Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Olciuska wrote:To mnie kochana pocieszylas hehe...
Wiesz co postanowilam najpierw skupic sie na ciazy,powiedzial ze czasem po ciazy sie normuje. Jesli sie nie unormuje to wtedy sie na tym skupie. Teraz slonko tylko byle szybko zaskoczyc hihi. Reszta badan dobra, nasienie tez ok. A kochane powiedzcie prosze czy ilosc nasienia ma duze znaczenie? moj mial 1,3ml gdzie norma to 1,5ml. Gin mowil ze przy dobrej rychliowsci jaka ma to, to nie ma znacznia .Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Prawie 20 miesięcy starań ...
październik 2015 - 6tc (*)
Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie -
nick nieaktualnyagape wrote:Ja mam testosteron przekroczony o 0,2 od dopuszczalnego max, niedużo, ale np mam problem z wąsikiem(regularnie depiluję woskiem) mam też włoski na brzuchu a nogi gole całe od góry do dołu odkąd pamiętam
O to to to kochana mam dokladnie to samo. Nie jest to bardzo uciazliwe.. Depilacja raz na tydz w zupelnosci wystarcza a wolalabym uniknac hormonow. Cale szczescie ze to nie wplywa na plodnosc... Sciskam :* -
nick nieaktualny
-
agape wrote:Ja mam testosteron przekroczony o 0,2 od dopuszczalnego max, niedużo, ale np mam problem z wąsikiem(regularnie depiluję woskiem) mam też włoski na brzuchu a nogi gole całe od góry do dołu odkąd pamiętam
ja też mam lekko przekroczony i mam zbadać DHEA-S i androstendionendokrynolog chce to ogarnąć, bo jak sam powiedział, z czasem będzie gorzej, szczególnie po 40 r.ż., jak wejdzie się w okres menopauzy, to może być ciężko... także w połowie października zobaczę co mi powie, jak zrobię badania
i pójdę na wizyte - powiedział mi tylko, że to albo nadnercza, albo jajniki - często przy PCOS, ale u mnie tego nie ma, gin zaprzeczył, a i fsh czy AMH nie wskazuje na policystyczne
-
nick nieaktualny
-
Olciuska wrote:Gin powiedzial ze jest sporo pecherzykow ale jestem tez przed owulka.. I to moze byc dlatego. Powiedzial rowniez ze PCOS moze wykluczyc bo zeby bylo PCOS to inne jakies hormony musialyby tez przekarczac norme... sama juz nie wiem ;(
hej będąc po poronieniu na kontroli 2 tyg po zabiegu lekarz też stwierdził pęcherzyki na lewym jajniku, na jajniku wystraszona co on mówi poszłam po 4 dniach do innego ginekologa okazało się że mam torbiel 3cm duża na prawym jajniku nic poza tym więc nie wiem kto się pomylił moja obecna pani ginekolog nawet mi pokazała tego 3cm torbiela na obrazie usg.. tamten nic nie pokazywał ;/ także lekarz też mógł się pomylić..
a czy przy pcos są jakieś charakterystyczne objawy ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2016, 12:35
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
czarnulka24 wrote:a czy przy pcos są jakieś charakterystyczne objawy ?
chyba najbardziej, to brak regularnych @, cykle powyżej 30 -35 dni... znajoma ma i czasami nie ma miesiączki przez 2 m-ce, no i temp. w 2 fazie taka sobie,ciężko wyznaczyć owulację... ale z pcos zdecydowanie zachodzi się w ciążęwszystko zależy od tego na jakim etapie jest
czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
LILITH.P wrote:ja też mam lekko przekroczony i mam zbadać DHEA-S i androstendion
endokrynolog chce to ogarnąć, bo jak sam powiedział, z czasem będzie gorzej, szczególnie po 40 r.ż., jak wejdzie się w okres menopauzy, to może być ciężko... także w połowie października zobaczę co mi powie, jak zrobię badania
i pójdę na wizyte - powiedział mi tylko, że to albo nadnercza, albo jajniki - często przy PCOS, ale u mnie tego nie ma, gin zaprzeczył, a i fsh czy AMH nie wskazuje na policystyczne
Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie -
czarnulka24 wrote:hej będąc po poronieniu na kontroli 2 tyg po zabiegu lekarz też stwierdził pęcherzyki na lewym jajniku, na jajniku wystraszona co on mówi poszłam po 4 dniach do innego ginekologa okazało się że mam torbiel 3cm duża na prawym jajniku nic poza tym więc nie wiem kto się pomylił moja obecna pani ginekolog nawet mi pokazała tego 3cm torbiela na obrazie usg.. tamten nic nie pokazywał ;/ także lekarz też mógł się pomylić..
a czy przy pcos są jakieś charakterystyczne objawy ?czarnulka24 lubi tę wiadomość
marciaa wrote:No może jutro zatestuje... Zobaczę.
Chociaż jakoś myślę że nic z tego. Czuję że okres przyjdzie
Marciaaa, Twój cykl taki piękny wzaciskamy kciuki!!
29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
Olciuska wrote:O to to to kochana mam dokladnie to samo. Nie jest to bardzo uciazliwe.. Depilacja raz na tydz w zupelnosci wystarcza a wolalabym uniknac hormonow. Cale szczescie ze to nie wplywa na plodnosc... Sciskam :*
Mój M pierwszy seminogram też miał słabszy. Zażywał clostilbegyt przez 14dni, VIt A+E i augumentin(antybiotyk) przez 7 dni. Po 2 miesiącach powtórzył badanie i wyniki dużooo lepszePotrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
LILITH.P wrote:chyba najbardziej, to brak regularnych @, cykle powyżej 30 -35 dni... znajoma ma i czasami nie ma miesiączki przez 2 m-ce, no i temp. w 2 fazie taka sobie,ciężko wyznaczyć owulację... ale z pcos zdecydowanie zachodzi się w ciążę
wszystko zależy od tego na jakim etapie jest
aha to ja mam bardzo krótkie cykle zazwyczaj 25 -26 dni ..raz po poronieniu mi się zdarzyło mieć 29dni , ostatnio 27 dni no i po ostatnim poronieniu 65 dni - tylko w międzyczasie miałam plamienia 2 dniowe więc nie jest powiedziane że one ni były jakby miesiączka..
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
nick nieaktualnyczarnulka24 wrote:hej będąc po poronieniu na kontroli 2 tyg po zabiegu lekarz też stwierdził pęcherzyki na lewym jajniku, na jajniku wystraszona co on mówi poszłam po 4 dniach do innego ginekologa okazało się że mam torbiel 3cm duża na prawym jajniku nic poza tym więc nie wiem kto się pomylił moja obecna pani ginekolog nawet mi pokazała tego 3cm torbiela na obrazie usg.. tamten nic nie pokazywał ;/ także lekarz też mógł się pomylić..
a czy przy pcos są jakieś charakterystyczne objawy ?
Powiedzial mi Lekarz tak ze jesli kobieta ma PCOS to ma zadkie miesiaczki.. I problem z 3ema hormonami miedzy innymi testosteron, ale nie tylko on o tym swiadczy wiecz to wykluczyl. Jak zrobil mi usg to powiedzial ze sa liczne pecherzyki ale raczej by sie nie martiwl poniewaz ktorys z nich moze normalnie dojrzec i byc owulka a ze to byl 9 dzien syklu powiedzial ze to za wczesnie zeby jeden z nich byl znacznie wiekszy.. Teraz mam zrobin progesteron w 3 fazie cyklu i jesli nie zaciaze to do niego z wynikiem i zrobimy monitoring jesli nie chce tracic czasu... a jesli progesteronu bedzie za malo to dostane tabletki + monitoring i, troche szczescia i fasolka
PCOS mozna stwierdzic badaniami hormonow (!!!) i oczywscie usg ! ale jesli hormony ktore o tym swiadcza beda ok... a pecherzyki sa to lepiej czesciej robic usg i wtedy mozna stymulowac owulke jesli jest zadsza.. Tak mi wytlumaczyl.
-
agape wrote:Ja mam androstendion przekroczony o 0,1 a AMH mam 7,7. Więc ewidentnie zresztą i na USG i w badaniach widać PCOS.
moje AMH to 5,88 czy jakoś tak:) no i jest niby ok - robiłam w tym roku
edit:
myślałam,że AMH do 10 jest ok, jeśli chodzi o badania wykonane w tym rokuWiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2016, 12:49
-
Olciuska wrote:Powiedzial mi Lekarz tak ze jesli kobieta ma PCOS to ma zadkie miesiaczki.. I problem z 3ema hormonami miedzy innymi testosteron, ale nie tylko on o tym swiadczy wiecz to wykluczyl. Jak zrobil mi usg to powiedzial ze sa liczne pecherzyki ale raczej by sie nie martiwl poniewaz ktorys z nich moze normalnie dojrzec i byc owulka a ze to byl 9 dzien syklu powiedzial ze to za wczesnie zeby jeden z nich byl znacznie wiekszy.. Teraz mam zrobin progesteron w 3 fazie cyklu i jesli nie zaciaze to do niego z wynikiem i zrobimy monitoring jesli nie chce tracic czasu... a jesli progesteronu bedzie za malo to dostane tabletki + monitoring i
, troche szczescia i fasolka
PCOS mozna stwierdzic badaniami hormonow (!!!) i oczywscie usg ! ale jesli hormony ktore o tym swiadcza beda ok... a pecherzyki sa to lepiej czesciej robic usg i wtedy mozna stymulowac owulke jesli jest zadsza.. Tak mi wytlumaczyl.
prawda, mówi o tym AMH, a także stosunek lh do fsh
a w przypadku wysokiego testosteronu poszerza się diagnstykę o badania, o których wspomniałamWiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2016, 12:47
-
LILITH.P wrote:prawda, mówi o tym AMH, a także stosunek lh do fsh
ja też kiedyś się wybiorę na to badanie no i jak nie uda mi się zaciążyć do nowego roku to chyba pójdę na drożność , słyszałam że przez łyżeczkowanie u niektórych kobiet lubią się robić zrosty
no a w tym cyklu zamierzam zrobić progesteron i prolaktynę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2016, 12:50
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
agape wrote:Ja mam androstendion przekroczony o 0,1 a AMH mam 7,7. Więc ewidentnie zresztą i na USG i w badaniach widać PCOS.