Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
magnolia82222 wrote:hej kobietki, dziś mój dzień testowania, wiec rano zatestowałam i ciążowy negatywny. Jeśli rzeczywiście owulke miałam 23dc jak pokazywały testy owulacyjne to musze jeszcze poczekać, chyba że @ zawita wcześniej. Wczoraj wieczorem i w nocy napierdzielały mnie jajniki wiec myślałam ze to pierwszy objaw, a jak narazie niestety nie bardzo
To przecież bardzo, bardzo dobrzeNic nie jest przesądzone i pewnie za wcześnie siknęłaś
:*
magnolia82222 lubi tę wiadomość
-
magnolia82222 wrote:po owulacji to ile powinien test wyjść pozytywny ciązowy jakby co? bardzo możliwe że owulacja mi się przesunęła w tym cyklu bo mialam troche problemów
To zależy kiedy była implantacja. Jeśli późno ( około 11-12 dzień) to powinno wyjść w 48 h po. Powinno ale nie musi. Moja kuzynka dopiero 4 dni po terminie miała bladziocha ( cień cienia) a wcześniej negatywy.31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne -
Dzezabella wrote:To przecież bardzo, bardzo dobrze
Nic nie jest przesądzone i pewnie za wcześnie siknęłaś
:*
23dc owulacja + ok 11 dni na implantacje + 48 h = 36 dc
Ja to zawsze tak odliczam. Implantacja może też być wcześniej niż w 11 dniu.
Dlaczego robiłaś test w 8 dpo? Trochę za szybko wg mnie ale lekarzem nie jestem31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
magnolia82222 wrote:to sie okaze za tydzien jesli @ nie przyjdzie bo dziś ma termin
Jak miałaś późno owulacje to chyba nie dzisiaj termin. Coś czytałam że faza lutealna ma od 10 dni w górę a u ciebie dopiero 8 dpo. Jaką masz zazwyczaj fl?31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
Cześć dziewczyny,
mój 2 cs dobiega końca. Owulacje mam, potwierdzają to testy owu, obserwacja śluzu i temperatura, ale mimo wszystko coś jest nie tak.
Obecnie mam 3 dzień plamienia, okresu brak. Miesiączki dawniej jako nastolatka miałam 7 dni, obecnie od kilku miesięcy wahają się (wliczając dni plamienia) między 8-10 dni. Jakie badania mi polecacie?
Dwa dni temu robiłam test ciążowy, wyszedł negatywny, po dwóch godzinach jednak pojawiła się druga kreska, która później znowu zniknęła, więc raczej fałszywie dodatni test wynika z reakcji bichemicznych zaczodzących w teście.
Dzisiaj spadek temp, nie wiem jak było wczoraj, bo nie mierzyłam.
Trochę mam doła. -
Kim8 wrote:Cześć dziewczyny,
mój 2 cs dobiega końca. Owulacje mam, potwierdzają to testy owu, obserwacja śluzu i temperatura, ale mimo wszystko coś jest nie tak.
Obecnie mam 3 dzień plamienia, okresu brak. Miesiączki dawniej jako nastolatka miałam 7 dni, obecnie od kilku miesięcy wahają się (wliczając dni plamienia) między 8-10 dni. Jakie badania mi polecacie?
Dwa dni temu robiłam test ciążowy, wyszedł negatywny, po dwóch godzinach jednak pojawiła się druga kreska, która później znowu zniknęła, więc raczej fałszywie dodatni test wynika z reakcji bichemicznych zaczodzących w teście.
Trochę mam doła.
Hej!
Z tą owulacją niestety nie jest tak łatwo - byłam pewna ze mam w poniedziałek, a we wtorek gin powiedział, pęcherzyk jeszcze nie pękł
Nie masz zdiagnozowanych policystycznych jajników? Jakieś 10 lat temu miałam podobne objawy
-
Jak byłam na USG to jajnik lewy prawidłowy, prawy odronbinę powiekszony i lekarz powiedział, że to moce być pcos. Tylko do dalej? Nie mam za bardzo zaufania do lekarzy, chciałabym zrobić sobie badania prywatnie na własną rękę i wiedzieć gdzie szukać ewentualnego problemu...
-
emidomi wrote:To zależy kiedy była implantacja. Jeśli późno ( około 11-12 dzień) to powinno wyjść w 48 h po. Powinno ale nie musi. Moja kuzynka dopiero 4 dni po terminie miała bladziocha ( cień cienia) a wcześniej negatywy.
Ponieważ planowana @ bo ostatnio miałam regularne cykle co 30 dni wychodziła dzisiaj to zrobiłam teścik. Tak jak mówicie, porwałam sie za szybko, bo z tych wyliczeń to dopiero moge miec implantacje jak cokolwiek zaskoczyło. Daje na luuuuz laski i jeśli za tydzień @ sie nie pojawi to wtedy zrobie teścikemidomi lubi tę wiadomość
35 lat, 2 ciąża -
Witam się dziewczynki
U mnie dzisiaj bardzo zimno poniżej 0 termometr pokazał brrrrr
Dziewczyny zerknijcie na mój wykres i oceńcie czy są jakieś szanse na fasolkę ???? -
Trochę mam doła.
Wiesz ja zaczęłam od homonów. Progesteron prolaktyna FT3 FT4 tsh. Coś wydaje mi się ze u ciebie ten progesteron może szwankowacMama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
Justyś91 wrote:Witam się dziewczynki
U mnie dzisiaj bardzo zimno poniżej 0 termometr pokazał brrrrr
Dziewczyny zerknijcie na mój wykres i oceńcie czy są jakieś szanse na fasolkę ????Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
magnolia82222 wrote:to sie okaze za tydzien jesli @ nie przyjdzie bo dziś ma termin
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 07:55
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1961a8b8321e.jpg
ZAFASOLKOWAŁY
14.07 - Nutka88 - pozytywny
16.07 - Evelin - pozytywny
27.07 - Magdama - pozytywny
29.07 - KingaJulia91 - pozytywny
19.08 - Lokokoko - pozytywny
22.08 - Worldbyme - pozytywny
30.08 - Bbee - pozytywny
1.09 - Młoda19, Pink Sky- pozytywny
3.09 - Bella_Bella - pozytywny
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ce3ce1601ce9.jpg
TESTUJĄ
24.09 - Emidomi
25.09 - Msiaq
26.09 - 19Biedroneczka91, Wvmvw, Violet146
28.09 - Parsleyek
30.09 - Ines
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e6c3ea3e49b8.jpg
TESTUJĄ
3.10 - Szatynka
5.10 - Dzezabella
8.10 - Czarnulka24, Stokrotka666
10.10- Kim87
11.10 - Dobruska
Im się udało
Uda się i nam! https://naforum.zapodaj.net/thumbs/99c5e3cf19f3.jpg
Sylwia91 - TP -> 30.10.2016
Duśka:) - TP -> 27.11.2016
WaldhauzerM - TP -> 22.12.2016
eveli_na - TP -> 26.12.2016
Anula1986 - TP -> 28.12.2016
szuflada - TP -> 29.12.2016
Allmita - TP > 09.01.2017
Sandrula - TP -> 03.02.2017
Nats - TP -> 05.02.2017
KlaudyŚ - TP -> 13.02.2017
Evelin - TP -> 23.03.2017
ZAFASOLKOWANE ZAPRASZAMY NA NASZ FIOLETOWY WĄTEK NA BELLY
https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/zafasolkowane-z-grupy-starania-o-maluszka-of,10260,123.html
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
Trochę mam doła.
Wynik testu ciążowego po 2h jest nieważny. Na instrukcji masz napisane, że odczytuje się w ciągu 5-10 minut i do kosza. To jest zwykle odbarwienie. Miałam tak w jednym cyklu, że zostawiłam test na wierzchu i pp godzinie 2 kreska. Dzień później znów negatywny -
Hejka dziewczynki
Znowu nie mogłam spać obudziłam się o 4 i już po spaniu...No właśnie i proszę powiedzcie mi jak mam zapisać temperaturę, bo obudziłam się o 4 a temperaturę mierzyłam po 6 bo byłam pewna że jeszcze pójdę spać, a w międzyczasie byłam jeszcze na siusiu...?A może powinnam ja ominąć porostu- nie wiem, po godz 6 wyszło 36,7..?