Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny, to znowu ja, nie wiem czy mnie kojarzycie ale pisałam tutaj o sobie i swoim pozytywnym teście owulacyjnym po owulacji! U mnie 2 dni spóźnienia a @ ani śladu za to dzieją się CYRKI!
Opowiem Wam moją historię bo nie mam z kim o tym porozmawiać.
Wczoraj z pracy dostałam skierowanie na badanie okresowe, udałam się do lekarza medycyny pracy a ten kazał mi zrobić wyniki m.in. rtg! Powiedziałam mu, że nie zrobię rtg bo podejrzewam u siebie bardzo wczesną ciążę. Na co lekarz przytachał do swojego gabinetu aparat usg i zrobił mi je. Gratulował, powiedział, że widzi zagnieżdżony zarodek, pokazywał mi go (to jakby czarna mała dziura w macicy)! Kazał lecieć na bete, uprzedził też żę może być za wcześnie na wytwarzanie się hormonu hcg. Beta ujemna, testy negatywne. 13 dni od ostatniego stosunku i owulacji - potwierdzonej. Czy to możliwe, że zarodek się zagnieździł a nie zaczął produkować hcg? To chyba jakieś nienormalne, jest już 13 dni po a beta 0,10. Czy możliwe, że urośnie? -
kokolina wrote:Hej dziewczyny, to znowu ja, nie wiem czy mnie kojarzycie ale pisałam tutaj o sobie i swoim pozytywnym teście owulacyjnym po owulacji! U mnie 2 dni spóźnienia a @ ani śladu za to dzieją się CYRKI!
Opowiem Wam moją historię bo nie mam z kim o tym porozmawiać.
Wczoraj z pracy dostałam skierowanie na badanie okresowe, udałam się do lekarza medycyny pracy a ten kazał mi zrobić wyniki m.in. rtg! Powiedziałam mu, że nie zrobię rtg bo podejrzewam u siebie bardzo wczesną ciążę. Na co lekarz przytachał do swojego gabinetu aparat usg i zrobił mi je. Gratulował, powiedział, że widzi zagnieżdżony zarodek, pokazywał mi go (to jakby czarna mała dziura w macicy)! Kazał lecieć na bete, uprzedził też żę może być za wcześnie na wytwarzanie się hormonu hcg. Beta ujemna, testy negatywne. 13 dni od ostatniego stosunku i owulacji - potwierdzonej. Czy to możliwe, że zarodek się zagnieździł a nie zaczął produkować hcg? To chyba jakieś nienormalne, jest już 13 dni po a beta 0,10. Czy możliwe, że urośnie?Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
Tak pragnę tego maluszka, a tu taki cios i to od lekarza? Jak zobaczyłam wynik bety to jak by mi ktoś w mordę dał. Na moje rozumowanie beta powinna w tych dniach być już conajmniej podwyższona. Niepotrzebna nadzieja? Płacz i rozczarowanie! A co z zarodkiem? Co ten pajac widział na tym usg?
-
Widział cień co świadczyć może też o ciąży ale skór beta ujemna to może dobrze się nie zagniezdzilo. Może też być tak że coś mu się przewidzialo. Może usg kiepskie . Nie wiem trudno mi gdybać. Kiedy okres planowo masz dostaćMama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
kokolina wrote:Tak pragnę tego maluszka, a tu taki cios i to od lekarza? Jak zobaczyłam wynik bety to jak by mi ktoś w mordę dał. Na moje rozumowanie beta powinna w tych dniach być już conajmniej podwyższona. Niepotrzebna nadzieja? Płacz i rozczarowanie! A co z zarodkiem? Co ten pajac widział na tym usg?
19Biedroneczka91 wrote:Nie wiem co innego mogl zobaczyc. Poczekaj ze dwa trzy dni i zrob test. Pomylki w laboratorium sie zdarzaja. Powiedzcie mi prosze kochane, bol jajnika przed owulacja oznacza ze pecherzyki rosna:)?Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
@ powinna być wczoraj!
Dodam tylko, że słabo się czuję. Tak jak bym miała gorączkę albo podwyższoną temperaturę. Oczywiście chcąc to sprawdzić okazało się, że wszystkie termometry (mam ich w domu 3!!!) straciły baterie! Nie wierzę, chyba jakiś pech mnie dopadł inaczej nie mogę tego sobie wytłumaczyć!Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 10:30
-
Kim87 wrote:Nie wiem czy że rosną wiem ze na owu. Ból jest spowodowany płynem który się zbiera w okolicy owu. Niektóre czują przed niektóre w trakcie niektóre po
Witajcie
kokolina wrote:@ powinna być wczoraj!
Może być również i tak że pomylił "jajeczko" z zarodkiem, może miałaś jednak późną owulację.11.10.2018 Naprotechnologia
IO | Nietolerancje pokarmowe |Niedoczynność tarczycy | Hashimoto
"Jeśli myślisz, że nic nie możesz zmienić - zmień myślenie! " -
19Biedroneczka91 wrote:Mam nadzieje ze organizm nie zrobi mnie w konia i owulacja bedzie:) znaczy jeszcze troszke do niej;)
Też mam bóle jajników i nieraz jest taki z nienacka bardziej jak skurcz :o
Nie wiem czy to w związku ze zbliżajacymi się dniami płodnymi bo nie wiem czy kiedykolwiek miałam owulacjęnigdy nawet nie miałam śluzu płodnego (tak myślę- bo nigdy nie był wodnisty czy rozciągliwy)
Zaczełam leczyć chorą tarczycę i mam nadzieję, że te bóle i skurcze oznaczją, że wszystko się "budzi"11.10.2018 Naprotechnologia
Josephine wrote:Też mam bóle jajników i nieraz jest taki z nienacka bardziej jak skurcz :o
Nie wiem czy to w związku ze zbliżajacymi się dniami płodnymi bo nie wiem czy kiedykolwiek miałam owulacjęnigdy nawet nie miałam śluzu płodnego (tak myślę- bo nigdy nie był wodnisty czy rozciągliwy)
Zaczełam leczyć chorą tarczycę i mam nadzieję, że te bóle i skurcze oznaczją, że wszystko się "budzi"
19Biedroneczka91 wrote:Ooo a teraz sie pojawia plodny:) super:* nie u mnie raczej owulacja zawsze byla. Chyba... Ale teraz po porodzie organizm jeszcze swirowal. Ten cykl jednak wydaje sie byc normalny. Mam nadzieje ze obie bedziemy mialy owocne owulacje:)
Edit: jedynie objawy choroby jakby zniknęły bo czuje się lepiej i włosy mi już tak nei wypadająWiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 10:50
11.10.2018 Naprotechnologia
kokolina wrote:@ powinna być wczoraj!
Dodam tylko, że słabo się czuję. Tak jak bym miała gorączkę albo podwyższoną temperaturę. Oczywiście chcąc to sprawdzić okazało się, że wszystkie termometry (mam ich w domu 3!!!) straciły baterie! Nie wierzę, chyba jakiś pech mnie dopadł inaczej nie mogę tego sobie wytłumaczyć!
U mnie testy pozytywne wyszły dopiero po 5 dniach od spodziewanej miesiaczkii to jeszcze na pierwszym byla ledwo zauwazalna druga kreska
teraz ciąża o tydzien młodsza bo owu zwyczajnie była później
trzymam kciuki oby to był groszek!!
02.02.2017 - Błażejek3080 g i 54 cm do kochania
-
kokolina wrote:sandrula to bardzo pocieszające, dające nadzieję, dzięki. Oby tak było
Staraj się myslec pozytywnieale też za bardzo sie nie nakręcaj zeby potem nie bylo zbyt duzego rozczarowania
Ja widzac tą slaba kreche nie nastawialam sie na ciaze, tak na prawde nie dochodziło to do mnie ze w koncu sie udalo. Dopiero po wizycie u gin i jego gratulacjach cieszyłam sie ciąża
02.02.2017 - Błażejek3080 g i 54 cm do kochania
-
Bella_Bella wrote:Cześć Dziewczyny odebrałam wyniki drugiej bety.
Pierwsza - 88,38
Druga po 48h - 144,34
Wzrost o około 64%
Dobrze?Bella_Bella lubi tę wiadomość