Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
magnolia82222 wrote:u mnie dużo śluzu białego, jakos z nerw nie mam objawów na @ ani na cokolwiek, w czwartek testuję jakby coś...
(
u mnie też dzisiaj dużo białego śluzu... 4dpo i takie rzeczy
---
wczoraj mocno bolała mnie prawa strona brzuszka, na wysokości jajników, mówię o tym mojem P., a co On na to: 'bąbelek się przeciska'padłam
faceci też się nakręcają
Pączek, magnolia82222, Bella_Bella lubią tę wiadomość
-
LILITH.P wrote:u mnie też dzisiaj dużo białego śluzu... 4dpo i takie rzeczy
---
wczoraj mocno bolała mnie prawa strona brzuszka, na wysokości jajników, mówię o tym mojem P., a co On na to: 'bąbelek się przeciska'padłam
faceci też się nakręcają
Mój mnie zapytał wczoraj czy jestem w ciąży bo mam takie zachcianki (a wcale ich nie miałam, chciałam tylko snickersa ze sklepu)
Także wydaje mi się że masz rację faceci też o tym myślą ale tak często o tym nie mówią29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
Zołza:) wrote:Agape !
Do odpowiedzi !
Czy do drożności ma znaczenie dzień cyklu?
Chce niebawe zadzwonić i się umówić i ... się zaczęłam zastanawiać.
Mi lekarz zalecił nie wcześniej jak 3 a nie później jak 10dc. Najlepiej zapisać się zaraz po okresie.Zołza:) lubi tę wiadomość
Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Prawie 20 miesięcy starań ...
październik 2015 - 6tc (*)
Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie -
Justyś91 wrote:Wiem doskonale jaki to jest ból kiedy traci się tą maleńką cząstkę siebie
U nas też była mega radość a po tygodniu płacz i ogromny żal
Pierwszą ciąże straciłam w 8 tygodniu a drugą w połowie 5tygodnia.
staramy się już ponad 5 lat bo o dziecku myśleliśmy już przed ślubem.
my kobietki musimy być silne
życzę ci również szczęśliwego zakończenia cykluPotrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie -
mnie tez irytuja pojawiajace sie wsrod moich znajomych ciaze.... ba! 2 lata temu przeprowadzilismy sie do nowego mieszkania.
po dwoch latach w mojej klatce 3 ciaze...
dosyc tez mam sluchania zyczen Wielkanocno-Bozonarodzeniowych, zeby sie w koncu udalo (nie planowalismy az do wakacji tego roku, ale tesciowie juz 4 lat zyczenia skladaja). I dosyc mam komentarzy, ze "oooo po 30 to juz Ci tak latwo nie bedzie"....
Marti
31 l. , 2cs
-
Marti... wrote:mnie tez irytuja pojawiajace sie wsrod moich znajomych ciaze.... ba! 2 lata temu przeprowadzilismy sie do nowego mieszkania.
dosyc tez mam sluchania zyczen Wielkanocno-Bozonarodzeniowych, zeby sie w koncu udalo (nie planowalismy az do wakacji tego roku, ale tesciowie juz 4 lat zyczenia skladaja). I dosyc mam komentarzy, ze "oooo po 30 to juz Ci tak latwo nie bedzie"....
cześć Marti
ja też 31lat
znam też ból kolejnych znajomych w ciąży -
agape wrote:JA jakbym się starała 5 lat to bym chyba wylądowała w psychiatryku. Nie jestem jakimś słabeuszem, ale naprawdę mnie to wszystko przytłacza, ty, bardziej, że moja przyjaciółka jest w ciąży, kuzynk mojego męża też, wszędzie pełno ciężarnych. Moja siostra ma 3miesięcznego synka... i tak mi się ciągnie to wszystko,że czuję się jakbym miała 40 lat i menopauzę za plecami ;/
też czasami dopada mnie dołek i niechęć do tego całego świata ale trzeba się zebrać w sobie i zawalczyć o kruszynkę
Już o pisałam tutaj jaką mam sytuację w domu z teściową i szwagieką która jest oobecnie w drugiej ciąży i ciągle wysłuchuję że powinnam cieszyć się jej szczęściem i jej we wszystkim pomagać bo przecież ona jest w ciąży już nie wspominając już o wszystkich zachwytach gazetach i programach o ciężarnych. Tak ja mówią laski Luz W Dupie może nas wszystkie tylko uratować -
Marti... wrote:mnie tez irytuja pojawiajace sie wsrod moich znajomych ciaze.... ba! 2 lata temu przeprowadzilismy sie do nowego mieszkania.
Po pewnym czasie przestaje si już tego słuchać jednym uchem wpada a drugim wypada -
Hej kobiety
Robiłam dzisiaj test i.... mały blady bladzioszek!!!Wizyta u gina już zameldowana idę w czwartek
Trzymam kciuki sama za siebie
Pozdrawiam i również Wam życzę dużo pozytywnych
magnolia82222, szatynka, Dzezabella, ines., Bella_Bella lubią tę wiadomość
Paulinaa26
Szymonek21.05.2013
-
Justyś91 wrote:Kochana cierpliwości i wytrwałości
też czasami dopada mnie dołek i niechęć do tego całego świata ale trzeba się zebrać w sobie i zawalczyć o kruszynkę
Już o pisałam tutaj jaką mam sytuację w domu z teściową i szwagieką która jest oobecnie w drugiej ciąży i ciągle wysłuchuję że powinnam cieszyć się jej szczęściem i jej we wszystkim pomagać bo przecież ona jest w ciąży już nie wspominając już o wszystkich zachwytach gazetach i programach o ciężarnych. Tak ja mówią laski Luz W Dupie może nas wszystkie tylko uratowaćPotrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
M_Belly wrote:Mi również do 10-go dc
Jakoś tak dzisiaj mam zjazd emocjonalny, mam dość pracy i tego, że ciągle mi się nie udaje..ja z pracą ogólnie mam problem, mam umowę tylko do końca listopada, a później zapewne zostanę na lodzie, bo muszą ciąć koszty i raczej umowy mi nie przedłużą z tego co słyszałam. Więc dojdzie mi dodatkowe zmartwienie - szukanie pracy
Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Hej hej dziewczyny. Ja znowu na różowej stronie . w tamtym roku prowadziłam, ale narzeczony stwierdził ze to głupota . No i tak....po kilku miesiącach dalej nic . Więc wracam i jestem. Za mną pierwszy cykl z testami . Niestety nic z tego . Dziś pierwszy dzień kolejnego cyklu , cyklu po mojemu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 15:49
-
agape wrote:Witaj w klubie
ja z pracą ogólnie mam problem, mam umowę tylko do końca listopada, a później zapewne zostanę na lodzie, bo muszą ciąć koszty i raczej umowy mi nie przedłużą z tego co słyszałam. Więc dojdzie mi dodatkowe zmartwienie - szukanie pracy
Ja mam normalną umowę o pracę- ale jakoś tak wszystko mnie wkurza, a na zmianę pracy nie jest to najlepszy czas teraz.. bo wiadomowięc muszę jakoś wytrzymać.. Najgorsze mam poniedziałki- jakoś wtedy przychodzi czas na przemyślenia..
-
magnolia82222 wrote:dziewczyny a czy któraś się z was prowadzi działalność gospodarczą i orientuje sie że jakby w ciąży była to ile by miała płatne z ZUSu skoro teraz odprowadza składki 1150zł z groszami??
Przy małym ZUSie miesięcznie to jest około 20 zł (chyba 17 - porażka jakaś), przy dużym się nie orientuje, ale myślę, że nie będą to kokosy...29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
magnolia82222 wrote:dziewczyny a czy któraś się z was prowadzi działalność gospodarczą i orientuje sie że jakby w ciąży była to ile by miała płatne z ZUSu skoro teraz odprowadza składki 1150zł z groszami??
mówisz o chorobowym, czy zasiłku rodzicielskim?? -
magnolia82222 wrote:dziewczyny a czy któraś się z was prowadzi działalność gospodarczą i orientuje sie że jakby w ciąży była to ile by miała płatne z ZUSu skoro teraz odprowadza składki 1150zł z groszami??Parsleyek wrote:Przy małym ZUSie miesięcznie to jest około 20 zł (chyba 17 - porażka jakaś), przy dużym się nie orientuje, ale myślę, że nie będą to kokosy...
A ja od razu pomyślałam o macierzyńskim, a to przecież już nie w ciąży29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"