X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • ewa231 Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpiochy śpiochy :)

3jgxskjos321v3oy.png
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam witam :)

• emidomi Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie dziewczyny radosne od rana :)
    Mnie za to głowa boli i jajnik kluje strasznie :( w ogóle taka jestem dzisiaj biedna że aż mi samej siebie żal ;)

<3 nie było bo wykonczyl nas ten remont i oboje szybko zasnelismy a rano dzieci wstały szybciej od nas. Nadrobilismy straty około 10.30 Mam nadzieję że to był dzień owu :( niby powinno być dzisiaj ale wiecie jak jest :)

Czy któraś z Was jest z zachodniopomorskiego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2016, 11:09

31 lat,
    Aktualnie w trzeciej ciazy
    TSH 3,07
    Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
    Dwie córeczki <3
    14.02.2017 HSG jajowody drożne :-)
  • ewa231 Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emidomi wrote:
    Jakie dziewczyny radosne od rana :)
    Mnie za to głowa boli i jajnik kluje strasznie :( w ogóle taka jestem dzisiaj biedna że aż mi samej siebie żal ;)

<3 nie było bo wykonczyl nas ten remont i oboje szybko zasnelismy a rano dzieci wstały szybciej od nas. Nadrobilismy straty około 10.30 Mam nadzieję że to był dzień owu :( niby powinno być dzisiaj ale wiecie jak jest :)

Czy któraś z Was jest z zachodniopomorskiego?
    Ja lubelskie :)

emidomi lubi tę wiadomość

3jgxskjos321v3oy.png
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Ewa bo już kiedyś pisałaś na forum :)
    Ja mieszkam niedaleko Szczecina.

31 lat,
    Aktualnie w trzeciej ciazy
    TSH 3,07
    Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
    Dwie córeczki <3
    14.02.2017 HSG jajowody drożne :-)
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane..

Ja tylko na chwile... @ do mnie dziś zawitała.. w sumie tak czułam, temperatura spadla i cyce przestaly bolec... poza tym mało serduszek było..no nic... trzeba sie zmobilizowac i działać dalej... ;)

Pozdrawiam wszystkie :) :*

zem3anlixz38accb.png
    Pracujemy nad rodzeństwem...
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewczyny;)

czy wiecie można czy witaminę D można zażywać z olejem z wiesiołka firmy OEPAROL
    ?

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daga_00 wrote:
    Czesc kochane..

Ja tylko na chwile... @ do mnie dziś zawitała.. w sumie tak czułam, temperatura spadla i cyce przestaly bolec... poza tym mało serduszek było..no nic... trzeba sie zmobilizowac i działać dalej... ;)

Pozdrawiam wszystkie :) :*

witaj daga_00

współczuję ;/ trzymam kciuki za twój następny cykl ;*

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    witam dziewczyny;)

czy wiecie można czy witaminę D można zażywać z olejem z wiesiołka firmy OEPAROL
    ?
    Tak można nawet lepiej bo wit d najlepiej przyswaja się z jakimiś olejami

czarnulka24 lubi tę wiadomość

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej

ja tak z doskoku bo mam małża w domu po operacji. Myślałam że będzie gorzej ale znosi dzielnie. Ma 28 nacięć na nodze. Przez parę dni będzie mnie mniej bo teraz to on przejął kompa :( A ja bawię się w pielęgniareczkę, robię mu zastrzyk i codziennie opatrunki. Noga wygląda paskudnie z tymi nacięciami i szwami, do tego niemalże cała za siniaczona.
    Dziś mam 5dc - @ ma się ku końcowi, dziś już tylko plamienia. Testy owulacyjne zakupione. Wieśka biorę od 1dc i już zauważyłam u siebie płodny rozciągliwy śluz.
    Mąż jest na zastrzykach z leku przeciwzakrzepowych clexane 40mg/0,4ml (raz dziennie jeden zastrzyk) i leku przeciwbólowym na receptę o nazwie Poltram Compo (skład tramadoli hydrochlorium + paracetamolum). Starałam się szukać w necie info czy przy takich lekach można strać się o dziecko i póki co znalazłam że przeciwzakrzepowe nie wadzą w tym. Także raczej w tym cyklu podziałamy. Pierwszą partię żołnierzy po tych wszystkich lekach i znieczuleniach jakie dostawał w szpitalu spuściliśmy do wyrzucenia. Z kolejną chyba tak samo zrobimy :) A następne chyba już wykorzystam :)

kim jak ruszymy ze serduszkami to podam termin testowania to mnie na listę wpiszesz. Oj ten cykl będzie dla mnie niezłym wyczynem gimnastycznym podczas seksu co by go nie urazić w nogę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2016, 13:09

Kim87 lubi tę wiadomość

09.06.2010r. - 💙

18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze <3

07.06.2017r - 💙
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    witaj daga_00

współczuję ;/ trzymam kciuki za twój następny cykl ;*
    Dzięki Czarnulka za słowa wsparcia... staram się jakos nie dolować.. ale w tym cyklu zamierzam się przebadać... zobacze jak u mnie hormony tarczycy i prolaktyna... jak do konca roku nie zajde to pewnie w styczniu czeka mnie drozność.. ;/ ja jestem po 3 operacjach i miewałam też zapalenie przydatków w przeszłości więc boje się, czy sa drozne... ale tez nie chce sobie wkręcać najgorszego ;)

Co do witaminy D to nie wiem... ja biore tylko oeparol... ale nam moj lekarz rodzinny zlecił branie wit D całt rok :) wiec mysle ze wiesiołkiem mozna brac :)

czarnulka24 lubi tę wiadomość

zem3anlixz38accb.png
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    hej

ja tak z doskoku bo mam małża w domu po operacji. Myślałam że będzie gorzej ale znosi dzielnie. Ma 28 nacięć na nodze. Przez parę dni będzie mnie mniej bo teraz to on przejął kompa :( A ja bawię się w pielęgniareczkę, robię mu zastrzyk i codziennie opatrunki. Noga wygląda paskudnie z tymi nacięciami i szwami, do tego niemalże cała za siniaczona.
    Dziś mam 5dc - @ ma się ku końcowi, dziś już tylko plamienia. Testy owulacyjne zakupione. Wieśka biorę od 1dc i już zauważyłam u siebie płodny rozciągliwy śluz.
    Mąż jest na zastrzykach z leku przeciwzakrzepowych clexane 40mg/0,4ml (raz dziennie jeden zastrzyk) i leku przeciwbólowym na receptę o nazwie Poltram Compo (skład tramadoli hydrochlorium + paracetamolum). Starałam się szukać w necie info czy przy takich lekach można strać się o dziecko i póki co znalazłam że przeciwzakrzepowe nie wadzą w tym. Także raczej w tym cyklu podziałamy. Pierwszą partię żołnierzy po tych wszystkich lekach i znieczuleniach jakie dostawał w szpitalu spuściliśmy do wyrzucenia. Z kolejną chyba tak samo zrobimy :) A następne chyba już wykorzystam :)

kim jak ruszymy ze serduszkami to podam termin testowania to mnie na listę wpiszesz. Oj ten cykl będzie dla mnie niezłym wyczynem gimnastycznym podczas seksu co by go nie urazić w nogę.
    Szatynka a co to za operacja była? Skoro tyle nacięć to chyba żylaki?

zem3anlixz38accb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też witam się w 1dc.
    Czy któraś tu z was brała clo?

• daga_00 Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny napiszcie mi prosze jak sie nazywa ten żel nawilzajacy, który pomaga ponoc "zaciążyć" i utrzymuje nasienie w lepszej kondycji? Wiem, ze juz sie przewijało u nas ale nie wiem gdzie tego szukac...

zem3anlixz38accb.png
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Conceive plus... Jakoś tak

daga_00 lubi tę wiadomość

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daga_00 wrote:
    Dziewczyny napiszcie mi prosze jak sie nazywa ten żel nawilzajacy, który pomaga ponoc "zaciążyć" i utrzymuje nasienie w lepszej kondycji? Wiem, ze juz sie przewijało u nas ale nie wiem gdzie tego szukac...
    Bądź pre send ;-)

daga_00 lubi tę wiadomość

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    Conceive plus... Jakoś tak
    dzięki :)

zem3anlixz38accb.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    Ja też witam się w 1dc.
    Czy któraś tu z was brała clo?

Ja :)

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W piątek lub sobotę @.
    A ja żadnych objawów, nawet nie myślę o testowaniu. LWD na 100%

• Violet146 Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczynki wydaje mi że dziś test jest na 100% pozytywny bo kreski testowe są nawet nieco ciemniejsze od kontrolnych, a zatem chciałbym się zapytać czy z piątkowego przytulanka( a w sumie już z piątku na sobotę bo już dochodzila 12) wystarczy czy dziś powinniśmy powtórzyć... ❤?

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7bc7883e73ea.jpg

:):)

557ce75d7107a881ae504f8a4118ec67.png
‹‹ 3125 3126 3127 3128 3129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ