Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • ines. Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agape wrote:
    Zrobiłam dzisiaj drugi test owu (14dc)- i ponownie dwie wyraźne kreski. Więc nie wiem,czy się tym sugerować czy nie :/ testy mam z rossmana facelle.

ja w tym cyklu miałam właśnie przez 2 dni w miare wyraźne. bałamuć dalej <3 :D

Kim87 wrote:
    W mc w którym powiedziałam sobie ze potem odpuszczam właśnie zaszlam

taaaaaaa. także teges, nie nakręcaj mnie bo się skończy odpuszczanie :P ;)

Kim87, agape lubią tę wiadomość

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze chyba @ przyszła wcześniej :( mam taką brunatna plamke na wkladce. A brzuch mnie boli dzisiaj cały dzień.az czuje jak mnie coś w pochwie ciągnie :( w tamtym cyklu 3 dni się spoznila a w tym cztery dni pospieszyla :(:(:(:(

31 lat,
    Aktualnie w trzeciej ciazy
    TSH 3,07
    Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
    Dwie córeczki <3
    14.02.2017 HSG jajowody drożne :-)
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emidomi wrote:
    Kurcze chyba @ przyszła wcześniej :( mam taką brunatna plamke na wkladce. A brzuch mnie boli dzisiaj cały dzień.az czuje jak mnie coś w pochwie ciągnie :( w tamtym cyklu 3 dni się spoznila a w tym cztery dni pospieszyla :(:(:(:(

Lepiej wcześniej jak później :) szybciej zaczniesz nowy cykl... Z dwojga złego jak się nie udało :(

Marti... lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    No to Ci nieźle urósł! a jaką dawkę clo przyjmujesz? Ja w tym cyklu miałam w 14 dniu największy pęcherzyk ponad 24mm i gin dał zastrzyk na pęknięcie.

Jedną tabletke brałam przez 5dni. Ja nie dostałam zastrzyku, mam w pt iść na jeszcze jedną kontrole.

• Parsleyek Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    Jedną tabletke brałam przez 5dni. Ja nie dostałam zastrzyku, mam w pt iść na jeszcze jedną kontrole.

Szybko zareagowałaś na lek. Trzymam kciuki żeby ładnie sam pękł! A teraz nic tylko <3 ;)

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emidomi wrote:

Może to jeszcze nie @ ??? :/

Dzezabella lubi tę wiadomość

l22nkrhmpu973w26.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    W mc w którym powiedziałam sobie ze potem odpuszczam właśnie zaszlam

Ja też :)

Kim87 lubi tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzezabella wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn, które chodziły na monitoringi.
    Mianowicie, ile mm średnio ma pecherzyk, który pękał? I ile mm mniej więcej rośnie pęcherzyk na dobę?
    Mój wczoraj u gina miał 21mm i zastanawiam się, kiedy hipotetycznie mógłby pęknąć. Z takim rozmiarem powinnam chłopa codziennie bałamucić? ;)

A ginekolog nie powiedział kiedy będzie owu? Powinien Ci powiedzieć kiedy najprawdopodobniej dojdzie do pęknięcia.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • stokrotka666 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki ze tak pisze na raty ale nie mam ostatnio czasu i weny na pisanie :-) od dwóch dni mam plamienia i klucie w jajnikach. Pewnie owu. Jestem trochę przeziębiona i leze w łóżku popijajac herbatke z cytryna

0d1yqqmzw64bbzm4.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella <3 jak się macie? :)

l22nkrhmpu973w26.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agape wrote:
    Zrobiłam dzisiaj drugi test owu (14dc)- i ponownie dwie wyraźne kreski. Więc nie wiem,czy się tym sugerować czy nie :/ testy mam z rossmana facelle.

Jeśli wyjdzie Ci pozytywny test to już nie rób kolejnych bo nic Ci nie wniosą nowego ;)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Bella <3 jak się macie? :)

Parsleyek <3 Lezymy już w łóżku i zasypiam powoli. Staram się więcej odpoczywać. Brzuszek czasem daje o sobie znać. No i mam mdłości, ale nie poranne tylko całodniowe :P poza tym wszystko ok :) Czekam na poniedziałkową wizytę bo ma być już serduszko :)
    No i czekam na Twoje testowanie ;)

Parsleyek, Dzezabella, ines., misiaq lubią tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Parsleyek <3 Lezymy już w łóżku i zasypiam powoli. Staram się więcej odpoczywać. Brzuszek czasem daje o sobie znać. No i mam mdłości, ale nie poranne tylko całodniowe :P poza tym wszystko ok :) Czekam na poniedziałkową wizytę bo ma być już serduszko :)
    No i czekam na Twoje testowanie ;)

Czyli ciążowe objawy dają o sobie znać. Ale dobrze że więcej odpoczywasz.
    No to czekamy na serduszko <3

l22nkrhmpu973w26.png
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Może to jeszcze nie @ ??? :/

Jedna plamka i cisza.... Może jutro się rozkreci. Zawsze jak mam @ to od początku do końca jest krwawienie a ostatni dzień plamienia ale nigdy nie mialam takiego pojedynczego plamienia przed. Może z tych nerwów...

31 lat,
    Aktualnie w trzeciej ciazy
    TSH 3,07
    Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
    Dwie córeczki <3
    14.02.2017 HSG jajowody drożne :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Jeśli wyjdzie Ci pozytywny test to już nie rób kolejnych bo nic Ci nie wniosą nowego ;)

Nie do końca. Używałam tych samych testów i dwa dni pod rząd wyszedł pozytywny, trzeciego dnia negatywny i czwartego znów pozytywny. Test były robione w podobnych warunkach organizmu i o tej samej porze.

• Dzezabella Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    A ginekolog nie powiedział kiedy będzie owu? Powinien Ci powiedzieć kiedy najprawdopodobniej dojdzie do pęknięcia.

Kurcze, właśnie powiedział, że "w ciągu najbliższych kilku dni teoretycznie może być ta owulacja" - ale niezbyt to konkretne, a ja już z tego wszystkiego zapomniałam dopytać...

22.06.2017 - dwie kreseczki
    11.07.2017 - serduszko <3

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2016, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Szybko zareagowałaś na lek. Trzymam kciuki żeby ładnie sam pękł! A teraz nic tylko <3 ;)

:-):* Ginekolog zalecił serduszkować od dzisiaj codziennie do piątku.

• wvmvw Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morning! Zapierdzielam dzis do pracy na 12 godzin, milego dzionka Wam! :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 06:08

ex2bi09kelfb8snq.png
  • Dzezabella Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Miłego dnia Wam :*

22.06.2017 - dwie kreseczki
    11.07.2017 - serduszko <3

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png
  • magnolia82222 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobietki, dziś mój dzień testowania, wiec rano zatestowałam i ciążowy negatywny. Jeśli rzeczywiście owulke miałam 23dc jak pokazywały testy owulacyjne to musze jeszcze poczekać, chyba że @ zawita wcześniej. Wczoraj wieczorem i w nocy napierdzielały mnie jajniki wiec myślałam ze to pierwszy objaw, a jak narazie niestety nie bardzo

35 lat, 2 ciąża
‹‹ 3211 3212 3213 3214 3215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ