X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2021, 12:55

• szatynka Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam moje drogie Panie

Dziś kupiłam mnóstwo kwiatów cebulkowych (żonkile, tulipany, szafirki, hiacynty, przebiśniegi) oj będzie wielkie sadzenie a na wiosnę cudne kwiatuszki :)
    Kim87 wrote:
    Nie nie sądzę aby to przeszkadzało. Mój będzie miał podawany epidural 26. Oczywiście wtedy według wyliczeń jest owu.
    No nic będziemy kombinowac; -)

dzięki. Tak właśnie myślałam że nie powinno przeszkadzać, bo tak sobie to tłumaczyłam że gdyby nie wolno byłoby się strać przy takich lekach to każda osoba cierpiąca na zakrzepicę nie mogłaby mieć dzieci.
    Mam tylko nadzieję że na samych przeciwzakrzepowych lekach się skończy bo bardzo zależy mi na tym cyklu. Także póki co nie podaję nowego terminu testowania bo jeszcze nie wiem jak to będzie. Wszytko zależy od tego jakie leki małżonek dostanie.
    A tak w ogóle to muszę z moim pogadać, bo jak wczoraj byłam u niego w szpitalu to on na serio mówił o tym wyjeździe na ryby ale nie na miesiąc tylko na trzy dni. Kolega jedzie pod koniec przyszłego tygodnia i mój chce się z nim zabrać. Kuźwa tylko wtedy będę mój najpłodniejszy czas.
    No nic poczekamy zobaczymy, teraz najważniejsze aby szczęśliwie przeszedł dzisiejszą operację.
    Czekam na jakiekolwiek znak od niego, bo od rana milczy. A umówiliśmy się że on się skontaktuję jak już będzie po.

Dziewczyny nie wiem jak nowy cykl rozpocząć. W sensie czy od wczoraj czy od dziś? Wczoraj popołudniu pojawiło się plamienie brązowe a tak dopiero ok godz. 22.00 mała ilość krwi, że wkładka wystarczyła. Na noc założyłam podpaskę a rano jak wstałam to już była większa ilość krwi na niej. I teraz nie wiem czy nowy cykl z datą wczorajszą a czy dopiero dzisiejszą? Jak myślicie? Ja wcześniej to dzień z plamieniem traktowałam jako 1dc ale dopiero jak tu na forum dołączyłam dowiedziałam się że plamienie powinno zaliczać się do starego cyklu a dopiero jak pojawi się krew to traktować to jako początek cyklu. No i teraz zbaraniałam.
    A co najśmieszniejsze to przez ostatnie dwa dni tempka poszła mocno w dół i dziś jak mam @ też powinna jeszcze pójść niżej a ta z wczorajszej 36,74 dziś poszła w górę do 36.87

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 10:06

09.06.2010r. - 💙

18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze <3

07.06.2017r - 💙
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam l4 na 10 dni. No i kontynuuje antybiotyk. Do gina mam się zgłosić po następnej miesiaczce i jak będzie wynik badania histopatologicznego

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Dostałam l4 na 10 dni. No i kontynuuje antybiotyk. Do gina mam się zgłosić po następnej miesiaczce i jak będzie wynik badania histopatologicznego
    Odpoczywaj słońce. <3 <3 <3

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka priv

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    witam moje drogie Panie

Dziś kupiłam mnóstwo kwiatów cebulkowych (żonkile, tulipany, szafirki, hiacynty, przebiśniegi) oj będzie wielkie sadzenie a na wiosnę cudne kwiatuszki :)

dzięki. Tak właśnie myślałam że nie powinno przeszkadzać, bo tak sobie to tłumaczyłam że gdyby nie wolno byłoby się strać przy takich lekach to każda osoba cierpiąca na zakrzepicę nie mogłaby mieć dzieci.
    Mam tylko nadzieję że na samych przeciwzakrzepowych lekach się skończy bo bardzo zależy mi na tym cyklu. Także póki co nie podaję nowego terminu testowania bo jeszcze nie wiem jak to będzie. Wszytko zależy od tego jakie leki małżonek dostanie.
    A tak w ogóle to muszę z moim pogadać, bo jak wczoraj byłam u niego w szpitalu to on na serio mówił o tym wyjeździe na ryby ale nie na miesiąc tylko na trzy dni. Kolega jedzie pod koniec przyszłego tygodnia i mój chce się z nim zabrać. Kuźwa tylko wtedy będę mój najpłodniejszy czas.
    No nic poczekamy zobaczymy, teraz najważniejsze aby szczęśliwie przeszedł dzisiejszą operację.
    Czekam na jakiekolwiek znak od niego, bo od rana milczy. A umówiliśmy się że on się skontaktuję jak już będzie po.

Dziewczyny nie wiem jak nowy cykl rozpocząć. W sensie czy od wczoraj czy od dziś? Wczoraj popołudniu pojawiło się plamienie brązowe a tak dopiero ok godz. 22.00 mała ilość krwi, że wkładka wystarczyła. Na noc założyłam podpaskę a rano jak wstałam to już była większa ilość krwi na niej. I teraz nie wiem czy nowy cykl z datą wczorajszą a czy dopiero dzisiejszą? Jak myślicie? Ja wcześniej to dzień z plamieniem traktowałam jako 1dc ale dopiero jak tu na forum dołączyłam dowiedziałam się że plamienie powinno zaliczać się do starego cyklu a dopiero jak pojawi się krew to traktować to jako początek cyklu. No i teraz zbaraniałam.
    A co najśmieszniejsze to przez ostatnie dwa dni tempka poszła mocno w dół i dziś jak mam @ też powinna jeszcze pójść niżej a ta z wczorajszej 36,74 dziś poszła w górę do 36.87
    U mnie jak się krew pokazuje to wpisuje nowy cykl

3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie, ja starałam się o pierwszego (i jak na razie jedynego) bobasa przez ponad rok. Było naprawdę ciężko, dlatego rozumiem każdą kobietę, która zaczyna się już tym wszystkim mocno frustrować. Mnie w końcu się udało, aczkolwiek ile się napłakałam w nocy. Lekarz mi zawsze powtarzał, że najważniejsze to zachować zawsze spokój. U mnie było z tym różnie, ponieważ często nie mogłam powstrzymać się od płaczu, kiedy znowu nasze starania były nieefektywne. Pewnie jednak coś w tym jest, że im kobieta bardziej spokojniejsza, tym prędzej uda jej się zajść w ciążę

• szatynka Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    Stokrotka, testu, testuj :)

A ja się wkurzyłam od samego rana, dostałam maila, że muszę wpłacić 100zł na podręcznik dla mojej 5latki... Noż przegięcie, tyle za podręcznik... Wydatki na początku roku szkolnego i tak są spore bo trzeba opłacić ubezpieczenie, komitet,składki na przybory itd. Zaraz jeszcze dojdzie paredziesiąt złotych za autokary, kina, wycieczki. Masakra.

u mnie to samo, chodzi do przedszkola (zerówka) a wyprawka kosztowała mnie bardzo drogo. Zachowałam paragony i mogę napisać dokładnie ile:
    * 153,20 zł zostawione w księgarni na rzeczy typu: zeszyty, kolorowanki, kredki, farby, plasteliny, bloki itd. itp.
    * 50,90 zł chemia (papiery toaletowe, ręczniki papierowe, mydła, chusteczki, serwetki, nawet patyczki do szaszłyków he he dobre)
    * 99 zł książka dla 6-latków
    * 31 zł ubezpieczenie
    * 176 zł opłata za pobyt i wyżywienie za miesiąc wrzesień

czyli już mamy w sumie 510.10 zł
    a jeszcze komitet rodzicielski do zapłaty (jeszcze nie ustalili ile na ten rok, w zeszłym wynosił 40 zł) aaa i jeszcze trzeba kupić książkę do religii, no i strój gimnastyczny
    I też w ciągu roku dodatkowe opłaty za kino, wycieczki, teatrzyki itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 10:22

09.06.2010r. - 💙

07.06.2017r - 💙
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj1a1aa wrote:
    witajcie, ja starałam się o pierwszego (i jak na razie jedynego) bobasa przez ponad rok. Było naprawdę ciężko, dlatego rozumiem każdą kobietę, która zaczyna się już tym wszystkim mocno frustrować. Mnie w końcu się udało, aczkolwiek ile się napłakałam w nocy. Lekarz mi zawsze powtarzał, że najważniejsze to zachować zawsze spokój. U mnie było z tym różnie, ponieważ często nie mogłam powstrzymać się od płaczu, kiedy znowu nasze starania były nieefektywne. Pewnie jednak coś w tym jest, że im kobieta bardziej spokojniejsza, tym prędzej uda jej się zajść w ciążę
    Prawda kochana im więcej luzu tym macica lepiej współpracuje;-) taka prawda

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    u mnie to samo, chodzi do przedszkola (zerówka) a wyprawka kosztowała mnie bardzo drogo. Zachowałam paragony i mogę napisać dokładnie ile:
    * 153,20 zł zostawione w księgarni na rzeczy typu: zeszyty, kolorowanki, kredki, farby, plasteliny, bloki itd. itp.
    * 50,90 zł chemia (papiery toaletowe, ręczniki papierowe, mydła, chusteczki)
    * 99 zł książki dla 6-latków
    * 31 zł ubezpieczenie
    * 176 zł opłata za pobyt i wyżywienie za miesiąc wrzesień

czyli już mamy w sumie 510.10 zł
    a jeszcze komitet rodzicielski do zapłaty (jeszcze nie ustalili ile na ten rok, w zeszłym wynosił 40 zł) aaa i jeszcze trzeba kupić książkę do religii
    I też w ciągu roku dodatkowe opłaty za kino, wycieczki, teatrzyki itp.
    Kuzwa a ksero tych książek nie można zrobić? Tu u mnie w belgii tylko na kserwokach jadą

3jgxflw1867zd36k.png
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    U mnie jak się krew pokazuje to wpisuje nowy cykl

To Kim czyli jak wczoraj po 22.00 pojawiła się w małej ilości krew to już wczorajszy dzień zaliczyć jako 1dc ???

09.06.2010r. - 💙

07.06.2017r - 💙
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Kuzwa a ksero tych książek nie można zrobić? Tu u mnie w belgii tylko na kserwokach jadą

nie
    a za książkę na ten rok szkolny kasę już wołali pod koniec zeszłego roku szkolnego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 10:29

09.06.2010r. - 💙

07.06.2017r - 💙
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wytrzymałam, zadzwoniłam do męża ... nie odbiera :(
    wiem że umówiliśmy się że on pierwszy zadzwoni ale jakoś denerwuję się
    Nic czekam

09.06.2010r. - 💙

07.06.2017r - 💙
  • bbee Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    o prawa autorskie się kłócą ;)
    u nas na studiach wywalali z kserówkami, bo wydawnictwa miały swoje wtyki na uczelni i chciały zakładać sprawy sądowe za łamanie praw autorskich.

szatynka, no niezłe koszty :( u nas w przedszkolu na przybory się składamy po 50 zł i wychowawczyni kupuje, a papiery ręcznikowe i chusteczki donosimy co miesiąc. Ale też wymyślili sobie malowanie sali... nosz kurde, czemu niby my mamy robić remont w przedszkolu, które ma swoje dofinansowania, na pewno sporo wyższe bo jest integracyjne...

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    A ja się witam z Wami w troszkę gorszym nastroju.
    11 dpo i rano na papierze brązowe plamienie.
    Nie wiem czemu tak szybko, ale znowu zderzenie z ziemią było bolesne, aczkolwiek szybciej się postawiłam na nogi.
    Czekam na rozwinięcie @....

dobuska chyba żartujesz? miałyśmy testować razem a @ miała nie przychodzić!

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisienko bardzo mocno przytulam 50przytula.gif

09.06.2010r. - 💙

07.06.2017r - 💙
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    o prawa autorskie się kłócą ;)
    u nas na studiach wywalali z kserówkami, bo wydawnictwa miały swoje wtyki na uczelni i chciały zakładać sprawy sądowe za łamanie praw autorskich.

szatynka, no niezłe koszty :( u nas w przedszkolu na przybory się składamy po 50 zł i wychowawczyni kupuje, a papiery ręcznikowe i chusteczki donosimy co miesiąc. Ale też wymyślili sobie malowanie sali... nosz kurde, czemu niby my mamy robić remont w przedszkolu, które ma swoje dofinansowania, na pewno sporo wyższe bo jest integracyjne...

to też zależy od przedszkola, bo np jak pokazałam listę z wyprawką do przedszkola syna to aż się zdziwiła że aż tyle. Ona ma córkę rok starszą i np. w jej przedszkolu żadnej chemii rodzice nie muszę kupować, przedszkole kupuje na swój koszt i w ogóle jakoś mniejsza jej lista wyprawkowa.

09.06.2010r. - 💙

07.06.2017r - 💙
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    no widzisz, tak to jest z planowaniem:). Kochana testuj i bierz ode mnie moje moce i test ma być pozytywny!:D
    Ja dołączę w następnym miesiącu :)

• ewa231 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    A to nie jest tak że od 7-10 dnia po owulacji mogą się plamienia brązowe lub jasno czerwone pojawić? Może to taki jednodniowy poślizg i oznaką czego bardzo dobrego?? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 10:41

3jgxskjos321v3oy.png
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    A ja się witam z Wami w troszkę gorszym nastroju.
    11 dpo i rano na papierze brązowe plamienie.
    Nie wiem czemu tak szybko, ale znowu zderzenie z ziemią było bolesne, aczkolwiek szybciej się postawiłam na nogi.
    Czekam na rozwinięcie @....

trzymam kciuki aby plamienie nie przerodziło się w @
    <3

stokrotko mów jaki wynik testu :) czekamy i sens jest go olać bo przecież @ nie ma więc ... :) dawaj dawaj

ewa231 lubi tę wiadomość

09.06.2010r. - 💙

07.06.2017r - 💙
‹‹ 3105 3106 3107 3108 3109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ