Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Olciuska wrote:LILITH.P
mam badaniabylam wczensiejw domku hihi
a wiec moje FSH: 5.4 , LH 4.3
Dobry stosunek LH do FSH
Prolaktynę też robiłaś??Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2016, 17:16
Olciuska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Olciuska wrote:71-566
prolaktyna też super
rozumiem,że lh i fsh w 3 dc robiłaś?? i jescze jedno ja mam w 1 fazie cyklu normę fsh od 3-8, Ty podobnie?? jeśli tak, to super
to nie muszą być policystyczne jajniki - za wcześnie na monitoring, poza tym masz dobry stosunek lh i fsh, także na spokojnie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLILITH.P wrote:prolaktyna też super
rozumiem,że lh i fsh w 3 dc robiłaś?? i jescze jedno ja mam w 1 fazie cyklu normę fsh od 3-8, Ty podobnie?? jeśli tak, to super
to nie muszą być policystyczne jajniki - za wcześnie na monitoring, poza tym masz dobry stosunek lh i fsh, także na spokojnie
Tak norma u mnie FSH to 3.8 - 8.8 -
ja mam o połowę wyższy testosteron i pcos mnie nie dotyczy
lekarz stwierdził, że może być taki mój urok, albo nadnercza/jajniki coś za dużo hormonu produkują... jajniki mogą tak działać, ale mogą też przy tym być normalne owulacje, i brak pcos
ja się śmiałam do niego, że zawsze mi wmawiano, że z ciemnymi włosami - swego czasu prawie czarnymi, taki urok bruneteka tu nieco więcej testosteronu
-
Olciuska jak gin powiedział, że jest ok, to można mu chwilowo zawierzyć... jak chcesz wybierz się do niego w następnym cyklu lub za dwa nieco później niż w 9 dc, może tak 11-12
zawsze możesz skusić się na monitoring i zobaczysz, jak z pęcherzykami - ja robiłam przed nowym rokiem, jak myśleliśmy o staraniach, dlatego też ten testosteron aż tak mnie nie zmartwił -
nick nieaktualnyAha masz razje kochana dziekuje bardzo! w tym cyklu mam dac spokoj jesli nie zajde w ciaze to nastoeny mam isc do niego tak w 11dc.. i zorbimy monitoring
ja raczej jestem szczupla choc zawsze sie cos znajdzie ! moze nie bede miala wasow jak moj dziadek hihi :* sciskam mocno i bardzo Ci dziekuje
-
Violet146 wrote:Dopiero teraz zauważyłam. Jak pisałam wyżej jestem pewna ze owulka była w niedzielę także bez obaw. A można poprawić jakoś ten wykres?
Zapraszam na pyszny rosołekwchodzisz na niedziele czyli dzien kiedy wg Ciebie byla owulacja i dajesz cos tam wylacz zaawansowane wykrywanie owulacji.
Violet146 lubi tę wiadomość
19Biedroneczka91 wrote:Ojej rosolku to bym zjadla:)
wchodzisz na niedziele czyli dzien kiedy wg Ciebie byla owulacja i dajesz cos tam wylacz zaawansowane wykrywanie owulacji.
Jestem pewna że owulacja była w niedzielę około 19 bo zaczęło mnie kuc mocno w lewym jajniku i dookoła promieniowalo, na drugi dzień powtórzyłam test i już kreska była dużo jaśniejsza. Dzięki już poprawiłam wykres i dalej idziemy razemWiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2016, 18:13
-
Violet146 wrote:Jestem pewna że owulacja była w niedzielę około 19 bo zaczęło mnie kuc mocno w lewym jajniku i dookoła promieniowalo, na drugi dzień powtórzyłam test i już kreska była dużo jaśniejsza. Dzięki już poprawiłam wykres i dalej idziemy razem
no właśnie, powiedz mi jak to interpretujesz. że owu była w ten dzień co wyszła najciemniejsza krecha, czy te 12-48h od tej najciemniejszej kreski hmmm?Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
ines. wrote:no właśnie, powiedz mi jak to interpretujesz. że owu była w ten dzień co wyszła najciemniejsza krecha, czy te 12-48h od tej najciemniejszej kreski hmmm?
Warto powtarzać test w ciągu dnia 2 razy. Rano, wieczorem. W jednym cyklu miałam tak,że rano test pozytywny, a wieczorem już praktycznie biel... Następnego dnia rano biel. -
nick nieaktualny