Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
INTERNETY MI DONIOSŁY IŻ :
Nie jest możliwe uwidocznienie pęcherzyka ciążowego ani ciałka żółtego na obrazie USG w kilka dni po owulacji, gdyż ich tam wtedy jeszcze nie ma. W tym czasie zarodek dopiero schodzi do macicy i się zagnieżdża.
Każdy co innego mówi ginekolog swoje, forum swoje, internet raz tak raz tak)))
o-sza-le-ję :0
niechby już był nowy cykl bo takie czekanie to tak wkur......31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne -
emidomi wrote:Laleczki a czy w cyklu bezowulacyjnym występuje skok tempki ?
zależy co masz na myśli... jak nie ma owulacji, nie dojrzewa pęcherzyk to temp. jest płaska
temp. może byc jednak ładna, wysoko, a np. dominujące jajo może nie pękać...a tym samym może nie dojść do zapłodnienia
prawda jest jednak taka, że czasami gin nie widzi ciałka żółtego, a okazuje się ciąża
edit: chyba najlepsze jest zbadanie poziomu progesteronuWiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2016, 11:22
-
magnolia82222 wrote:dziewczynki a ja Was zapytam o sluz. Czy możliwe przy cyklach regularnych 30-dniowych by w dniu 21dc i 22 dc śluz pojawił się biały z domieszką rozciągliwego?
Podłączam się do pytania. Ja miałam też taki śluz, 23 dc (cykle 33 dniowe). Całkiem sporo się rozciągał (ok. 3 cm) -
magnolia82222 wrote:dziewczynki a ja Was zapytam o sluz. Czy możliwe przy cyklach regularnych 30-dniowych by w dniu 21dc i 22 dc śluz pojawił się biały z domieszką rozciągliwego?
wczoraj? Bo moj męzulo ma po wiesiolku, takie nasienie, ze po prostu identyko jak moj rozciagliwy sluz. Robie test z woda zeby sprawdzac:)
misiaq wrote:Podłączam się do pytania. Ja miałam też taki śluz, 23 dc (cykle 33 dniowe). Całkiem sporo się rozciągał (ok. 3 cm)
ja miewam tak
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
LILITH.P wrote:zależy co masz na myśli... jak nie ma owulacji, nie dojrzewa pęcherzyk to temp. jest płaska
temp. może byc jednak ładna, wysoko, a np. dominujące jajo może nie pękać...a tym samym może nie dojść do zapłodnienia
prawda jest jednak taka, że czasami gin nie widzi ciałka żółtego, a okazuje się ciąża
edit: chyba najlepsze jest zbadanie poziomu progesteronu
Dziękuję, obojętnie w jakim dniu cyklu ?31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne -
Ja mam takie moze głupie ale nurtujace mnie pytanie. Czy jezeli by sie udalo zajsc w ciążę w ktoryms tam cyklu, a
juz po owulacji, to czy nie zaszkodzi to Fasoleczce? Bo przychodzi czas po owulacji, rzadziej bo rzadziej ale mi sie chce i sie boje ze gdyby sie udalo to przez nasze potrzeby wszystko zepsujemy...
19Biedroneczka91 wrote:A kiedy testujesz:*? Oczywiście trzymam kciuki:)
Nie wiem. Dziś 26dc i chyba 11dpo.
Kupiłam dzisiaj test, głupia ja ale nie myślę testować. Nie czuję się ani na @ ani na okres. Zero objawow piersi, brzucha, macicy, pochwy, jajnika itd -
znajoma do mnie właśnie napisała
czekają na 2 maleństwo
)))
ona całe małzeństwo na naturalnych metodach, z 1 zaszła w 7 cyklu, teraz z 2 zaszła w 3cs... metoda, odstawiła termometry, po prostu się nie zabezpieczali i jest drugie bobo pod serduszkiem
aa... znajoma ma 33 latapierwsze dzieciątko w wieku 31
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2016, 12:30