X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciuska wrote:
    Gin powiedzial ze jest sporo pecherzykow ale jestem tez przed owulka.. I to moze byc dlatego. Powiedzial rowniez ze PCOS moze wykluczyc bo zeby bylo PCOS to inne jakies hormony musialyby tez przekarczac norme... sama juz nie wiem ;(

a jakie inne hormony robilaś? wklej wyniki lub je przepisz

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • M_Belly Przyjaciółka

Wysłany: 15 września 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mieć badanie tzw. HyCoSy, czyli to nie rentgenowskie, mam się umówić prywatnie w gabinecie, więc raczej nie tak, że na odział..
    Będzie dobrze :) Może mi też by się udało w tym cyklu.. <marzy> :P

f2w3gzu3f5dq1xgq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem w pacy wiec ich nie mam narazie...
    Podobno reszta hormonow jest rewelka. Pamietam ze tam byla prolaktyna tarczyca itd..

• Parsleyek Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M_Belly wrote:
    Ja mam mieć badanie tzw. HyCoSy, czyli to nie rentgenowskie, mam się umówić prywatnie w gabinecie, więc raczej nie tak, że na odział..
    Będzie dobrze :) Może mi też by się udało w tym cyklu.. <marzy> :P

Swoje doświadczenia na ten temat opisałam na blogu, jeśli chciałabyś poczytać :) będzie dobrze! :)

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciuska wrote:
    jestem w pacy wiec ich nie mam narazie...
    Podobno reszta hormonow jest rewelka. Pamietam ze tam byla prolaktyna tarczyca itd..

a fsh, luteina?

jak będziesz w domu, prześlij, wymyśli się coś :)

może to być Twój urok, albo coś się dzieje...

na wykresie masz pozytywny test ciążowy?? :)

Olciuska, Parsleyek lubią tę wiadomość

0b52cec6da.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki przesle dzis bede w domu ok 20 PL czasu heh, mieszkam w UK wiec badnaia tez sa po ang ale w zasadzie nazwy bardzo podobne ;) z tego co pamietam TO fsh tez tam jest, wiec przesle wieczorkiem. Dziekuje

• M_Belly Przyjaciółka

Wysłany: 15 września 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Swoje doświadczenia na ten temat opisałam na blogu, jeśli chciałabyś poczytać :) będzie dobrze! :)

Ojej- chętnie- podeślesz linka? :)

Już widzę :) <głupiutka> :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2016, 11:58

Parsleyek lubi tę wiadomość

f2w3gzu3f5dq1xgq.png
  • agape Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    I ja się wprosiłam i przeczytałam :) Widzisz, znów co lekarz to opinia co do tego badania. No nic, ważne, żeby zrobić i żeby wszystko okazał się drożne :))

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciuska, co do testosteronu... Masz jakieś objawy ?

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:

a bardziej dosadnie... masz może problem z nadmiernym owłosieniem?? często się zdarza przy wysokim poziomie testosteronu/ wąsik, wewn.strona ud, ciemne włoski na brzuszku,itp

0b52cec6da.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:

jak samopoczucie Marciaa?? objawy?

0b52cec6da.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marciaa zrobilam badania hormonalne bo mi sie miesiaczka spoznila 2 tyg i ostatnio mi sie troche opozniala mimo ze w ciazy nie bylam... Ogolnie zadnych nom czasem wyskacza 2 krostki moze na brodzie.. a i mam wloski pod pempkiem oraz wokol sutkow malenkie nie widoncze ale mam... to tez moze o tym swiadczyc. Natomiast gin powiedzial ze testosteron nie ma znaczenia w zajsciu w ciaze... Ale wole sie upewnic bo oczywiscie schizy sa

• Parsleyek Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agape wrote:
    I ja się wprosiłam i przeczytałam :) Widzisz, znów co lekarz to opinia co do tego badania. No nic, ważne, żeby zrobić i żeby wszystko okazał się drożne :))

Dokładnie się z Tobą zgadzam :)

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marciaa ale jesli nie mialas robionych badan hormonow.. Oczywiscie kazdy hormon w odpowiedniej fazie cyklu.. Wychodzi 2 badania w cyklu

• marciaa Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    jak samopoczucie Marciaa?? objawy?

Bolą piersi dzisiaj i to baardzo.
    Wczoraj trochę zaczęły w ogóle.
    A tak to żadnych objawów

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marciaa a kiedy testujesz??

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciuska wrote:
    Marciaa zrobilam badania hormonalne bo mi sie miesiaczka spoznila 2 tyg i ostatnio mi sie troche opozniala mimo ze w ciazy nie bylam... Ogolnie zadnych nom czasem wyskacza 2 krostki moze na brodzie.. a i mam wloski pod pempkiem oraz wokol sutkow malenkie nie widoncze ale mam... to tez moze o tym swiadczyc. Natomiast gin powiedzial ze testosteron nie ma znaczenia w zajsciu w ciaze... Ale wole sie upewnic bo oczywiscie schizy sa

i właśnie te włoski świadczą o problemach z testosteronem :) gin ma rację, nie ma to znaczenia w przypadku zajścia w ciążę, ale dobrze jest to jednak ogarnąć... z czasem będzie się pogarszać, włosków będzie coraz więcej,itp.

0b52cec6da.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    Bolą piersi dzisiaj i to baardzo.
    Wczoraj trochę zaczęły w ogóle.
    A tak to żadnych objawów

no to spokojnie czekamy to weekendu i zaciskam kciuki :)

0b52cec6da.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    i właśnie te włoski świadczą o problemach z testosteronem :) gin ma rację, nie ma to znaczenia w przypadku zajścia w ciążę, ale dobrze jest to jednak ogarnąć... z czasem będzie się pogarszać, włosków będzie coraz więcej,itp.

To mnie kochana pocieszylas hehe...
    Wiesz co postanowilam najpierw skupic sie na ciazy,powiedzial ze czasem po ciazy sie normuje. Jesli sie nie unormuje to wtedy sie na tym skupie. Teraz slonko tylko byle szybko zaskoczyc hihi. Reszta badan dobra, nasienie tez ok. A kochane powiedzcie prosze czy ilosc nasienia ma duze znaczenie? moj mial 1,3ml gdzie norma to 1,5ml. Gin mowil ze przy dobrej rychliowsci jaka ma to, to nie ma znacznia .

• agape Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    a bardziej dosadnie... masz może problem z nadmiernym owłosieniem?? często się zdarza przy wysokim poziomie testosteronu/ wąsik, wewn.strona ud, ciemne włoski na brzuszku,itp
    Ja mam testosteron przekroczony o 0,2 od dopuszczalnego max, niedużo, ale np mam problem z wąsikiem(regularnie depiluję woskiem) mam też włoski na brzuchu a nogi gole całe od góry do dołu odkąd pamiętam ;)

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
‹‹ 3162 3163 3164 3165 3166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ