X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • stokrotka666 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzielam...leze i umieram

0d1yqqmzw64bbzm4.png
  • zjblog Debiutantka

Wysłany: 9 września 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć jestem na forum nowa, ale prowadzę już drugi wykres i ten to jakieś dziwactwo. Staramy się od maja, to już chyba 5-6 cykl. 1 był w plecy ponieważ dostałam wysypki i dermatolog kazał mi się wstrzymać.
    Dziś jestem w 23dc zwykle okres dostaję w 31-32 dniu i dziś miałam na papierze dużo rzadkiego śluzu zabarwionego lekko krwią. Czy to możliwe że okres mi się zaczyna? Czy może jednak implantacja? Chociaż wolę się nie nakręcać bo za każdym razem jak dostaję okresu to ryczę jak bóbr.

stokrotka666 lubi tę wiadomość

https://www.facebook.com/zuzannajanosz.photography/
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zjblog wrote:
    Cześć jestem na forum nowa, ale prowadzę już drugi wykres i ten to jakieś dziwactwo. Staramy się od maja, to już chyba 5-6 cykl. 1 był w plecy ponieważ dostałam wysypki i dermatolog kazał mi się wstrzymać.
    Dziś jestem w 23dc zwykle okres dostaję w 31-32 dniu i dziś miałam na papierze dużo rzadkiego śluzu zabarwionego lekko krwią. Czy to możliwe że okres mi się zaczyna? Czy może jednak implantacja? Chociaż wolę się nie nakręcać bo za każdym razem jak dostaję okresu to ryczę jak bóbr.
    Jeżeli masz cykle 31-32 dni to owu powinna ci wypadać kolo 16-19 dnia cyklu. Implantacji odbywa się średnio 5-12 dni po. Może ale nie jest to gwarancja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2016, 10:26

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • stokrotka666 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zjblog wrote:
    Witamy :-) a ilość dniowe masz cykle?

0d1yqqmzw64bbzm4.png
  • stokrotka666 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dobra źle przeczytałam. A robisz sobie testy owulacyjne?

0d1yqqmzw64bbzm4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komu banana? :P

Kim87, Bella_Bella lubią tę wiadomość

• zjblog Debiutantka

Wysłany: 9 września 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nigdy nie robiłam. Staram się na spokojnie podchodzić do tematu powiedzmy do grudnia, choć i tak się martwię.
    Mam córkę 6 letnią i wtedy to była wpadka. Myślałam, że teraz jak zacznę się starać to będzie już po pierwszym cyklu.
    Nigdy takich plamień nie miałam więc dlatego postanowiłam zapytać co się może dziać?
    Owszem okres czasami zaczyna mi się od plamienia ale to już w terminie, lub z 2 dni wcześniej.

• zjblog Debiutantka

Wysłany: 9 września 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    11a38de46d70343db6807e1f9e772a88.png

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zjblog wrote:
    Jeszcze nigdy nie robiłam. Staram się na spokojnie podchodzić do tematu powiedzmy do grudnia, choć i tak się martwię.
    Mam córkę 6 letnią i wtedy to była wpadka. Myślałam, że teraz jak zacznę się starać to będzie już po pierwszym cyklu.
    Nigdy takich plamień nie miałam więc dlatego postanowiłam zapytać co się może dziać?
    Owszem okres czasami zaczyna mi się od plamienia ale to już w terminie, lub z 2 dni wcześniej.
    Może dopiero owu u ciebie dziewczyny czasem tak mają . Może cykl będzie dłuższy. Po wykresie albo masz teraz owu albo miakas kilka dni wczesniej

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    18 dc albo 21

3jgxflw1867zd36k.png
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde ....

Małż mi podpadł. Taaaaaki zmęczony że przytulania nie było ani wieczorem ani rano. nie to żeby mi się chcialo nie wiadomo jak ale wiem ,że trzeba bo grochu się sam nie zrobi :))))
    Pęcherzyk miał wczoraj 19 mm i gin powiedział,ze do poniedziałku jest czas ( rośnie ok. 1,5 mm na dobę u mnie) ale boję się,ze wcześniej bedzie ovu i nie daj boże przegapię te magiczne 12 h :(

Czy jest możliwe ,ze nie występuje u mnie śluz rozciągliwy ? od kilku dni mam wodnisty tylko.

ZWARIUJĘ ....JAKIŚ KAFTAN BY SIĘ PRZYDAŁ

A suwak mnie kłamie ,ze ovu jutro :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2016, 11:04

Dzezabella lubi tę wiadomość

31 lat,
    Aktualnie w trzeciej ciazy
    TSH 3,07
    Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
    Dwie córeczki <3
    14.02.2017 HSG jajowody drożne :-)
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emidomi wrote:
    kurde ....

Małż mi podpadł. Taaaaaki zmęczony że przytulania nie było ani wieczorem ani rano. nie to żeby mi się chcialo nie wiadomo jak ale wiem ,że trzeba bo grochu się sam nie zrobi :))))
    Pęcherzyk miał wczoraj 19 mm i gin powiedział,ze do poniedziałku jest czas ( rośnie ok. 1,5 mm na dobę u mnie) ale boję się,ze wcześniej bedzie ovu i nie daj boże przegapię te magiczne 12 h :(

Czy jest możliwe ,ze nie występuje u mnie śluz rozciągliwy ? od kilku dni mam wodnisty tylko.

ZWARIUJĘ ....JAKIŚ KAFTAN BY SIĘ PRZYDAŁ

A suwak mnie kłamie ,ze ovu jutro :(
    Może tak być ze nie masz R. Jak się nie uda zacznij brać wiesiolek. Chciała patrzysz na sluz na papierze czy palucha pchasz? Głębiej może być R. Wiesz M czasem też może mieć dość. Nie musisz idealnie w owu trafić ważne aby były plemniory w drogach rodnych. One 3-5mogą siedziec

3jgxflw1867zd36k.png
  • zjblog Debiutantka

Wysłany: 9 września 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    18 dc albo 21
    hmm może któż to wie, im bardziej wszystko obserwuje tym bardziej jestem głupia. Kiedyś po urodzeniu młodej miałam lekkie plamienia w czasie owulacji i wszystko było jasne. Teraz podejrzenie pco, tsh 3,060, testosteron też ponoc za wysoki... łatwo nie będzie. Mam 26 wizytę u endokrynolog.
    W ogóle to trafiam na jakiś beznadziejnych ginekologów.

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zjblog wrote:
    hmm może któż to wie, im bardziej wszystko obserwuje tym bardziej jestem głupia. Kiedyś po urodzeniu młodej miałam lekkie plamienia w czasie owulacji i wszystko było jasne. Teraz podejrzenie pco, tsh 3,060, testosteron też ponoc za wysoki... łatwo nie będzie. Mam 26 wizytę u endokrynolog.
    W ogóle to trafiam na jakiś beznadziejnych ginekologów.
    TSH w miarę ja w styczniu miałam 3.33 a zaszłam w kwietniu i wtedy miałam kolo 2. Zrób FT3 FT4 i zobacz co w trawie piszczy.

3jgxflw1867zd36k.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    Dzien pelen wrazen, tylko Ty tam dbaj o naszą Fasolusię;)

Dbam dbam <3 Powtarzam mu co dzień żeby mocno się trzymał mamusi ;)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane u mnie @ przychodzi wróciłam z roboty z bólem brzucha , wzięłam tabletkę i położyłam się spać , wstałam a tam widzę rozpoczynającą się @ śluz brązowawy u mnie tak się właśnie rozpoczyna @ ;(

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    kochane u mnie @ przychodzi wróciłam z roboty z bólem brzucha , wzięłam tabletkę i położyłam się spać , wstałam a tam widzę rozpoczynającą się @ śluz brązowawy u mnie tak się właśnie rozpoczyna @ ;(
    Przykro mi :-(

3jgxflw1867zd36k.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka666 wrote:
    Niestety dziewczyny ale @ nadeszła i buum:-) dziękuję wam za wsparcie :-) przynajmniej koniec stresu :-)

<3 tuuulimyyy

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza:) wrote:
    Komu banana? :P

Nam banana! :D Od wczoraj za mną chodzą xD

Kim87 lubi tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Może tak być ze nie masz R. Jak się nie uda zacznij brać wiesiolek. Chciała patrzysz na sluz na papierze czy palucha pchasz? Głębiej może być R. Wiesz M czasem też może mieć dość. Nie musisz idealnie w owu trafić ważne aby były plemniory w drogach rodnych. One 3-5mogą siedziec

Wkładam palec i to bardzo gęboko Kim. Dzisiaj patrzałam trzy się rozciąga śluz. Jest lepki ale rozciaga się na 1-2mm tylko. To chyba nie jest ,,ten,, rozciągliwy chyba :(

A co do Małży mojej to nie mam do niego pretensji. Niby na urlopie z cały dzień w pracy ( remont mamy). Tylko,że ja tak bym chciała ........

Kim87 lubi tę wiadomość

31 lat,
    Aktualnie w trzeciej ciazy
    TSH 3,07
    Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
    Dwie córeczki <3
    14.02.2017 HSG jajowody drożne :-)
‹‹ 3115 3116 3117 3118 3119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ