X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj Justyś91 no cichutko , może dziewczyny gotują obiad ;)

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.Ja dzisiaj byłam na usg wizyta kontrolna po lekach clo i pcherzyk ma 25mm martwiemsie troche czy nie jest duzy czy peknie bo dzisiaj 11 dc pt na usg zeby potwierdzic czy pekl..

• marciaa Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Mam jakiś bardziej obfity okres. Jak zazwyczaj już 4ego dnia mogłam <3 z mężem bo już bardziej wylatywaly pozostałości tak teraz nadal sporo leci

• magnolia82222 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka, u mnie zaczęły sie pobolewania w podbrzuszu jak na @. Jutro powinnam dostać i pewnie tak będzie :( miałam ochote kupic test i zatestowac jutro, ale stwierdziłam że jak kupie to nie wytrzymam i zatestuje, wiec czekam cierpliwie i w piątek zatestuje jakby co :)

35 lat, 2 ciąża
  • magnolia82222 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    Witam. Mam jakiś bardziej obfity okres. Jak zazwyczaj już 4ego dnia mogłam <3 z mężem bo już bardziej wylatywaly pozostałości tak teraz nadal sporo leci
    marciaa moze jednak masz okres a w ciązy jestes, różne cuda sie dzieją

35 lat, 2 ciąża
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    Hej dziewczyny.Ja dzisiaj byłam na usg wizyta kontrolna po lekach clo i pcherzyk ma 25mm martwiemsie troche czy nie jest duzy czy peknie bo dzisiaj 11 dc pt na usg zeby potwierdzic czy pekl..

No to Ci nieźle urósł! a jaką dawkę clo przyjmujesz? Ja w tym cyklu miałam w 14 dniu największy pęcherzyk ponad 24mm i gin dał zastrzyk na pęknięcie.

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magnolia82222 wrote:
    marciaa moze jednak masz okres a w ciązy jestes, różne cuda sie dzieją

Moja ciocia tak miala w drugiej ciąży.
    Więc dopiero się dowiedziała w 2 miesiącu.

Ale wtedy mogłabym mieć słabsze krwawienie a nie mocniejsze

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem jeszcze w pracy :-) nadrobie jak wrócę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 14:04

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • agape Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja w pracy,późnej szybkie zakupy, wrócę do domu zrobię test owu (dzień drugi,a 14dc) zrobię obiad, a później babcia mojego męża ma yo odwiedzić na zaległe imieniny,więc plany mam do wieczora :O

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • Marti... Znajoma

Wysłany: 21 września 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    ja tez po raz pierwszy od paru lat mam podobna obserwacje. tylko, ze ja sobie to tlumacze magicznym wplywem mojego umyslu na kobieca strone mojego ciala :) bo dopiero co zaczynam starania.

ale w Twoim wypadku moze warto jeszcze raz siknac na plastik? jesli cialo zachowuje sie inaczej, a nie mialy na to wplywu leki, zabiegi, panujaca atmosfera itd .... nie ma co zasiewac zludnej nadzei, ale osobiscie znam przypadek dziewczyny, ktora do 4tego miesiaca nie wiedziala, ze jest w ciazy (chuda + nie sprawdzala, bo sie nie starala) a miala @ do 4tego miesiaca ciazy WLACZNIE...

Marti

31 l. , 2cs
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny możecie zerknąć na mój wykres ? myślicie że już po owulce? bo nie wiem czy dziś dorwać męża czy jutro rano ..

w 11dc pozytywny test owu dziś mam 13dc zawsze of wyznaczał mi owu dzień po pozytywnym teście więc niby owu powinna być w 12dc może of jutro mi pokaże po wpisaniu temp czy owu była i w którym dniu ... te testy co używałam w tym cyklu niby są dokładne w 99 % co do pokazywania hormonu Lh

dziś mam dość dokuczliwy ból piersi i nie wiem czy to już na drugą fazę cyklu i jest już po owu czy prolaktyna coś zaczęła świrować .. i tak pójdę w tym miesiącu 7dpo zbadać proga i prolaktynę.. bo to już odkładam od 2 cykli hehe

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Dzezabella Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn, które chodziły na monitoringi.
    Mianowicie, ile mm średnio ma pecherzyk, który pękał? I ile mm mniej więcej rośnie pęcherzyk na dobę?
    Mój wczoraj u gina miał 21mm i zastanawiam się, kiedy hipotetycznie mógłby pęknąć. Z takim rozmiarem powinnam chłopa codziennie bałamucić? ;)

22.06.2017 - dwie kreseczki
    11.07.2017 - serduszko <3

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzezabella wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn, które chodziły na monitoringi.
    Mianowicie, ile mm średnio ma pecherzyk, który pękał? I ile mm mniej więcej rośnie pęcherzyk na dobę?
    Mój wczoraj u gina miał 21mm i zastanawiam się, kiedy hipotetycznie mógłby pęknąć. Z takim rozmiarem powinnam chłopa codziennie bałamucić? ;)

MÓJ MIAŁ 19 mm w piątek a w poniedziałek znikł :)) tak powiedział gin. Czytałam że tak 1,5 do 2 mm na dobę. 21-24 mm już jest dojrzały ( mogą być mniejsze już dojrzałe ). Takie co rosną 27-30 mm nazywane są przetrwałymi i one nie pękają tylko się wchłaniają albo zamieniają w torbiele (!)

A co do chłopa - lepiej jeden raz za dużo niż za mało moja droga.

Dzezabella lubi tę wiadomość

31 lat,
    Aktualnie w trzeciej ciazy
    TSH 3,07
    Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
    Dwie córeczki <3
    14.02.2017 HSG jajowody drożne :-)
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim proszę wpisz mnie na testowanie 24.09.

Jeśli wytrzymam :)

Kim87 lubi tę wiadomość

31 lat,
    TSH 3,07
    Dwie córeczki <3
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj w pracy tak mnie bolał prawy jajnik ,ze promieniowało mi na pachwinę a w efekcie noga mnie bolała. Myślałam ,ze może po tej operacji na żylaki niezbyt na nogę uważałam i coś się odzywa ( !) ale teraz siedzę w domku i kłuje mnie lewy jajnik i promieniuje az do pachwiny.

Mogę cierpieć nawet tydzień ale zeby się opłacało :)

19Biedroneczka91 lubi tę wiadomość

31 lat,
    TSH 3,07
    Dwie córeczki <3
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie piersi bolą na maksa... Bol promieniuje az na rece... Mam nadzieje ze nie bez powodu.... Sluz o ktorym pisalam kilka dni temu dalej obecny. Leje sie ze mnie na kremowo:)

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E watpie zeby u mnie to bylo mozliwe :)

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    Moja ciocia tak miala w drugiej ciąży.
    Więc dopiero się dowiedziała w 2 miesiącu.

Ale wtedy mogłabym mieć słabsze krwawienie a nie mocniejsze

pewnie macica Ci się dobrze złuszcza :) niech się oczyszcza na groszka :)

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • agape Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    Mnie piersi bolą na maksa... Bol promieniuje az na rece... Mam nadzieje ze nie bez powodu.... Sluz o ktorym pisalam kilka dni temu dalej obecny. Leje sie ze mnie na kremowo:)
    Dobry znak! :)

PCO
    wysoka prolaktyna
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • agape Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam dzisiaj drugi test owu (14dc)- i ponownie dwie wyraźne kreski. Więc nie wiem,czy się tym sugerować czy nie :/ testy mam z rossmana facelle.

PCO
    wysoka prolaktyna
‹‹ 3210 3211 3212 3213 3214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ