mnie 2 dni spóźnienia a @ ani śladu za to dzieją się CYRKI!
    Opowiem Wam moją historię bo nie mam z kim o tym porozmawiać.
    Wczoraj z pracy dostałam skierowanie na badanie okresowe, udałam się do lekarza medycyny pracy a ten kazał mi zrobić wyniki m.in. rtg! Powiedziałam mu, że nie zrobię rtg bo podejrzewam u siebie bardzo wczesną ciążę. Na co lekarz przytachał do swojego gabinetu aparat usg i zrobił mi je. Gratulował, powiedział, że widzi zagnieżdżony zarodek, pokazywał mi go (to jakby czarna mała dziura w macicy)! Kazał lecieć na bete, uprzedził też żę może być za wcześnie na wytwarzanie się hormonu hcg. Beta ujemna, testy negatywne. 13 dni od ostatniego stosunku i owulacji - potwierdzonej. Czy to możliwe, że zarodek się zagnieździł a nie zaczął produkować hcg? To chyba jakieś nienormalne, jest już 13 dni po a beta 0,10. Czy możliwe, że urośnie?
    Wydaje mi się że powinna jakas beta wyjść śle nie wiem powtórz za kilka dni

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • kokolina Znajoma

Wysłany: 7 września 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak pragnę tego maluszka, a tu taki cios i to od lekarza? Jak zobaczyłam wynik bety to jak by mi ktoś w mordę dał. Na moje rozumowanie beta powinna w tych dniach być już conajmniej podwyższona. Niepotrzebna nadzieja? Płacz i rozczarowanie! A co z zarodkiem? Co ten pajac widział na tym usg?

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widział cień co świadczyć może też o ciąży ale skór beta ujemna to może dobrze się nie zagniezdzilo. Może też być tak że coś mu się przewidzialo. Może usg kiepskie . Nie wiem trudno mi gdybać. Kiedy okres planowo masz dostać

3jgxflw1867zd36k.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kokolina wrote:
    Tak pragnę tego maluszka, a tu taki cios i to od lekarza? Jak zobaczyłam wynik bety to jak by mi ktoś w mordę dał. Na moje rozumowanie beta powinna w tych dniach być już conajmniej podwyższona. Niepotrzebna nadzieja? Płacz i rozczarowanie! A co z zarodkiem? Co ten pajac widział na tym usg?
    Nie wiem co innego mogl zobaczyc. Poczekaj ze dwa trzy dni i zrob test. Pomylki w laboratorium sie zdarzaja. Powiedzcie mi prosze kochane, bol jajnika przed owulacja oznacza ze pecherzyki rosna:)?

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    Nie wiem co innego mogl zobaczyc. Poczekaj ze dwa trzy dni i zrob test. Pomylki w laboratorium sie zdarzaja. Powiedzcie mi prosze kochane, bol jajnika przed owulacja oznacza ze pecherzyki rosna:)?
    Nie wiem czy że rosną wiem ze na owu. Ból jest spowodowany płynem który się zbiera w okolicy owu. Niektóre czują przed niektóre w trakcie niektóre po

3jgxflw1867zd36k.png
  • kokolina Znajoma

Wysłany: 7 września 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ powinna być wczoraj!

Dodam tylko, że słabo się czuję. Tak jak bym miała gorączkę albo podwyższoną temperaturę. Oczywiście chcąc to sprawdzić okazało się, że wszystkie termometry (mam ich w domu 3!!!) straciły baterie! Nie wierzę, chyba jakiś pech mnie dopadł inaczej nie mogę tego sobie wytłumaczyć!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 10:30

Wysłany: 7 września 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Nie wiem czy że rosną wiem ze na owu. Ból jest spowodowany płynem który się zbiera w okolicy owu. Niektóre czują przed niektóre w trakcie niektóre po
    Mam nadzieje ze organizm nie zrobi mnie w konia i owulacja bedzie:) znaczy jeszcze troszke do niej;)

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Josephine Ekspertka

Wysłany: 7 września 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    kokolina wrote:
    @ powinna być wczoraj!

Może być również i tak że pomylił "jajeczko" z zarodkiem, może miałaś jednak późną owulację.

11.10.2018 Naprotechnologia
    IO | Nietolerancje pokarmowe |Niedoczynność tarczycy | Hashimoto
    "Jeśli myślisz, że nic nie możesz zmienić - zmień myślenie! "
  • Josephine Ekspertka

Wysłany: 7 września 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    Mam nadzieje ze organizm nie zrobi mnie w konia i owulacja bedzie:) znaczy jeszcze troszke do niej;)

Też mam bóle jajników i nieraz jest taki z nienacka bardziej jak skurcz :o
    Nie wiem czy to w związku ze zbliżajacymi się dniami płodnymi bo nie wiem czy kiedykolwiek miałam owulację :/ nigdy nawet nie miałam śluzu płodnego (tak myślę- bo nigdy nie był wodnisty czy rozciągliwy)
    Zaczełam leczyć chorą tarczycę i mam nadzieję, że te bóle i skurcze oznaczją, że wszystko się "budzi" ;)

Wysłany: 7 września 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Josephine wrote:
    Też mam bóle jajników i nieraz jest taki z nienacka bardziej jak skurcz :o
    Nie wiem czy to w związku ze zbliżajacymi się dniami płodnymi bo nie wiem czy kiedykolwiek miałam owulację :/ nigdy nawet nie miałam śluzu płodnego (tak myślę- bo nigdy nie był wodnisty czy rozciągliwy)
    Zaczełam leczyć chorą tarczycę i mam nadzieję, że te bóle i skurcze oznaczją, że wszystko się "budzi" ;)
    Ooo a teraz sie pojawia plodny:) super:* nie u mnie raczej owulacja zawsze byla. Chyba... Ale teraz po porodzie organizm jeszcze swirowal. Ten cykl jednak wydaje sie byc normalny. Mam nadzieje ze obie bedziemy mialy owocne owulacje:)

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Josephine Ekspertka

Wysłany: 7 września 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    Ooo a teraz sie pojawia plodny:) super:* nie u mnie raczej owulacja zawsze byla. Chyba... Ale teraz po porodzie organizm jeszcze swirowal. Ten cykl jednak wydaje sie byc normalny. Mam nadzieje ze obie bedziemy mialy owocne owulacje:)
    No nie ukrywam, że wiąże spore nadzieje z tym cyklem tylko wątpliwości mam sporo bo TSH zamiast spaść to mi urosło z 3,7 do 4,45 ":/

Edit: jedynie objawy choroby jakby zniknęły bo czuje się lepiej i włosy mi już tak nei wypadają :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 10:50

• sandrula Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kokolina wrote:
    @ powinna być wczoraj!

Dodam tylko, że słabo się czuję. Tak jak bym miała gorączkę albo podwyższoną temperaturę. Oczywiście chcąc to sprawdzić okazało się, że wszystkie termometry (mam ich w domu 3!!!) straciły baterie! Nie wierzę, chyba jakiś pech mnie dopadł inaczej nie mogę tego sobie wytłumaczyć!

U mnie testy pozytywne wyszły dopiero po 5 dniach od spodziewanej miesiaczki :) i to jeszcze na pierwszym byla ledwo zauwazalna druga kreska :) teraz ciąża o tydzien młodsza bo owu zwyczajnie była później :) trzymam kciuki oby to był groszek!!:)

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • kokolina Znajoma

Wysłany: 7 września 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrula to bardzo pocieszające, dające nadzieję, dzięki. Oby tak było :)

• Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny odebrałam wyniki drugiej bety.
    Pierwsza - 88,38
    Druga po 48h - 144,34
    Wzrost o około 64%

Dobrze?

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • kokolina Znajoma

Wysłany: 7 września 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dobrze, tylko pozazdrościć, gratulacje!

Bella_Bella lubi tę wiadomość

• sandrula Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kokolina wrote:
    sandrula to bardzo pocieszające, dające nadzieję, dzięki. Oby tak było :)

Staraj się myslec pozytywnie :) ale też za bardzo sie nie nakręcaj zeby potem nie bylo zbyt duzego rozczarowania :)
    Ja widzac tą slaba kreche nie nastawialam sie na ciaze, tak na prawde nie dochodziło to do mnie ze w koncu sie udalo. Dopiero po wizycie u gin i jego gratulacjach cieszyłam sie ciąża :)

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3

Wysłany: 7 września 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Cześć Dziewczyny odebrałam wyniki drugiej bety.
    Pierwsza - 88,38
    Druga po 48h - 144,34
    Wzrost o około 64%

Dobrze?
    Pięknie kochana:* jak ja sie ciesze, ze Ci sie udalo:*:*

Bella_Bella lubi tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    Pięknie kochana:* jak ja sie ciesze, ze Ci sie udalo:*:*

<3
    Tobie też się uda :*

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
‹‹ 3094 3095 3096 3097 3098 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ