SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej ja również życzę miłej niedzieli ;)

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a powiedzcie mi czy warto brać magnez z B6 od początku cyklu czy raczej nie polecacie ? słyszałam że niby dobrze wpływa czasem wydłuża fazę lutealna .. moja faza lutealna trwa normalnie 11 dni niby chyba trochę mało ???? tylko ostatnio się coś porobiło i trwała 15 dni ale akurat robiłam progesteron i wynik 34 więc chyba bardzo dobry .. ale nie wiem czy właśnie wyszedł dobry bo była dłuższa faza ..

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Martuchna8907 Debiutantka

Wysłany: 9 października 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też dołączamy :) zaczynamy kolejny cykl

27lat
    3 cykl starań

• worldbyme Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na fioletowym wątku pusto od rana a ja nie wiem jaka decyzje podjac. Bez antybiotyków się nie obeszło i zdycham a jutro mam wizytę i nie wiem czy przełożyć czy iść

07.04.2017 Alex 3240 g
    249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
    8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
    22 sierpnia - 2 kreseczki
    Aniołek 14.10.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    worldbyme wrote:
    Na fioletowym wątku pusto od rana a ja nie wiem jaka decyzje podjac. Bez antybiotyków się nie obeszło i zdycham a jutro mam wizytę i nie wiem czy przełożyć czy iść
    ja bym poszła i podpytała ginka o ten antybiotyk co masz brać czy nie bedzie miał jakiegoś wplywu na maluszka luc coś.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny . Ja nadal bez krwawień z temperaturą 36.8 i plamieniem w kolorze beżowym a raczej to bardziej sluz o kolorze żółtym podchodzącym pod beż nie ma go dużo

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    dziewczyny a powiedzcie mi czy warto brać magnez z B6 od początku cyklu czy raczej nie polecacie ? słyszałam że niby dobrze wpływa czasem wydłuża fazę lutealna .. moja faza lutealna trwa normalnie 11 dni niby chyba trochę mało ???? tylko ostatnio się coś porobiło i trwała 15 dni ale akurat robiłam progesteron i wynik 34 więc chyba bardzo dobry .. ale nie wiem czy właśnie wyszedł dobry bo była dłuższa faza ..
    Ja biorę mag i nie zauważyłam żadnych zmian w cyklu. A faza lutealna między 10 a 16 dni jest w normie

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    worldbyme wrote:
    Ja w ciąży brałam antybiotyk wiec tym się nie przejmuj a jak.masz wizytę jutro to ja i tak bym poszła

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    Hej dziewczyny . Ja nadal bez krwawień z temperaturą 36.8 i plamieniem w kolorze beżowym a raczej to bardziej sluz o kolorze żółtym podchodzącym pod beż nie ma go dużo
    A glutowaty czy suchy

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    ja bym poszła i podpytała ginka o ten antybiotyk co masz brać czy nie bedzie miał jakiegoś wplywu na maluszka luc coś.
    Choroba jest bardziej niebezpieczna dla bobo niż antybiotyk.

3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Choroba jest bardziej niebezpieczna dla bobo niż antybiotyk.
    no wiadomo że choroba zagraża, ja nie napisałam,że ma nie brać antybiotyka tylko że ja na jej miejscu skonsultowałabym to z ginekologiem jeśli nie osobiście to telefonicznie jeśli byłaby taka możliwość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    A glutowaty czy suchy

glutowaty to nie jest suchy chyba nie . bardziej taki jakby kremowy pomieszany trochę z wodą .

• Szaron Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, długo mnie tu nie było, przyznam że ten cykl położyłam na straty - pozytywny test owulacyjny wyszedł mi w 26dc przy zupełnym braku śluzu płodnego. Martwi mnie, że pcos się przypominają i wydłużają mi coraz bardziej cykl.

Dziś jest 38dc, składa mnie na francę jak nic - wszystkie symptomy są podręcznikowo, pewnie za 2 dni nadejdzie. Z głupa postanowiłam dziś zrobić test ciążowy (bo jednak od 3 lat nie miałam tak długiego cyklu) i wyszła druga blada kreska:
    test.jpg

Oczywiście nie wierzę, bo jak to. 3 cykl starań przy pcos, no way. Jutro zrobię kolejny test, ale jeśli kolejny będzie też blady + to co..? Mam lecieć na betę?

tb7382c324e9cpbx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szaron wrote:
    Cześć, długo mnie tu nie było, przyznam że ten cykl położyłam na straty - pozytywny test owulacyjny wyszedł mi w 26dc przy zupełnym braku śluzu płodnego. Martwi mnie, że pcos się przypominają i wydłużają mi coraz bardziej cykl.

Dziś jest 38dc, składa mnie na francę jak nic - wszystkie symptomy są podręcznikowo, pewnie za 2 dni nadejdzie. Z głupa postanowiłam dziś zrobić test ciążowy (bo jednak od 3 lat nie miałam tak długiego cyklu) i wyszła druga blada kreska:
    test.jpg

Oczywiście nie wierzę, bo jak to. 3 cykl starań przy pcos, no way. Jutro zrobię kolejny test, ale jeśli kolejny będzie też blady + to co..? Mam lecieć na betę?

gratulację widac krechy 2 jak nic !:):):)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szaron leć jutro na bete :)

• worldbyme Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pójdę biorę antybiotyk taki jaki w pierwszym trymestrze bezpieczny czyli Duomox ale ciężko mi go lykac nawet jak mam wziąść pół

07.04.2017 Alex 3240 g
    249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
    8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
    22 sierpnia - 2 kreseczki
    Aniołek 14.10.2015
  • Martuchna8907 Debiutantka

Wysłany: 9 października 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    również gratuluję !!! Szaron ja na Twoim miejscu nie miałabym wątpliwości. To że masz jakieś dolegliwości jak na @ to normalne :) najważniejsza jest ta druga kreseczka :) widać ją i nie da się tego ukryć ! Ponów test dla swojego "świętego spokoju" albo idz zrób bete

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    worldbyme wrote:
    To pójdę biorę antybiotyk taki jaki w pierwszym trymestrze bezpieczny czyli Duomox ale ciężko mi go lykac nawet jak mam wziąść pół

Sprawdź w ulotce, czy nie można go rozpuszczać w wodzie ;)

"Preparat można przyjmować niezależnie od posiłku. Tabletki można ssać, połykać w całości lub po rozkruszeniu, można także wypijać zawiesinę powstałą po rozpuszczeniu tabletek w wodzie. "

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2016, 12:52

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    gratulację widac krechy 2 jak nic !:):):)

i ja się dołączam do gratulacji!!

Jutro beta! :)

0b52cec6da.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się niedzielnie :)

Kim87 lubi tę wiadomość

0b52cec6da.png
‹‹ 3315 3316 3317 3318 3319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ