Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyM_Belly wrote:Hej dziewczynki,
Ojej, jakie popijawy wczoraj byłyJa chyba dzisiaj skuszę się na jakieś alko
Byłam wczoraj u lekarki, ona polipa nie widziała, ale skierowała nas na badania- męża- na badanie nasienia, mnie na drożność jajowodów.. Także w następnym cyklu badamy się
Witaj
Mnie też to czeka jak się teraz nie uda -
nick nieaktualny
-
M_Belly wrote:Hej dziewczynki,
Ojej, jakie popijawy wczoraj byłyJa chyba dzisiaj skuszę się na jakieś alko
Byłam wczoraj u lekarki, ona polipa nie widziała, ale skierowała nas na badania- męża- na badanie nasienia, mnie na drożność jajowodów.. Także w następnym cyklu badamy się
Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Prawie 20 miesięcy starań ...
październik 2015 - 6tc (*)
Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie -
nick nieaktualny
-
Ja w zeszłym cyklu miałam drożność badaną przez HSG. Szczerze... to nigdy nie przeżyłam nic bardziej bolesnego. Nie mówię tego, żeby Was straszyć, bo wiadomo, każdy inaczej odczuwa różne rzeczy, ale dla mnie to była masakraPotrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie -
nick nieaktualnyagape wrote:Ja w zeszłym cyklu miałam drożność badaną przez HSG. Szczerze... to nigdy nie przeżyłam nic bardziej bolesnego. Nie mówię tego, żeby Was straszyć, bo wiadomo, każdy inaczej odczuwa różne rzeczy, ale dla mnie to była masakra
Dlatego tak bardzo mi się marzy aby ten cykl był tym szczesliwym :p -
agape wrote:Ja w zeszłym cyklu miałam drożność badaną przez HSG. Szczerze... to nigdy nie przeżyłam nic bardziej bolesnego. Nie mówię tego, żeby Was straszyć, bo wiadomo, każdy inaczej odczuwa różne rzeczy, ale dla mnie to była masakra
Długo trwa to badanie? -
nick nieaktualny
-
M_Belly wrote:Długo trwa to badanie?Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Zołza:) wrote:Dlatego tak bardzo mi się marzy aby ten cykl był tym szczesliwym :p
W ogóle który to Twój cykl starań?
Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
nick nieaktualny
-
Violet146 wrote:Kobitki ja trochę nie rozumiem czegoś czy to mierzenie jest dokładne? Czasem jest bardziej ciepło, czasem mniej, czasem bardziej przykryta kadrą czasem mniej - czy to nie ma znaczenia...?
temperatura to nie wszystko, ale bez niej taki wykres pusty.
Violet146 lubi tę wiadomość
nick nieaktualnyagape wrote:Ja byłam o 8 przyjęta na oddział, dostałam zastrzyk plus tabletkę przeciwbólową. Zabieg miałam o 10. Zakładanie aparatu jakieś 2 minuty, później przewiezienie do sali RTG, podanie kontrastu i zrobienie zdjęć jakieś kolejne 2 minuty. Więc faktycznie samo badanie trwa dosyć krótko.
Cykam się tego badania -
agape wrote:Ja w zeszłym cyklu miałam drożność badaną przez HSG. Szczerze... to nigdy nie przeżyłam nic bardziej bolesnego. Nie mówię tego, żeby Was straszyć, bo wiadomo, każdy inaczej odczuwa różne rzeczy, ale dla mnie to była masakra
Ja miałam sono Hsg i było robione w gabinecie i nie było takie straszne29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
nick nieaktualnyHej kochane.
Prosze pomozcie...
Otoz zrobilam badania hormonalne (staramy sie 2msc) wyszlo ,ze mam za wysoki testosteron... prosze powiedzcie czy powinnam cos z tym zrobic??
jest 2krotnie wiekszy.. Lekarz ginekolog pow. ze mam sie nie stresowac i wszystko bedzie ok i nic z tym nie musimy robic... Jeszcze musze progesteron zrobic ale to w 3 fazie cyklu. Miala ktoras z was taki porblem? Please help. I z gory dziekuje! -
Zołza:) wrote:Cykam się tego badania
Parsleyek wrote:Ja miałam sono Hsg i było robione w gabinecie i nie było takie straszne
Nie ma się co bać na zapas, każdy inaczej znosi bólPotrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Olciuska wrote:Hej kochane.
Prosze pomozcie...
Otoz zrobilam badania hormonalne (staramy sie 2msc) wyszlo ,ze mam za wysoki testosteron... prosze powiedzcie czy powinnam cos z tym zrobic??
jest 2krotnie wiekszy.. Lekarz ginekolog pow. ze mam sie nie stresowac i wszystko bedzie ok i nic z tym nie musimy robic... Jeszcze musze progesteron zrobic ale to w 3 fazie cyklu. Miala ktoras z was taki porblem? Please help. I z gory dziekuje!
polecam wykonać DHEA-S i Androstendion, będzie wiadomo, czy szwankują nadnercza, czy jajniki. I nie do ginekologa z badaniami, a do endokrynologa. Rozumiem, że PCOS nie masz stwierdzonego? -
nick nieaktualny