X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Violet146 Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    daga tak miał usuwane żylaki. Rozległe.

tak jak mówią dziewczyny też bym <3 powtórzyła

powiem tak, mam już syna i teraz marzę o córci, czyli tak jak Ty ale przy staraniach nie będę na to patrzeć i uważać aby czasem w dzień owulki nie współżyć co by drugi chłopak nie wyszedł :) Mam zamiar współżyć przed w czasie i po owulce. Będzie co będzie, byle by się udało zajść a potem szczęśliwie donosić ciążę i urodzić zdrowe dziecko. Będzie córcia super, będzie chłopiec też super. Najważniejsze aby się udało :)
    Kochana ciężko odpowiedzieć na Twoje pytanie, szanse na dziewczynkę czy chłopca są pół na pół :) ... ale powiem Ci że krechy owulacuyjne masz piękne i życzę Ci abyś na końcu cyklu takie same krechy zobaczyła na teście ciążowym.

Dziękuję kochana, też mam nadzieje ze na koniec cyklu zobaczę jeszcze raz dwie piękne krechy.
    No jak pewnie każda mama mająca już synka chciałby mieć córeczke do pary, ale jak pisałam wcześniej, że w sumie obojętne byle by zdrowe i żeby wszystko ok, przy pierwszej ciąży myślałam że będzie dziewczynka a okazał się chłopiec i kocham go ponad wszystko, i teraz będzie tak samo, bo tak naprawdę nie liczy się płeć, byle żeby wszystko było ok. Po za tym co ma być to będzie. Także my już po... I zobaczymy za 2 tygodnie czy nam się ie udało....
    Dziewczynki a teraz czuje wielkie kłucie w lewym jajniku aż mi promieniuje wszędzie dookoła, myślicie, że to znak że doszło do owulacji..?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2016, 22:08

557ce75d7107a881ae504f8a4118ec67.png
  • ania122 Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, już nie wiem co mam robić i gdzie szukać pomocy :( Cały dzień nie mogę się skupić na niczym innym oprócz na tych moich nieszczęsnych lekach :( Obawiam się że mogę coś pomieszać. Codziennie biorę kwas foliowy co nie jest powodem moich zmartwień. Przyczyną są ZIOŁA... Od początku cyklu (6.09) biorę Castagnus, a wieczorem piję ziółka o. Sroki. Mam tą mieszankę ziół bez niepokalanka. Tylko:lebiodka, koszyczek rumianku, macierzanka, pokrzywa, dziurawiec, rdest ptasi, ruta, nagietek i nostrzyk. Brałam również MACĘ w tabletkach ale jutro chyba już nie wezmę. Tak samo tran... Proszę, powiedzcie co myślicie na ten temat, odstawić Castagnus? Może brać coś więcej/mniej... Można zwariować :/

• Violet146 Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania122 wrote:
    Cześć dziewczyny, już nie wiem co mam robić i gdzie szukać pomocy :( Cały dzień nie mogę się skupić na niczym innym oprócz na tych moich nieszczęsnych lekach :( Obawiam się że mogę coś pomieszać. Codziennie biorę kwas foliowy co nie jest powodem moich zmartwień. Przyczyną są ZIOŁA... Od początku cyklu (6.09) biorę Castagnus, a wieczorem piję ziółka o. Sroki. Mam tą mieszankę ziół bez niepokalanka. Tylko:lebiodka, koszyczek rumianku, macierzanka, pokrzywa, dziurawiec, rdest ptasi, ruta, nagietek i nostrzyk. Brałam również MACĘ w tabletkach ale jutro chyba już nie wezmę. Tak samo tran... Proszę, powiedzcie co myślicie na ten temat, odstawić Castagnus? Może brać coś więcej/mniej... Można zwariować :/

Hej Aniu

A podejrzewasz u siebie podwyższona prolaktyne- to z tego względu zazywasz Castagnus? Bo z tego co wiem to dziewczyny to biorą by obniżyć prolaktyne.

• ania122 Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, miałam robione badania i ma podwyższoną, również po obciążeniu :/ Nie powiem Ci jednak o ile, bo musiałabym znaleźć papiery :/

• Violet146 Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania122 wrote:
    Tak, miałam robione badania i ma podwyższoną, również po obciążeniu :/ Nie powiem Ci jednak o ile, bo musiałabym znaleźć papiery :/

A lekarz ci przepisał jakieś lekarstwo?

• ania122 Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówił tylko o tym że mogę spróbować brać właśnie Castagnus od nowego cyklu... No to zaczęłam ale mam wątpliwości że tylko sobie bardziej zaszkodzę niż pomogę

• lilirose Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magnolia82222 wrote:
    polujesz na córcie jak ja, ja <3 w 14dc i 16dc bo mam 30 dniowe cykle i niby powinnam miec owulacje 18dc ale jakos testy były negatywne. W ogole coraz mniej jestem przekonana do tych testów owulacyjnych bo drugi cykl dopiero je robie i wszystkie negatywne, a kupowałam 3 firm :( 22.09 testuje i sie okaże czy cos się udało.

Magnolia, to mamy podobnie, ja mam 28-30 dniowe, owulka powinna być tez 18, obliczenia statystyczne wg programu, o testów nie robiłam i też chcielibyśmy córkę, ale jak będzie drugi synio to tez będzie super :) za 6 dni testuje :)

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • ewa231 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Bella_Bella mam pytanie jakiego koloru te plamienia miałaś przed tym jak dowiedzialas się o ciąży? Ja już zaczynam tracić resztki nadzieji... Chyba doopa z tego będzie...

3jgxskjos321v3oy.png
  • Magdziunia12 Przyjaciółka

Wysłany: 12 września 2016, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się serdecznie jestem tu nowa. Od jakiegoś czasu staramy się z mężem o drugiego synka i liczę na to że w tym miesiącu się udało. Mój mały ma 2.5 roku więc czas najwyższy na rodzeństwo. Długo się starcie?

f2w3rjjgaua4gbje.png

74di9vvjgrdnsmro.png
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Magdziunia ;)

Ja też jestem tu nowa. Od miesiąca ;) mam dwie córki i od 5 miesięcy staram się o trzecie dziecko

31 lat,
    Aktualnie w trzeciej ciazy
    TSH 3,07
    Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
    Dwie córeczki <3
    14.02.2017 HSG jajowody drożne :-)
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez to moje mierzenie temperatury dzisiaj wykres pokazał mi że w środę 7.09 była przewidywanie owulacja ( linia przerywana) nie mogła być bo w piątek 9.09 byłam na monitoringu i pecherzyk miał 19 mm.
    Chyba w tym cyklu nie mogę się sugerować wykresem.
    Ehh życie staraczki :)

31 lat,
    TSH 3,07
    Dwie córeczki <3
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa231 wrote:
    Hej dziewczyny,
    Bella_Bella mam pytanie jakiego koloru te plamienia miałaś przed tym jak dowiedzialas się o ciąży? Ja już zaczynam tracić resztki nadzieji... Chyba doopa z tego będzie...

Miejmy nadzieję że to nie ta @ trzymam kciuki za Ciebie i Twoją fasolke

ewa231 lubi tę wiadomość

31 lat,
    TSH 3,07
    Dwie córeczki <3
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do doopy z tym....

31 lat,
    TSH 3,07
    Dwie córeczki <3
  • ewa231 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emidomi wrote:
    Miejmy nadzieję że to nie ta @ trzymam kciuki za Ciebie i Twoją fasolke
    Miejmy nadzieję... Masakra jakaś o ile jest długo do testowania to człowiek szczęśliwy a aby się zbliza termin @ i coś się zaczyna dziac mimo że wiem że może być różnie to i tak pesymizm wygrywa

3jgxskjos321v3oy.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:* u mnie chyba owulacja dziś była lub będzie. O 3 tak dziwnie bolał mnie brzuch, promieniujac od prawej strony. Myślę, ze to tak owulacyjnie;) co do testow to przedwczoraj o 19 zrobilam jeszcze jeden, wyszedl pozytywny, wczoraj o dwudziestej juz druga kreska była bladziutka, więc sama nie wiem. Ale szyjka mieciutka, sluzu duzo, temperatura spadla, wiec chyba jest ok:) jak jutro temperatura poszybuje, to wchodze w faze urojeń:) pozdrawiam Was serdecznie i życzę spokoju, cierpliwosci i zadnych mysli o miesiaczce

emidomi lubi tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziunia12 wrote:
    Witam się serdecznie jestem tu nowa. Od jakiegoś czasu staramy się z mężem o drugiego synka i liczę na to że w tym miesiącu się udało. Mój mały ma 2.5 roku więc czas najwyższy na rodzeństwo. Długo się starcie?
    Witaj u nas:)
    Ja być może zaczęłam trzeci cykl:)

• Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa231 wrote:
    Hej dziewczyny,

Najpierw czerwone z krwią a w piątym dniu brązowe.

ewa231 lubi tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dalej plamię na brązowo, ja już nie wiem co :(

• Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:

A temperatura jak?

ewa231 lubi tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • ewa231 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    A kiedy planowana @??

3jgxskjos321v3oy.png
‹‹ 3127 3128 3129 3130 3131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ