SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Wiesz, że jest ważny. Ale czy wiesz, który, kiedy i dlaczego?
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • magnolia82222 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dużo śluzu białego, jakos z nerw nie mam objawów na @ ani na cokolwiek, w czwartek testuję jakby coś...

dziewczyny jak czytam Wasze posty o stracie maleństwa to serce mi pęka :( jakie to okropne i bolesne :'(

35 lat, 2 ciąża
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magnolia82222 wrote:
    u mnie dużo śluzu białego, jakos z nerw nie mam objawów na @ ani na cokolwiek, w czwartek testuję jakby coś...

(

u mnie też dzisiaj dużo białego śluzu... 4dpo i takie rzeczy ;)

---

wczoraj mocno bolała mnie prawa strona brzuszka, na wysokości jajników, mówię o tym mojem P., a co On na to: 'bąbelek się przeciska' :D padłam :D

faceci też się nakręcają :D

Pączek, magnolia82222, Bella_Bella lubią tę wiadomość

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    u mnie też dzisiaj dużo białego śluzu... 4dpo i takie rzeczy ;)

---

wczoraj mocno bolała mnie prawa strona brzuszka, na wysokości jajników, mówię o tym mojem P., a co On na to: 'bąbelek się przeciska' :D padłam :D

faceci też się nakręcają :D

Mój mnie zapytał wczoraj czy jestem w ciąży bo mam takie zachcianki (a wcale ich nie miałam, chciałam tylko snickersa ze sklepu :P )
    Także wydaje mi się że masz rację faceci też o tym myślą ale tak często o tym nie mówią ;)

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • agape Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza:) wrote:
    Agape !
    Do odpowiedzi ! :D

Czy do drożności ma znaczenie dzień cyklu?
    Chce niebawe zadzwonić i się umówić i ... się zaczęłam zastanawiać.
    JEstem! :)
    Mi lekarz zalecił nie wcześniej jak 3 a nie później jak 10dc. Najlepiej zapisać się zaraz po okresie.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • agape Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś91 wrote:
    Wiem doskonale jaki to jest ból kiedy traci się tą maleńką cząstkę siebie
    U nas też była mega radość a po tygodniu płacz i ogromny żal
    Pierwszą ciąże straciłam w 8 tygodniu a drugą w połowie 5tygodnia.
    staramy się już ponad 5 lat bo o dziecku myśleliśmy już przed ślubem.
    my kobietki musimy być silne
    życzę ci również szczęśliwego zakończenia cyklu <3
    JA jakbym się starała 5 lat to bym chyba wylądowała w psychiatryku. Nie jestem jakimś słabeuszem, ale naprawdę mnie to wszystko przytłacza, ty, bardziej, że moja przyjaciółka jest w ciąży, kuzynk mojego męża też, wszędzie pełno ciężarnych. Moja siostra ma 3miesięcznego synka... i tak mi się ciągnie to wszystko,że czuję się jakbym miała 40 lat i menopauzę za plecami ;/

PCO
    wysoka prolaktyna
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • Marti... Znajoma

Wysłany: 19 września 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tez irytuja pojawiajace sie wsrod moich znajomych ciaze.... ba! 2 lata temu przeprowadzilismy sie do nowego mieszkania.
    po dwoch latach w mojej klatce 3 ciaze...

dosyc tez mam sluchania zyczen Wielkanocno-Bozonarodzeniowych, zeby sie w koncu udalo (nie planowalismy az do wakacji tego roku, ale tesciowie juz 4 lat zyczenia skladaja). I dosyc mam komentarzy, ze "oooo po 30 to juz Ci tak latwo nie bedzie"....

Marti

31 l. , 2cs
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti... wrote:
    mnie tez irytuja pojawiajace sie wsrod moich znajomych ciaze.... ba! 2 lata temu przeprowadzilismy sie do nowego mieszkania.

dosyc tez mam sluchania zyczen Wielkanocno-Bozonarodzeniowych, zeby sie w koncu udalo (nie planowalismy az do wakacji tego roku, ale tesciowie juz 4 lat zyczenia skladaja). I dosyc mam komentarzy, ze "oooo po 30 to juz Ci tak latwo nie bedzie"....

cześć Marti :)

ja też 31lat :)

znam też ból kolejnych znajomych w ciąży ;)

0b52cec6da.png
  • Justyś91 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agape wrote:
    JA jakbym się starała 5 lat to bym chyba wylądowała w psychiatryku. Nie jestem jakimś słabeuszem, ale naprawdę mnie to wszystko przytłacza, ty, bardziej, że moja przyjaciółka jest w ciąży, kuzynk mojego męża też, wszędzie pełno ciężarnych. Moja siostra ma 3miesięcznego synka... i tak mi się ciągnie to wszystko,że czuję się jakbym miała 40 lat i menopauzę za plecami ;/
    Kochana cierpliwości i wytrwałości :) też czasami dopada mnie dołek i niechęć do tego całego świata ale trzeba się zebrać w sobie i zawalczyć o kruszynkę :)
    Już o pisałam tutaj jaką mam sytuację w domu z teściową i szwagieką która jest oobecnie w drugiej ciąży i ciągle wysłuchuję że powinnam cieszyć się jej szczęściem i jej we wszystkim pomagać bo przecież ona jest w ciąży już nie wspominając już o wszystkich zachwytach gazetach i programach o ciężarnych. Tak ja mówią laski Luz W Dupie może nas wszystkie tylko uratować :)

1acc2e2db1fead547011b00f4ff1292d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Justyś91 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti... wrote:

faktycznie takie życzenia są irytujące znam to z autopsji :D
    Po pewnym czasie przestaje si już tego słuchać jednym uchem wpada a drugim wypada :)

1acc2e2db1fead547011b00f4ff1292d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Paulinaa26 Koleżanka

Wysłany: 19 września 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobiety ;)
    Robiłam dzisiaj test i.... mały blady bladzioszek!!! ;) Wizyta u gina już zameldowana idę w czwartek ;) Trzymam kciuki sama za siebie :) Pozdrawiam i również Wam życzę dużo pozytywnych :)

magnolia82222, szatynka, Dzezabella, ines., Bella_Bella lubią tę wiadomość

Paulinaa26
    Szymonek <3 21.05.2013 <3
  • M_Belly Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agape wrote:
    JEstem! :)
    Mi lekarz zalecił nie wcześniej jak 3 a nie później jak 10dc. Najlepiej zapisać się zaraz po okresie.

Mi również do 10-go dc :)

Jakoś tak dzisiaj mam zjazd emocjonalny, mam dość pracy i tego, że ciągle mi się nie udaje..

f2w3gzu3f5dq1xgq.png
  • M_Belly Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaa26 wrote:
    Hej kobiety ;)
    Robiłam dzisiaj test i.... mały blady bladzioszek!!! ;) Wizyta u gina już zameldowana idę w czwartek ;) Trzymam kciuki sama za siebie :) Pozdrawiam i również Wam życzę dużo pozytywnych :)

No to gratulacje i trzymamy kciuki ! :)

f2w3gzu3f5dq1xgq.png
  • agape Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś91 wrote:
    Kochana cierpliwości i wytrwałości :) też czasami dopada mnie dołek i niechęć do tego całego świata ale trzeba się zebrać w sobie i zawalczyć o kruszynkę :)
    Już o pisałam tutaj jaką mam sytuację w domu z teściową i szwagieką która jest oobecnie w drugiej ciąży i ciągle wysłuchuję że powinnam cieszyć się jej szczęściem i jej we wszystkim pomagać bo przecież ona jest w ciąży już nie wspominając już o wszystkich zachwytach gazetach i programach o ciężarnych. Tak ja mówią laski Luz W Dupie może nas wszystkie tylko uratować :)
    U mnie jak już mama i teściowa wiedzą, że mamy taki a nie inny problem to już nie komentują. Ale co się nasłuchałam, że mamy psa, a nie dziecko, że teraz to sie młodym dzieci mieć nie chce, że wygodnie żyjemy w dwójkę itd, to mnie szlak trafiał. Powiedziałam mojemu mężowi, że jeszcze raz od kogokolwiek usłyszę głupi komentarz to powiem,że nie każdy niestety z pierwszym numerkiem ma dziecko i koniec.

PCO
    wysoka prolaktyna
  • agape Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M_Belly wrote:
    Mi również do 10-go dc :)

Jakoś tak dzisiaj mam zjazd emocjonalny, mam dość pracy i tego, że ciągle mi się nie udaje..
    Witaj w klubie :/ ja z pracą ogólnie mam problem, mam umowę tylko do końca listopada, a później zapewne zostanę na lodzie, bo muszą ciąć koszty i raczej umowy mi nie przedłużą z tego co słyszałam. Więc dojdzie mi dodatkowe zmartwienie - szukanie pracy

PCO
    wysoka prolaktyna
  • Ania23 Debiutantka

Wysłany: 19 września 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej dziewczyny. Ja znowu na różowej stronie . w tamtym roku prowadziłam, ale narzeczony stwierdził ze to głupota . No i tak....po kilku miesiącach dalej nic . Więc wracam i jestem. Za mną pierwszy cykl z testami . Niestety nic z tego . Dziś pierwszy dzień kolejnego cyklu , cyklu po mojemu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 15:49

19d39135fcd7f5e18e52c0c096481a98.png
  • magnolia82222 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a czy któraś się z was prowadzi działalność gospodarczą i orientuje sie że jakby w ciąży była to ile by miała płatne z ZUSu skoro teraz odprowadza składki 1150zł z groszami??

35 lat, 2 ciąża
  • M_Belly Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agape wrote:
    Witaj w klubie :/ ja z pracą ogólnie mam problem, mam umowę tylko do końca listopada, a później zapewne zostanę na lodzie, bo muszą ciąć koszty i raczej umowy mi nie przedłużą z tego co słyszałam. Więc dojdzie mi dodatkowe zmartwienie - szukanie pracy

Ja mam normalną umowę o pracę- ale jakoś tak wszystko mnie wkurza, a na zmianę pracy nie jest to najlepszy czas teraz.. bo wiadomo :) więc muszę jakoś wytrzymać.. Najgorsze mam poniedziałki- jakoś wtedy przychodzi czas na przemyślenia..

f2w3gzu3f5dq1xgq.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magnolia82222 wrote:
    dziewczyny a czy któraś się z was prowadzi działalność gospodarczą i orientuje sie że jakby w ciąży była to ile by miała płatne z ZUSu skoro teraz odprowadza składki 1150zł z groszami??

Przy małym ZUSie miesięcznie to jest około 20 zł (chyba 17 - porażka jakaś), przy dużym się nie orientuje, ale myślę, że nie będą to kokosy...

l22nkrhmpu973w26.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magnolia82222 wrote:

mówisz o chorobowym, czy zasiłku rodzicielskim??

0b52cec6da.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magnolia82222 wrote:
    Parsleyek wrote:
    Przy małym ZUSie miesięcznie to jest około 20 zł (chyba 17 - porażka jakaś), przy dużym się nie orientuje, ale myślę, że nie będą to kokosy...

A ja od razu pomyślałam o macierzyńskim, a to przecież już nie w ciąży ;)

l22nkrhmpu973w26.png
‹‹ 3198 3199 3200 3201 3202 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ