Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Olciuska wrote:Wpiszcie w google zdj usg jajnikow z PCOS mniej wiecej zobaczycie
lub podeslalam link wczensiej
Olciuska wrote:Ja mam czasem, ale moze to byc bol wywolany owulka lub praca jajnikow. Raczej bym sie tym nir martiwla chyba ze jest dosc dokuczliwy i pojawiaja sie bole podczas stosunowk.. to wtedy szybiuuutko lekarz.
A dziewczeta nie zapominamy o cytologi!
chyba wydaje mi sie że bardziej tak jakby one za intensywnie pracowały , bo czasem mi tak dokucza że nospę biorę tak mam z 2 dni w cyklu ale nie zawsze na usg nic nie stwierdzono bo te bóle mam już z kilka lat więc tyle usg co ja miałam to by coś pokazało gdyby było nie tak.. najśmieszniejsze właśnie to że jak mnie tak dość boli a się bzykniemy to przechodzi !27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
LILITH.P wrote:takie normy obowiązywały, gdy dzieliło się wynik przez 2, czyli jak ja mam 5,87 to jeszcze /2 i jest lekko poniżej 3
teraz są nowe czułości i mnie gin poinformował, że jest ok
na wynikach lab. mam normę do 10 - wiadomo, że to lab., ale sam endokrynolog widział... no i ja mam cykle 26-28 dni, bez żadnych wahań, lub potwierdzona owulacja -
agape wrote:Pewnie, że mogło nie być. Spokojnie zrób monitoring np 2dni przed spodziewaną owulacją i wtedy będzie najpewniej
nick nieaktualnyczarnulka24 wrote:chyba wydaje mi sie że bardziej tak jakby one za intensywnie pracowały , bo czasem mi tak dokucza że nospę biorę tak mam z 2 dni w cyklu ale nie zawsze na usg nic nie stwierdzono bo te bóle mam już z kilka lat więc tyle usg co ja miałam to by coś pokazało gdyby było nie tak.. najśmieszniejsze właśnie to że jak mnie tak dość boli a się bzykniemy to przechodzi !
Ja bym sie tym nie martwila, ciesz sie jajniki pracuja ! a nasza taka uroda ze wiecej sie nacierpimy niz plec meska ! bleeeh .. ;/czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
19Biedroneczka91 wrote:Jestem 4 dni po owulacji i mam nadzieje ze juz mi monitoring w najblizszym czasie nie bedzie potrzebny:)
W takim razie powodzenia!
19Biedroneczka91 lubi tę wiadomość
Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Prawie 20 miesięcy starań ...
październik 2015 - 6tc (*)
Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie -
agape wrote:Mnie przy stymulacji bolą jajniki w okolicach dni owulacji
aha a czy możliwe żeby mnie bolały np 5 dni przed owu ? codziennie po troszkę ? czytałam kiedyś że niektóre kobiety mają tak że nawet właśnie kilka dni przed owu bolą je jajniki ..27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Olciuska wrote:Kochana wiec duzooo bzykowania hihi
Ja bym sie tym nie martwila, ciesz sie jajniki pracuja ! a nasza taka uroda ze wiecej sie nacierpimy niz plec meska ! bleeeh .. ;/
w sumie tym bólem nigdy się nie przejmowałam bo byłam mnóstwo razy na usg i nic nie stwierdzono tylko po poronieniu torbiel , ale on jest na drugim jajniku który mnie nie boli .. a do tego udało mi się 2 x być w ciąży , tylko jak się czasami czyta o różnych rzeczach to wiesz wydaje się że to nie jest normalne.. tak wolałam się tu zapytać czy tylko ja jestem odludkiem czy to normalne he ale widocznie taka nasza naturaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2016, 13:33
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
czarnulka24 wrote:aha a czy możliwe żeby mnie bolały np 5 dni przed owu ? codziennie po troszkę ? czytałam kiedyś że niektóre kobiety mają tak że nawet właśnie kilka dni przed owu bolą je jajniki ..
czarnulka24 lubi tę wiadomość
PCO
wysoka prolaktyna
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie -
nick nieaktualnyMi gin wczoraj powiedzial tak: Polowe artykulow w necie pisane sa przez amatorow a nie ginekologow bo raczej nie maja na to czasu! lub portale oszczedzaja kase i nie kozystaja z ich opini. A kazda kobieta jest inna wiec mozemy sie opierac tylko na badaniach i obserwacjach !
-
Ja przestalam przegladac informacje w necie jak znalazlam pytanie: czy mozna zajsc w ciaze bedac.....uwaga.... W ciazy!!!! Ale i tak najlepsze byly odpowiedzi, gdzie kilka osob przekonywalo, ze owszem mozna, ale to chyba niebezpieczne:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2016, 13:44
marciaa, Olciuska, ines. lubią tę wiadomość
Od tego właśnie jest to forum, żeby każda z nas zaczerpnęła czegoś od innej, różną mamy wiedzę, różne doświadczenia, różne informacje od ginekologów - więc amatorkami na bank nie jesteśmy
19Biedroneczka91, Olciuska lubią tę wiadomość
PCO
wysoka prolaktyna
Pączek wrote:Ej nie straszcie mnie z tym AMH że za wysokie bo ja mam prawie takie jak Ty LiLi - ide za miesiąc do Endo i gin i będe pokazywać swoje wyniki więc mam nadzieje że mi powie że jest ok
moja znajoma ostatnio robiła AMH i miała wynik 6... lekarz powiedział jej, że supermój endo też mówił, że super
Justyś91 miała taki jak my i gin też, że superwięc spoko Pączuś
edit: poza tym AMH to jedno, a dwa to wizyta u gina, pozostałe hormonynie ma się co sugerować jednym badaniem
AMH może, ale NIE MUSI sugerować PCOS... Wydaje mi się, że najważniejsze to normy lab. Jak ja mam max 10, to gin mi mówił, że poszerza sie diagnostykę np. od 9Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2016, 14:15
-
ja właśnie wróciłam z zakupow i po drodze poczułam meeeega kłucie w jajniku... plus promieniowanie na podbrzusze i tak sobie pomyślałam: "oho, jajo chyba pękło"
agape, Parsleyek, Zołza:), Dzezabella lubią tę wiadomość
-
a któraś wie czy starając się można przyjmować iladian doustny ?27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
Ale bym zjadła taką rybę
Narobiłaś smaków
Ja dzisiaja domowe tortille mam w planie. Ale jeszcze godzina gnicia w pracy przed mną
PCO
wysoka prolaktyna
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
LILITH.P wrote:moja znajoma ostatnio robiła AMH i miała wynik 6... lekarz powiedział jej, że super
mój endo też mówił, że super
Justyś91 miała taki jak my i gin też, że superwięc spoko Pączuś
edit: poza tym AMH to jedno, a dwa to wizyta u gina, pozostałe hormonynie ma się co sugerować jednym badaniem
AMH może, ale NIE MUSI sugerować PCOS... Wydaje mi się, że najważniejsze to normy lab. Jak ja mam max 10, to gin mi mówił, że poszerza sie diagnostykę np. od 9
Grasjas
No ja ide na początku października do Endo i gin po skierowanko i bede cykac badania po kolei