X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • ines. Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agape wrote:
    Zrobiłam dzisiaj drugi test owu (14dc)- i ponownie dwie wyraźne kreski. Więc nie wiem,czy się tym sugerować czy nie :/ testy mam z rossmana facelle.

ja w tym cyklu miałam właśnie przez 2 dni w miare wyraźne. bałamuć dalej <3 :D

Kim87 wrote:
    W mc w którym powiedziałam sobie ze potem odpuszczam właśnie zaszlam

taaaaaaa. także teges, nie nakręcaj mnie bo się skończy odpuszczanie :P ;)

Kim87, agape lubią tę wiadomość

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze chyba @ przyszła wcześniej :( mam taką brunatna plamke na wkladce. A brzuch mnie boli dzisiaj cały dzień.az czuje jak mnie coś w pochwie ciągnie :( w tamtym cyklu 3 dni się spoznila a w tym cztery dni pospieszyla :(:(:(:(

31 lat,
    Aktualnie w trzeciej ciazy
    TSH 3,07
    Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
    Dwie córeczki <3
    14.02.2017 HSG jajowody drożne :-)
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emidomi wrote:
    Kurcze chyba @ przyszła wcześniej :( mam taką brunatna plamke na wkladce. A brzuch mnie boli dzisiaj cały dzień.az czuje jak mnie coś w pochwie ciągnie :( w tamtym cyklu 3 dni się spoznila a w tym cztery dni pospieszyla :(:(:(:(

Lepiej wcześniej jak później :) szybciej zaczniesz nowy cykl... Z dwojga złego jak się nie udało :(

Marti... lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    No to Ci nieźle urósł! a jaką dawkę clo przyjmujesz? Ja w tym cyklu miałam w 14 dniu największy pęcherzyk ponad 24mm i gin dał zastrzyk na pęknięcie.

Jedną tabletke brałam przez 5dni. Ja nie dostałam zastrzyku, mam w pt iść na jeszcze jedną kontrole.

• Parsleyek Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    Jedną tabletke brałam przez 5dni. Ja nie dostałam zastrzyku, mam w pt iść na jeszcze jedną kontrole.

Szybko zareagowałaś na lek. Trzymam kciuki żeby ładnie sam pękł! A teraz nic tylko <3 ;)

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emidomi wrote:

Może to jeszcze nie @ ??? :/

Dzezabella lubi tę wiadomość

l22nkrhmpu973w26.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    W mc w którym powiedziałam sobie ze potem odpuszczam właśnie zaszlam

Ja też :)

Kim87 lubi tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzezabella wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn, które chodziły na monitoringi.
    Mianowicie, ile mm średnio ma pecherzyk, który pękał? I ile mm mniej więcej rośnie pęcherzyk na dobę?
    Mój wczoraj u gina miał 21mm i zastanawiam się, kiedy hipotetycznie mógłby pęknąć. Z takim rozmiarem powinnam chłopa codziennie bałamucić? ;)

A ginekolog nie powiedział kiedy będzie owu? Powinien Ci powiedzieć kiedy najprawdopodobniej dojdzie do pęknięcia.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • stokrotka666 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki ze tak pisze na raty ale nie mam ostatnio czasu i weny na pisanie :-) od dwóch dni mam plamienia i klucie w jajnikach. Pewnie owu. Jestem trochę przeziębiona i leze w łóżku popijajac herbatke z cytryna

0d1yqqmzw64bbzm4.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella <3 jak się macie? :)

l22nkrhmpu973w26.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agape wrote:
    Zrobiłam dzisiaj drugi test owu (14dc)- i ponownie dwie wyraźne kreski. Więc nie wiem,czy się tym sugerować czy nie :/ testy mam z rossmana facelle.

Jeśli wyjdzie Ci pozytywny test to już nie rób kolejnych bo nic Ci nie wniosą nowego ;)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Bella <3 jak się macie? :)

Parsleyek <3 Lezymy już w łóżku i zasypiam powoli. Staram się więcej odpoczywać. Brzuszek czasem daje o sobie znać. No i mam mdłości, ale nie poranne tylko całodniowe :P poza tym wszystko ok :) Czekam na poniedziałkową wizytę bo ma być już serduszko :)
    No i czekam na Twoje testowanie ;)

Parsleyek, Dzezabella, ines., misiaq lubią tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Parsleyek <3 Lezymy już w łóżku i zasypiam powoli. Staram się więcej odpoczywać. Brzuszek czasem daje o sobie znać. No i mam mdłości, ale nie poranne tylko całodniowe :P poza tym wszystko ok :) Czekam na poniedziałkową wizytę bo ma być już serduszko :)
    No i czekam na Twoje testowanie ;)

Czyli ciążowe objawy dają o sobie znać. Ale dobrze że więcej odpoczywasz.
    No to czekamy na serduszko <3

l22nkrhmpu973w26.png
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Może to jeszcze nie @ ??? :/

Jedna plamka i cisza.... Może jutro się rozkreci. Zawsze jak mam @ to od początku do końca jest krwawienie a ostatni dzień plamienia ale nigdy nie mialam takiego pojedynczego plamienia przed. Może z tych nerwów...

31 lat,
    Aktualnie w trzeciej ciazy
    TSH 3,07
    Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
    Dwie córeczki <3
    14.02.2017 HSG jajowody drożne :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Jeśli wyjdzie Ci pozytywny test to już nie rób kolejnych bo nic Ci nie wniosą nowego ;)

Nie do końca. Używałam tych samych testów i dwa dni pod rząd wyszedł pozytywny, trzeciego dnia negatywny i czwartego znów pozytywny. Test były robione w podobnych warunkach organizmu i o tej samej porze.

• Dzezabella Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    A ginekolog nie powiedział kiedy będzie owu? Powinien Ci powiedzieć kiedy najprawdopodobniej dojdzie do pęknięcia.

Kurcze, właśnie powiedział, że "w ciągu najbliższych kilku dni teoretycznie może być ta owulacja" - ale niezbyt to konkretne, a ja już z tego wszystkiego zapomniałam dopytać...

22.06.2017 - dwie kreseczki
    11.07.2017 - serduszko <3

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2016, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Szybko zareagowałaś na lek. Trzymam kciuki żeby ładnie sam pękł! A teraz nic tylko <3 ;)

:-):* Ginekolog zalecił serduszkować od dzisiaj codziennie do piątku.

• wvmvw Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morning! Zapierdzielam dzis do pracy na 12 godzin, milego dzionka Wam! :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 06:08

ex2bi09kelfb8snq.png
  • Dzezabella Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Miłego dnia Wam :*

22.06.2017 - dwie kreseczki
    11.07.2017 - serduszko <3

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png
  • magnolia82222 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobietki, dziś mój dzień testowania, wiec rano zatestowałam i ciążowy negatywny. Jeśli rzeczywiście owulke miałam 23dc jak pokazywały testy owulacyjne to musze jeszcze poczekać, chyba że @ zawita wcześniej. Wczoraj wieczorem i w nocy napierdzielały mnie jajniki wiec myślałam ze to pierwszy objaw, a jak narazie niestety nie bardzo

35 lat, 2 ciąża
‹‹ 3211 3212 3213 3214 3215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ