X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciuska wrote:
    Wpiszcie w google zdj usg jajnikow z PCOS mniej wiecej zobaczycie ;) lub podeslalam link wczensiej ;)
    A to nie, czegos takiego nie mam:) u mnie byly 4 male pecherzyki w jednym jajniku 3 w drugim w tym jeden troche wiekszy. Ale bylam w poniedzialek u lekarza, a owulacja byla w niedziele. Mysle ze nawet z niedzieli na poniedzialek bo mnie bol owulacyjny dopadl o 3 w nocy:)

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciuska wrote:
    Ja mam czasem, ale moze to byc bol wywolany owulka lub praca jajnikow. Raczej bym sie tym nir martiwla chyba ze jest dosc dokuczliwy i pojawiaja sie bole podczas stosunowk.. to wtedy szybiuuutko lekarz. ;) A dziewczeta nie zapominamy o cytologi! :)

chyba wydaje mi sie że bardziej tak jakby one za intensywnie pracowały , bo czasem mi tak dokucza że nospę biorę tak mam z 2 dni w cyklu ale nie zawsze na usg nic nie stwierdzono bo te bóle mam już z kilka lat więc tyle usg co ja miałam to by coś pokazało gdyby było nie tak.. najśmieszniejsze właśnie to że jak mnie tak dość boli a się bzykniemy to przechodzi !

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    takie normy obowiązywały, gdy dzieliło się wynik przez 2, czyli jak ja mam 5,87 to jeszcze /2 i jest lekko poniżej 3 :) teraz są nowe czułości i mnie gin poinformował, że jest ok :D

na wynikach lab. mam normę do 10 - wiadomo, że to lab., ale sam endokrynolog widział... no i ja mam cykle 26-28 dni, bez żadnych wahań, lub potwierdzona owulacja :)
    Ej nie straszcie mnie z tym AMH że za wysokie bo ja mam prawie takie jak Ty LiLi - ide za miesiąc do Endo i gin i będe pokazywać swoje wyniki więc mam nadzieje że mi powie że jest ok

Wysłany: 15 września 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agape wrote:
    Pewnie, że mogło nie być. Spokojnie zrób monitoring np 2dni przed spodziewaną owulacją i wtedy będzie najpewniej :)
    Jestem 4 dni po owulacji i mam nadzieje ze juz mi monitoring w najblizszym czasie nie bedzie potrzebny:)

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    chyba wydaje mi sie że bardziej tak jakby one za intensywnie pracowały , bo czasem mi tak dokucza że nospę biorę tak mam z 2 dni w cyklu ale nie zawsze na usg nic nie stwierdzono bo te bóle mam już z kilka lat więc tyle usg co ja miałam to by coś pokazało gdyby było nie tak.. najśmieszniejsze właśnie to że jak mnie tak dość boli a się bzykniemy to przechodzi !
    Kochana wiec duzooo bzykowania hihi ;)
    Ja bym sie tym nie martwila, ciesz sie jajniki pracuja ! a nasza taka uroda ze wiecej sie nacierpimy niz plec meska ! bleeeh .. ;/

czarnulka24 lubi tę wiadomość

• agape Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    Jestem 4 dni po owulacji i mam nadzieje ze juz mi monitoring w najblizszym czasie nie bedzie potrzebny:)
    Aaaa chyba, że tak :) W takim razie powodzenia! :)

19Biedroneczka91 lubi tę wiadomość

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agape wrote:
    Mnie przy stymulacji bolą jajniki w okolicach dni owulacji

aha a czy możliwe żeby mnie bolały np 5 dni przed owu ? codziennie po troszkę ? czytałam kiedyś że niektóre kobiety mają tak że nawet właśnie kilka dni przed owu bolą je jajniki ..

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciuska wrote:
    Kochana wiec duzooo bzykowania hihi ;)
    Ja bym sie tym nie martwila, ciesz sie jajniki pracuja ! a nasza taka uroda ze wiecej sie nacierpimy niz plec meska ! bleeeh .. ;/

w sumie tym bólem nigdy się nie przejmowałam bo byłam mnóstwo razy na usg i nic nie stwierdzono tylko po poronieniu torbiel , ale on jest na drugim jajniku który mnie nie boli .. a do tego udało mi się 2 x być w ciąży , tylko jak się czasami czyta o różnych rzeczach to wiesz wydaje się że to nie jest normalne.. tak wolałam się tu zapytać czy tylko ja jestem odludkiem czy to normalne he ale widocznie taka nasza natura ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2016, 13:33

07.06.2019 synek

• agape Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    aha a czy możliwe żeby mnie bolały np 5 dni przed owu ? codziennie po troszkę ? czytałam kiedyś że niektóre kobiety mają tak że nawet właśnie kilka dni przed owu bolą je jajniki ..
    Myślę, że całkiem możliwe, może to oznaczać ich pracę, więc to dobrze :)

czarnulka24 lubi tę wiadomość

PCO
    wysoka prolaktyna
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin wczoraj powiedzial tak: Polowe artykulow w necie pisane sa przez amatorow a nie ginekologow bo raczej nie maja na to czasu! lub portale oszczedzaja kase i nie kozystaja z ich opini. A kazda kobieta jest inna wiec mozemy sie opierac tylko na badaniach i obserwacjach ! :)

Wysłany: 15 września 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przestalam przegladac informacje w necie jak znalazlam pytanie: czy mozna zajsc w ciaze bedac.....uwaga.... W ciazy!!!! Ale i tak najlepsze byly odpowiedzi, gdzie kilka osob przekonywalo, ze owszem mozna, ale to chyba niebezpieczne:):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2016, 13:44

marciaa, Olciuska, ines. lubią tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • agape Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od tego właśnie jest to forum, żeby każda z nas zaczerpnęła czegoś od innej, różną mamy wiedzę, różne doświadczenia, różne informacje od ginekologów - więc amatorkami na bank nie jesteśmy :)

19Biedroneczka91, Olciuska lubią tę wiadomość

PCO
    wysoka prolaktyna
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    Ej nie straszcie mnie z tym AMH że za wysokie bo ja mam prawie takie jak Ty LiLi - ide za miesiąc do Endo i gin i będe pokazywać swoje wyniki więc mam nadzieje że mi powie że jest ok

moja znajoma ostatnio robiła AMH i miała wynik 6... lekarz powiedział jej, że super :) mój endo też mówił, że super

Justyś91 miała taki jak my i gin też, że super :) więc spoko Pączuś

edit: poza tym AMH to jedno, a dwa to wizyta u gina, pozostałe hormony :) nie ma się co sugerować jednym badaniem :)

AMH może, ale NIE MUSI sugerować PCOS... Wydaje mi się, że najważniejsze to normy lab. Jak ja mam max 10, to gin mi mówił, że poszerza sie diagnostykę np. od 9 ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2016, 14:15

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie wróciłam z zakupow i po drodze poczułam meeeega kłucie w jajniku... plus promieniowanie na podbrzusze i tak sobie pomyślałam: "oho, jajo chyba pękło" :D

agape, Parsleyek, Zołza:), Dzezabella lubią tę wiadomość

0b52cec6da.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    robię dzisiaj rybkę po grecku... wiem, wiem do BN daleko, aczkolwiek bliżej niż dalej, ale MAM ochotę :D

Bella_Bella lubi tę wiadomość

0b52cec6da.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a któraś wie czy starając się można przyjmować iladian doustny ?

07.06.2019 synek

• agape Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale bym zjadła taką rybę :D Narobiłaś smaków :P Ja dzisiaja domowe tortille mam w planie. Ale jeszcze godzina gnicia w pracy przed mną :O

PCO
    wysoka prolaktyna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bu! B-) B-) B-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze 40min i go home ! :D

• Pączek Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    moja znajoma ostatnio robiła AMH i miała wynik 6... lekarz powiedział jej, że super :) mój endo też mówił, że super

Justyś91 miała taki jak my i gin też, że super :) więc spoko Pączuś

edit: poza tym AMH to jedno, a dwa to wizyta u gina, pozostałe hormony :) nie ma się co sugerować jednym badaniem :)

AMH może, ale NIE MUSI sugerować PCOS... Wydaje mi się, że najważniejsze to normy lab. Jak ja mam max 10, to gin mi mówił, że poszerza sie diagnostykę np. od 9 ;)

Grasjas :D
    No ja ide na początku października do Endo i gin po skierowanko i bede cykac badania po kolei :D

‹‹ 3165 3166 3167 3168 3169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ