X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa231 wrote:
    A to nie jest tak że od 7-10 dnia po owulacji mogą się plamienia brązowe lub jasno czerwone pojawić? Może to taki jednodniowy poślizg i oznaką czego bardzo dobrego?? :)
    No niby tak jest, ale z tego co wiem to nie jest zbyt częste. U mnie zazwyczaj okres zaczyna się od lekkiego czerwonego krwawienia, ale takie plamienia też się zdarzały. Wcześniej nie obserwowałam tak swojego cyklu więc nie wiem jak szybko sie powinno pojawiać.
    Dopóki nie ma @ jest nadzieja- zawsze tak powtarzam. Nadzieję małą dalej mam co Was kłamać będę. Ale wolę sie miło zaskoczyć niż nastawiać na ciążę. :)

• ewa231 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    No niby tak jest, ale z tego co wiem to nie jest zbyt częste. U mnie zazwyczaj okres zaczyna się od lekkiego czerwonego krwawienia, ale takie plamienia też się zdarzały. Wcześniej nie obserwowałam tak swojego cyklu więc nie wiem jak szybko sie powinno pojawiać.
    Dopóki nie ma @ jest nadzieja- zawsze tak powtarzam. Nadzieję małą dalej mam co Was kłamać będę. Ale wolę sie miło zaskoczyć niż nastawiać na ciążę. :)
    Masz rację :) i rzycze jak najlepiej. Trzymam kciuki: żebyś się chwaliła dwiema kreseczkami... :)

dobuska lubi tę wiadomość

3jgxskjos321v3oy.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    To Kim czyli jak wczoraj po 22.00 pojawiła się w małej ilości krew to już wczorajszy dzień zaliczyć jako 1dc ???
    Ja bym zaliczyła juz wczorajszy dzien

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie wczoraj test wyszedł negatywny (nie z porannego moczu w 10 dniu po owulacji). Myślę, że jeszcze było za wczas, a Wy? Może jutro zrobić z porannego? Powinno już być widać cokolwiek.

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja całe studia na kserwokach przebimbałam :-D

3jgxflw1867zd36k.png
  • ewa231 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czikosz wrote:
    Hej, u mnie wczoraj test wyszedł negatywny (nie z porannego moczu w 10 dniu po owulacji). Myślę, że jeszcze było za wczas, a Wy? Może jutro zrobić z porannego? Powinno już być widać cokolwiek.
    A moim zdaniem za wcześnie :) kiedy powinnaś testowac normalnie? Ja bym poczekala do @ i dopiero zrobiła :)

Czikosz lubi tę wiadomość

3jgxskjos321v3oy.png
  • wvmvw Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Wam!
    Pojawiam się na chwilę przed pracą. Melduję, że u mnie wszystko gra :-). Odpoczywamy z mężem od ciążowych spraw. Oczywiście dalej się staramy ale nie podporządkowujemy już rytmu dnia/miesiąca na ciągłe starania. Dalej łykamy witaminki, wyniki odbieramy wszystko w normie więc uznaliśmy, że jak się ma udać to się uda. Nie będę dramatyzować jak we wrześniu się nie powiedzie. Może to nie nasz czas. Chcemy się wyluzować odpocząć, wycieczkujemy sobie co weekend, cieszymy się sobą i jest fajnie :-). Wszystkiego dobrego Wam, oczywiście będę zaglądać i sprawdzać co u Was. Buziaki robaki <3

19Biedroneczka91, Kim87, misiaq, szatynka, Bella_Bella, magnolia82222 lubią tę wiadomość

ex2bi09kelfb8snq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa231 wrote:
    A moim zdaniem za wcześnie :) kiedy powinnaś testowac normalnie? Ja bym poczekala do @ i dopiero zrobiła :)

W sobotę o 10.00 powinnam dostać okresu... ach te oczekiwanie.

Kim87 lubi tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa231 wrote:
    Masz rację :) i rzycze jak najlepiej. Trzymam kciuki: żebyś się chwaliła dwiema kreseczkami... :)
    Dziekuje!!:*

• 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wvmvw wrote:
    Dzień dobry Wam!
    Pojawiam się na chwilę przed pracą. Melduję, że u mnie wszystko gra :-). Odpoczywamy z mężem od ciążowych spraw. Oczywiście dalej się staramy ale nie podporządkowujemy już rytmu dnia/miesiąca na ciągłe starania. Dalej łykamy witaminki, wyniki odbieramy wszystko w normie więc uznaliśmy, że jak się ma udać to się uda. Nie będę dramatyzować jak we wrześniu się nie powiedzie. Może to nie nasz czas. Chcemy się wyluzować odpocząć, wycieczkujemy sobie co weekend, cieszymy się sobą i jest fajnie :-). Wszystkiego dobrego Wam, oczywiście będę zaglądać i sprawdzać co u Was. Buziaki robaki <3
    My podbnie zaczelismy robic. Przynosi efekty. Mniej spieta chodze:) i <3 przyjemniejsze:):) testujemy razem. To musza byc 4 kreski, a nie nawet 6 bo ktos jeszcze wtedy testuje:)

wvmvw lubi tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Nie wiem co mam powiedzieć.
    Może oszczedze szczegółów.
    Wczoraj miałam zabieg. Dostaje jakieś antybiotyki dożylnie. Czekam na lekarza i do domu...

Wisienko trzymaj się Kochana! <3 wypłacz, wykrzycz, odpocznij. Dużo sił dla Ciebie i męża :*

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • ewa231 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czikosz wrote:
    Wiem coś o tym oczekiwanie jest najgorsze... Ja też im bliżej tym mniej pewna siebie jestem... No ale cóż jakoś będzie staram się nie myśleć :)

3jgxskjos321v3oy.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czikosz wrote:
    O 10:00??? To u Ciebie tak wszystko co do godziny? Serio:)?

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Parsleyek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka666 wrote:
    Jest sens robić test?

To Ty jeszcze nie zrobiłaś? :P jesteś mega cierpliwa w takim razie :D

l22nkrhmpu973w26.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    A ja się witam z Wami w troszkę gorszym nastroju.
    11 dpo i rano na papierze brązowe plamienie.
    Nie wiem czemu tak szybko, ale znowu zderzenie z ziemią było bolesne, aczkolwiek szybciej się postawiłam na nogi.
    Czekam na rozwinięcie @....

Bella chyba może się wypowiedzieć o plamieniach.. bo też miała a tu później takie pozytywne wieści :) trzymam kciuki nadal! :*

dobuska, Bella_Bella lubią tę wiadomość

l22nkrhmpu973w26.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    O 10:00??? To u Ciebie tak wszystko co do godziny? Serio:)?

Maksymalnie się spóźnia do godziny. No dość punktualna jest. :P

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czikosz wrote:
    Ja bym czekała dłużej . Po ci sikać skoro jeszcze jajo może się nie zagniezdzilo

Czikosz lubi tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa231 wrote:
    Wiem coś o tym oczekiwanie jest najgorsze... Ja też im bliżej tym mniej pewna siebie jestem... No ale cóż jakoś będzie staram się nie myśleć :)

Kiedy robisz sikańca?

• Parsleyek Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    To Kim czyli jak wczoraj po 22.00 pojawiła się w małej ilości krew to już wczorajszy dzień zaliczyć jako 1dc ???

Na innym wątku kiedyś dziewczyny pisały że do 18.00 jak się pojawi krwawienie to zaliczają do tego dnia, a jak później to do następnego ;) że tak niby jakiś ginekolog powiedział.

Ja zawsze jak już zobaczę taką krew krew ;) to biorę to za 1dc ;)

l22nkrhmpu973w26.png
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Ja bym zaliczyła juz wczorajszy dzien
    Parsleyek wrote:
    Na innym wątku kiedyś dziewczyny pisały że do 18.00 jak się pojawi krwawienie to zaliczają do tego dnia, a jak później to do następnego ;) że tak niby jakiś ginekolog powiedział.

Ja zawsze jak już zobaczę taką krew krew ;) to biorę to za 1dc ;)

dzięki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 11:15

09.06.2010r. - 💙

18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze <3

07.06.2017r - 💙
‹‹ 3106 3107 3108 3109 3110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ