Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
witam moje drogie Panie
Dziś kupiłam mnóstwo kwiatów cebulkowych (żonkile, tulipany, szafirki, hiacynty, przebiśniegi) oj będzie wielkie sadzenie a na wiosnę cudne kwiatuszki
Kim87 wrote:Nie nie sądzę aby to przeszkadzało. Mój będzie miał podawany epidural 26. Oczywiście wtedy według wyliczeń jest owu.
No nic będziemy kombinowac; -)
dzięki. Tak właśnie myślałam że nie powinno przeszkadzać, bo tak sobie to tłumaczyłam że gdyby nie wolno byłoby się strać przy takich lekach to każda osoba cierpiąca na zakrzepicę nie mogłaby mieć dzieci.
Mam tylko nadzieję że na samych przeciwzakrzepowych lekach się skończy bo bardzo zależy mi na tym cyklu. Także póki co nie podaję nowego terminu testowania bo jeszcze nie wiem jak to będzie. Wszytko zależy od tego jakie leki małżonek dostanie.
A tak w ogóle to muszę z moim pogadać, bo jak wczoraj byłam u niego w szpitalu to on na serio mówił o tym wyjeździe na ryby ale nie na miesiąc tylko na trzy dni. Kolega jedzie pod koniec przyszłego tygodnia i mój chce się z nim zabrać. Kuźwa tylko wtedy będę mój najpłodniejszy czas.
No nic poczekamy zobaczymy, teraz najważniejsze aby szczęśliwie przeszedł dzisiejszą operację.
Czekam na jakiekolwiek znak od niego, bo od rana milczy. A umówiliśmy się że on się skontaktuję jak już będzie po.
Dziewczyny nie wiem jak nowy cykl rozpocząć. W sensie czy od wczoraj czy od dziś? Wczoraj popołudniu pojawiło się plamienie brązowe a tak dopiero ok godz. 22.00 mała ilość krwi, że wkładka wystarczyła. Na noc założyłam podpaskę a rano jak wstałam to już była większa ilość krwi na niej. I teraz nie wiem czy nowy cykl z datą wczorajszą a czy dopiero dzisiejszą? Jak myślicie? Ja wcześniej to dzień z plamieniem traktowałam jako 1dc ale dopiero jak tu na forum dołączyłam dowiedziałam się że plamienie powinno zaliczać się do starego cyklu a dopiero jak pojawi się krew to traktować to jako początek cyklu. No i teraz zbaraniałam.
A co najśmieszniejsze to przez ostatnie dwa dni tempka poszła mocno w dół i dziś jak mam @ też powinna jeszcze pójść niżej a ta z wczorajszej 36,74 dziś poszła w górę do 36.87Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 10:06
09.06.2010r. - 💙
18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze
07.06.2017r - 💙 -
Cherry_Blossom wrote:Dostałam l4 na 10 dni. No i kontynuuje antybiotyk. Do gina mam się zgłosić po następnej miesiaczce i jak będzie wynik badania histopatologicznegoMama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
szatynka wrote:witam moje drogie Panie
Dziś kupiłam mnóstwo kwiatów cebulkowych (żonkile, tulipany, szafirki, hiacynty, przebiśniegi) oj będzie wielkie sadzenie a na wiosnę cudne kwiatuszki
dzięki. Tak właśnie myślałam że nie powinno przeszkadzać, bo tak sobie to tłumaczyłam że gdyby nie wolno byłoby się strać przy takich lekach to każda osoba cierpiąca na zakrzepicę nie mogłaby mieć dzieci.
Mam tylko nadzieję że na samych przeciwzakrzepowych lekach się skończy bo bardzo zależy mi na tym cyklu. Także póki co nie podaję nowego terminu testowania bo jeszcze nie wiem jak to będzie. Wszytko zależy od tego jakie leki małżonek dostanie.
A tak w ogóle to muszę z moim pogadać, bo jak wczoraj byłam u niego w szpitalu to on na serio mówił o tym wyjeździe na ryby ale nie na miesiąc tylko na trzy dni. Kolega jedzie pod koniec przyszłego tygodnia i mój chce się z nim zabrać. Kuźwa tylko wtedy będę mój najpłodniejszy czas.
No nic poczekamy zobaczymy, teraz najważniejsze aby szczęśliwie przeszedł dzisiejszą operację.
Czekam na jakiekolwiek znak od niego, bo od rana milczy. A umówiliśmy się że on się skontaktuję jak już będzie po.
Dziewczyny nie wiem jak nowy cykl rozpocząć. W sensie czy od wczoraj czy od dziś? Wczoraj popołudniu pojawiło się plamienie brązowe a tak dopiero ok godz. 22.00 mała ilość krwi, że wkładka wystarczyła. Na noc założyłam podpaskę a rano jak wstałam to już była większa ilość krwi na niej. I teraz nie wiem czy nowy cykl z datą wczorajszą a czy dopiero dzisiejszą? Jak myślicie? Ja wcześniej to dzień z plamieniem traktowałam jako 1dc ale dopiero jak tu na forum dołączyłam dowiedziałam się że plamienie powinno zaliczać się do starego cyklu a dopiero jak pojawi się krew to traktować to jako początek cyklu. No i teraz zbaraniałam.
A co najśmieszniejsze to przez ostatnie dwa dni tempka poszła mocno w dół i dziś jak mam @ też powinna jeszcze pójść niżej a ta z wczorajszej 36,74 dziś poszła w górę do 36.87Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
nick nieaktualnywitajcie, ja starałam się o pierwszego (i jak na razie jedynego) bobasa przez ponad rok. Było naprawdę ciężko, dlatego rozumiem każdą kobietę, która zaczyna się już tym wszystkim mocno frustrować. Mnie w końcu się udało, aczkolwiek ile się napłakałam w nocy. Lekarz mi zawsze powtarzał, że najważniejsze to zachować zawsze spokój. U mnie było z tym różnie, ponieważ często nie mogłam powstrzymać się od płaczu, kiedy znowu nasze starania były nieefektywne. Pewnie jednak coś w tym jest, że im kobieta bardziej spokojniejsza, tym prędzej uda jej się zajść w ciążę
-
bbee wrote:Stokrotka, testu, testuj
A ja się wkurzyłam od samego rana, dostałam maila, że muszę wpłacić 100zł na podręcznik dla mojej 5latki... Noż przegięcie, tyle za podręcznik... Wydatki na początku roku szkolnego i tak są spore bo trzeba opłacić ubezpieczenie, komitet,składki na przybory itd. Zaraz jeszcze dojdzie paredziesiąt złotych za autokary, kina, wycieczki. Masakra.
u mnie to samo, chodzi do przedszkola (zerówka) a wyprawka kosztowała mnie bardzo drogo. Zachowałam paragony i mogę napisać dokładnie ile:
* 153,20 zł zostawione w księgarni na rzeczy typu: zeszyty, kolorowanki, kredki, farby, plasteliny, bloki itd. itp.
* 50,90 zł chemia (papiery toaletowe, ręczniki papierowe, mydła, chusteczki, serwetki, nawet patyczki do szaszłyków he he dobre)
* 99 zł książka dla 6-latków
* 31 zł ubezpieczenie
* 176 zł opłata za pobyt i wyżywienie za miesiąc wrzesień
czyli już mamy w sumie 510.10 zł
a jeszcze komitet rodzicielski do zapłaty (jeszcze nie ustalili ile na ten rok, w zeszłym wynosił 40 zł) aaa i jeszcze trzeba kupić książkę do religii, no i strój gimnastyczny
I też w ciągu roku dodatkowe opłaty za kino, wycieczki, teatrzyki itp.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 10:22
09.06.2010r. - 💙
07.06.2017r - 💙 -
Maj1a1aa wrote:witajcie, ja starałam się o pierwszego (i jak na razie jedynego) bobasa przez ponad rok. Było naprawdę ciężko, dlatego rozumiem każdą kobietę, która zaczyna się już tym wszystkim mocno frustrować. Mnie w końcu się udało, aczkolwiek ile się napłakałam w nocy. Lekarz mi zawsze powtarzał, że najważniejsze to zachować zawsze spokój. U mnie było z tym różnie, ponieważ często nie mogłam powstrzymać się od płaczu, kiedy znowu nasze starania były nieefektywne. Pewnie jednak coś w tym jest, że im kobieta bardziej spokojniejsza, tym prędzej uda jej się zajść w ciążęMama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
szatynka wrote:u mnie to samo, chodzi do przedszkola (zerówka) a wyprawka kosztowała mnie bardzo drogo. Zachowałam paragony i mogę napisać dokładnie ile:
* 153,20 zł zostawione w księgarni na rzeczy typu: zeszyty, kolorowanki, kredki, farby, plasteliny, bloki itd. itp.
* 50,90 zł chemia (papiery toaletowe, ręczniki papierowe, mydła, chusteczki)
* 99 zł książki dla 6-latków
* 31 zł ubezpieczenie
* 176 zł opłata za pobyt i wyżywienie za miesiąc wrzesień
czyli już mamy w sumie 510.10 zł
a jeszcze komitet rodzicielski do zapłaty (jeszcze nie ustalili ile na ten rok, w zeszłym wynosił 40 zł) aaa i jeszcze trzeba kupić książkę do religii
I też w ciągu roku dodatkowe opłaty za kino, wycieczki, teatrzyki itp.Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
Kim87 wrote:U mnie jak się krew pokazuje to wpisuje nowy cykl
To Kim czyli jak wczoraj po 22.00 pojawiła się w małej ilości krew to już wczorajszy dzień zaliczyć jako 1dc ???09.06.2010r. - 💙
07.06.2017r - 💙 -
Kim87 wrote:Kuzwa a ksero tych książek nie można zrobić? Tu u mnie w belgii tylko na kserwokach jadą
nie
a za książkę na ten rok szkolny kasę już wołali pod koniec zeszłego roku szkolnegoWiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 10:29
09.06.2010r. - 💙
07.06.2017r - 💙 -
Kim87 wrote:Kuzwa a ksero tych książek nie można zrobić? Tu u mnie w belgii tylko na kserwokach jadą
u nas na studiach wywalali z kserówkami, bo wydawnictwa miały swoje wtyki na uczelni i chciały zakładać sprawy sądowe za łamanie praw autorskich.
szatynka, no niezłe kosztyu nas w przedszkolu na przybory się składamy po 50 zł i wychowawczyni kupuje, a papiery ręcznikowe i chusteczki donosimy co miesiąc. Ale też wymyślili sobie malowanie sali... nosz kurde, czemu niby my mamy robić remont w przedszkolu, które ma swoje dofinansowania, na pewno sporo wyższe bo jest integracyjne...
-
dobuska wrote:A ja się witam z Wami w troszkę gorszym nastroju.
11 dpo i rano na papierze brązowe plamienie.
Nie wiem czemu tak szybko, ale znowu zderzenie z ziemią było bolesne, aczkolwiek szybciej się postawiłam na nogi.
Czekam na rozwinięcie @....
dobuska chyba żartujesz? miałyśmy testować razem a @ miała nie przychodzić!27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
bbee wrote:o prawa autorskie się kłócą
u nas na studiach wywalali z kserówkami, bo wydawnictwa miały swoje wtyki na uczelni i chciały zakładać sprawy sądowe za łamanie praw autorskich.
szatynka, no niezłe kosztyu nas w przedszkolu na przybory się składamy po 50 zł i wychowawczyni kupuje, a papiery ręcznikowe i chusteczki donosimy co miesiąc. Ale też wymyślili sobie malowanie sali... nosz kurde, czemu niby my mamy robić remont w przedszkolu, które ma swoje dofinansowania, na pewno sporo wyższe bo jest integracyjne...
to też zależy od przedszkola, bo np jak pokazałam listę z wyprawką do przedszkola syna to aż się zdziwiła że aż tyle. Ona ma córkę rok starszą i np. w jej przedszkolu żadnej chemii rodzice nie muszę kupować, przedszkole kupuje na swój koszt i w ogóle jakoś mniejsza jej lista wyprawkowa.09.06.2010r. - 💙
07.06.2017r - 💙 -
czarnulka24 wrote:dobuska chyba żartujesz? miałyśmy testować razem a @ miała nie przychodzić!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 10:41
-
dobuska wrote:A ja się witam z Wami w troszkę gorszym nastroju.
11 dpo i rano na papierze brązowe plamienie.
Nie wiem czemu tak szybko, ale znowu zderzenie z ziemią było bolesne, aczkolwiek szybciej się postawiłam na nogi.
Czekam na rozwinięcie @....
trzymam kciuki aby plamienie nie przerodziło się w @
stokrotko mów jaki wynik testuczekamy i sens jest go olać bo przecież @ nie ma więc ...
dawaj dawaj
ewa231 lubi tę wiadomość
09.06.2010r. - 💙
07.06.2017r - 💙